A jak widzielismy w tym odc. upadek z wysokosci nic Claire nie
zrobil wiec raczej Peterowi tez nic sie nie powinno stac jak spadnie, o ile stracil przytomnosc "nie pamietam jak to z ted-em bylo"
Ale można spadać z wysokości i z wysokości
Do tego jeszcze dodaj fakt, że Peter właśnie w dosyć znacznym stopniu będzie osłabiony i może już nie być w stanie się uleczyć. Kto wie, jak będzie wyglądać głowa Petera po upadku
Ja to chyba ślepy jestem, że nie widziałem żadnego karalchua-człowieka, a zinterpretowałem to tak jakby Sylar przeżył :|
Bo nie było żadnego człowieka-karalucha
Tak tylko zażartowałem, bo ktoś zwrócił uwagę na przewijające się karaluchy w serialu, a jeden się pojawił koło tego kanału, gdzie zniknął Sylar.
W każdym razie ja i tak obstawiam, że Sylar nie żyje, a jego ciało zostało przez kogoś zabrane.
eXPrezes - co stoi na przeszkodzie żeby po wybuchu Nathan złapał Petera? Zresztą nie wiemy co się stało po wybuchu. Może Peter oddał cało atomowa energię i po prostu użył mocy latania. Uważam ze poświęcenie Pitera nie wchodzi w gre bo jest jedną z bardziej skomplikowanych postaci wraz z Hiro, Nikki i Sylarem. Głownego bohatera się nie zabija a jak już to pozwala mu sie odejść (patrz: Jack z SG1 )
Co stoi na przeszkodzie... może to, że Nathan też pewnie nie żyje?
Moim zdaniem oni byli dalej w trybie wznoszenia, kiedy Peter eksplodował, co byłoby całkiem logiczne. Wznosimy się tak długo, jak się da, bo nie wiadomo jak potężny będzie wybuch, itd.
Czy po takim doświadczeniu Peter byłby w stanie ot tak zacząć sobie latać? Też wydaje mi się to całkiem wątpliwe. Po czymś takim powinien być skrajnie wyczerpany i dochodzić do siebie kilka dni. Na ale cóż, nie będzie miał szansy, bo pewnie zginie
No a co do zabijania głównego bohatera... Mówimy przecież o Heroes - jednym z najlepszych seriali ostatnich lat
Twórcy sami zapowiadali, że chcą zachować podobną konwencję, jak w przypadku 24, gdzie mamy w osobnych sezonach różne historie i różnych bohaterów, którzy wcale nie są nieśmiertelni (no, może oprócz Bauera
on jest nieśmiertelny). Drugi sezon to nowa historia i nowi bohaterowie. I to moim zdaniem bardzo dobry pomysł na utrzymanie świeżości w tym serialu.