Skocz do zawartości

Zdjęcie

NIE BÓJ SIĘ ZAPYTAĆ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
764 odpowiedzi w tym temacie

#541 owcaboski

owcaboski

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 04.09.2008 - |15:16|

Pewnie i są ale niestety w moim nie są zaznaczone :)
Tak na serio - podobny sposób był w subforze BSG i był pomocny, ale jak nie to nie :(
  • 0

ALL WILL BE REVEALED... I hope...

Ms Marvel: "So we're missing a Wolverine and a Thor"
Iron Man: "And a ninja"
Ms Marvel: "We need a ninja?"
Iron Man: "In this day and age? You have to have a ninja"

#542 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 04.09.2008 - |16:07|

Premiery przyszłych odcinków z reguły napisane w opisie tematu odcinka. Daty wyemitowanych odcinków można znaleźć w na różnych stronach, choćby gwrota.com czy gateworld.net.

Do tego jeśli jest znana data emisji, to na pewno jest info w kalendarzu (np tym tu na forum) i wystarczy tam zajrzeć...

#543 owcaboski

owcaboski

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 04.09.2008 - |17:13|

Ok dzięki za info;)
Nie wiedziałem o co chodzi z tym kalendarzem, ale teraz już wiem :D
  • 0

ALL WILL BE REVEALED... I hope...

Ms Marvel: "So we're missing a Wolverine and a Thor"
Iron Man: "And a ninja"
Ms Marvel: "We need a ninja?"
Iron Man: "In this day and age? You have to have a ninja"

#544 romek37

romek37

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoŚwinoujście

Napisano 22.09.2008 - |17:50|

Mam małe pytanko : ile jest filmów kończących SG-1? Bo trochę się pogubiłem .
  • 0

#545 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 22.09.2008 - |17:58|

Dwa : The Ark of Truth i Continuum [do kupienia polskie wydanie].

Użytkownik biku1 edytował ten post 22.09.2008 - |17:59|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#546 Jack O'Neill

Jack O'Neill

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoLublin

Napisano 19.10.2008 - |09:57|

Mógłby ktoś powiedzieć trochę więcej na temat tego filmu? Znalazłem go na filmwebie ale oprócz obsady nic tam nie ma... No i trwa całkiem sporo bo 2 godzin :P
  • 0

#547 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 19.10.2008 - |10:39|

To jest pilot/pierwszy odcinek serialu SG-Atlantis tyle ,że został wydany jako osobna pozycja --> http://www.amazon.co...e/dp/B0009299PG po to aby wiadomo przynieść więcej $$$.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#548 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 07.11.2008 - |01:27|

Mam pytanie odnośnie Atlantis. Czy zostało wyjaśnione dlaczego Pradawni i Atlantyda opuścili Ziemię? Nie mogę sobie przypomnieć...
  • 0

#549 Seth Angel

Seth Angel

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoPierwszy z Prawej

Napisano 07.11.2008 - |08:29|

Mam pytanie odnośnie Atlantis. Czy zostało wyjaśnione dlaczego Pradawni i Atlantyda opuścili Ziemię? Nie mogę sobie przypomnieć...

To zależy o które "opuszczenie" Ziemi ci chodzi. Po przybyciu z galaktyki ORI, założeniu sieci wrót i rozprzestrzenieniu życia w galaktyce Drogi Mlecznej Pradawnych dotknęła zaraza z którą nie potrafili sobie poradzić. Opuścili planetę Zaginionym Miastem i polecieli do galaktyki Pegaza.

Następnie po wielu mileniach przez swoją ignorancję stworzyli Wraith z którymi prowadzili wojnę. Mogli wygrać każdą bitwę ale nie widzieli szans na wygranie całego konfliktu - nie ważne ile statków rojów zniszczyli - zawsze pojawiały się nowe.
Pradawni zatopili Atlantis a sami udali się z powrotem na Ziemie, gdzie część Ascendowała a reszta zginęła.
  • 0
I Have Become Death, Destroyer of Worlds.

#550 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 07.11.2008 - |15:21|

Chodziło mi o to dlaczego udali się do galaktyki Pegaza. Dzięki za pomoc. Wiesz może w którym odcinku było to powiedziane? Wprawdzie w pilocie Atlantis Daniel coś wspomina o zarazie, ale mówi, że to tylko przypuszczenia.
  • 0

#551 annubis17

annubis17

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 90 postów

Napisano 07.11.2008 - |22:13|

Zaraza działała tylko na zwykłych ludzi albo na pradawnych którzy wielokrotnie uzdrawiali kogoś. Była taka sytuacja w którymś odcinku SG-1 gdzie znaleźli zamrożoną pradawną. Miała w sobie zaraze ale była zdrowa dopóki nie zaczeła leczyć innych ludzi którzy na tą zaraze zapadli. Przypuszczam że to ta sama pradawna co była pokazana w pierwszym odcinku Atlantis, bo prawdopodobnie ona została na ziemi jak miasto odlatywało. Odtworzyli ludzkość dzięki urządzeniu na Dakarze a potem odlecieli
  • 0

#552 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 08.11.2008 - |00:59|

Jeszcze raz wielkie dzięki za wyjaśnienia.
  • 0

#553 miziek

miziek

Szeregowy

• Email
  • 10 postów

Napisano 08.11.2008 - |02:50|

Witam. Moze mi ktos napisac o ktorej w USA jest emitowany odcinek SGA i w jakiej strefie czasowej i jak sie to odnosi do polskiego czasu :) ? dziekuje z gory :;)

EDIT: juz wiem :P za 2 minuty xD

Użytkownik miziek edytował ten post 08.11.2008 - |02:58|

• 0

#554 Dax

Dax

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów
  • MiastoLigota k/Bielska - Białe

Napisano 09.11.2008 - |17:22|

Być może jestem nie uważny, ale przeszukałem większość interesujących mnie działów i nie znalazłem. :(
Pytam więc: Jak można dodawać streszczenia odcinków na gwrota.com?
Byłbym wdzięczny za odpowiedź.
  • 0

#555 miziek

miziek

Szeregowy

• Email
  • 10 postów

Napisano 29.11.2008 - |18:09|

niewiem czy bylo :D ale gdzie jest kolejny odcinek SGA S05 ? ;>
  • 0

#556 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 29.11.2008 - |18:12|

Jak widać będzie za tydzień http://12-2008.on-my.tv/

Użytkownik biku1 edytował ten post 30.11.2008 - |00:58|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#557 Spane

Spane

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 25.12.2008 - |16:02|

Witam
Od ktorego odcinka sezonu SG-1 powinienem zacząć oglądać pierwsze sezon Atlantis??

Bo słyszałem że powinno się je oglądać na raz.
  • 0

#558 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 25.12.2008 - |16:07|

sga s01 dzieje się równocześnie z sg1 s08

#559 nekkoru

nekkoru

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • Miasto50°22'N 18°97'E

Napisano 25.12.2008 - |21:00|

Witam. Od razu chciałbym się przywitać. Jestem Łukasz, w SG "siedzę" od dawna. Może "siedzę" to zbyt mocne słowo, bo tylko oglądałem to co na HBO leciało, bez większych fantazji o SG. Jakieś pół roku temu zauważyłem że leci na AXN SCI-FI (akurat chyba 1 czy 2 sezon leciał) to mnie już zaciekawiło. Oglądałem codziennie. W końcu pod koniec wakacji wypatrzyłem gdzieś pliczek 73,33GB i od tygodnia jest w 100% na moim HDD. Jestem w połowie drugiego sezonu i mam kilka pytań xD

1. Dlaczego SG-1 mimo słabego uzbrojenia, braku amunicji etc. Nie bierze NIGDY broni od poległych przeciwników. Tj. czasami biorą, ale dlaczego nie biorą jej masowo, tylko góra 2 sztuki?!

np. weźmy taki odcinek pierwszy z pierwszego sezonu. Uwolnienie więźniów, nastawienie się Teal'c'a. W staff weapony uzbrojony jest jedynie Jack i Teal'c. Od powalonych guardów zostało ze 10 sztuk. Dlaczego nie wzięto ich? Dzięki temu Sam, Daniel, może kilku więźniów mogli by się skupić na obronie przy wchodzeniu do wrót. Może dzięki temu nie stracilibyśmy Kowalskiego. Inną sprawą jest, że mogli by brać wszelkie staff weapony i zat'y aby wzbogacić arsenał ziemi. Np. w ósmym odcinku drugiego sezonu. Wrzucili przez wrota jakiś gaz bojowy. Po przejściu przez wrota mogli przerzucić zdobyty sprzęt przez wrota do SGC. Daleko nie było (góra 5m).

2. sg-1 źle wyszkolona?

Chodzi mi o zat'y. Np. w ósmym odcinku drugiego sezonu. Zabijają gości dwoma strzałami, ale trzeciego nie oddadzą (aby ciało zniknęło )

3. Osłona w SGC

Gdy jest aktywacja z zewnątrz to zamykają wrota tytanową osłoną. Rozumiem że gdy ktoś wejdzie we wrota, a osłona będzie zamknięta to gość zginie. Jak to jest, że nigdy nikt nie zginął? np. na ziemi odbierają przez wrota sygnał grupy sg-1. Nie widziałem żeby wysyłali im wiadomość "możecie wchodzić, osłona otwarta". Czasami miedzy obsługą wrót dochodzi do dyskusji, przez co spóźniają się z otwarciem osłony. a np. taka Sam, po otwarciu wrót, wyciąga jakieś urządzenie, tylko coś naciska, chowa i już wskakuje do wrót, nie czekając. Gdyby akurat spóźnili się z otwarciem osłony?. A gdyby osłona się zepsuła? Sg-1 by zginęła i po serialu.

Mam nadzieje że ktoś odpowie na moje pytania xD
  • 0

#560 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 25.12.2008 - |21:29|

1. Dlaczego SG-1 mimo słabego uzbrojenia, braku amunicji etc. Nie bierze NIGDY broni od poległych przeciwników. Tj. czasami biorą, ale dlaczego nie biorą jej masowo, tylko góra 2 sztuki?!

Nie mogą w serialu pokazywać jak biegają i zbierają fanty. 42 minuty wystarcza akurat na opowiedzenie historii. Będą odcinki w której zauważysz że mają trochę nazbieranego sprzętu. No i bez przesady jak do ciebie strzelają to wracasz do bazy czy biegasz slalomem i zbierasz broń.

Co do tej sytuacji, którą opisałeś więźniowie skupiali się na ucieczce. Mieliśmy zobaczyć waleczność naszych żołnierzy a nie jakichś wieśniaków. Poza tym dali sobie radę. A staff weapon nie jest taka znowu doskonała. Wielokrotnie wspominają że jest bardziej na pokaz. Jest niecelna i wolno strzela.

2. sg-1 źle wyszkolona?
Chodzi mi o zat'y. Np. w ósmym odcinku drugiego sezonu. Zabijają gości dwoma strzałami, ale trzeciego nie oddadzą (aby ciało zniknęło )

Ale po co mają dezintegrować ciała. Niech chociaż rodzina ma okazję pochować poległego ;) Ta opcja przydaje się kiedy trzeba kogoś zabić cichaczem tak żeby nikt nie znalazł ciała.

3. Osłona w SGC

Żołnierze mają zaufanie do obsługi. Nieraz uciekają pod ostrzałem więc nie przykucną przy wrotach i nie będą czekać na sygnał z Ziemi, chociaż czasami mówią im przez radio że mają wolną drogę. Poza tym wiele razy Jaffa rozbijali się na przesłonie więc nie mów że nikt nie zginął. Z tym zepsuciem to w SGC jest wystarczająco dużo techników żeby zadbać o bezawaryjność. No i to film nikt się nie spóźni a SG-1 nie zginie.
  • 0
don't try

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych