Skocz do zawartości

Zdjęcie

Heroes

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
688 odpowiedzi w tym temacie

#541 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 06.03.2007 - |15:33|

A skad wiesz ze Linderman nie ma jakis mocy, szczegolnie po tekscie wielu probowalo mnie zabic, szczegolnie ze wiedzial ze zabojca bylby w stanie uciec (umiejetnsoc latania) i odeslal ochrone...

A co latanie mu da w piwnicy? Pozatym tak jak wiekszosc zlych i wplywowych ludzi w serialach/filmach byl pewny ze nathan przyjmie jego propozycje ;).

P.S> Jesli nie tv.com to jaki serwis polecasz.

www.tvrage.com
http://episodeworld.com/index.php
http://next-episode.net/
  • 0

#542 gregorysl

gregorysl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 06.03.2007 - |15:34|

P.S> Jesli nie tv.com to jaki serwis polecasz.

Title :: Heroes <> URL :: http://www.tvrage.com/Heroes <> Premiered :: 2006 <> Latest Episode :: 01x18 - Parasite (Mar/5/2007) <> Next Episode :: 01x19 - TBA (Apr/23/2007) <> Country :: USA <> Status :: New Series

http://www.tvrage.com/ lub
http://www.episodeworld.com/
  • 0

#543 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 06.03.2007 - |15:36|

Ps. Zauwazyliscie ze Hiro laduje w przyszlosci w Nowym Yorku ktory sie juz odbudowuje? A czy nie lepiej byloby wszystko zburzyc i odboduwywac Nowy York od zera a nie pojedyncze budynki?

Tak jak ty chcesz to tylko w socjalizmie się da zrobić :)
Zapominasz, że nawet zburzone i w ruinie to to jednak jest nadal czyjaś własność.
A niektórzy właściciele niekoniecznie mogą "od razu" mieć środki na odbudowę.
Zreszta nawet przy odbudowie Warszawy po wojnie stosowano podobną metode.
Odbudowywano najpierw te budynki, które były najmniej zniszczone i nie stanowiły
zagrożenia. A potem dobudowywano kolejne. Zresztą problem tzw. "plomb" jest nadal widoczny
we wszystkich dużych miastach zniszczonych przez ostatnią wojnę.

W każdym razie ja również zauważyłem ten moment - nawet cofnąłem film i obejrzałem znów.
Ach ten amerykański duch wolności i przekory. Ludzie przetrwali mimo ogromu zniszczeń.
Wy nam niszczycie a my i tak odbudujemy jeszcze lepsze jeszcze nowocześniejsze i jeszcze wyższe.
Odbudowywano wieżowce przecież. :)

::. GRUPA TARDIS .::

#544 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 06.03.2007 - |16:52|

Ja również zauważyłem to, ze odbudowywują miasto, ale myślałem, że wszyscy to zauważyli i nie ma w tym nic nadzwyczajnego. I tutaj właśnie jest pokazane piękno amerykańskiego ducha, bo gdyby to się zdarzyło w Polsce, to by zamiast naprawiać, to by powoływano mase różnego rodzaju komisji, ministerstwa by się wykłócały między sobą, prokuratura by się tym zajęła po wielu miesiącach, samorząd Warszawy weszedł by w spór z rządem kto ma naprawiać, za jakie pieniądze, kto bierze odpowiedzialność za odbudowę, a partie polityczne by się wykłócały między sobą i próbowały zbić interes na tym itp.

A w USA jak to wielokrotnie bywało, decyzje są szybko podejmowane, i zamiast płakać i biadolić się buduje :)

A co do zburzenia miasta zbudowania wszystkiego na nowo (w myśl zasady żeby nie było niczego) to ja popieram psjodko ;) Wyburzenia prawie całego miasta i budowa wszystkiego na nowo to o wiele cieższa sprawa, bardziej kosztowna, trudniejsza z prawnego punktu widzenia no i dłuższa w czasie. Miasto się odbudowywuje po kolei, w zależnośdi od funduszy a nie wyburza wszystko. Poza takimi sprawami, jest jeszcze aspekt psychologiczny związany z siłą psychiczną mieszkańców po wielkiej tragedii. Ludzi nie potrzeba jeszcze bardziej przerażać decyzję o wyburzaniu np pół miasta, a takie coś by nastąpiło. Odbudowywanie miasta daje ludziom pozytywny sygnał, że nawet po cieżkiej stracie nie poddajemy się, nie przegraliśmy, musimy się podnieść i brnąć do przodu itd. Wtedy to rząd czy samorząd dae ludziom nadzieję, i energię do działania. Tak było po WWII w Warszaie i Londynie, tak było w San Francisco po wielkim trzęsieniu ziemi, i tak też było w Nowym Jorku po 9/11.

Użytkownik Halavar edytował ten post 06.03.2007 - |16:54|

• 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#545 West

West

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 06.03.2007 - |19:23|

Komisja śledzcza w sprawie odbudowy. Dobre :)

A tak na marginesie: zwrócił ktoś uwagę na reklamę Playstation 3? Jessica sobie z synkiem gra :)
  • 0

#546 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 06.03.2007 - |19:40|

a bylo pokazane ze to pS3? bo ja nie zauwazylem a rownie dobrze mogl byc to XboX albo jakas inna konsola do gry.
  • 0

#547 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 06.03.2007 - |20:18|

Ta, to było PS3 na 200%. Na forach o PS ludzie powariowali ;). I było to dosyć wyraźnie pokazane. Zarówno charakterystyczny kontroler, jak i później konsola leżąca sobie obok TV.

Użytkownik franek edytował ten post 06.03.2007 - |20:19|

• 0

#548 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 06.03.2007 - |20:19|

jeeeeej...

ja mam tylko nadzieje i sie modle, zeby nie spascili tego serialu tak jak LOST... pierwszy sezon tez wymiatal, a teraz..
no, ale nie o Loscie dyskusja.
coz tu powiedziec?? brak mi skali na ocene. 10/10 to za malo..

HEROES powinni miec swoje wlasne subforum :)

jestem ciut do tylu, bo dopiero po 17tym odcinku, ale jest rewelacyjny...
i nie zaluje, ze tu zajrzalam i oko moje zaczepilo o kilka spojlerow - poczekam z obejrzeniem 18tego, zeby nie dluzylo mi sie zanadto w czasie przerwy w emisji...

jak ja nie lubie przerw w emisji.
jak ja lubie HEROESow!!!!
jeeej, jeeej, jeeeeeeeej :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#549 gregorysl

gregorysl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 06.03.2007 - |21:48|

Ta, to było PS3 na 200%. Na forach o PS ludzie powariowali ;). I było to dosyć wyraźnie pokazane. Zarówno charakterystyczny kontroler, jak i później konsola leżąca sobie obok TV.

tak to z pewnoscia ps3 :D

http://i135.photobucket.com/albums/q133/gregorysl/heroes.jpg

Użytkownik gregorysl edytował ten post 06.03.2007 - |21:49|

• 0

#550 Jarekk

Jarekk

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 99 postów
  • MiastoBełchatów/Wrocław

Napisano 06.03.2007 - |23:43|

Co do dat emisji to propounję założyć sobie konto na http://www.myepisodes.com i patrzeć w kalendarzyk. Od roku mnie jeszcze nie oszukali ;) A kolejny Heroes 23 kwietnia.
  • 0
6.0 House, Six Feet Under, Lie To Me,
5.5 Chuck, Dexter, True Blood,
5.0 Supernatural, Weeds, Pushing Daisies, Reaper,
4.5 Californication, Lost, Smallville, The 4400,
4.0 Heroes, Kyle XY, Prison Break.

#551 Guzek9

Guzek9

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 07.03.2007 - |01:47|

Fenomenalny odcinek!!
Szkoda tylko że na następny trzeba czekać 7 tygodni :(
  • 0

#552 Jarekk

Jarekk

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 99 postów
  • MiastoBełchatów/Wrocław

Napisano 07.03.2007 - |15:26|

Krótki teaser co po osiemnastce:

Wersja dla tych co lubią się delektować :)

PS. Fajnie pewnej pani w ciemnych włosach ;)
  • 0
6.0 House, Six Feet Under, Lie To Me,
5.5 Chuck, Dexter, True Blood,
5.0 Supernatural, Weeds, Pushing Daisies, Reaper,
4.5 Californication, Lost, Smallville, The 4400,
4.0 Heroes, Kyle XY, Prison Break.

#553 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 07.03.2007 - |19:17|

Nieeeee, no zaraz mnie coś trafi znowu przerwa w emisji. Najpierw miesiąc balowania po Bożym Narodzeniu teraz poprawiny i to prawie podwójne. Teraz wiem czemu pół świata nie lubi Amerykanów.
  • 0

#554 acwo

acwo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 87 postów

Napisano 08.03.2007 - |00:31|

Tim Kring, twórca serialowego hitu "Heroes", zdradził w jednym z wywiadów, że w drugim sezonie czekają nas zmiany w postaci pojawienia się nowych bohaterów oraz zmian w głównej fabule. "Odcinek pilotażowy pierwszej serii był wstępem do Tomu Pierwszego, Tomu, który zawiera 23 odcinki zamkniętej fabuły. Wraz ze wstępem do Tomu Drugiego poznamy całkiem inną historię" - tak obrazowo Tim określił koncepcje kolejnych sezonów. Dodał także: "Wraz z rozwojem serialu mogliśmy po prostu co jakiś czas dodać złego lub dobrego bohatera, wykonać kilka zwrotów akcji, czyli w gruncie rzeczy to do czego są przyzwyczajeni widzowie. Jednak wraz z współpracownikami uzgodniłem, że będziemy kontynuować serial opierając się na koncepcji "24".
Źródło: http://news.hatak.pl...m=single&id=414
  • 0

#555 Hewi

Hewi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 08.03.2007 - |02:58|

Pytanie do wtajemniczonych: na czym polega koncepcja 24?
  • 0
★★★:BSG, Breaking Bad, Chuck, Dexter, Fringe, Lost, Mad Men, Rome, Scrubs, SFU, SoA, Spartacus, The Shield, The Wire
★★:24, Californication, Carnivale, Castle, Deadwood, Doctor Who, Farscape, In Plain Sight, Rescue Me, Skins, Sopranos, True Blood, Weeds
★:Desperate Housewives, Dollhouse, FF, Happy Town, Heroes, Jericho, OZ, Persons Unknown, PB, T:TSCC, Treme, V
?:Rubicon, Archer, Caprica, Louie

#556 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 08.03.2007 - |03:23|

Pytanie do wtajemniczonych: na czym polega koncepcja 24?

Koncepcja 24 to koncepcja na jakiej oparli się producenci serialu Heroes.
A poważnie to nie wiem - może chodzi o serial 24 godziny, ale kto wie.
  • 0

#557 gregorysl

gregorysl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 08.03.2007 - |05:48|

moze chodzi 1 odc 1 godzina xP w serialu :D

Użytkownik gregorysl edytował ten post 08.03.2007 - |05:48|

• 0

#558 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 08.03.2007 - |07:44|

Podejrzewam raczej, że każdy sezon będzie jedną, spójną i najprawdopodobniej zamkniętą opowieścią o czymś.
W pierwszym sezonie mieliśmy ratowanie Claire i Nowego Yorku.
I jak sądzę nie będzie już o tym mowa w sezonie 2 :)
Ciekawe tylko czy zmienią się również główni bohaterowie ?

::. GRUPA TARDIS .::

#559 Platon

Platon

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 09.03.2007 - |00:13|

Zgadza się, każdy sezon będzie o czymś innym, a będą to tak długo kontynuować aż oglądalność spadnie do takiego poziomu, że dają serialowi cancela. Mi się pomysł średnio podoba, wolę jednak jak wątek ciągnie się trochę dłużej. No ale cóż więcej będzie można powiedzieć jak zobaczymy pilota sezonu drugiego.
  • 0
"Now tell me of home Lenier, I've been away far too long. - Pyromania is back." :D

#560 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 09.03.2007 - |08:50|

co do "koncepcji 24", to mysle, ze GAJ ma racje,

prawdopodobnie chodzi rzeczywiscie o to, co wylansowal serial "24" - przedstawianie wydarzen w "czasie realnym" i jednoczesnie (podzial ekranu na kilka okien, w ktorych widzimy, co sie dzieje w tym samym czasie z roznymi bohaterami)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych