NIE BÓJ SIĘ ZAPYTAĆ!
Napisano 04.09.2008 - |15:16|
Tak na serio - podobny sposób był w subforze BSG i był pomocny, ale jak nie to nie
ALL WILL BE REVEALED... I hope...
Ms Marvel: "So we're missing a Wolverine and a Thor"
Iron Man: "And a ninja"
Ms Marvel: "We need a ninja?"
Iron Man: "In this day and age? You have to have a ninja"
Napisano 04.09.2008 - |16:07|
Do tego jeśli jest znana data emisji, to na pewno jest info w kalendarzu (np tym tu na forum) i wystarczy tam zajrzeć...
Napisano 04.09.2008 - |17:13|
Nie wiedziałem o co chodzi z tym kalendarzem, ale teraz już wiem
ALL WILL BE REVEALED... I hope...
Ms Marvel: "So we're missing a Wolverine and a Thor"
Iron Man: "And a ninja"
Ms Marvel: "We need a ninja?"
Iron Man: "In this day and age? You have to have a ninja"
Napisano 22.09.2008 - |17:50|
Napisano 22.09.2008 - |17:58|
Użytkownik biku1 edytował ten post 22.09.2008 - |17:59|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 19.10.2008 - |09:57|
Napisano 19.10.2008 - |10:39|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 07.11.2008 - |01:27|
Napisano 07.11.2008 - |08:29|
Mam pytanie odnośnie Atlantis. Czy zostało wyjaśnione dlaczego Pradawni i Atlantyda opuścili Ziemię? Nie mogę sobie przypomnieć...
To zależy o które "opuszczenie" Ziemi ci chodzi. Po przybyciu z galaktyki ORI, założeniu sieci wrót i rozprzestrzenieniu życia w galaktyce Drogi Mlecznej Pradawnych dotknęła zaraza z którą nie potrafili sobie poradzić. Opuścili planetę Zaginionym Miastem i polecieli do galaktyki Pegaza.
Następnie po wielu mileniach przez swoją ignorancję stworzyli Wraith z którymi prowadzili wojnę. Mogli wygrać każdą bitwę ale nie widzieli szans na wygranie całego konfliktu - nie ważne ile statków rojów zniszczyli - zawsze pojawiały się nowe.
Pradawni zatopili Atlantis a sami udali się z powrotem na Ziemie, gdzie część Ascendowała a reszta zginęła.
Napisano 07.11.2008 - |15:21|
Napisano 07.11.2008 - |22:13|
Napisano 08.11.2008 - |00:59|
Napisano 08.11.2008 - |02:50|
EDIT: juz wiem za 2 minuty xD
Użytkownik miziek edytował ten post 08.11.2008 - |02:58|
Napisano 09.11.2008 - |17:22|
Pytam więc: Jak można dodawać streszczenia odcinków na gwrota.com?
Byłbym wdzięczny za odpowiedź.
Napisano 29.11.2008 - |18:09|
Napisano 29.11.2008 - |18:12|
Użytkownik biku1 edytował ten post 30.11.2008 - |00:58|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 25.12.2008 - |16:02|
Od ktorego odcinka sezonu SG-1 powinienem zacząć oglądać pierwsze sezon Atlantis??
Bo słyszałem że powinno się je oglądać na raz.
Napisano 25.12.2008 - |16:07|
Napisano 25.12.2008 - |21:00|
1. Dlaczego SG-1 mimo słabego uzbrojenia, braku amunicji etc. Nie bierze NIGDY broni od poległych przeciwników. Tj. czasami biorą, ale dlaczego nie biorą jej masowo, tylko góra 2 sztuki?!
np. weźmy taki odcinek pierwszy z pierwszego sezonu. Uwolnienie więźniów, nastawienie się Teal'c'a. W staff weapony uzbrojony jest jedynie Jack i Teal'c. Od powalonych guardów zostało ze 10 sztuk. Dlaczego nie wzięto ich? Dzięki temu Sam, Daniel, może kilku więźniów mogli by się skupić na obronie przy wchodzeniu do wrót. Może dzięki temu nie stracilibyśmy Kowalskiego. Inną sprawą jest, że mogli by brać wszelkie staff weapony i zat'y aby wzbogacić arsenał ziemi. Np. w ósmym odcinku drugiego sezonu. Wrzucili przez wrota jakiś gaz bojowy. Po przejściu przez wrota mogli przerzucić zdobyty sprzęt przez wrota do SGC. Daleko nie było (góra 5m).
2. sg-1 źle wyszkolona?
Chodzi mi o zat'y. Np. w ósmym odcinku drugiego sezonu. Zabijają gości dwoma strzałami, ale trzeciego nie oddadzą (aby ciało zniknęło )
3. Osłona w SGC
Gdy jest aktywacja z zewnątrz to zamykają wrota tytanową osłoną. Rozumiem że gdy ktoś wejdzie we wrota, a osłona będzie zamknięta to gość zginie. Jak to jest, że nigdy nikt nie zginął? np. na ziemi odbierają przez wrota sygnał grupy sg-1. Nie widziałem żeby wysyłali im wiadomość "możecie wchodzić, osłona otwarta". Czasami miedzy obsługą wrót dochodzi do dyskusji, przez co spóźniają się z otwarciem osłony. a np. taka Sam, po otwarciu wrót, wyciąga jakieś urządzenie, tylko coś naciska, chowa i już wskakuje do wrót, nie czekając. Gdyby akurat spóźnili się z otwarciem osłony?. A gdyby osłona się zepsuła? Sg-1 by zginęła i po serialu.
Mam nadzieje że ktoś odpowie na moje pytania xD
Napisano 25.12.2008 - |21:29|
Nie mogą w serialu pokazywać jak biegają i zbierają fanty. 42 minuty wystarcza akurat na opowiedzenie historii. Będą odcinki w której zauważysz że mają trochę nazbieranego sprzętu. No i bez przesady jak do ciebie strzelają to wracasz do bazy czy biegasz slalomem i zbierasz broń.1. Dlaczego SG-1 mimo słabego uzbrojenia, braku amunicji etc. Nie bierze NIGDY broni od poległych przeciwników. Tj. czasami biorą, ale dlaczego nie biorą jej masowo, tylko góra 2 sztuki?!
Co do tej sytuacji, którą opisałeś więźniowie skupiali się na ucieczce. Mieliśmy zobaczyć waleczność naszych żołnierzy a nie jakichś wieśniaków. Poza tym dali sobie radę. A staff weapon nie jest taka znowu doskonała. Wielokrotnie wspominają że jest bardziej na pokaz. Jest niecelna i wolno strzela.
Ale po co mają dezintegrować ciała. Niech chociaż rodzina ma okazję pochować poległego Ta opcja przydaje się kiedy trzeba kogoś zabić cichaczem tak żeby nikt nie znalazł ciała.2. sg-1 źle wyszkolona?
Chodzi mi o zat'y. Np. w ósmym odcinku drugiego sezonu. Zabijają gości dwoma strzałami, ale trzeciego nie oddadzą (aby ciało zniknęło )
Żołnierze mają zaufanie do obsługi. Nieraz uciekają pod ostrzałem więc nie przykucną przy wrotach i nie będą czekać na sygnał z Ziemi, chociaż czasami mówią im przez radio że mają wolną drogę. Poza tym wiele razy Jaffa rozbijali się na przesłonie więc nie mów że nikt nie zginął. Z tym zepsuciem to w SGC jest wystarczająco dużo techników żeby zadbać o bezawaryjność. No i to film nikt się nie spóźni a SG-1 nie zginie.3. Osłona w SGC
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych