Skocz do zawartości

Zdjęcie

Smallville

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
580 odpowiedzi w tym temacie

#561 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 02.09.2009 - |19:04|

A tu więcej o kolejnym sezonie ---> http://showtv.pl/news_item_2078.htm

No no przyznam, że brzmi ciekawie. Pisze się na 9 sezon :P Zwłaszcza, że odkąd się smallville skończyło, jestem na głodzie serialowym.. już zapomniałem jak to jest oglądać premiere odcinka. A smallville będzie pierwsze. Później Caprica i Lost.
Natomiast jak mam strzelać sezon będzie się utrzymywał średnio 6pkt na 10.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 02.09.2009 - |19:06|

• 0

#562 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 12.09.2009 - |09:57|

Gdzie nowy odcinek ?
  • 0

#563 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 12.09.2009 - |10:18|

Nowy odcinek będzie 25.09. Tym razem nie leci "w pakiecie" z Supernatural, a emisja jest w piątki (u nas będzie już sobota)

Użytkownik baku edytował ten post 12.09.2009 - |10:18|

• 0

#564 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 12.09.2009 - |10:39|

Nowy odcinek będzie 25.09. Tym razem nie leci "w pakiecie" z Supernatural, a emisja jest w piątki (u nas będzie już sobota)

No wlasnie mialo byc dzisiaj , przynajmniej tak bylo od poczatku supernatural/smallville....eh....
  • 0

#565 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 14.09.2009 - |03:13|

Trzeba było trailera oglądać, tam wyraźnie napisane, kiedy. Dokładnie odcinek będzie za 11 dni, 23 godziny, 46 minut i 10 sek :lol:
  • 0

#566 Pemol

Pemol

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 15.09.2009 - |15:39|

Opis 9 sezonu. Zapowiada się ciekawie.
http://smallville.co...ews/show/id/415
  • 0

#567 michelangelo

michelangelo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 11.11.2009 - |18:47|

=> Dwugodzinny film!

Ciekawa i nowa koncepcja. Widać, że producenci robią wszystko, żeby serial dostał jednak 10. sezon.
  • 0

#568 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 07.02.2010 - |15:25|

Dziwne to, w ogóle straciłem chęć oglądania Smallville przez przerwę. Ostatni odcinek jaki obejrzałem to ten przed przerwą który mi nie podszedł, przedstawiał to co się działo z Louis w przyszłości, i teraz są już 2 nowe odcinki i w ogóle nie mam ochoty aby je oglądnąć. Po prostu nie chce mi się. Głupio tak zcancelować serial w najprawdopodobniej ost sezonie, po tylu latach, ale cóż nic na siłę. Nie chce mi się to nie. Widać, że oglądało się tylko po to aby zobaczyć jaki będzie koniec. Liczę na dobre opisy odcinków :P Jak będzie jakiś fajny i będzie wychwalany to po niego sięgnę.
  • 0

#569 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 07.02.2010 - |19:27|

Ta, miałem dokładnie to samo odczucie, poprzedni odcinek oglądałem na przewijaniu. Ten podwójny był nieco lepszy, ale efekty specjalne raziły w oczy (lepsze skrzydła robią na teatrzykach w szkole ;) ), a historia była raczej tworzona wyłącznie pod fanów komiksów (musiałem sporo doczytać na Wikipedii, żeby się w tym JSA i JLA wyznać).
Żal mi było trochę doktora Jacksona, że musi z takim czymś na plecach chodzić i na linach zwisać na tle greenboxa.

Użytkownik Magnes edytował ten post 07.02.2010 - |19:28|

• 0
http://magory.net - moja strona

#570 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 05.03.2010 - |10:52|

No to fani serialu się ucieszą. 'Podobno' to już oficjalna informacja, że Smallville doczeka się 10 sezonu. Nie będę krytykował tej decyzji bo sam już od jakiegoś czasu tego nie oglądam a na pewno jest jakaś grupka zagorzałych fanów ale zastanawia mnie co napędza ten serial bo jak dla mnie wiele stracił. Może ten 9 sezon faktycznie jest taki mocny ale jakoś nie ciągnie mnie żeby to sprawdzić.

Źródło: http://www.cinemaspy...cle.php?id=3873
  • 0
don't try

#571 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 05.03.2010 - |12:28|

Nie jest mocny, zapewniam. Będę miał ciężką decyzję, czy oglądać dalej... Omal już nie zrezygnowałem ze dwa odcinki temu.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#572 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 05.03.2010 - |13:30|

Delikatnie mówiąc "nie jest mocny" bo już od dawna ten serial jest o niczym, taki zlepek pomysłów bez ładu i składu jakie akurat przyjdą do głowy danemu scenarzyście.
Tak gdzieś na etapie odejścia Lany i Lexa powinni byli go zakończyć bo jeszcze miał jako taki poziom.

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#573 Jarek Bachanek

Jarek Bachanek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 06.03.2010 - |02:09|

A ja się cieszę że moj pierwszy serial, który oglądam już z 7-8 lat będzie kontynuowany... Sezon 9 jest nadspodziewanie niezły (jak na Smallville). Zod jest nawet ok, reszta postaci też, fabuła leciutko podskoczyła po przerwie. W każdym razie jest lepiej niz bylo w badziewnym sezonie 8.

Odnośnie fali krytyki, cóż nie sposób się z wami nie zgodzić, ale przyczyna popularności tego seriaku jest bardzo prosta. Superman to postac kultowa w Ameryce, bo uosabia wszystko to czym chciałby być przeciętny Amerykanin. Każdy zna tam jego przygody, a że teraz serial jest dużo bliższy komiksowej wersji (co odbiło się na fabule) to każdy to ogląda, bo mamy tam wszystko co przeciętny Amerykanin lubi, czyli efekty, troche walk, fabuła nie za trudna, bohater z którym można sie utozsamiać, czego chcieć więcej ? Mój kumpel ze stanów pisał mi że wielu ludziom się ten serial podoba bardzo więc niech leci.

My polacy inaczej do tego podchodzimy, dlatego nasze opinie są tak rozbieżne. Oczekujemy perfekcyjnej fabuły, która zaskoczy nas i jednocześnie będzie można logiczne wytłumaczyć czemu się stało to a czemu tamto. Ważne jest też aktorstwo. Amerykanie lubią z kolei lżejsze kino, które można sobie obejrzec po powrocie z pracy. Dlatego takie seriale jak Smallville czy nawet Heroes dobrze się sprzedają.

Ja osobiście nie mam nic przeciwko, sentyment to raz, lubię Clarka to dwa po za tym wole jego niż jakiegoś spin offa, którego na pewno wstawią gdy zakończy sie Smallville (chyba że zrobią Justice League). Widziałem duzo gorsze tytuły. Smallville i tak trzyma się mocno po 9 latach.
  • 0

#574 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 06.03.2010 - |10:59|

Jarek, powiedziałbym że to raczej wynik tego iż aktualni jest to jedyny serial o tematyce komiksowej.
Marvel już dawno postawił na kino. DC w dużej mierze też ( Ostatnie Batmany i planowana Zielona latarnia)
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#575 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 18.04.2010 - |14:55|

Chyba nie było o tym pisane, ale od 11 maja "Smallville" pojawi się w telewizji AXN. Emisja będzie od pierwszej serii o godzinie 17.00, a powtórki dnia następnego o 8.00 i 13.00.

Program AXN
  • 0

#576 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 23.04.2010 - |15:22|

Od 10 maja W poniedziałek, a nie 11! Jak już wcześniej było pisane o 17:00 i powtórka następnego dnia o 8:00 i 13:00 na AXN.
  • 0

#577 Lcsh

Lcsh

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 13.08.2010 - |13:30|

Smallville to moj pierwszy serial ktory ogladalem. Nie pamietam co lub kto mnie namowil do tego zeby go ogladac, bo nigdy fanem komiksow nie bylem, a wiedzialem z Superman to Clark Kent, za dnia dziennikarz w nocy pomocnik ludzi w pelerynie. Jako ze to typowy mlodziezowy serial, a ja definitywnie mlodzieza wtedy bylem, to fajnie misie to ogladalo. Mile niezobowiazujace kino, sredniak, ale dalo sie ogladac. Przestalo mi sie to podobac w momencie Lany jako czarownicy gdzies w 5(?) sezonie, to jzu bylo poprsotu dla mnie za duzo. Ogolnie tak jak tam ktos wczensiej wspomnial, do momentu gdzie byl jeszcze Lex, Lana, byl ojciec, towszytko bylo jakies takie fajnedo ogladania, pozniej mniej wiecej sezony 5-7, tobylo straszen kupsko z ewentualnie 1odcinkowymi wyskokoami w postaci lepszego odcinka. I choc pokazdym sezonie od 5 wzwyz mowilem sobie: 'to koniec, niebedetegowiecej ogladal' to mneizawsze ciekawosc zzerala co tym razem glupiegio wymysla, moze to bylo dosc masochistyczne podejscie ale bylo jak bylo. No i generalnie ilosc bzdur ktore ten serial wyprodukowal jest naprawde ogromna, choc w ostatnim sezonie sie w jakis sposob poprawili. Serial nabral jakichs typowo kimokisowych barw, i jak sie przymknie na to wsyztko oko, to nie ogladalo sie tego najgrzeoj , a przynajmniej duzo lepiej niz pare wczesniejszcyh sezonow. Ogolnie, mam nadzieje ze dotrzymaja slowa, i sezon 10 bedzie ostatnim, bo jednak to juz jest stanowczo za dlugo.
  • 0
Mistrz: The Sopranos, Tell me you love me, The Wire, Oz
Bardzo dobre: Carnivale, Deadwood, Six Feet Under
Przyzwoite:Apparitions, Jericho, My Name is Earl, Odwroceni,
Ok, ale: Day Break, Happy Town, Heroes, Numb3rs, The Pacific, Prison Break, Twin Peaks

#578 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 11.12.2010 - |23:07|

Z racji ogromnych nudów, naprawdę ogromnych, że człowiek wychodzi już z siebie postanowiłem powrócić do Smallville. Ostatni odcinek jaki oglądałem to Pandora bodaj S09E09. gdzie Louis przenosi się do przyszłości i nawet tam nie poznaje sekretu Clarka. Prosiłbym o zrobienie dla mnie listy, które odcinki warto obejrzeć do najświeższego odcinka. Nie interesują mnie sprawy komiksowe w ogóle, i jeżeli odcinek nie ma powiązania do niczego innego to takiego oglądać nie chcę, (chyba, że są cycki i fajne panienki) tym bardziej, że każdy MB ma znaczenie to nie chce na darmo wykorzystywać ;) A musze sobie znaleźć zajęcie do conajmniej 16.00 a jest 23.09 to planuje polecieć wszystko pokolei od 2.00 bo wcześniej jest lipny net plus nabija 100% transferu.

Z tego co czytam to odcinki 10,11,12,13,14,15 z góry sobie darować ?

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 11.12.2010 - |23:32|

• 0

#579 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 30.01.2011 - |19:25|

Od 14 lutego będzie można w Polsce oglądać PREMIEROWY 9 sezon serialu "Tajemnice Smallville"!!! Emisja na TVN w poniedziałki 5 minut po północy (00:05). No to, to było by na tyle. Nie wiem kto ogląda ten serial na TVN. Wcześniejsze sezony były emitowane w różne dni i godziny. Np. 6 sezon był emitowany w poniedziałki o 23:55, a po zakończeniu emisji, kilka tygodni później (szybko) TVN wyemitował 7 i 8 sezon od pn - pt o 15:25, no i teraz 9 po północy... Brak słów...
  • 0

#580 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 13.06.2011 - |21:37|

Na AXN od poniedziałku do piątku można oglądać aktualnie 4 sezon "Tajemnic Smallville". A na AXN Sci Fi od dziś (13.06.) można oglądać ten serial od 1 odcinka 1 sezonu również od poniedziałku do piątku, ale o 21:00. Ja właśnie zaczynam, przygodę z tym serialem, i dołączę chyba do AXN Sci Fi. Jak ktoś jeszcze, chce oglądać ten serial, to jutro na AXN Sci Fi o 13:00 i o 18:00 jest powtórka 1 odcinka. Może zacząć oglądać "Smallville".
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych