Mnie się pierwszy sezon entka podobał bardziej niż inne StarTreki. Mozna by z tego wywnioskować, ze trzeci sezon raczej mi sie nie spodoba. Mam nadzieję, że tak nie będzie. Póki co mam jeszcze przed sobą długą drogę do trzeciego sezonu. Obejrzenie i przedewszystkim ściągnięcie sezonu 2.
SG1 a Star Trek
Napisano 24.09.2003 - |21:18|
Mnie się pierwszy sezon entka podobał bardziej niż inne StarTreki. Mozna by z tego wywnioskować, ze trzeci sezon raczej mi sie nie spodoba. Mam nadzieję, że tak nie będzie. Póki co mam jeszcze przed sobą długą drogę do trzeciego sezonu. Obejrzenie i przedewszystkim ściągnięcie sezonu 2.
Napisano 25.09.2003 - |21:59|
Po pierwsze dyskusje o entku przenieść do włąściwego mu topica
Po drugie , nie zgadzam sie na postwaienie znaku równości pomiedzy SG1 i ST , chociażby z tego powodu że mimo tego że mają cechy wspólne i podobne to jednak ST jest bardziej zrużnicowany poprzez różne serjie i cieżko szukać czasem w nich wielu podobieństw. Zresztą wokół ST istnieje spora "legenda" i na razie ma , natomiast przy SG1 jest dobiero tworzona i niewiadomo jak potoczą się sprawy dalej .
Napisano 01.10.2003 - |21:53|
W pełni popieram te słowa. Chociaz z innych powodów. Światy SG1 ST znacznie różnią się między sobą. Świat SG1 to praktycznie nasz świat (nasza Ziemia) z wymyslonym tym co jest w otaczającym nas wszechświecie. Natomiast ST to całkowicie wyimaginowany świat przyszłości.[..]
Po drugie , nie zgadzam sie na postwaienie znaku równości pomiedzy SG1 i ST [..].
Napisano 20.11.2003 - |17:21|
A co powiedzielibyscie na wojnę pomiędzy Prometheusem i Enterprise????Ko by wygrał tą walkę???
Promek , jest nowszy i i lpeiej uzbrojnoy
18 baterii fazerów typ XII + 5 wyrzutnii torped kwantowych
vs. 16 x fazer typ XII + 1 x wyrzutnia kwantowa i 8 x fotonowa
We are Rangers
We walk in the dark places no others will enter
We do not break way from combat
We stand on the bridge and no one may pass
We do not retreat whateaver the reason
We live for the One
We die for the One
Napisano 20.11.2003 - |17:41|
Reyden tu o innego Prometheusa chodziA co powiedzielibyscie na wojnę pomiędzy Prometheusem i Enterprise????Ko by wygrał tą walkę???
Promek , jest nowszy i i lpeiej uzbrojnoy
18 baterii fazerów typ XII + 5 wyrzutnii torped kwantowych
vs. 16 x fazer typ XII + 1 x wyrzutnia kwantowa i 8 x fotonowa
Napisano 20.11.2003 - |17:50|
Swiete słowaReyden tu o innego Prometheusa chodziPromek , jest nowszy i i lpeiej uzbrojnoy
Napisano 20.11.2003 - |18:04|
Enterpriseów było kilka statków począwszy na NX-01 z entak a skończywszy na sovku. Co do NX-01 to pewny niejestem bo to słaby stateczek ale jeśli chodzi o sovka to tu jestem pewny że sovek by wygrał.Swiete słowaReyden tu o innego Prometheusa chodziPromek , jest nowszy i i lpeiej uzbrojnoy
- jemu chodziło o X-303 Prometheusz . Według mnie walkę wygrałby najpewniej Enterprise , chociaż z drugiej strony nieznamy pełnych bojowych możliwości Promka , bo wkońcy Enterprise to statek Badawczy
.
Napisano 20.11.2003 - |19:19|
NX-01 , Constitution , Galaxy , Sovegirn - Jeśli coś pominełem to popraw.Enterpriseów było kilka statków począwszy na NX-01 z entak a skończywszy na sovku. Co do NX-01 to pewny niejestem bo to słaby stateczek ale jeśli chodzi o sovka to tu jestem pewny że sovek by wygrał
NX-01 VS X-303 - Zwyciescą jest X-303 .
Constitution (USS Enterprise NCC-1701, USS Enterprise NCC-1701-A) VS X-303 niewiem .
Galaxy ( USS Enterprise NCC-1701-D) VS X-303 - niewiem , stawiałbym na Entreprise.
Sovegirn VS X-303 - The Winerr is Sovegirn
Napisano 20.11.2003 - |22:17|
oraz Excelsior i Ambasador :NX-01 , Constitution , Galaxy , Sovegirn - Jeśli coś pominełem to popraw.Enterpriseów było kilka statków począwszy na NX-01 z entak a skończywszy na sovku. Co do NX-01 to pewny niejestem bo to słaby stateczek ale jeśli chodzi o sovka to tu jestem pewny że sovek by wygrał
NX-01 VS X-303 - Zwyciescą jest X-303 .
Constitution (USS Enterprise NCC-1701, USS Enterprise NCC-1701-A) VS X-303 niewiem .
Galaxy ( USS Enterprise NCC-1701-D) VS X-303 - niewiem , stawiałbym na Entreprise.
Sovegirn VS X-303 - The Winerr is Sovegirn
NX-01 - USS Enterprise - kalsa NX
NCC 1701 - Constitution
NCC 1701-A - Constitution refit
NCC 1701-B - Excelsior refit B
NCC 1701-C - Ambasador
NCC 1701-D - Galaxy
NCC 1701-E - Sovek oraz sovek uprated ( ENT-E został jako piwerwszy zmodernizowany do wersji uprated )
Co do tego X-303 vs. statek z ST - to tu będzie ciezko określić - to dwa różne światy -np. moc fazerów linoczna jest w TeraWatach ( ENT E ma ponad 75 000TW ) a siła sonłon w TeraJulach ( Sovek ma ponad 4 000 000 TJ )
We are Rangers
We live for the One
We die for the One
Napisano 20.11.2003 - |22:33|
W którym filmie były , bo niepamientam ?NCC 1701-B - Excelsior refit B
NCC 1701-C - Ambasador
X-303 Prometheus to statek bojowy , przeznaczony do walki z Goa`uldami . Jego budowa to zlepek kilku technologi zdobytych w różnych dziwnych miejscach , natomiast broń i wyposażenie defensywne to w głównej części prezent od Azgardu. Dlatego Stwierdzam iż ze starszymi statkami miałby w czasie stacia jakieś szanse na zwycieństwo .
Napisano 20.11.2003 - |22:48|
ENT-B był pozkazany w GenerationsW którym filmie były , bo niepamientam ?NCC 1701-B - Excelsior refit B
NCC 1701-C - Ambasador
X-303 Prometheus to statek bojowy , przeznaczony do walki z Goa`uldami . Jego budowa to zlepek kilku technologi zdobytych w różnych dziwnych miejscach , natomiast broń i wyposażenie defensywne to w głównej części prezent od Azgardu. Dlatego Stwierdzam iż ze starszymi statkami miałby w czasie stacia jakieś szanse na zwycieństwo .
a ENT-C w TNG:Yesterday Enterprise
We are Rangers
We live for the One
We die for the One
Napisano 11.01.2004 - |23:44|
Napisano 13.01.2004 - |18:10|
Co do tego, ktory z seriali jest lepszy, to osobiscie staram sie nei patrzec takimi kategoriami. Oba seriale maja podobne przeslanei, mimo zupelnie innego spojrzenia na poznawanie nowych gatunkow inteligentnych istot pozaziemskich, badania kosmosu oraz rozwoju nauki. Osobiscie wieksza uwage poswiecam serialom Star Trekowym, ale tylko ze wzgledu na to, ze praktycznie wychowalem sie na ST: The Next Generation. Mam duzy sentyment do tej serii. To chyba ten serial napowaznie rozbudzil moja ciekawosc i zainteresowanie sci-fi ogolnie. Potem serie typu Voyager, Deep Space Nine.. Stargate przyszlo duzo pozniej, kiedy to juz bylem zafascynowany swiatem Star Treka. Jednak Stargate daje unikalne spojrzenie na rozwoj ludzkosci. Ciekawa interpretacja kultury egipskiej, jako zapoczatkowanej przez istoty pozaziemnskie. Oba seriale ukazuja unikalne, jednak calkiem mozliwe spojrzenie na przyszlosc ludzkosci. Obie serie maja wiele ciekawego do zaoferowania wielbiscielom sci-fi, stad tez nie uwazam, zeby ktorys z nich byl specjalnie lepszym od drugiego.
Napisano 06.05.2004 - |14:11|
Pozdrawiam
Napisano 06.05.2004 - |15:17|
ŻÓŁTA KARTKA !!!! - jak bedziesz aktywnym userem to jeszcze przeboleje niektóre twoje seryjne, jednozdaniowe wypowiedzi ale jak nie to bedzie źle ......SG1 jako serial znacznie bardziej mi sie podoba niz startrek, ale jako fan seriali scifi trawie jedno i drugie prosze o jeszcze
Pozdrawiam
Napisano 07.08.2004 - |11:58|
Lord Rayden
He is my Shield and my Force. "
Napisano 07.08.2004 - |12:18|
We are Rangers
We live for the One
We die for the One
Napisano 07.08.2004 - |13:22|
Ja bym polemizowała. W ST jest wiele świetnych odcinków, w których o wojnie nawet się nie wspomina lub pojawia się ona tylko jako wzmianka, która nie ma wpływu na fabułę- np. The big goodbye, A matter of honor, Sins of the father, Darmok, The inner light - to z TNG; Captive pursuit z DS9, Faces z VOYa czy choćby Amok time z TOSa. Tyle przyszło mi do głowy w pierwszej chwili.Natomiast zauwazyłem,ze najlepsze odcinki SG 1 i ST to te w których toczy się wojna - czy to z Guldami (wybaczcie spolszczenie) czy to z Dominium. Wojna obejmujaca kilka - kilkanascie odcinków i konkretne działania bohaterów.
Oczywiście wojna pojawia się w wielu odcinkach, często stanowi podstawę ich fabuły, ale nie jest istotą świata ST. Bez wojny też można robić dobry serial. Moim zdaniem w świecie treka wszelkie walki i wojny są tylko pretekstem do pokazania postaw bohaterów, ich wyborów i dylematów moralnych. Nie ma tu parcia na efekty specjalne czy walki w kosmosie - bo nie o to chodziło twórcom serialu, a zwłaszcza G. Roddenberry'emu.
Blood is the truth...
Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl
Napisano 07.08.2004 - |14:21|
Napisano 07.08.2004 - |16:44|
Cenzura to ograniczenie prawa do wypowiedzi jednej osoby przez inną.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »