Skocz do zawartości

Jericho

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
855 odpowiedzi w tym temacie

#561 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 26.04.2007 - |20:54|

no nie no. ani Jericho nie jest taka sielanką, ani New Bern takim bagnem. w New Bern tez jest władza, są policjanci, panuje spokój, itp. być może nie mają jedzenia, więc planują napaść na Jericho. poza tym wybory w Jericho tez nie były takie znowu demokratyczne, chodzi mi o sam fakt, że były.

W tym New Bern to więcej policjantów i strażników niż zwykłych mieszkańców. Bez jaj, w każdej scenie przynajmniej kilku naraz na ekranie z bronią długą, samochodami też wszędzie jeżdżą (patrole samochodami), a zdawało mi się, że benzynę powinni oszczędzać...

Mnie więcej franek ujął to, o czym pisałem powyżej. Ta sielanka w Jericho to występuje, w porównaniu własnie do New BErn, które wydaje sie miastem całkowicie podporządkowanym burmistrzowi/szeryfowi. On jako "człowiek siły" zrobił z New Bern miasto-komisariat policji :P Wszędzie ludzie szeryfa, wszyscy z bronią, ratusz przypomina zamek obronny, mieszkańcy miasta niezmiernie nieufni obcym, w fabryce tajne projekty najazdu na sąsiedzkie miasteczko itd. To wszystko tworzy radykalnie inny obraz miasta w stosunku do Jericho.
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#562 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 26.04.2007 - |21:10|

To wszystko tworzy radykalnie inny obraz miasta w stosunku do Jericho.

no masz racji sporo. ale nie zapominaj, że dla przeciętnego widza musi być jasny podział na czarne i białe, nie ma miejsca na wiele odcieni szarości, bo to nie jest kino, które ma dawać jakoś szczególnie do myślenia i się wgłębiać, więc w pewien sposób Jericho po prostu spełnia najprostsze zasady. białe-czarne, dobrzy-źli. sytuacja ma być jasna. widz ma trzymać z Jericho, a nie z New Bern. :bag:
  • 0
back from the dead :D

#563 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 26.04.2007 - |21:22|

Ja mam pytanie, odpuściłem sobie Jericho po 5 odcinkach. I jakoś się zebrać nie mogę do tego serialu (oglądanie). Ale co jest śmieszne?, to interesuje mnie ta historia. Więc mam pytanie. Czy wiadomo ile bomb, poszło na USA, czy wiadomo kto to zrobił? Czy jest jakaś stabilizacja w USA? Czy Jericho ma kontakt już ze światem? THX za info. Można na PM
  • 0

#564 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 26.04.2007 - |21:57|

Odpowiedzi poniżej, zakryte gdybyś się w ostatniej chwili rozmyślił :P

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

• 0

#565 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 26.04.2007 - |21:58|

Czy wiadomo ile bomb, poszło na USA

Tak

czy wiadomo kto to zrobił?

tak

Czy jest jakaś stabilizacja w USA

nie bardzo

Czy Jericho ma kontakt już ze światem?

tylko z Kansas i okolice

#566 ZimoN

ZimoN

Kapral

• Email
  • 165 postów

Napisano 26.04.2007 - |22:37|

Ja ogladalem do 14 chyba odcinka i nie wiem kto za tym stoi.Moze ktos napisac :)
  • 0
Nastepne odcinki Losta
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

#567 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 26.04.2007 - |22:47|

jest różnica, miedzy ZROBIŁ a STOI ZA...
wiemy kto zrobił zamachy, nie wiemy kto stoi za zamachami...

#568 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 26.04.2007 - |23:25|

1-20 chyba najlepszy odcinek Jericho. Świetna akcja, dramaturgia.
Niezłe zakończenie, a walka o obronę Jericho dopiero się zaczyna.
Coś mi się zdaje, że czołg w finale odegra główną rolę.
Końcówka 1 sezonu Jerichu zapowiada się miodzio.
A pomyślę, że jak wielu koło 10-14 odcinka miałem dość i niemal na siłę oglądałem, ale się opłaciło, bo teraz serial nabrał rumieńców.
  • 0

#569 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 26.04.2007 - |23:29|

1x20
Odcinek rewelacyjny.
Świetna, szybka akcja, mało dłużyzn ;)
Hawkins is the best :afro:

Walka o Jericho zapowiada się bardzo interesująco. Do końca sezonu tylko dwa odcinki - emocji nie powinno zabraknąć.
  • 0

#570 Maslo

Maslo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 28.04.2007 - |00:31|

Hawkins zrobił piękną akcje :) Wszystko tak jak przypuszczałem.
Co do Heather niestety nie pojawiła sie w tym odcinku ale sądzę że na pewno powróci ....mimo tego że jest serialowo "uśmiercona"...

Plusy:
+dobra strzelanina :)
+Hawkins w którego mocno wierzyłem
+mało wątków tzw sielankowych :D
+nie było ciekawskiego "dzielnicowego"

Minusy:
-głupia zabawa w sklep Dale'a i jego kobietki doprowadziła do bezsensownej wymiany ognia.
-nie było głupkowatego fagasa Bonnie ..... :)
  • 0

#571 tiam

tiam

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 28.04.2007 - |11:02|

1x20

Odcinek w porząsiu. Hawkins sieje postrach kazda miną i jest przebiegły jak lis, nie wspominaja o jego nierealnych torurach, które z pewnoscia przyprawialyby o dreszcze..motyw smierci Heather raczej przewidywalny i nie robi różnicy na tle calej akcji, ot dziewczyna musiala zginac by podniesc prestiz akcji. Walka o Jericho dopiero sie rozpoczyna a Robert nadal nie oddał bomby wiec wszystko mozliwe ;) .
[swoja droga ciekawe czy pojda tropem biblijnego Jerycho]
Jak dla mnie stylistyka jaka obrano w filmie jest nadal zbyt lekka jak na sytuacje jaka sie tam rozgrywa, brakuje mi prawdziwej histerii, poswiecenia istonych postaci i odstapienia od tego klarownego podzialu na dobre i złę. Lajcik, lajcik i jeszcze raz lajcik nam serwują..

Swietny montaz strzelaniny pod budynkiem City Hal, co nie zmienia faktu ze mogliby uśmiercic Erica ;)
  • 0

#572 FilipKD

FilipKD

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • MiastoSzczecin-Jamajka

Napisano 28.04.2007 - |12:07|

Ma ktoś przetłumaczone kody w morsie te z czołówki , trzech ostatnich odcinków?

Użytkownik FilipKD edytował ten post 28.04.2007 - |12:09|

• 0

#573 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 30.04.2007 - |07:32|

Przetłumaczone niekoniecznie, ale uzupełniona lista sprzed kilku stron:

1:JERICHO PILOT
2:JERICHO FALLO
3:JERICHO THREE
4:HE KNOWS ROB
5:THERE IS A FIRE
6:THE EMP HITS
7:PRAY FOR NYC
8:ROB NOT FBI
9:AOV SURPRISE
10:IT BEGINS WITH
11:6 AND ENDS WITH
[special]:BACK NEXT WEEK 36 HOURS BEFORE BOMBS
12:BLOODSHED
13:BLEEDING KS
14:4 DOWN 4 TO GO
15:THEY WILL NEED IT
16:A COSTLY DEAL
17:ROB EXPOSED
18:WHO RAN RED BELL
19:ONE GOT AWAY
20:WE PLEDGE
  • 0

#574 Drix

Drix

Szeregowy

• Email
  • 43 postów

Napisano 30.04.2007 - |11:04|

Pozwole sobie przetlumaczyc
1:Pilot Jericho
2:Opad na Jericho
3:Jericho odc 3
4:On zna Roba
5:Tam jest pożar
6:Uderzenie EMP
7:Modl sie za NY
8:Rob nie jest z FBI
9:Niespodzianka AOV
10,11,12:Zaczyna sie od 6 i konczy sie rozlewem krwi
[special]:Powrot za tydzien na 36 h przed atakami
13:Krwawiace Kansas
14:4 padlo 4 poszlo dalej
15:Beda tego potrzebowac
16:Kosztowny układ
17:Rob wystawiony/ zdemaskowany
18:Kto zadzwonil Czerwonym Dzwonem
19:Jeden odszedł
20:Przyrzekamy
  • 0

#575 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 30.04.2007 - |22:48|

14:4 padlo 4 poszlo dalej
19:Jeden odszedł

chyba raczej
14 - 4 zabitych, 4 (jeszcze) zostało
19 - Uciekł
  • 0
You are what you believe yourself to be

#576 Drix

Drix

Szeregowy

• Email
  • 43 postów

Napisano 01.05.2007 - |13:29|

Kwestia kontekstu. Uciekl jesli chodzi o Roba Padł-zginał jesli chodzi o Heather
  • 0

#577 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 01.05.2007 - |22:26|

1x20

Dobra passa utrzymana, Jericho ostatnio pokazują świetne oblicze - byle tak do końca :)

PLUSY:

+ brak "wiejskości" w tym odcinku
+ co by JErichowcy zrobili bez Hawkinsa ;) Facet po raz kolejny pokazał, jak bardzo jest potrzebny mieszkańcom Jericho. GDyby nie on, to akcja odbicia braci Greenów by się nie powiodła
+ duża dawka akcji, dobry plan Hawkinsa z przejęciem ciężarówki i wysadzeniem składu amunicji. Potem jeszcze lepsza akcja w centrym New Bern - kule świstały aż miło :D
+ wygląda na to, że a ruch pójdzie czołg :P Constantino wkurzony na maxa zapewne postanowi zemścić się na krnąbnym sąsiedzie i zaatakuje Jericho. Na miejscu mieszkańców Jericho zacząl bym budowę umocnień wokó miasta od razu jak tylko dojdą chłopcy ze złymi wiadomościami
+ pozytywnie zaskoczyli mnie scenarzyści, gdyż byłem prawie pewien, że Maggie była przynętą wysłaną przez New Bernowców. Wywnioskowałem, iż Maggie pozwolono osiedlić się w New Bern, ale jak do więzienia trafił Jake, to poproszono ją o odgrywanie szopki przed nim, aby wyciągnąc od niego informacje. A tutaj było trochę inaczej.

MINUSY:

- co sobie myślał stary Green jadać samemu do New Bern? Że jak powie burmistrzowi, że właśnie doszło w Jericho do strzelaniny między ludżmi z obu miast i jeden zginął, to Constantino odda mu synów?! Co on liczył na autorytet byłego burmistrza czy co? :blink: Według mnie to była misja kompletnie bez sensu, nieprzemyślana i zbyt pochopnie podjęta.
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#578 Gemini

Gemini

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 01.05.2007 - |22:37|

Akcja coraz bardziej wartka :clap: . Aż szkoda ze zostały jeszcze tylko 2 odcinki :( W każdym razie coraz bardziej interesująco i oby tak dalej w sezonie 2
  • 0

#579 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 03.05.2007 - |10:23|

1x21 - oj zapowiada się najlepszy finał sezonu... wartka akcja, dużo krwi..
Jonas takiego jakiego się oczekuje... Robert uzbrajający miasto (ciekawe ile skrytek zna?)
New Bern straciło 30 ludzi, dwa moździerze, trochę amunicji... myślę że nie zaryzykuje drugiej takiej akcji...

GDZIE JEST CZOŁG, ja chce zobaczyć jak rozjeżdża wrogów miasteczka...

Byłbym zapomniał, wraca burmistrz Green, a przynajmniej, jako doradca wojskowy :)
Pytanie tylko co zrobi Jonas, opowie się po stronie Jericho i będzie go bronił za jedzenie, czy też wręcz przeciwnie, sam je później zaatakuje? (mam nadzieje, że to pierwsze)

No i jest jeszcze ten gówniarz ze sklepu... jak ja czekam, aż go któryś z dorosłych wreszcie pier..lnie w zęby, tak by mu zostały tylko trzonowce :) - to jest taka upierdliwa małpa... głupia. On naprawdę myśli, że całe miasto będzie go ot tak tolerować? Przecież ktoś w końcu nie wytrzyma...

#580 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 03.05.2007 - |10:36|

Finał naprawdę zapowiada się wyśmienicie. A pomyśleć, że w połowie sezonu poważnie zwątpiłem w ten serial :). Czołg pewnie też się pojawi.

Jeśli chodzi o Jonasa, to myślę, że włączy się, jak szala zwycięstwa się zacznie przechylać na stronę New Bern.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych