Giganci
Napisano 16.03.2006 - |21:21|
Napisano 16.03.2006 - |23:11|
Thor przeciez by cos tam Sg1 rzucil...
Napisano 16.03.2006 - |23:45|
Napisano 16.03.2006 - |23:47|
Asgard potrafi trzymac gebe na klodke (jesli maja gebySwoja droga ciekawe,ze nikt jeszcze Asgardczykow mocniej do muru o Furlingow nie przycisnal...
Thor przeciez by cos tam Sg1 rzucil...
Anubis dopiero za pomoca kolczatkowanego urzadzenia zdolal od Thora wyjawic pare sekretow
jakby ktos przycisnal Asgard i chcial odpowiedzi na to czy inne pytanie to Asgard by sie obrazili i juz by nie bylo sojuszu
nie zapominajcie tez ze oni potrafia sie sami teleportowac z miejsca na miejsce, gdzies w ktoryms odcinku tak bylo, ze Thor se stal a po chwili juz go nie bylo
IMO - Giganci to nikt inny jak Furlingowie
Napisano 17.03.2006 - |02:26|
Bo jeśli będą w stanie pokonać Ori to czemu nie pokonali Goauldów którzy byli ich wrogami zajadłymi a gdzie im do Ori i ich wyznawców.
A co do faktu że nawet Asgardczycy nic o Furlingach nie mówią też dziwne, mogli chociaż powiedzieć ludziom: odczepcie się nic wam nie powiemy i nie musicie znać powodu naszego milczenia, nie dorośliście jeszcze do tego tematu
A poza tym jakoś ja osobiście nie jestem przekonany czy owi giganci to Furlingi.
Nie mam żadnych do tego dowodów, ale nazwijmy to przeczuciem (za jakiś czas się dowiemy czy się mylę czy nie
Napisano 17.03.2006 - |11:44|
Jeśli giganci pojawią się i pokonają Ori to będzie to dla mnie nieporozumienie tego serialu.
Bo jeśli będą w stanie pokonać Ori to czemu nie pokonali Goauldów którzy byli ich wrogami zajadłymi a gdzie im do Ori i ich wyznawców.
A co do faktu że nawet Asgardczycy nic o Furlingach nie mówią też dziwne, mogli chociaż powiedzieć ludziom: odczepcie się nic wam nie powiemy i nie musicie znać powodu naszego milczenia, nie dorośliście jeszcze do tego tematu.A poza tym jakoś ja osobiście nie jestem przekonany czy owi giganci to Furlingi.
Nie mam żadnych do tego dowodów, ale nazwijmy to przeczuciem (za jakiś czas się dowiemy czy się mylę czy nie
Nic nie mówili, bo my też niezbyt mocno pytaliśmy. Zresztą okazuje się, że o Asgardzie też przez przypadek się dowiedzieliśmy, choć już na początku było wiadomo o jakiś rasach i wielkim sojuszu. Poza tym to Noxowie też nie chwalili sięo swojej przeszłości. Ot polityka tajnego przez poufne :hyhy: . Ale prawdąjest, że my dopiero wchodzimy (a raczej raczkujemy) w świecie wielkich ras. Możliwe jest też, że każda rasa wzięła pod opiekę galaktykę, by chronić je przed kimś lub czymś??? Ale jeśli tak to Noxowie chyba się niezbyt spisali - bo tylko oni pozostali w tej galaktyce.
Użytkownik jack edytował ten post 17.03.2006 - |11:44|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 17.03.2006 - |14:18|
a na serio Noxowie wyznają totalny pacyfizm, oni nie używają przemocy więc nie raczej ciężko byłoby im było coś chronić przed atakiem - poza sobą
Napisano 27.06.2006 - |20:29|
Napisano 16.07.2006 - |18:34|
Pytanie - czy giganci to w jakimś stopniu ascendenci ?! W sumie czemu nie, skoro Pradawni są świecący, tyo czemu ascendowni eee ktosie nie mogą być gigantami jeśli mają na to ochotę. Mogą być też na którymś z poziomów ascendencji, niekoniecnzi na tym co pradawni (była hcyba o tym mowa w początkowych odcinkach SGA, kiedy znaleźli tego pochłaniającego energię stworka, na którym jakoby Pradawni eksperymentowali w poszukiwaniu tajemnic ascendencji)
Troche mnie martwi brak gigantów szczególnie, że w odcinku poleciał tekst "We're peaceful explorers (sztandarowy teks Daniela swojądrogą
Napisano 22.07.2006 - |21:28|
Chciałbym by także w osobnym odcinku została przedstawiona historia słynnego sojuszu 4 ras.
Napisano 26.10.2006 - |00:45|
Nie sądzę, w odcinku kiedy Asgard mówi, że jesteśmy już gotowi stać się "piątą rasą" (same początki) wymienia pozostałe rasy i sądzę, że gdyby Furlingowie byli źli to by wypadli z sojuszu.Myśle, że to mógłby być ciekawy pomysł, gdyby zrobić z Furlingów złą rasę. Mogłoby się np. okazać, że po kilku setkach lat trwania przymierza czterech ras, Furlingowie zaczęli nadużywać swej wiedzy i technologii, co doprowadziło do rozpadu przymierza i odejścia Pradawnych..
Chociaż z drugiej strony to te rasy zbytniego kontaktu ze sobą przez wiele lat nie mieli, więc i taki scenariusz jest możliwy
A co do Gigantów to mam wielką nadzieję na ich powrót ... za pewne coś wniosą do walki z Ori ...
... cokolwiek by nie było to i tak będzie ...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »