Skocz do zawartości

Zdjęcie

NIE BÓJ SIE ZAPYTAĆ

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
786 odpowiedzi w tym temacie

#561 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 14.04.2007 - |16:36|

też wydaje mi się że był odcinek jak jaskinia się zawala...
  • 0

#562 Vismund

Vismund

Kapral

• Email
  • 249 postów

Napisano 14.04.2007 - |16:40|

Był, ale to był 7 odc. i zawaliła się tylko część. Potem i tak pare osób tam mieszkało.
  • 0
"Wiiiiiiiiiiith... a HERRING!"

#563 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 15.04.2007 - |11:09|

na końcu pierwszego sezonu to chyba było... po wysadzeniu włazu do Łabędzia wszyscy już zostali razem na plaży...
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#564 Malutka

Malutka

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 15.04.2007 - |11:33|

co jest btw nieco nielogiczne, tzn w labedziu mieli biezaca wode, wiec spoko, jezeli byl blizej plazy niz jaskinie, ale przeciez po wysadzeniu hatcha pozostalo im tylko zrodlo kolo jaskin, z ktorego wode trzeba nosic, przy czym zalety jaskin, ktore sklonily czesc ludzi do przeprowadzki sa ciagle aktualne. zdaje sie, ze sie tworcom zwyczajnie zapomnialo, chyba, ze cos ominelam :huh:

Użytkownik Malutka edytował ten post 15.04.2007 - |11:33|

• 0

#565 Santiago

Santiago

Kapral

• Email
  • 170 postów
  • MiastoThe Swan

Napisano 15.04.2007 - |18:34|

Pamiętajcie, że oni wciąż bali się i boją nadal wchodzić do dżungli. A na plaży niczego im nie brakuje ;)
  • 0
"If we can't live together, we're gonna die alone."

#566 Malutka

Malutka

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 15.04.2007 - |21:13|

no wlasnie, ze brakuje wody pitnej, jeszcze w pierwszym sezonie o to taka afera przeciez byla :/ zrodlo kolo jaskin, ktore znalazl Jack jest raczej dosc daleko w glebi dzungli od plazy, inaczej by nie bylo takiego problemu z brakiem slodkiej wody. wiec teraz tez musza ja skads brac, wychodzi na to, ze nosza ja spod jaskin na plaze... co do strachu przed dzungla, to przeciez to jest "ich" kawalek, z dala od linii Toma, chyba maja prawo sie po nim w miare swobodnie poruszac/osiedlac, szczegolnie, ze musza :) no ale fakt, moga sie bac mieszkania w dzungli bardziej, niz ciaglych pielgrzymek przez nia po wode :P
  • 0

#567 Santiago

Santiago

Kapral

• Email
  • 170 postów
  • MiastoThe Swan

Napisano 15.04.2007 - |21:18|

Nie chodziło mi o to, że boją się Innych, ale o to, że boją się Smokey'a ;)
  • 0

#568 Vismund

Vismund

Kapral

• Email
  • 249 postów

Napisano 15.04.2007 - |21:26|

He he może wykopali sobie jakiś kanał i doprowadzają nim wodę do plaży? :lol:
  • 0

#569 Yona

Yona

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 16.04.2007 - |08:35|

Z tego co pamiętam, to były ustalone jakieś grupy osób, które chodziły po wodę. Ale nie pamiętam, w którym to było odcinki. Było o tym wspominane.
Po za tym mogą pić deszczówkę. To też słodka woda.
  • 0

#570 confidence man

confidence man

Kapral

• Email
  • 236 postów

Napisano 16.04.2007 - |13:39|

z tego co pamiętam to ci którzy mieszkali na plaży dołączyli do tych którzy mieszkali w jaskiniach kiedy pojawiła się smuga czarnego dymu (Daniell powiedziała wtedy że to oznaka przyjścia innych). Po otworzeniu włazu i wyjaśnieniu sytuacji z dymem wszyscy przenieśli się na plaże (nawet ci mieszkający do tej pory w jaskiniach). Lock ustalił dyżury wciskania guzika, a po wodę chyba chodzono do jaskiń. Kiedy Michael został otruty, Hugo powiedział że czasem też chodzi po wodę. świadczy to o tym że istniały wtedy jakieś dyżury czy coś w tym rodzaju. nie wiadomo czy woda w bunkrze była pitna. Kate wspominał że woda z prysznica trochę śmierdzi siarką, więc nie wiadomo jak z resztą. po wysadzeniu bunkra nie było Jacka, Lock i Sayid zawsze byli za pozostaniem na plaży, więc nie było osoby która zarządziła by ponowną przeprowadzkę do jaskiń. myślę że nadal istnieją te dyżury kto i kiedy ma chodzić po wodę. kilka razy na plaży widzieliśmy duże zbiorniki zrobione z jakiegoś materiału czy folii

Użytkownik confidence man edytował ten post 16.04.2007 - |13:44|

• 0

#571 Yona

Yona

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 16.04.2007 - |19:48|

Jedno jest pewne. Wody im nie brakuje :P. Co kilka dni są przecież ulewy. Jeżeli nie codziennie.
  • 0

#572 Santiago

Santiago

Kapral

• Email
  • 170 postów
  • MiastoThe Swan

Napisano 18.04.2007 - |21:33|

Nie boje się zapytać ;)

Czy jest już wiadome czy twórcy wiedzą jak zakończyć serial w przyszłości?
  • 0

#573 Yona

Yona

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 18.04.2007 - |22:40|

Tego chyba nie wiadomo. Tzn. mówią, że mają jakiś ogólny zarys zakończenia, ale o to musiałbyś zapytać tylko ich :D.

Sorry za dwa posty pod rząd, ale ten dotyczy zupełnie czego innego więc się usprawiedliwiam i proszę o wyrozumiałość :).
Nie wie ktoś czy Grupa Hatak ma zamiar przetłumaczyć specjalny odcinek Lost, wyemitowany po tym dzisiejszym, gdzie będą odpowiedzi na różne pytania?

no problem

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 16.05.2007 - |17:27|

• 0

#574 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 16.05.2007 - |17:28|

Jak ktoś przetłumaczy, to przetłumaczy. Ostatnio niewiele jest seriali do tłumaczenia, wiec pewnie cos z tym zrobią. A tak ogólnie to nie pytajcie o napisy, bo to jest bezcelowe.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#575 Santiago

Santiago

Kapral

• Email
  • 170 postów
  • MiastoThe Swan

Napisano 16.05.2007 - |19:25|

Właśnie, czekam na ten odcinek. Ciekawe czy będzie to wymiarowe 40 min ? Czy co?:) I to będzie w czwartek w nocy leciało w USA, tak?
  • 0

#576 Odnaleziony

Odnaleziony

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów
  • Miastoz wyspy...

Napisano 23.05.2007 - |13:13|

Ogólnie wiele rzeczy kręci się w serialu dookoła wątku końca świata... To całe równanie pana o włosko brzmiącym nazwisku: Enzo Valenzetti i kombinowanie wokół niego ma służyć uratowaniu naszej planety. Działania DHARMY finansowane przez HANSO też służą generalnie "uratowaniu" wszystkiego co się da - czy ja to dobrze rozumiem? Ciekawy jestem, czy twórcy nawiążą do kalendarza majów i roku 2012 - który swoją droga przez wielu ludzi jest uważany za rok przemiany - przejścia z Ery Ryb w Erę Wodnika, a nie żaden koniec świata....

Użytkownik Odnaleziony edytował ten post 23.05.2007 - |15:19|

• 0

#577 E42

E42

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 24.05.2007 - |11:38|

Jest jakaś stronka na której są wypisane wszystkie działa literackie , jakie ukazały się w serialu ?? Jeżeli tak to bardzo bym prosił o podesłanie linka !

Z góry wielkie dzięki
  • 0

#578 Odnaleziony

Odnaleziony

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów
  • Miastoz wyspy...

Napisano 24.05.2007 - |13:47|

Jest jakaś stronka na której są wypisane wszystkie działa literackie , jakie ukazały się w serialu ?? Jeżeli tak to bardzo bym prosił o podesłanie linka !

Z góry wielkie dzięki

sprawdź w lostpedii, na wersji ang. z tego, co czytałem jest więcej pozycji. Podane są nie tylko tytuły i aktorzy, ale też konteksty, w jakich te tytuły zostały użyte
  • 0

#579 Vismund

Vismund

Kapral

• Email
  • 249 postów

Napisano 24.05.2007 - |15:18|

Powinno być previously on lost na początku finału? Proszę o szybką odpowiedź.

EDIT

Wiem że wolicie dyskutować o najnowszym odcinku, ale bardzo mi na tym zależy. No więc było "poprzednio w Lost"? :)

Użytkownik Vismund edytował ten post 24.05.2007 - |18:12|

• 0

#580 Quise

Quise

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 24.05.2007 - |20:32|

Mam pytanie co do 22 odcinku LOST. Czy tu wyszły 2 części od razu tzn 1&2 czy jak?? Bo sam już nie wiem co ściągam wpisałem na torretach lost s03e22 i ściągam to jak wpisze lost s03e23 to jest też o co tu chodzi??
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych