Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pytania o różne wydarzenia w serialu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
89 odpowiedzi w tym temacie

#41 mader

mader

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów

Napisano 24.07.2004 - |17:13|

A co takiego  jest w 3x03  że odradzasz - mozesz chociaż opowiedzieć o czym on jest ?

troszke wyżej go opisałem i mmisiek to potwierdził. IMHO odcinek jest strasznie głupi i aż korci aby przewinąc dalej. ale jak napisałem to są moję indywidualne odczucia, tobie może się podobać.

a propo ktory odcinek oglądasz??
  • 0

#42 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 01.08.2004 - |14:01|

Jeszcze jedno pytanie - czy Rev Bem wruci na pokład ? Pamietam że odszedł gdzieś by odpokutować za to co zrobił na swiatostatku , ale jeszcze trochę i niebędzie się liczył jako załogant .
I kiedy , andromeda dorobiła się tych kilku osób załogi co były w tle 3x10 (chodzi mi o tą 2 ,co mieżyła do gościa z lanc)

...mieli być Bogami, wojownikami,poetami niosącymi światło cywilizacji
...nie tchórzami, którzy bija słabszych i mordują siebie nawzajem...
Esencja tego czym mieli być Nietzscheanie . Tym bardziej podoba mi się , że te słowa padają z ust Gadherisa Rhade .
I czy dobrze zrozumiałem że Beka w pewnej cześci jest Nietzscheanką ? Jak tak to z jakiego klanu ?
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#43 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 01.08.2004 - |17:46|

To raczej chodziło o psychiczną część Becki, bardziej była Nietscheanska niz inni Nietscheanie

Ghaheris Rhade wymiata, szkoda ze występował tylko w kilku odcinkach
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#44 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 01.08.2004 - |21:46|

[12813][12841]Już pora...
[12848][12882]miło się z tobą rozmawiało...
[12884][12925]...nie będę się obrażać|proponując kapitulacje...
[12927][12973]...Przekazać twoje|ostatnie słowa rodzinie?
Ten tekst jest w odcinku 3x10 (wspomnienia Beki) i w 2x07 - rozmowa Beki z dowódcą eskadry Pavarti Quechua - a przynajmiej tak by wynikało z tej rozmowy . Skoro Pavarti zadała sobie trud sprawdzenia danych rodziny Valantine , to prawdopodobnie są czymś wiecej niż normalni ludzie - patrz Beka ma dobrze dopalony refleks .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#45 mader

mader

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów

Napisano 02.08.2004 - |17:40|

w odcinku 2x14 bodajrze są pokazane ćwiczenia Beki z Tyrem, i jest szybka ale ja myśle, że są to może pozostałości po flashu, którego używała i była szprycowana.
  • 0

#46 Promethe

Promethe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów
  • Miasto.italy

Napisano 02.08.2004 - |18:54|

Beka ma dobrze dopalony reflex bo ojczulek postanowił dodać "do niej" nanoboty i deczuś zmodyfikował ją genetycznie. Flash ma krótki czas działania...
A Gaheris wraca w czwartym sezonie w swoim kolejnym genetycznym wcieleniu jako Telemachus Rhade (i staje sie aktywnym członkiem załogi).
  • 0
Dołączona grafika

#47 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 05.08.2004 - |18:59|

Mam taką prośbę: jakie odcinki w 4 serii są nudne bo bym je sobie ominął w oglądaniu ?

O i jeszcze jedno: Kiedy sie pojawi (w którym odcinku). T. Rhade ?
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#48 roberto

roberto

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów

Napisano 05.08.2004 - |20:46|

Mam taką prośbę: jakie odcinki w 4 serii są nudne bo bym je sobie ominął w oglądaniu ?

O i jeszcze jedno: Kiedy sie pojawi (w którym odcinku). T. Rhade ?

Rhade pojawia sie w 6 odcinku, a ogladaj wszystkie :)
  • 0

#49 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 05.08.2004 - |21:06|

A czy jakieś znaczenie ma że musiałem przeskoczyć 4x02 i obejżałem dwa kolejne . A tego obejżę jutro jak mi się ponownie sciągnie ?
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#50 Promethe

Promethe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów
  • Miasto.italy

Napisano 06.08.2004 - |11:22|

4x02 to z tego co pamietem 'Pieces Of Eight' - w Polsce nazwane po prostu 'Ósmy'. Odcinek z akcją, pierwszy raz widzimy mocno motającą wszystkim głębie. Ale na Ósmego wzieli niestety zbytniego bufona :( .
Jedno mi się nie podoba - o ile w trzecim sezonie to był serial 'z duszą', w czwartym zaczął zbyt komix przypominac - odzywki Harpera, nielogiczne czasami postępowanie Hunt'a. Ale i tak dosyć ciekawy sezon. Z utęsknieniem czekam na piąty :)

Użytkownik Promethe edytował ten post 06.08.2004 - |11:24|

• 0
Dołączona grafika

#51 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 06.08.2004 - |12:02|

Pytanko do 1x04 - "D Minus Zero" - czy wątek tego statku będzie kontynuowany, i czy wszystkie są tak cholernie trudne do zniszczenia? :blink:
  • 0

#52 roberto

roberto

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów

Napisano 06.08.2004 - |17:16|

Pytanko do 1x04 - "D Minus Zero" - czy wątek tego statku będzie kontynuowany, i czy wszystkie są tak cholernie trudne do zniszczenia? :blink:

No jasne, ze bedzie - to Resterzy
Czy aż takie trudne do zniszczenia ??? - poprostu mieli farta.
  • 0

#53 max.sw

max.sw

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 08.08.2004 - |14:26|

Mam pytanie do odcinka 11 z 4 seri (czyli do 77) pod tytułem ''The Torment,The Releasen'' (polski tytuł w tłumaczeniu AXN ''Przyjaciele'').A mianowicie na temat 9 materiału przedstawionego na rozprawie Dylana. Na początkó którego Dylan całuje się z kobieta(robotem), (ubraną na czarno i z srebrnym naszyjnikiem), która po chwili atakuje go żółtym monomolekularnym biczem. A mianowicie z którego to było odcinka???
  • 0

#54 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 14.08.2004 - |12:08|

Kobieta atakująca biczem? Może to ta zabójczyni z 1x19 - The Honey Offering?

Ja natomiast mam pytanie do 1x21 - It Makes a Lovely Light. Czas to 10:20. Beka i Harper spotykają się w korytarzu. Harper mówi: "Myślisz, że TO jest na Tarn-Vedra.". Beka odpowiada: "Może, zobaczymy".
Moje pytanie: Czy w następnych odcinkach dowiadujemy się, CO Beka chciała znaleźć na Tarn-Vedra?
  • 0

#55 Nicky Gabriel

Nicky Gabriel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów
  • MiastoSilesia

Napisano 14.08.2004 - |13:52|

Witam wszystkich bardzo serdecznie!

Zauważyłam, że ktoś tu poszukiwał polskiej strony... a tak to już bywa, że jak sobie człowiek sam jej nie zrobi, to też żadnej nie znajdzie ;-)

Pozwoliłam sobie umieścić link do tego forum, nie pytając o zdanie jego użytkowników, ale zdaje się był to błąd, bo powinnam była mimo wszystko zapytać. Niestety ja też nie znalazłam żadnej strony (polskiej) na ten temat (pomijam strony dotyczące StarTreka, gdzie bywają jakieś wzmianki o innych serialach panna G. Roddenberry'ego), a to forum było jedynym miejscem, które prezentowało odpowiedni poziom.

Gdyby ktoś zechciał nam (znalazłam nareszcie wspólnika!) pomóc przy tworzeniu tej strony, to byłabym bardzo, bardzo, bardzo wdzięczna. Widzę, że wielu fanów musi w tak nietypowy (a może bardzo typowy?) sposób szukać informacji o tym - jakże interesującym - serialu. A widzę teraz, że jest nas dość dużo, mimo wszystko.

Ja nie mam możliwości oglądania tego serialu, bo nie mam AXN... a mój drogi RTL2 zaprzestał emisji i nie ma nadziei na lepszą przyszłość (Oj, co by tu powiedziała Trance?) aż do 2005 roku.

Przydałaby mi się rubryka FAQ, a tu padają tu dość interesujące pytania. Bardzo mi przykro, że zaśmiecam ten temat (można go usunąć, jeśli to bardzo duże naruszenie regulaminu...), ale gdzie indziej ja znajdę fanów?! Dawałam już nawet ogłoszenia do telegazety ;-) I nic! Hańba!
;-)

Rozumiem, że dajecie pierwszeństwo Stargate (dla mnie Stargate jest poza wszelką konkurencją) - ale ten serial przecież nie musi narzekać na ilość stron www - nawet polskich. I chwała mu za to! Jednak moim zdaniem Andromeda też zasługuje na uwagę, nieprawdaż?

:-)

Pozdrawiam najserdeczniej!
Weronika
  • 0

"I just sat down" John Sheppard
"You can be the Wraith. I get to be Major Sheppard." Jinto
"You let Sheppard fly that Jumper?" McKay

#56 Promethe

Promethe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów
  • Miasto.italy

Napisano 17.08.2004 - |11:17|

Moje pytanie: Czy w następnych odcinkach dowiadujemy się, CO Beka chciała znaleźć na Tarn-Vedra?

Sprawa jest taka, że Tarn-Vedra to homeworld Vedrańczyków. Bardzo zaawansowanej rasy, coś jak mieszanka Noxów, Asgardu i Pradawnych z SG. To Vedrańczycy zaprojektowali i zbudowali system SlipStreamu (w Polsce zwany Strumieniem). Z Vedry pochodził również Dylan Hunt, Vedrańczyków podziwiał. (w 4x11, w czasie rozprawy, oskarżonym jest Dylan Hunt, obywatel Tarn-Vedry). Był to niezwykle bogaty w zasoby mineralne świat. Bogaty i wogóle. Takie Eldorado. Jednak po wojnie w Mgławicy Wiedźmy wiele osób zwątpiło wogóle w to, cz T-V wogóle istniała. W czasie wojny w Mgławicy Wiedźmy Vedrańczycy zdetonowali w jednym z układów prowowadzących prosto do T-V bombę Novę i w ten sposób oddzielili się od Strumienia. W jednym z odcinków załoga odnajduje zapiski pozwalające dotrzeć przez Strumień na Vedrę, lot wymaga jednak wieludziesięciu skoków (coś jak pierwsza, dosłownie samobójcza misja Andromedy, w której leciano do homegalactic Magogów). Dolecieliby, gdyby nie to, że wiele lotów w strumieniu wykańczało Trance, a i droga była bardzo trudna - navet dla Beki...
  • 0
Dołączona grafika

#57 ruda_xf

ruda_xf

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 16.07.2005 - |19:04|

czy Beka i Dylan są [byli] razem?

wiem, że Beka kochała się w Tyrze, ale ten nie chciał ziemskiej kobiety...
  • 0

#58 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 16.07.2005 - |21:57|

... Na początkó którego Dylan całuje się z kobieta(robotem), (ubraną na czarno i z srebrnym naszyjnikiem), która po chwili atakuje go żółtym monomolekularnym biczem. A mianowicie z którego to było odcinka???

Wyświetl post

To była prawdziwa kobieta , Nitcheanka (jak to się właściwie pisze :censored: ) zresztą, nie robot - i to arystokratka, Dylan poddwoził ją na ślub - numerka odcinka niestety nie pamiętam, ale chyba jeden z wcześniejszych...
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#59 ruda_xf

ruda_xf

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 21.07.2005 - |09:32|

a mam pytanie [banalne zapewne]...
skąd Beka wytrzasnęła pierścienie na każdy pale dłoni? nie miała ich od samego początku i potem też nie... tylko przez jakiś czas...

Dołączona grafika
  • 0

#60 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 21.07.2005 - |10:08|

@ruda_xf
Z tego co pamiętam a oglądałem andromedę jakiś czas temu Beka i Dylan nie byli razem ale nie widziałem 5 sezonu więc może ?

Co do pierścieni. Wiesz zapewne że ona lubi się przbierać. Pewnie gdzieś je kupiła. Chociaż mi się kojarzy to trochę z przebudową mostka Andromedy kiedy po ataku magogów zmieniono fotel na stanowisko stojące. Ale nie wiem czy ma to jakiś związek
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych