Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#561 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 03.03.2008 - |14:55|

To nie lepiej kupić płyty już oklejone?
Wtedy pozostaje tylko okleić grzbiety (ślady po przycinaniu).
A jak ktoś ma w pobliżu OBI to i to nawet zrobią - nie mówiąc o precyzyjnym przycięciu do odpowiednich długości.
Sam tak zrobiłem.
Pozostało mi tylko wywiercić otwory na kołki.

Robiłem dokładnie to co mówisz i zapłaciłem 2 razy drożej niż za same materiały :)
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#562 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 03.03.2008 - |15:17|

Właśnie zakupiłem pierwsze DVD z "Drużyną A" oto info o wydaniu, tak jak już było wcześniej pisane płyty posiadają po dwa epizody, i do wyboru jest lektor lub napisy oczywiście w języku polskim. W co drugim wydaniu będzie dodawane plastikowe pudełko na dwie płyty. Mam nadzieję że nie wydadzą później tego w boxach, jak to było z "3cią Planetą Od Słońca".

No i ja również sobie zakupiłem tę gazetę z kultową Drużyną A. Ciekawi mnie tylko jaka będzie cena kolejnych numerów.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#563 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 03.03.2008 - |16:01|

Kolejne wydania będę w cenie prawdopodobnie 4.95, i co ciekawe od 18 Marca będzie się ukazywać inny już kultowy serial a mianowicie "Przystanek Alaska". Na wydanie będą się z składały 2 epizody na płycie, a cena to 4.95. Będzie to osobna kolekcja.
  • 0

#564 Benson

Benson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 03.03.2008 - |16:21|

Jeśli chodzi o półki na DVD, to polecam tego pana ( http://www.allegro.p...niej_polka.html ). Można sobie zamówić dowolne (bez przesady, oczywiście :) ) wymiary. Ja za 2 x 100cm zapłaciłem 55zł + 20 zł przesyłka.
  • 0

#565 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 03.03.2008 - |17:20|

I tym powyższym postem zakończmy temat "meblowy" w końcu to temat o wydaniach dvd. :)

O przypomnieli sobie o "Przystanku Alaska" - rozumiem, że też w Tv Okey? Bo na ich stronie jakoś tego nie widzę. :)
Fajnie tylko te 2 odcinki na płytkę ......

Użytkownik biku1 edytował ten post 03.03.2008 - |17:20|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#566 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 03.03.2008 - |17:47|

O przypomnieli sobie o "Przystanku Alaska" - rozumiem, że też w Tv Okey? Bo na ich stronie jakoś tego nie widzę. :)
Fajnie tylko te 2 odcinki na płytkę ......

Obejrzałem pierwsze 2 odcinki "Drużyny A" i aż mi się łezka zakręciła :P Pamiętam te dni kiedy przed szkołą oglądałem ten serial na Polonii 1, a potem na Polsacie. Stare dobre czasy. Cieszę się, że ten klasyk zagości w mojej kolekcji.

"Przystanek Alaska" będzie wydawany jako osobna kolekcja, tak jak "Columbo" i "Monk". Cena pierwszego numeru to 4,95zł, a następne będą pewnie po 10-12zł, bo będzie to chyba wydanie z książką (tak to wygląda na obrazku). Chodziaż z drugiej strony pierwszy numer "Columbo" był za 9,95zł i tak już zostało. Jeżeli kolejne numery będą też po 5zł to ja się skuszę, chodziaż nie wiem gdzie to wszystko pokładę ;) . Tak swoją drogą, to nie macie wrażenia, że ostatnio w gazetach wychodzą ciekawsze tytuły niż w sklepach? mam tutaj na myśli głównie wydania Amercomu, ale i inne też się pewnie znajdą.

Mamy też kolejną zapowiedź

"Angel" - sezon 2
http://dvdmania.pl/m...m...12363&zap=1

Użytkownik Inuki edytował ten post 03.03.2008 - |18:27|

• 0

#567 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 03.03.2008 - |19:28|

Ja tam z utęsknieniem czekam na Stargate i Star Treki :)

Z X-files to ja rezygnuje pomimo, że bardzo lubię ten serial. Dla mnie cena za sezon tego serialu nie powinien jednak przekroczyć 100 zeta (wiek robi swoje, a zakupów za granicą jest już genialnym pomysłem).
  • 0

#568 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 03.03.2008 - |20:05|

Ja tam z utęsknieniem czekam na Stargate i Star Treki

To by było coś.
Być może po emisjach na AXNach Star Treka [drugiego już serialu] i teraz SG-1 ktoś w końcu wyda te seriale, może, może, może ......

I tak sobie można gdybać ale przynajmniej na razie nic tego nie zapowiada.
Dlatego zacząłem już się przymierzać i obierać strategię ;) :P do nabycia ST Deep Space Nine z amazonu.
Będzie po Voyagerze kolejny do kolekcji. :)

Dobrze przynajmniej, że widać iż zamierzają kontynuować Angela i Buffy no i ciekawe jak będzie z Millenium.

Użytkownik biku1 edytował ten post 03.03.2008 - |20:07|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#569 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 03.03.2008 - |20:17|

Być może po emisjach na AXNach Star Treka [drugiego już serialu] i teraz SG-1 ktoś w końcu wyda te seriale, może, może, może ......

Ale pewnie za 160-170zł. Czyli wciąż nie dla mnie.

Jakby sprzedawali sezon po 70-80zł to bym jakoś uzbierał co miesiąc na następny sezon.
  • 0
VeeDee

#570 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 03.03.2008 - |20:47|

Trochę poszperałem po e-sklepach , i oto jakie seriale Imperial-Cinepix ma zamiar wydać w Marcu, oczywiście na oficjalnej stronie dystrybutora nic na ten temat nie ma. Wszystkie wymienione seriale mają pokazać się na rynku 18 Marca, a chodzi S2 "Angel", "Buffy", "Millennium" oraz "Prison Break" i S1 "The X-Files". No i potwierdziło się, że seriale "Firma CIA" oraz "Domek Na Prerii" będą posiadały samego lektora, chociaż w przypadku 1 serialu będą też napisy, ale to nie musi oznaczać, że będzie oryginalna ścieżka audio. Niestety TIM Film Studio daje ciała w wydawaniu seriali na całej linii, z "Herosami" na samym początku. W sumie to różne sklepy podają różne info, że posiadają angielskie audio inne że nie, wszystko się wyjaśni jak się pojawi.

Użytkownik boscorelli edytował ten post 03.03.2008 - |20:53|

• 0

#571 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 03.03.2008 - |23:22|

W Hatakowym Sklepie podali inne informacje odnośnie "Domku Na Prerii" - http://punkt44.pl/index.php?film=5532 (cena również trochę normalniejsza). Może jednak tym razem się tak nie zbłaźnią...

#572 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 04.03.2008 - |07:45|

Już sam fakt, że podają format 16:9 wskazuje, że zbyt dokładny ten opis nie jest :D... wszędzie zostało to wydane w formacie 4:3, więc jakoś mi się wierzyć nie chce, że akurat nasi wydawcy magicznie zrobili transfer 16:9 :D
  • 0
Dołączona grafika

#573 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 05.03.2008 - |17:48|

Jak pamiętam ktoś tu jakiś czas temu zastanawiał się nad kompletem Babylon 5 [nowe wydanie].
Właśnie w tej chwili jako oferta tygodnia -- "Babylon 5: The Complete Collection + The Lost Tales" jest na amazonie po £75.97 --> http://www.amazon.co...QEXVXZ56CBPZ6ZK
A z tego co kojarzę to chyba zazwyczaj było po ok 90-100 więc jest okazja. :D

Użytkownik biku1 edytował ten post 05.03.2008 - |17:58|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#574 Avarhis

Avarhis

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów
  • MiastoJózefów

Napisano 06.03.2008 - |16:53|

W empiku widziałem dziś serial Firma CIA cena 99zł. Według tego co podają na opakowaniu serial ma oryginalna ścieżkę audio (angielską)
lektora oraz napisy. Czyli nie jest tak źle.
  • 0

#575 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 06.03.2008 - |21:43|

Na EzyDVD przeszli samych siebie: http://www.ezydvd.co...item.zml/798898

#576 grekarn

grekarn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoSiechnice

Napisano 08.03.2008 - |11:31|

Wiadomo kiedy ma wyjść Deadwood sezon 3 i Dexter w Polsce??
  • 0
You All My Children Now Freddy K

#577 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 08.03.2008 - |12:14|

Jedyne co wiadomo to to ,że Dexter wychodzi dopiero 19 maja w Anglii więc u nas .......... możemy sobie zgadywać.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#578 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 08.03.2008 - |19:55|

Wiadomo kiedy ma wyjść Deadwood sezon 3 i Dexter w Polsce??

O "Dexterze" nic nie wiem, ale pisałem kiedyś do Imperialu w sprawie trzeciego sezonu "Deadwood" i kolejnych sezonów "4400". Niestety w odpowiedzi napisali mi coś w stylu "na chwilę obecną nie wiemy, czy Centrala planuje wydać te tytuły". Nie chce mi się dokładnie szukać tego maila, ale to było coś podobnego. To samo dotyczy "Star Treków" (filmów kinowych też) i "Stargate". Jednak jeżeli chodzi o "Gwiezdne wrota", to muzę przyznać, że ostatnio zainteresowało mnie trochę DeAgostini. Jak zapewne większość z Was wie, wydawnictwo to wydało w kilku krajach wszystkie 9 sezonów serialu (w niektórych wydają też 10) w podobnej formie jak "Z Archiwum X". Kilka tygodni temu koleżanka wysłała do wydawnictwa pytanie, czy po zakonczeniu wydawania "X-Files" mogliby wydać "Stargate SG-1". Pani z DOK-u odpisała jej, że "niestety, wydawnictwo nie może przedwcześnie zdradzać swoich planów wydawniczych". Trochę mnie to zdziwiło, bo jak ja wysłałem im maila z tym samym pytaniem jakieś pół roku temu (pażdziernik to chyba był), to napisali mi krótko "nie mamy w planach tego tytułu". Czemu więc jej nie napisali tego samego? Może to nic nie znaczy, ale mam jakieś takie dziwne przeczucie, że coś się kroi <_< Albo to tylko moje marzenia B) Wysłałem im wczoraj maila i zobaczę co odpiszą; w końcu za jakieś 3 miesiące kończy się "Archiwum", więc będzie miesce na nową kolekcję
  • 0

#579 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 08.03.2008 - |21:12|

czy po zakonczeniu wydawania "X-Files" mogliby wydać "Stargate SG-1". Pani z DOK-u odpisała jej, że "niestety, wydawnictwo nie może przedwcześnie zdradzać swoich planów wydawniczych".
Czemu więc jej nie napisali tego samego? Może to nic nie znaczy, ale mam jakieś takie dziwne przeczucie, że coś się kroi <_< Albo to tylko moje marzenia

O faktycznie brzmi to interesująco.
Czyżby w końcu poszli po rozum do głowy albo może odkryli ,że istnieje już "fanowskie" wydanie dvd SG-1 z pl subami a ostatnio szykuje się też z pl audio. <_<

Możliwe, że zauważyli po sprzedanych tylu sezonach X-files iż istnieje w Polsce zapotrzebowanie na takie pozycje.
A jakby nie patrzeć to SG-1 też ma ładnych 10 sezonów więc będą mieli co sprzedawać a potem po SG-1 mogliby wejść w SG-A, Farka, B5, ST, BSG.

Oj możliwości na zapełnienie kalendarza wydawniczego z SF mają dużo i to mimo istnienia już wydań z pl subami zrobionych przez fanów każdego z powyższych seriali.
Co świadczy tylko o istnieniu zapotrzebowania na takie wydawnictwa i sam bym je z chęcią kupił. :D

A to zdjęcie ostatnio znalazłem w necie więc celem przypomnienia bo o tym już mówiliśmy 18 marca w kioskach pojawi się "Przystanek Alaska".
Zapowiada się fajnie tylko już mnie przeraziło jak zobaczyłem na dole tą kolekcję i OMG znowu trzeba będzie jakoś gdzieś to upchać na półce. ;) :P

Dołączona grafika

Użytkownik biku1 edytował ten post 08.03.2008 - |21:49|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#580 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot