Skocz do zawartości

Zdjęcie

Smallville

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
580 odpowiedzi w tym temacie

#541 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 13.03.2009 - |18:51|

8x15
Szybko przyszło, szybko poszło... W sumie niezgorszy ten odcinek. Powrót panny Spelling udany, fajnie było zobaczyć jak Lois zna sekret Clarka, jestem ciekaw jakie będą te consequences :D.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#542 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 13.03.2009 - |20:13|

8x15
calkiem przyzwoicie, jak na Smallville :P
+ przemianka Davisa
+ Klakier slawetny :P
+ Lois, wreszcie Lois :) podobala mi sie scenka na samym koncu odcinka... tak jakos smutno mi sie zrobilo

ogolnie 8.5/10
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#543 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 14.03.2009 - |00:26|

8x15
Powrót panny Spelling udany

Jaka z niej tam panna? :P
Nie tak duzo czasu minie, a babcia bedzie mogla zostac :D
  • 0

#544 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 14.03.2009 - |12:35|

Powrót panny Spelling udany,

niestety w przypadku tej pani najlepsze co można powiedzieć to że była. :/
A odcinek słabiutki
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#545 Gidi

Gidi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 14.03.2009 - |13:10|

Panna/pani/babcia Spelling jakoś mnie irytuje bez względu na role. A co do odcinka do mi się w miarę nawet podobał, nie ma co jednak przyzwyczaiłem się do Smallville i po przerwie odcinek na zdecydowany +. W innych serialach odcinek podobnego typu (odcinek "co by było gdyby" fabuła w miejscu) traktowałbym jako zapychacz i ocenił raczej na minus, jednak Smallville rządzi się swoimi prawami :D
  • 0

#546 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 14.03.2009 - |13:23|

Dla mnie osobiście to chyba jeden z najlepszych odcinków jeśli chodzi o relacje Clarka z Lois. Niesamowicie się oglądało kiedy ona w końcu poznała sekret CK i jak się potem zachowywała. No i Chloe jak się sama również przekonała jej życie bardzo się zmieniło jak tylko świat poznał sekret o niebiesko-czerwonej plamie. Rozbawiło mnie na końcu jak pytała się Clarka czy i dla niej w tej wcześniejszej wersji zanim CK ją poprawił były jakieś bonusy z tego, że jest przyjaciółką Supermana. A duży minus to Spelling, ani straszna ani zła jedynie irytująca.

Użytkownik biku1 edytował ten post 14.03.2009 - |13:36|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#547 Seth Angel

Seth Angel

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoPierwszy z Prawej

Napisano 15.03.2009 - |18:06|

Tylko narzekacie :)

Odcinek bardzo fajny. Moim zdaniem serial zaczyna jako tako się rozkręcać o ile w 6 sezonie zaczął się opuszczać, w 7 wiało nudą to teraz robi się ciekawie. Nareszcie widać do czego to wszystko dąży (Justice League, Legion, good bye Lana, relacje Lois - Clark, coraz częściej mowa o lataniu :D). Serial robi się coraz lepszy i jeśli utrzymają styl to nawet może być i 10 sezon - osobiście mi to nie przeszkadza.

Ale wielkim minusem jaki należy się Smallville jest notoryczne urywanie wątków - ale to chyba dotyczy wszystkich seriali.

Odnoście zachowania Clarka to fakt - taki stary a zachowuje się jak dziecko:D

P.S. A jeśli chodzi o Pannę/panią/babcię Spelling to szkoda gadać. Nigdy jej za aktorkę nie uznam, nawet na statystę się nie nadaje. Mam takie zdanie zapewne dlatego, że nigdy nie trawiłem BH 90210 a tym bardzie tego, że tak marna pseudo "gwiazdka" grała tam tylko dzięki tatusiowi (czytaj: protekcja) Do niczego sama nie doszła i za to ma u mnie big -.
  • 0
I Have Become Death, Destroyer of Worlds.

#548 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 15.03.2009 - |22:29|

Tori Spelling w Smallville. Dobija mnie to. To ma być walka o widza czy o jego brak? Dobrze że Doomsday ją załatwił. Clark już mnie dobija 'I'm the Red Blue Blur' żałosne. Zrobili z Supermana, jednego z najpotężniejszych superbohaterów w historii kolorową plamę. Mogli się bardziej postarać z wymyśleniem dla niego jakiegoś znośnego imienia.

Co mnie jeszcze dobiło. Gość przyznaje się do bycia bohaterem, który od jakiegoś czasu ratuje ludziom życie. Wszyscy wpadają w zachwyt. I co? Jakaś tępa blondyna 'mówi' w telewizji że kogoś zabił i od razu obława, policja, FBI strzelają do niego jak do najgorszego bandyty. Gwardii narodowej z czołgami tu zabrakło.

Plusy odcinka. Dużo Lois. Już myślałem że im ta postać zainęła w akcji. Do tego nieźle wymiata ;) Jedyne co boli że zaczęli rozwijać jej relację z Clarkiem i na koniec cofnęli czas cofając jednocześnie cały postęp.
Kolejny plus to Doomsday. Jego bynajmniej skok w czasie nie powstrzymał. To chyba narazie obok Lois najbardziej wyrazista postać z tymi swoimi problemami egzystencjalnymi. Ciekawe co z tego wyniknie.

Gdybym miał wystawić ocenę dla tego odcinka 6,5/10. A to już naprawdę dużo jak na to co widziałem ostatnio.
  • 0
don't try

#549 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 19.03.2009 - |14:56|

Ten odcinek to było przebicia dna z siłą upadającego meteorytu.

Totalna KATASTROFA i TANDETA !!!
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#550 Gidi

Gidi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 21.03.2009 - |12:48|

Po dobrym 8x15 przyszedł czas na powrót to słabizny w postaci odcinka 8x16. Strasznie mi się dłużył, akcja Chloe-Jimmy żenująca :/ ale największy minus to brak Lois, chyba tylko ona jest w stanie wyprowadzić ten serial na prostą
  • 0

#551 Seth Angel

Seth Angel

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoPierwszy z Prawej

Napisano 22.03.2009 - |13:07|

Gidi w pełni się z tobą zgadzam. O ile w 8x15 nie myślało się o końcu tak w 8x16 nie można się było doczekać. I gdzie była Lois. W poprzednim odcinku przedstawiono trochę relacji tej dwójki a w tym nawet nie była pokazana. Totalna amerykańska głupota. Dla mnie odcinek bez Lois to odcinek prawie w pełni stracony.
Chloe i Jimmy - kompletna porażka (najgorszy odcinek z jej udziałem - powinna zarządać podwyżki za tak koszmarne scenariusze). A o Davisie to nawet nie wspomnę.

Oby 8x17 było lepsze a nie byle jaki zapychacz przedstawiający błagania Chloe i zachowanie ale kretyn Jimmiego.
  • 0
I Have Become Death, Destroyer of Worlds.

#552 Jarek Bachanek

Jarek Bachanek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 16.05.2009 - |16:00|

Sezon 8 nie był tragiczny tzn nie wszystkie odcinki nadawały sie do kosza. Było kilka niezłych (w porownaniu do innych odcinków SM) co nie zmienia faktu że jakieś 75% było do kitu. Brak Lexa ewidetnie odczuwalny, fakt że go ostatecznie zabili to kolejny minus (to był jeden z lepszych epów tego sezonu).

Widać że serial zmienił sie na gorsze po odejsciu Alfreda Gougha i Miles'a Millara. Jedynym plusem była Cassidy Freeman grająca Tess, która nie dość, że jest śliczna to umie dobrze grać. Jak to bywa w długodystansowych serialach widąc rotacje postaci, jedne znikają by inne mogły sie pojawić. Nie jestem fanem takiego rozwiazania, ale lepsze to niż gdyby mieli kogoś na siłę wpychać do odcinka by robił za tło dla reszty.

Mam nadzieje, że scenarzyści wykombinuja cos fajnego na 9 sezon. Spokojnie możnaby teraz zrestartowac całą serie i nadać jej nowy bieg. Więc albo ten sezon podźwignie serial z grobu albo ostatecznie go pogrąży. Licze na to pierwsze, choć nie bez pesymizmu. W końcu trzeba być realistą.

Ocena 6.5

Użytkownik johnass edytował ten post 12.05.2011 - |11:47|

• 0

#553 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 16.05.2009 - |16:59|

Nie pamietam o czym byl sezon 8. I nie przypomne sobie juz skasowalem, wiec pewnie byl bardzo slaby. Bo ja nigdy nie kasuje seriali. Jak siegam pamiecia to sezon bogaty byl w tandete, zenade, oszczedzanie pieniedzy, brak glownego watku. I nawet gdzie sie zawsze serial w finale wyciagal tak tutaj byl gwozdz do trumny.
Ocena sezonu 3/10

Użytkownik johnass edytował ten post 12.05.2011 - |11:47|

• 0

#554 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 17.05.2009 - |12:56|

Po zakończeniu emisji 3 sezonu NIE Z TEGO ŚWIATA na TVN7, stacja rozpocznie emisję 4 sezonu TAJEMNIC SMALLVILLE. Emisja przewidziana PN - PT na 16.05 od 2 czerwca.
  • 0

#555 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 17.05.2009 - |17:39|

Haha, ile to lat minelo pamietam jak ogladalem Smallville na RTL7(stacja wykupiona przez TVN i zmiana nazwy na TVN7) chyba jeszcze i byla przerwa sezonowa i chyba wlasnie dopiero teraz się konczy. Ale zobaczcie, ze o 16:05 robia postepy, a nie o 23:30.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 17.05.2009 - |17:40|

• 0

#556 Gość_Aslan1984_*

Gość_Aslan1984_*
  • Gość

Napisano 17.05.2009 - |18:05|

Smallville nigddy nie bylo emitowane w rtl7. Kiedy POWTÓRKOWA emisja miala miejsce (a była to jesień 2004), kanal nazywał się już TVNSiedem (przejęcie i zmiana nazwy nastąpily w roku 2002).
  • 0

#557 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 24.06.2009 - |08:45|

Producenci "Smallville" zakończyli wreszcie casting do roli postaci Generała Zoda, która będzie występować regularnie w dziewiątym sezonie.
Nowego bohatera zagra ostatecznie niespełna 31-letni Anglik, Callum Blue.

Więcej ---> http://showtv.pl/news_item_2017.htm

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#558 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 29.07.2009 - |21:58|

Trailer 9 serii Smallville z ComicCon:

http://smallville.co...ews/show/id/338

Może i jestem głupi i naiwny, ale po ostatniej scenie z tego trailera (i może jeszcze jednej, która była wcześniaj - tak, fani Clois, wiecie o czym mówię :D) naprawdę nie mogę się doczekać nowych odcinków SV. W końcu będzie coś na co wszyscy od dawna czekamy. Przy 6 serii straciłem jakoś wiarę w ten serial - czyżby Superman powstał z popiołów?

Użytkownik Rydzu_SSJ edytował ten post 30.07.2009 - |22:26|

• 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#559 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 29.07.2009 - |22:28|

Przy 6 serii straciłem jakoś wierzyć w ten serial - czyżby Superman powstał z popiołów?

"Straciłem jakoś wierzyć" oj było się spieszyć pisząc po polskiemu. ;)
A tu więcej o kolejnym sezonie ---> http://showtv.pl/news_item_2078.htm

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#560 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 21.08.2009 - |19:02|

Trailer: Smallville (Season 9) ----> http://www.youtube.c...p;v=SPZ0b3BZQyE albo tu w lepszej jakości ---> http://ausiellofiles...season-9-promo/

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych