Skocz do zawartości

Zdjęcie

Doctor Who

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
698 odpowiedzi w tym temacie

#561 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 06.07.2008 - |09:33|

Bardzo dobry odcinek, pełen akcji, emocji i bardzo dobrze zagrany.
Z początku byłem sceptyczny co do postaci Donny ale w ostatnich kilku odcinkach zacząłem nawet ją lubić.
Fajna sprawa z trzema Doctorami i jeszcze to nawiązanie do wyglądu Gwen i tej postaci z odcinka z duchami w Cardiff.
Bardzo mi się podobała radość Davrosa z tego że nic nie powstrzyma jego planu i jego bezcenna mina jak się pojawiło TARDIS i wyszedł z niego Doctor zresztą mina Doctora jak to się działo też była całkiem niezła.

Zastanawia mnie czy ta regeneracja liczy się do limitu:D
Sorry za lekki chaos ale jestem świeżo po odcinku, a i tak pewnie kilku rzeczy zapomniałem.
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#562 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 06.07.2008 - |11:11|

Nie liczy się chyba, ponieważ Doktor de facto się nie zregenerował... Zaleczył rany, a resztę energii (czy czego tam) przekazał łapce. Zresztą, RTD w ostatnim krótkim wywiadzie poprzedzającym finał tej serii (do obejrzenia tutaj ) powiedział, że coś się wymyśli jak się regeneracje skończą (i chyba nie do końca żartował) :lol:.
  • 0
::. GRUPA TARDIS .::

#563 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 06.07.2008 - |11:58|

Prawdę powiedziawszy to ten odciek mi się średnio podobał :)
Mniej więcej od 40 min (jak zaczęli ciągnąc Ziemię) to już były lekkie nudy...

Zgadzam sie z tym, tez mialem takie odczucia. Ale gdy porownywac... nie, zdania nie zmienie. Najwyzej wylacze odcinek w 40 minucie i bede sie napawac tym, co w odcinku jest do 40 minuty!

Odcinek zupelnie kasuje swiateczna, imo nudna produkcje z Titanikiem.

Dalekowie (czy dobrze mi sie wydawalo ze zaczeli eksterminowac po niemiecku? ;))))) ) sa najbardziej wypasiona rasa across the universe!

Pzdr! :)
  • 0
Dołączona grafika

#564 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 06.07.2008 - |12:37|

nie, zdania nie zmienie. Najwyzej wylacze odcinek w 40 minucie i bede sie napawac tym, co w odcinku jest do 40 minuty!

To tylko pokazuje jak bardzo uniwersalny jest Doktor :). Bo dla mnie było dokładnie odwrotnie - dopiero od czterdziestej minuty zaczęło się dziać :)!
  • 0

#565 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 06.07.2008 - |12:42|

Dalekowie (czy dobrze mi sie wydawalo ze zaczeli eksterminowac po niemiecku? ;)))))

O wpół do drugiej w nocy jak to usłyszałem to ryknąłem śmiechem na cały dom budząc wszystkich. :lol:
Angole wyraźnie nie lubią Niemców...
inna sprawa, że język niemiecki baaardzo pasuje Dalekom B)

#566 Szamanka666

Szamanka666

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 06.07.2008 - |12:56|

Odcinek WOW !!!! Szkoda tylko ze trzeba czekac az do swiat na nastepny:(
I szkoda ze nie bedzie Donny bo uwazam ze była rewelacyjna a jak Doctor na nia krzyknął :) Miodzio :D .
Szkoda tylko ze nie znalazla tego faceta z biblioteki no ale nie mozna miec wszystkiego.
Gdy zobaczylam jak dają Jacka do jakiegoś pieca i uslyszalam niemiecko języcznych Daleków to az mnie ciary przeszly. Ich nimiecki był smieszny ale jakos takie dziwne uczucia mialam.
Rose juz chyba nie zobaczymy, a szkoda bo ją tez bardzo lubialam ale dostala swojego Doctora a patrzac na ich pocalunek wiadomo co jej szepnął do ucha B) wiec chyba dobrze to rozwiązali.
Ciekawi mnie nastepny towarzysz Doctora, moze bedzie to kosmita albo ktos z innej epoki :D fajnie by bylo. Czytalam na jakims forum ze moze wroci Sally Sparow ale jakos w to nie wierze.
A tak na marginesie to mozna gdzies dostac muzke z Doctora????
Bo jest naparwde powalająca :)
A i wielkie dzieki Psjodko za informacje o Davrosie:) Naprawde sie przydały:D

Użytkownik Szamanka666 edytował ten post 06.07.2008 - |13:10|

• 0

#567 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 06.07.2008 - |13:20|

Muzyka bez problemu jest do kupienia w internecie :).

A co do Rose... Billie w Confidentialu powiedziała, że "to chyba koniec historii Doktora i Rose", chociaż "tutaj nic nie można powiedzieć na pewno". Ona w każdym razie póki co nic na ten temat dalej nie wie i w najbliższej przyszłości nic się nie zapowiada, ale "kto wie". Może zechcą to kiedyś jeszcze odkurzyć :)?
  • 0

#568 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 06.07.2008 - |15:04|

Świetne zakończenie sezonu. Można by się trochę czepiać niektórych momentów, gdyby to nie był Doctor Who. Doctora Who nie można się czepiać. :P Torchwood - Micky i Martha pewnie tam wyląduje, to się wydaje pewne, bo już taką plotkę słyszałem dawno temu. Szkoda, że teraz tyle czekania na następny sezon...
Muzyka - już czekam na soundtrack z 4 sezonu, w ostatnich minutach świetne chóry, przywodziły na myśl 1492-Conquest of Paradise.
Donna - nie zdziwiłbym się, gdyby kiedyś wróciła mimo wszystko.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#569 baloo

baloo

Plutonowy

• Użytkownik
  • 350 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.07.2008 - |21:08|

Można się było pośmiać co niemiara. Najbardziej rozwaliło mnie pojawienie się k-9 :lol:

A właśnie materiał to strasznie stary, ale może ktoś nie widział:
Wyścig o tytuł mistrza kosmosu
  • 0

#570 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 06.07.2008 - |21:40|

Jeżeli jesteśmy przy top gear i doctor who to:
David Tennat tu
Chris Ecclestontu
oraz Billie Piper tu
Wszyscy gościnnie w segmencie gwiazda w samochodzie za rozsądną cenę czy jak to tam będzie po polsku:P
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#571 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 07.07.2008 - |13:39|

A ja mam pytanie: skoro Mickey mógł sobie wybrać, gdzie chce zostać, to dlaczego Rose musiała wrócić do tamtej rzeczywistości?
  • 0

#572 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 07.07.2008 - |20:57|

A ja mam pytanie: skoro Mickey mógł sobie wybrać, gdzie chce zostać, to dlaczego Rose musiała wrócić do tamtej rzeczywistości?

Żeby drugi Doktor (ta ludzka część) nie pałętała się w rzeczywistości Doktora, oraz oczywiście aby Rose dostała nagrodę...
Jednocześnie Doktor (ten rzeczywisty) chciał mieć spokój no bo wiesz "baba z wozu... " :)

PS>
Wygląda na to, że Mickey pojawi się jeszcze w Doktorze lub w Torchwood a Rose to już definitywny koniec...

Użytkownik psjodko edytował ten post 07.07.2008 - |20:58|

#573 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 07.07.2008 - |21:54|

W [beeep]e mam takie nagrody...
  • 0

#574 Talerz

Talerz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 08.07.2008 - |05:05|

A mi się Davros przypomina Imperatora Palapitane z Gwiezdnych Wojen... W sumie, Lucas mógł się wzorować na nim :lol:
A co do Donny... Pewnie za jakiś czas będzie odcinek w którym potrąci ją samochód/spadnie 20 tonowy odważnik na nią/zastrzeli ją złodziej który spowoduje że się ona zregeneruje i odzyska pamięć <_<
  • 0

#575 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 08.07.2008 - |08:14|

A co do Donny... Pewnie za jakiś czas będzie odcinek w którym potrąci ją samochód/spadnie 20 tonowy odważnik na nią/zastrzeli ją złodziej który spowoduje że się ona zregeneruje i odzyska pamięć

Donna , tak jak drugi Doktor , nie zregeneruje się . Ona tylko zyskała wiedzę panów czasu , a nie ich moce . No i wciąz ma tylko jedno serce .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#576 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 08.07.2008 - |12:27|

Obejrzałem wreszcie ostatni odcineczek i powiem,że dla mnie bomba!!
Doktorek wymiata!!
I to rozwiązanie wszystkich spraw na końcu!
Doktor bezradny a boska Donna ustawia Daleków jak puzle!
Na początku postać Donny mi nie pasiła, jakaś stara ta aktorka była ale z
biegiem odcinków podobała mi się coraz bardziej a szczególnie jej teksty do Doktora jak go gasiła
a w ostatnim odcinku jej postać po prostu wymiatała.
No i wszystkie inne postacie z inny seriali też świetnie połączyli w tych ostatnich odcinkach.
Cały 4 sezon Doktorka 8,5/10 bo niektóre odcinki były jakieś takie....
Ostatnie dwa odcinki 9,5/10 a zakończenie odcinka finałowego 10/10
Szkoda wielka że tak długo trzeba czekać na następny sezon Doktorka
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#577 Talerz

Talerz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 08.07.2008 - |13:15|

Donna , tak jak drugi Doktor , nie zregeneruje się . Ona tylko zyskała wiedzę panów czasu , a nie ich moce . No i wciąz ma tylko jedno serce .

Wiem, wiem. Ale czytałem na Wikipedii że Władcy Czasu początkowo posiadali tylko jedno serce, drugie pojawiało się dopiero przy pierwszej regeneracji. W końcóce 3 serii Doctora, mieliśmy pokazane wspomnienia z Gallifrey, gdzie Władcy wyglądali jak ludzi, więc może mają wspólnego przodka, albo ludzie pochodzą od Władców? Jak scenarzyści poczytają hurra optymistyczne opinie o Donnie to na pewno coś wymyślą mądrego :) <_< Więc istnieje szansa że Doctor Donna wróci :lol: No wprawdzie będzie to inna aktorka, ale jednak :P I może wiedza Władców Czasu powróci. Heh, świetny pomysł na fanfica ;)

Użytkownik Talerz edytował ten post 08.07.2008 - |13:27|

• 0

#578 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 08.07.2008 - |15:04|

Hurra!optymistyczne recenzje o Donnie mogą się nie na wiele zdać, bo sama Catherine Tate zastrzegała się od początku, że to tylko na jeden sezon. No ale oczywiście nie można tego wykluczyć - i ja z całą pewnością byłabym za jej powrotem :). Tyle że za jej powrotem, z wykluczeniem innej aktorki.

Użytkownik owczarnia edytował ten post 08.07.2008 - |15:05|

• 0

#579 Talerz

Talerz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 08.07.2008 - |16:10|

No właśnie, skoro tylko na jeden sezon to wcale bym się nie zdziwił gdyby scenarzyści zastosowali w końcu myk o którym mówię. I tak powstałby kolejny spin-off :D
  • 0

#580 anetaa

anetaa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów
  • MiastoGłowienka/Krosno

Napisano 08.07.2008 - |16:24|

Byłoby super, gdyby Cartherine Tate powróciła jako Donna, naprawdę ją polubiłam, bo wniosła do tego serialu coś szczególnego i było z nią mnóstwo śmiechu. Ale wątpię żeby to było jakoś możliwe, chyba że scenarzyści (znając ich) wymyślą coś naprawdę dobrego i pozwolą jej wrócić. W końcu to sci-fi, wszystko jest możliwe ;)

Drugi Doktor wciąż dla mnie nie działa, może dlatego, że było go mało w tym odcinku i nie mogłam się przyzwyczaić i przestawić, chociaż to niby ten sam Doktor. Jest dla mnie taki trochę... wybrakowany...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych