Skocz do zawartości

Zdjęcie

Heroes

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
688 odpowiedzi w tym temacie

#561 lucasd

lucasd

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 125 postów

Napisano 09.03.2007 - |12:05|

Watpie ze chodzi o czas realny. Tylko jak wczesniej bylo pisane kolejne serie to kolejne czesci sagi:
1 NY boom i Clair
2 Empire strikes back :) itd.

Czyli jestem za, bo to znaczy ze historia bedzie zamknieta na jeden sezon, ale bedzie ladnie kontynuowana na nastepne.
  • 0

#562 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 09.03.2007 - |12:22|

Tez jestem za, utrzymanie danej historii przez kilka sezonow z gory narzuca powstanie nudnych nic nie wnoszacych odcinkow do serialu. Tym sposobem (1 sezon 1 historia) moze udac sie tworcom stworzenie serialu w ktorym nie ma praktycznie nudnych odcinkow.
  • 0

#563 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 09.03.2007 - |15:17|

Ciekawe tylko czy zmienią się również główni bohaterowie ?

z tego co widziałem w wywiadzie z twórcą serialu wynika, że część bohaterów zostanie;
przez część wyglądało na to, że miał na myśli 2-3 góra 4 z tego sezonu;

a co do samego pomysłu udwudzietoczterogodzinnienia :) serialu to jestem jak najbardziej za;

Użytkownik inwe edytował ten post 09.03.2007 - |15:18|

• 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#564 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 10.03.2007 - |10:58|

I ja również jestem optymistycznie nastawiony do tej koncepcji :) Jedna historia w jednym sezonie - gwarantuje to większą spójność i lepszą akcję, niż przeciąganie w nieskończoność historii z początka serialu. A biorąc pod uwagę otwarta formę tego serialu (w każdej chwili można wprowadać nowe postaci z nowymi umiejętnościami, a stare likwidować), można liczyć spokojnie na kilka bardo dobrych sezonów Heroes.
Mam tylko nadzieję, że w 2 sezonie zobaczymy kilka znanych już nam postaci :)
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#565 Jarekk

Jarekk

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 99 postów
  • MiastoBełchatów/Wrocław

Napisano 10.03.2007 - |14:16|

Moim zdaniem ta koncepcja ma to na celu, że ostatni odcinek danego sezonu będzie wyjaśniał wszystkie zagadki danego sezonu, co za tym niesie, że nowy sezon będzie miał swoje tajemnice i żaden z sezonów nie będzie miał na siebie wpływ. No chyba, że chodzi o wygląd bohaterów ;)
  • 0
6.0 House, Six Feet Under, Lie To Me,
5.5 Chuck, Dexter, True Blood,
5.0 Supernatural, Weeds, Pushing Daisies, Reaper,
4.5 Californication, Lost, Smallville, The 4400,
4.0 Heroes, Kyle XY, Prison Break.

#566 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 10.03.2007 - |17:56|

Czy ktoś wie dlaczego jest przerwa w emisji serialu? Zwłaszcza, że tak niewiele pozostało do końca sezonu...

Użytkownik garus edytował ten post 10.03.2007 - |17:57|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#567 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 10.03.2007 - |18:00|

no wlasnie dlatego :)

zeby wiekszy suspens byl
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#568 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 16.03.2007 - |09:32|

W końcu udało mi się powodzeniem zakończyc sesje :D więc znalazłem czas by nadrobić dotychczasowe 18 wyemitowanych odcinkow. Powiem szczerze ze serial bardzo mi sie podoba i zaluje ze nie ogladalem go na bierzaco by wymieniac się co odcinek spostrzeżeniami. Mam nadzieje, że teraz mi się to uda :) Akcja, fabuła, efekty specjalne sa naprawde fajnie realizowane. Jedynie niekiedy meczą mnie dłuzyny ale rzadko. Jesli twórcy utrzymaja poziom to przewiduje temu serialowi świetlana przyszłosc.

Widze, że kolega zacytował moje newsa dotyczącego koncepcji serialu. Spiesze z wyjasnieniami: choć nie oglądam "24" to wiem, że każdy sezon tego serialu skupia się na innym wydarzeniu. W jednym ratuja miasto przed zniszczeniem, w drugim prezydenta a jeszcze innym świat. Prócz głównych bohaterów kolejne sezony raczej nie maja ze soba wiele wspólnego. W takiej konwencji tworcy "heroes"chca utrzymac ta serie.

Co do ostatniego odcinka. Ciekawi mnie fakt jak to bedzie mozliwe że na czole Petera zostanie blizna? (jesli w ogole po tym starciu cos takiego nastapi) przecież ma moc regeneracji i żadne slady po urazach nie maja wtedy miejsca.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#569 pablocoo

pablocoo

Kapral

• Grupa Hatak
  • 249 postów

Napisano 16.03.2007 - |11:20|

Co do ostatniego odcinka. Ciekawi mnie fakt jak to bedzie mozliwe że na czole Petera zostanie blizna? (jesli w ogole po tym starciu cos takiego nastapi) przecież ma moc regeneracji i żadne slady po urazach nie maja wtedy miejsca.

Też o tym myślałem i doszedłem do wniosku, że Hiro, który o tym mówił, pochodził z przyszłości, w której Claire zginęła (save the cheerleader) i Peter nigdy jej nie spotkał.
Więc jest chyba szansa, że zostanie bez blizny ;)
  • 0

#570 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 16.03.2007 - |18:41|

a moze w jakis sposob straci swoje moce i blizna mu zostanie? :)
moglibysmy w sumie pobawic sie w przewidywania, jak skonczy sie ten sezon...
np ja mysle, ze Peter zaraz na pocatku odcinka przejmie moce Sylara i go pokona...
  • 0

#571 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 16.03.2007 - |20:03|

Sylar nie moze zginac az do ostatniego odcinka :P
  • 0

#572 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 16.03.2007 - |21:08|

A nie sądzicie że trochę przeginają z mocami Petera? Sylar wiadomo i tak kiedyś zginie za swoje uczynki ale Peterowi wróże dłuższe życie, co doprowadzi że w serialu będziemy mieli półboga. Jak na razie potrafi posługiwać się mocami równie dobrze jak ci od których je skopiował. Grozi mu tylko "przeładowanie" ale chyba sobie potrafi z tym poradzić. Dobrym rozwiązaniem byłoby żeby po jakimś czasie tracił moce jak Rouge z X-menów.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#573 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 16.03.2007 - |22:47|

no wlasnie tak sobie mysle ze w starciu z Sylarem je utraci - stad blizna zostanie. a pokonac musi...

kurka, Modes - bo nie wiem, ile ma byc odcinkow, nie 19 czasami?
  • 0

#574 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 17.03.2007 - |00:16|

elam: nie, skad pomysl na taka smieszna liczbe? :P 23 odcinki oficjalnie sa podane, nawet na tej stronie tego tematu jest to wspomniane.
  • 0

#575 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 17.03.2007 - |12:04|

no wlasnie dlatego :)

zeby wiekszy suspens byl

znam lepsze pomysły na suspens.
Jestem przekonana, że gdyby spytać o zdanie największego autorytetu w tej dziedzinie, to Mistrz Albert powiedziałby, że jest to jeden z najgorszych pomysłów, szczególnie w dzisiejszych czasach. Część rozpieszczonych , wygodnickich widzów oleje z niecierpliwości, część zapomni a część wybierze coś, co w tym czasie przygotowała konkurencja, zachwycona, że taki prezent jej się robi.
Nie tylko u nas mają kiepskie pomysły jak wkurzyć widza :/
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#576 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 17.03.2007 - |13:20|

A mnie sie wydaje ze to wzgledy techniczne, nie zapomnijcie ze w srodku sezonu musieli dokrecic 10 kolejnych odcinkow. A nakrecenie scen to tylko polowa roboty, trzeba pozniej polaczyc je, skomponowac i dopasowac muzyke. Potem to wszystko jest wysylane do producentow oni to ogladaja i wraca do rezysera na kolejne poprawki (i to moze byc nawet kilka razy).
  • 0

#577 Murdock

Murdock

Szeregowy

• Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 17.03.2007 - |18:51|

dla tych ktorzy chcieliby wiedziec co stanie sie z Sylarem :)

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

• 0

#578 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 17.03.2007 - |19:11|

heh, czy jedno nie wyklucza drugiego? :D
  • 0

#579 Murdock

Murdock

Szeregowy

• Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 18.03.2007 - |11:56|

chodzilo mi o to zebyscie wiedzieli ze chodzi o aktora ktory gra Sylara a nie samego Sylara ;) poza tym moze chodzic tez o to ze
» Click to show Spoiler - click again to hide... «
wiec moze sie to tez nie wykluczac ;)
  • 0

#580 Bundy

Bundy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 18.03.2007 - |12:36|

Co do porownania Petera do Rogue:
W X-Men evolution tez w koncu potrafila uzywac mocy, ktore od kogos wchlonela. Dobre jest tez porownanie do innego x-czlowieka. Mutant Mimic potrafil kopiowac moce mutanta, w poblizu ktorego sie znajdowal.
Co do przejmowania mocy od Sylara:
Peter przejmuje tylko te moce, ktorych ktos przy nim uzyl - stad ma od niego telekineze.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych