Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#541 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 27.02.2008 - |21:54|

A czym się różni na wersja kolekcjonerska od normalnej? Jakichś żadnych nowych dodatków nie widzę :/.

EDIT:
No chyba, że będzie to pierwsze wydanie jako slimpack?

EDIT 2:
Galeria fotek była we wcześniejszych wydaniach? Nawet jeśli nie to i tak słaby dodatek...

Użytkownik Rydzu_SSJ edytował ten post 27.02.2008 - |21:58|

• 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#542 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 27.02.2008 - |21:59|

Rydzu u nich normalna wersja była bez dodatków, tylko odcinki. U nas, tak jak w USA było normalne pełne wydanie. Choć z tego co czytałem na amazon.co.uk to ponoć wydanie brytyjskie też ma dodatki, choć tego nie piszą.

#543 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 28.02.2008 - |08:37|

teraz to, co pokazują to jest dokładnie to samo co zawiera wydanie USA i PL... tylko w sumie bez sensu jest porywać się na wydanie AU, bo digipaka i tak się nie dostanie, a zawartość ta sama co PL i dodatkowo u nas Region 2, a tam Region 4, niektórym to zwisa, ale niektórzy wolą R2 :D plusem jest cena, bo z wysyłką wyjdzie coś koło 80 zł...
  • 0
Dołączona grafika

#544 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 28.02.2008 - |13:12|

...i dodatkowo u nas Region 2, a tam Region 4, niektórym to zwisa, ale niektórzy wolą R2 :D

A nie jest przypadkiem tak, że to wydanie ma kilka regionów, a na stronie poinformowali tylko o tym jednym, australijskim? W Polsce jest wydanie z regionami: 2, 4, 5, a na przykład na stronie empika znajduje się informacja tylko o naszym...

#545 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 28.02.2008 - |16:06|

Niestety tak nie jest.
Mimo, że u nas są to Regiony 2-5 to tam już nie koniecznie tak musi być.

Jest tam np trochę wydań tylko R4 które mają między innymi napisy polskie, węgierskie, czeskie itd
Co w sumie sugerowałoby ,że to wydanie na Europę ale ma nałożoną blokadę na Regiony poza R4. :( :angry:
I wtedy du..a.

Co prawda nie można wierzyć w 100% tym opisom jednak w 99,99% zgadzają się z stanem faktycznym.
Wtedy pozostaje jeszcze możliwość zapytania się "takiego sklepu" jak to jest rzeczywiście bo wiadomo ludzie mogą się pomylić robiąc opisy na stronie do danej pozycji.

A mi osobiście tym razem na amzonie.uk strasznieeeee brakuje w opisach takiej informacji jak na ezydvd o napisach w danym dvd. :( :huh:
Nie rozumiem dlaczego w ogóle nie ma tam takiej jednej z podstawowych informacji.
Pozostaje jedynie liczyć na to, że ktoś w jakimś sensownym komentarzu to opisze bo pomijam takie w stylu : "....super całe życie na to czekałem, OMG jak się cieszę...." itd. :P

Użytkownik biku1 edytował ten post 28.02.2008 - |16:07|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#546 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 02.03.2008 - |13:12|

"Kochane kłopoty" (sezon 7) mają się ukazać 18.04, a nie 1.04. Natomiast BOX drugiej serii "Skazanego" ma się podobno ukazać 18..03.2008

Użytkownik Inuki edytował ten post 02.03.2008 - |13:22|

• 0

#547 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.03.2008 - |14:46|

"Kochane kłopoty" (sezon 7) mają się ukazać 18.04, a nie 1.04. Natomiast BOX drugiej serii "Skazanego" ma się podobno ukazać 18..03.2008

O kurczak ale lipa z tym GG :( no nic poczekam te 2 tygodnie dłużej.
A myślałem ,że będę już miał niebawem cały serial a tu zaczęli robić przesunięcia terminu. :huh:

Co do PB 2 to jeśli sugerujesz się tym sklepem co podawałeś wcześniej - dvdmax - to ja powiem tak spotkałem już na nim "oferty kupna" pozycji które dopiero wchodziły do kin LOL.
Ktoś tam jest w gorącej wodzie kąpany chyba tylko po to aby być pierwszym który to "ma" w swojej ofercie. ;)

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#548 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 02.03.2008 - |16:43|

Co do PB 2 to jeśli sugerujesz się tym sklepem co podawałeś wcześniej - dvdmax - to ja powiem tak spotkałem już na nim "oferty kupna" pozycji które dopiero wchodziły do kin LOL.
Ktoś tam jest w gorącej wodzie kąpany chyba tylko po to aby być pierwszym który to "ma" w swojej ofercie. ;)

dvdmax.pl to nie jest wiarygodne źródło, ale zawsze jakaś "zaczepka". Natomiast data 18.03.2008 widnieje w serwisie Stopklatka.pl, a Imperial napisał mi kiedyś, że BOX pojawi się w sprzedaży w pierwszym kwartale 2008r, więc teoretycznie będzie to w tym miesiącu
  • 0

#549 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 02.03.2008 - |18:21|

Sorki za dwa posty pod rząd, ale sytuacja tego wymagała :P

Od 18 marca możecie spodziewać się w sklepach pierwszego sezonu "Z Archiwum X" w wersji BOX. Informacja ponoć potwierdzona u źródła; podobno pudelka z serialem są już gotowe ;)

Zamawiać można m.in. tutaj

http://www.oceandvd....prodet&pid=5902

Tego samego dnia ma się też ukazac drugi sezon "Buffy" (to nie jest potwierdzone)

http://www.oceandvd....prodet&pid=5901

Użytkownik Inuki edytował ten post 04.03.2008 - |16:25|

• 0

#550 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 02.03.2008 - |18:33|

W kraju na Wisłą naprawdę nie mają wyobraźni:

cena: 169.00 zł

Oni powariowali, czy co?
Pierwszy sezon można teraz nabyć za około 60zł z zagranicy...
Czyli co, tłumaczenie (które jest w tym kraju od 10 lat - bo TVP i Polsat już to robiły) kosztuje ponad 100zł za wydanie?
A całe 9 sezonów można nabyć za mniej niż 400zł.

Ja jestem ciekaw, jak oni (wydawcy) postrzegają potencjalnego klienta?

#551 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 02.03.2008 - |18:44|

W kraju na Wisłą naprawdę nie mają wyobraźni:

Oni powariowali, czy co?
Pierwszy sezon można teraz nabyć za około 60zł z zagranicy...
Czyli co, tłumaczenie (które jest w tym kraju od 10 lat - bo TVP i Polsat już to robiły) kosztuje ponad 100zł za wydanie?
A całe 9 sezonów można nabyć za mniej niż 400zł.

Ja jestem ciekaw, jak oni (wydawcy) postrzegają potencjalnego klienta?

Cena jest faktycznie z kosmosu wzięta (w końcu to "nowość"), ale mam nadzieję, że będzie warto kupić to wydanie. Czekałem na nie dość długo i mam nadzieję, że się nie zawiodę.
  • 0

#552 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.03.2008 - |19:43|

W końcu coś się trochę "ruszyło" w tych zaległych klasycznych już pozycjach.
I tak jak pisaliśmy od dawna dostępnych w Europie i to po o wiele niższych cenach. :angry:

Ciekawi mnie czy pudełko do X-files spolszczą czy tylko dadzą zagraniczne i wsadzą w nie zapewne :( slimpacki.
Ładnie by to się prezentowało gdyby było wydane w digipacku i jakby jeszcze w tej cenie z przodu zniknęła 1 i zostało tylko 69 zł. :)

No i Buffy to mnie ucieszyłeś dobrze, że mają zamiar kontynuować tylko ta cena .......

Użytkownik biku1 edytował ten post 02.03.2008 - |19:46|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#553 Hakson

Hakson

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.03.2008 - |20:48|

Mnie ciekawi sprawa z kolejnym wydaniem X-Files w Polsce. Ile osoób kupi nowe wydanie, skoro jeszcze wydanie Deagostini na bieżąco jest sprzedawane.

Może to tylko ja mam jakieś negatywne podejście, ale jak dla mnie to bez sensu zrobili, coś czuje że sprzedaż będzie mała i potem powiedzą i po co u nas wydawac seriale.
No chyba że masa fanów nie kupowała wersji od Deagostini lub masa ludzi kupi serial x 2 :D Troche dziwne w przeciągu niecałego roku wydawać to samo tylko w ciut innej formie (oczywiście wiem że w wersji Box będą dodatki).
  • 0

#554 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 02.03.2008 - |20:48|

ceny masakralne... dobrze, że do X-Files mnie nie ciągnie, a Buffy w końcu z USA ściągnę, jak będzie promocja :D

nadal jesteśmy daleko w tyle pod względem atrakcyjności ofert... ten Domek Na Prerii (jak w końcu wylezie) to będzie dla mnie normalnie pierwszy egzemplarz serialowy zakupiony w Polsce... o ile rzeczywiście się zdecyduję na zakup, bo w sumie w USA można nabyć teraz w promocji S1 za niecałe 30 $ z wysyłką (to wychodzi około 75 zł za całość, a więc o ponad połowę mniej niż nasze wydanie!!!)
  • 0
Dołączona grafika

#555 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 02.03.2008 - |22:32|

Ja kupuje X-Files w wydaniu DeA. Wychodzi 130 zł za sezon i pasuje mi to. 170 zł to już ostre przegięcie.
  • 0

#556 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.03.2008 - |23:04|

Ja kupuje X-Files w wydaniu DeA. Wychodzi 130 zł za sezon i pasuje mi to. 170 zł to już ostre przegięcie.

Ja dokładnie tak samo.
Jedyne co mi "nie pasuje" to to ,że wydanie DeA sporo miejsca zajmuje a tu taki box zajmie mniej.
A miejsca coraz bardziej mi brak i to staje się problemem. ;)

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#557 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 03.03.2008 - |08:49|

biorąc pod uwagę ceny regałów na DVD (tutaj dopiero przeginają), zaczynam się poważnie zastanawiać na zakupem normalnie gołych płyt wiórowych albo desek, żeby sobie samemu zbić taki regalik... potem tylko okleić odpowiednim deseniem i gotowe... lol
  • 0
Dołączona grafika

#558 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 03.03.2008 - |12:20|

biorąc pod uwagę ceny regałów na DVD (tutaj dopiero przeginają), zaczynam się poważnie zastanawiać na zakupem normalnie gołych płyt wiórowych albo desek, żeby sobie samemu zbić taki regalik... potem tylko okleić odpowiednim deseniem i gotowe... lol

Ja ostatnio robiłem sobie półki do pokoju to wyszło mi 100 zł za dwie podwójne półki o wymiarach 90x60x25 . Materiały są strasznie tanie , najdroższe jest oklejenie tego wszystkiego , bo za samą okleinę zapłaciłem 65 zł
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#559 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 03.03.2008 - |13:00|

Właśnie zakupiłem pierwsze DVD z "Drużyną A" oto info o wydaniu, tak jak już było wcześniej pisane płyty posiadają po dwa epizody, i do wyboru jest lektor lub napisy oczywiście w języku polskim. W co drugim wydaniu będzie dodawane plastikowe pudełko na dwie płyty. Mam nadzieję że nie wydadzą później tego w boxach, jak to było z "3cią Planetą Od Słońca".

Użytkownik boscorelli edytował ten post 03.03.2008 - |13:01|

• 0

#560 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 03.03.2008 - |14:00|

Ja ostatnio robiłem sobie półki do pokoju to wyszło mi 100 zł za dwie podwójne półki o wymiarach 90x60x25 . Materiały są strasznie tanie , najdroższe jest oklejenie tego wszystkiego , bo za samą okleinę zapłaciłem 65 zł

To nie lepiej kupić płyty już oklejone?
Wtedy pozostaje tylko okleić grzbiety (ślady po przycinaniu).
A jak ktoś ma w pobliżu OBI to i to nawet zrobią - nie mówiąc o precyzyjnym przycięciu do odpowiednich długości.
Sam tak zrobiłem.
Pozostało mi tylko wywiercić otwory na kołki.

::. GRUPA TARDIS .::

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych