Supernatural - stary wątek
Napisano 01.02.2008 - |19:53|
+ strasznie, mrocznie, krwawo, czyli to co tygryski lubią najbardziej
+ ludzie -> wiedźmy -> demony - całkiem nieźle wykombinowane
+ nie ma ratunku dla Deana i oby tak pozostało, nie chcę happy endu, niech scenarzyści mnie czymś zaskoczą
+ niesamowity klimat (typowy dla trzeciego sezonu SN)
- jakim cudem mogło zatzymać kulę z Colta? ja rozumiem, że to jakaś demonica wyższej klasy, no ale bez przesady, nie podoba mi się to, wolałbym jakieś inne rozwiązanie (nawet YED nie potrafił zatrzymać kuli z Colta)
ale ogólnie 9/10 .
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 02.02.2008 - |13:10|
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 02.02.2008 - |15:36|
- jakim cudem mogło zatzymać kulę z Colta? ja rozumiem, że to jakaś demonica wyższej klasy, no ale bez przesady, nie podoba mi się to, wolałbym jakieś inne rozwiązanie (nawet YED nie potrafił zatrzymać kuli z Colta)
Oglądnęła sobie Matrixa i pobudziła wyobraźnie
3x09 -> 10/10
Oby jak najwięcej takich odcinków, które trzymają się głównej fabuły sezonu.
Napisano 02.02.2008 - |15:40|
Demony kombinują, wiec wymyśliły jakąś obronę przed Coltem, skoro kula może je zabić to trzeba pomyśleć nad czymś żeby kula nie doleciała. Na początku wystarczył zwykłe egzorcyzmy, potem demony zaczeły pieczętować się w ciałach za pomocą symboli, przełamywać pentagramy na podłodze itp. Scenarzyści dbają żebyśmy sie nie nudzilijakim cudem mogło zatzymać kulę z Colta? ja rozumiem, że to jakaś demonica wyższej klasy, no ale bez przesady, nie podoba mi się to, wolałbym jakieś inne rozwiązanie (nawet YED nie potrafił zatrzymać kuli z Colta)
Napisano 02.02.2008 - |18:41|
nie ma w jezyku polskim wyrazu "Oglądnęła" - obejrzala, jak juz cos. "ogladac" jest czasownikiem ulomnym, ma tylko formy niedokonane i glownie czas terazniejszy (bede ogladac, ogladam, ogladalem ale nie obejrzalem do konca).
a zeby bylo na temat.... swietny odcinek, jak na razie caly 3ci sezon. druga serie obejrzalam po lebkach, ale teraz wciagnelo mnie ze hej.
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 02.02.2008 - |21:15|
wg mnie informacja o tym, ze każdy demon (którego spotkała Ruby) był kiedyś człowiekiem i że jest szansa (zapewne jak w totolotka ;-)) że cząstka człowieczeństwa zostaje w demonie jest informacją, która może pociągnąć serial w nowe watki, których nikt wcześniej nie spodziewał się... czyli... bracia dalej razem... tylko, że jeden będzie człowiekiem, a drugi demonem... to tylko takie moje gdybanie... ale kto wie jakie pomysły maja scenarzyści na kolejne, oby, oby, oby!!! sezony...
Napisano 02.02.2008 - |21:40|
Napisano 02.02.2008 - |21:53|
Napisano 03.02.2008 - |01:51|
Pozostaje tylko trzymać kciuki za serial, scenarzystów itd
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 08.02.2008 - |14:41|
Oglądając 10 odcinek przez połowę czułem się lekko zawiedziony, a to dlatego, że dosyć późno zagrano "Dream a Little Dream of Me", ale gdy tylko poczujemy ulgę po usłyszeniu utworu następuje chyba najlepsza scena w odcinku... no może druga najlepsza...
No i oczywiście motyw Belli... Bella ach ta Bella: "chłopcy sprawdźcie swoje kieszenie... nie dosłownie, matoły"
Napisano 08.02.2008 - |16:41|
+ Bela (bajeranckie zagranie z kradzieżą Colta)
+ sen Deana
+ bardzo mroczna, ale genialna końcówka odcinka
+ ogólny pomysł z dreamwalking
- w sumie nic mi się w oczy nie rzuciło
9/10.
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 08.02.2008 - |20:08|
Napisano 08.02.2008 - |22:08|
przylacze sie do wypowiedzi poprzednikow. odcinek na poziomie. no i scena, kiedy Sam budzi sie cay obsliniony
9.5/10
O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed
- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!
nie bedzie znakow diakrytycznych
ON - LINE again
Napisano 10.02.2008 - |00:20|
tiaa... odcinek kolejny raz trzyma poziom. 9pkt. Po prostu dobre kino (telewizyjne, ale zawsze)
Gdyby nie ten uśmieszek to bym się obraził a właśnie słyszeliście chyba dobre wieści, że dokręca jeszcze kolejne epizody!!!
Napisano 10.02.2008 - |12:31|
Fabuła lepsza z sezonu na sezon. Świetny klimat itd
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 10.02.2008 - |21:27|
szczegolnie motyw z Ruby i tym demonem, ktory zatrzymal Colta mnie powalil na lopatki ostatnio...
a teraz zeby bylo smieszniej Bella zakosila im Colta...
Napisano 10.02.2008 - |21:34|
Naprawde dobra rzecz, ten 3ci sezon. na zmiane Ruby i Bela, obie ciekawe. chociaz wole Ruby, Bela zaskoczyla dzis (jak zwykle, nie-pozytywnie, ale fajnie) - kolejny odcinek zapowiada sie ekscytujacy, juz nie moge sie doczekac.
Widac, ze Dean wchodzi w faze buntu - do tej pory jakos sobie radzil z wizja bliskiej smierci, teraz stwierdza, ze jednak sie boi... Ciekawe, co Ruby mu wykombinuje
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 10.02.2008 - |22:51|
...:::Son of Anarchy:::...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych