to ja troche odrzuce do dyskusji:
odcinek (i caly sezon) jest zrobiony tak, ze kilka wersji zdarzen jest spójnych i moga byc prawdziwe. mi najbardziej pasuje wersja logic albo rand - jesli nie bedzie wiecej wskazowek co do tresci to chyba nie da sie rozstrzygnac ktora wersja jest prawdziwa.
mi sie wydaje ze jest jeszcze jedna mozliwosc, to znaczy ze tych jakby "lini czasu" bylo znacznie wiecej, ale pokazane zostaly tylko 2 ostatnie. tzn future peter w swojej przeszlosci byl odwiedzony przez jeszcze innego future hiro, ktorego nigdy nie widzielismy i ktory mial jeszcze inna wersje zdarzen.
w takim przypadku wydaje mi sie, ze jest mozliwe ze np. peter ma blizne pomimo zdolnosci regeneracji, a dlatego ze mogl miec blizne zanim zdobyl zdolnosc regeneracji - dokladnie nie wiemy jak ta regeneracja dziala. byc moze nie jest to wogole kontrolowane, tylko automatycznie przywracany jest stan organizmu - i jesli ktos wczesniej np. nie mial reki a zdobyl zdolnosc regeneracji to mu ta reka nie odrosnie bo za pozno zdobyl zdolnosc.
co do reszty - wydaje mi sie ze watek haitanczyka jest troche niescisly, tzn jesli peter moglby zaabsorbowac jego moc, to moglby go tez powstrzymac, chyba ze haitanczyk moze powstrzymac tez moc absorbowania - ale nawet jesli, to nie powinien byc w stanie powstrzymac hiro gdy ten zatrzyma czas. jakos mi to nie pasuje.
Użytkownik Dag edytował ten post 25.05.2007 - |10:29|
My jsme Borgove. Budete asimilovani. Odpor je marny.