No to są pytania na które odpowiedzi juz nie znajdziemy w tym sezonie chyba:( Co do Richarda jest wiele teorii, że jest jednym z buntowników Dharmy, rdzennym mieszkańcem, rozbitkiem z Black Rock. Opcji jak widzimy jest wiele, niestety jego postać dopiero co sie rozwija w tym serialu. Jak dla mnie odegra on kluczową role w 4 sezonie, być może Ben zginie a on przejmie schede po Linusie.Richard zdaje się naprawdę nie starzeć. Pytanie: tylko on czy inni "rdzenni" mieszkańcy też? Pytanie nr2. dlaczego Richard werbował Juliet na wyspę, dlaczego przedstawiał się jako ktoś z Mittleos Biosience(pisownia moja;P) oraz czy robił to w imieniu tej właśnie firmy, siebie, kogoś innego...
Richard Alpert
Napisano 17.05.2007 - |22:38|
Napisano 26.05.2007 - |12:15|
Napisano 26.05.2007 - |12:39|
A może Richard to włąśnie ten orangutan. Żyje tak długo, że przeszdł pełną ewolucję do człowieka.Witam! Pamiętacie stronę Hanso Foundation i opisane tam projekty? Jednym z nich był... Life Extension Project, czyli Projekt Przedłużania Życia! Co prawda na stronie mowa jest o tym, iż jedynym jak na razie efektem projektu jest żyjący 105 lat orangutan Joop, ale niewykluczone, że Richard Alpert brał udział w tym projekcie. Nie podano tego do wiadomości publicznej, gdyż nikt poza wyspą o tym nie wie. Alpert został odmłodzony (lub proces starzenia został u niego zatrzymany) po przejęciu oficjalnej działalności Dharmy przez Innych, do których Richard należał. Ekipa, której zaczął przewodzić Linus mogła kontynuować projekty Dharmy, aby nikt z zewnątrz nie nabrał podejrzeń co do aktualnej sytuacji na wyspie oraz dla własnych ambicji Bena - badania nad płodnością. Podejrzewam także, że organizacja Mittelos Bioscence została stworzona przez Linusa i jego ekipę, co wyjaśnia możliwość działania/werbowania poza wyspą przez Richarda i Ethana - ludzi tak naprawdę nigdy nie związanych z Dharmą i Fundacją Alvara Hanso.
Genesis
Napisano 26.05.2007 - |21:32|
A może Richard to włąśnie ten orangutan. Żyje tak długo, że przeszdł pełną ewolucję do człowieka.
Czy moja "teoria" była, aż tak niedorzeczna, czy ktoś już po prostu to napisał, że odpowiedź Jonasza - jednego z najciekawiej piszących na tym forum, odebrałem jak tekst jakiegoś zjadacza galaretki... no dobra może nie znam się na żartach to ja już będę cicho siedział
Napisano 28.05.2007 - |08:41|
Tylko, że ze strony HansoFoundation wynika, że projekt został conajmniej zawieszony, o ile nie zamknięty. Prace nie są dalej prowadzone...
No i nic nie wyjaśnia, kto takowe badania prowadził na zlecenie Hanso? Dharmy?
A może na wyspie badania były prowadzone znacznie wcześniej? I Malowany Rysio ma znacznie więcej lat niż w ogóle myślimy...
Wszystko zależy od tego, kto tak naprawdę jest szefem Mittelos Bioscience
Napisano 28.05.2007 - |14:59|
Tylko, że ze strony HansoFoundation wynika, że projekt został conajmniej zawieszony, o ile nie zamknięty. Prace nie są dalej prowadzone...
No i nic nie wyjaśnia, kto takowe badania prowadził na zlecenie Hanso? Dharmy?
A może na wyspie badania były prowadzone znacznie wcześniej? I Malowany Rysio ma znacznie więcej lat niż w ogóle myślimy...
Wszystko zależy od tego, kto tak naprawdę jest szefem Mittelos Bioscience
Cóż to że projekt został zamknięty w obecnych czasach nie wyklucza w ogóle kwestii, żę Alpert mógł brać w nim udział kilkanaście lat temu. Poza tym mam takie wrażenie że oficjalna strona Fundacji Hanso jest jakby przykrywką dla prawdziwiej działalności, jaką prowadziła Dharma. Wyraźnie widać, że przedstawione projekty na stronie (higiena życia, przewidywanie zjawisk naturalnych, opieka nad chorymi umysłowo) to pierdoły w porównaniu z wcześniejszymi założeniami (przedstawionymi w instruktażach Dharmy). Widać jednak powiązania między jednymi i drugimi - badania nad elektromagnetyzmem.
Kto prowadził badania? No fakt może nic nie wyjaśnia, ale warto uporządkować, iż projekty Dharmy były wykonywane na zlecenie i pieniądze Hanso Foundation, do czasu... aż "jak wszyscy wiemy Dharma Initiative zawiodła...". Wygląda na to, że później oficjalnie badaniami zajęła się sama Fundacja Hanso (choć, jak napisałem wcześniej, zmieniły się trochę założenia) pod dowództwem Mittelwerka (który stosuje dosyć radykalne metody badań, którym przeciwny jest sam Alvar Hanso, jak wiemy z TLE...). Jak napisałem w poprzednim poście, po upadku Dharmy badania mogli prowadzić dalej dla pozorów sami rebelianci, czyli Linus, Alpert i ich ekipa.
Co do Mittelos Bioscence to uważam, że jeśli Alpert, bądź Linus, lub ktoś inny z rebelii są jakoś powiązani z dr. Mittelwerkiem to tylko wtedy MB może być w jego rękach, w innym wypadku sądzę, że rządzą nią sami rebelianci. Jest to jakby nowa, nieoficjalna Dharma, z tym że oktagon został zredukowany do heksagonu
A i jeszcze jedno... Richard faktycznie mógłby mieć te 105 lat
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych