Skocz do zawartości

Zdjęcie

Giganci

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
50 odpowiedzi w tym temacie

#41 Dragonspirit

Dragonspirit

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 16.03.2006 - |21:21|

Hmmm powiedzą, że dramatyzujemy i pójdą na wódkę :P Ja mam tylko nadzieję, że tochę tych sojuszniczych ras nam dołożą bo coś cienizna wam powiem :) Tollan nie ma, Noxowie zaszyci, Jaffa ciency, Tok'Ra nie wiadomo, przymierza Lucian w ogóle nie można nazwać sojusznikami na dłuższą metę... Oj gorąco gorąco bedzie...
  • 0

#42 Macias

Macias

Kapral

• Użytkownik
  • 223 postów

Napisano 16.03.2006 - |23:11|

Swoja droga ciekawe,ze nikt jeszcze Asgardczykow mocniej do muru o Furlingow nie przycisnal...
Thor przeciez by cos tam Sg1 rzucil...
  • 0
Osoba, która pisąła do mnie w spraiwe Farka niech zrobi to raz jeszcze, bom [beeep] wołowa i skasowałekm przypadkiem mejla

#43 Dragonspirit

Dragonspirit

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 16.03.2006 - |23:45|

Też się dziwie, jakoś o Pradawnych potrafili wszystkich wypytać... Nie wiem dlaczego tak, a nie inaczej, ale to nie my piszemy scenariusz prawda? :) Naprawdę jest tyle pytań odnośnie świata Stargate, że sobie tego producenci serialu chyba nawet nie wyobrażają... Furlingowie stali się chyba największą zagadką w serialu...
  • 0

#44 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 16.03.2006 - |23:47|

Swoja droga ciekawe,ze nikt jeszcze Asgardczykow mocniej do muru o Furlingow nie przycisnal...
Thor przeciez by cos tam Sg1 rzucil...

Asgard potrafi trzymac gebe na klodke (jesli maja geby :P )
Anubis dopiero za pomoca kolczatkowanego urzadzenia zdolal od Thora wyjawic pare sekretow :)
jakby ktos przycisnal Asgard i chcial odpowiedzi na to czy inne pytanie to Asgard by sie obrazili i juz by nie bylo sojuszu :)
nie zapominajcie tez ze oni potrafia sie sami teleportowac z miejsca na miejsce, gdzies w ktoryms odcinku tak bylo, ze Thor se stal a po chwili juz go nie bylo :)

IMO - Giganci to nikt inny jak Furlingowie :)
  • 0

#45 Hakson

Hakson

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 17.03.2006 - |02:26|

Jeśli giganci pojawią się i pokonają Ori to będzie to dla mnie nieporozumienie tego serialu.

Bo jeśli będą w stanie pokonać Ori to czemu nie pokonali Goauldów którzy byli ich wrogami zajadłymi a gdzie im do Ori i ich wyznawców.

A co do faktu że nawet Asgardczycy nic o Furlingach nie mówią też dziwne, mogli chociaż powiedzieć ludziom: odczepcie się nic wam nie powiemy i nie musicie znać powodu naszego milczenia, nie dorośliście jeszcze do tego tematu :D.

A poza tym jakoś ja osobiście nie jestem przekonany czy owi giganci to Furlingi.
Nie mam żadnych do tego dowodów, ale nazwijmy to przeczuciem (za jakiś czas się dowiemy czy się mylę czy nie :D
  • 0

#46 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 17.03.2006 - |11:44|

Jeśli giganci pojawią się i pokonają Ori to będzie to dla mnie nieporozumienie tego serialu.
Bo jeśli będą w stanie pokonać Ori to czemu nie pokonali Goauldów którzy byli ich wrogami zajadłymi a gdzie im do Ori i ich wyznawców.
A co do faktu że nawet Asgardczycy nic o Furlingach nie mówią też dziwne, mogli chociaż powiedzieć ludziom: odczepcie się nic wam nie powiemy i nie musicie znać powodu naszego milczenia, nie dorośliście jeszcze do tego tematu :D.A poza tym jakoś ja osobiście nie jestem przekonany czy owi giganci to Furlingi.
Nie mam żadnych do tego dowodów, ale nazwijmy to przeczuciem (za jakiś czas się dowiemy czy się mylę czy nie :D

Nic nie mówili, bo my też niezbyt mocno pytaliśmy. Zresztą okazuje się, że o Asgardzie też przez przypadek się dowiedzieliśmy, choć już na początku było wiadomo o jakiś rasach i wielkim sojuszu. Poza tym to Noxowie też nie chwalili sięo swojej przeszłości. Ot polityka tajnego przez poufne :hyhy: . Ale prawdąjest, że my dopiero wchodzimy (a raczej raczkujemy) w świecie wielkich ras. Możliwe jest też, że każda rasa wzięła pod opiekę galaktykę, by chronić je przed kimś lub czymś??? Ale jeśli tak to Noxowie chyba się niezbyt spisali - bo tylko oni pozostali w tej galaktyce.

Użytkownik jack edytował ten post 17.03.2006 - |11:44|

• 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#47 Drozdz

Drozdz

Kapral

• Użytkownik
  • 201 postów
  • Miastośląskie

Napisano 17.03.2006 - |14:18|

skąd wiesz może uczynili jakąś glaktykę niewidzialną :]

a na serio Noxowie wyznają totalny pacyfizm, oni nie używają przemocy więc nie raczej ciężko byłoby im było coś chronić przed atakiem - poza sobą
  • 0

#48 Seth Angel

Seth Angel

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoPierwszy z Prawej

Napisano 27.06.2006 - |20:29|

Ciekawie byłoby jak pojawili się Furlingowie. Wtedy na spotkaniu czterech ras Tauri oficjalnie mogliby zostać uznani za piątą rase :clap: Chyba że Nox-owie by sie niezgodzili twierdząc ze jesteśmy za "młodzi" ;)
  • 0
I Have Become Death, Destroyer of Worlds.

#49 Mystral

Mystral

Kapral

• Email
  • 207 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 16.07.2006 - |18:34|

Myślę, że mogłoby się okazać, że giganci to Furlingi (futrzastość okazałaby się tu jednak trochę przesadzona :D). Byłby to niezły fortel, że SG-1 przypadkiem spotkala członków przymierza 4 ras i sie nie skapowała :P.

Pytanie - czy giganci to w jakimś stopniu ascendenci ?! W sumie czemu nie, skoro Pradawni są świecący, tyo czemu ascendowni eee ktosie nie mogą być gigantami jeśli mają na to ochotę. Mogą być też na którymś z poziomów ascendencji, niekoniecnzi na tym co pradawni (była hcyba o tym mowa w początkowych odcinkach SGA, kiedy znaleźli tego pochłaniającego energię stworka, na którym jakoby Pradawni eksperymentowali w poszukiwaniu tajemnic ascendencji)

Troche mnie martwi brak gigantów szczególnie, że w odcinku poleciał tekst "We're peaceful explorers (sztandarowy teks Daniela swojądrogą:P)" i dalej, że chcemy wymieniać się wiedzą i kulturą, na co gignaci "Przyjmuyjemy waszą propozycję" a potem jak kamień w wodę.. :/ No nic czekamy co pokaże sezon 10! :D
  • 0

#50 <1980>

<1980>

Szeregowy

• VIP
  • 58 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 22.07.2006 - |21:28|

Być może Giganci powróca poprzez powrót dziadka Daniela na Ziemię, by ten mógł sie podzielić swoją wiedzą jaką od nich uzyskał (lub by ostatnie swoje dni przeżył na Ziemi).

Chciałbym by także w osobnym odcinku została przedstawiona historia słynnego sojuszu 4 ras. :D
  • 0
"NO MA'AM - National Organization of Men Against Amazonian Masterhood"

#51 Nosfi

Nosfi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 122 postów
  • MiastoŚwinoujście

Napisano 26.10.2006 - |00:45|

Myśle, że to mógłby być ciekawy pomysł, gdyby zrobić z Furlingów złą rasę. Mogłoby się np. okazać, że po kilku setkach lat trwania przymierza czterech ras, Furlingowie zaczęli nadużywać swej wiedzy i technologii, co doprowadziło do rozpadu przymierza i odejścia Pradawnych..

Nie sądzę, w odcinku kiedy Asgard mówi, że jesteśmy już gotowi stać się "piątą rasą" (same początki) wymienia pozostałe rasy i sądzę, że gdyby Furlingowie byli źli to by wypadli z sojuszu.

Chociaż z drugiej strony to te rasy zbytniego kontaktu ze sobą przez wiele lat nie mieli, więc i taki scenariusz jest możliwy :)

A co do Gigantów to mam wielką nadzieję na ich powrót ... za pewne coś wniosą do walki z Ori ... :)
  • 0
... And They Have A Plan ...

... cokolwiek by nie było to i tak będzie ...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych