Skocz do zawartości

Zdjęcie

Supernatural - stary wątek

• Zamknięty Temat jest zamknięty
918 odpowiedzi w tym temacie

#521 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 18.11.2007 - |12:46|

nareszcie koniec z Gordonem... wkurzal mnie ten kolo :P
i Sam praktycznie wyrywajacy jego leb golymi rekoma... hmm, robi sie ciekawie. co do wampirow: jak juz powiedzial kolega wczesniej, ich ugryzienie nie powoduje przemiany, a wampiry wygladaja tak, jak wygladali w momencie ugryzienia (czyt. chodzi mi o wiek) i nie wazne, czy ma 50 lat, czy 450, morda wciaz ta sama...
w ogolnosci 8/10
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#522 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 18.11.2007 - |15:37|

Dziekuje za wytlumaczenie dot. "infekowania". Gordon faktycznie byl strasznym upierdliwcem, ale nie bede za bardzo zdziwiony, jesli wyjdzie na jego i Sam nas jeszcze mocno od "zlej" strony zdziwi. Popatrzcie na te jego oczka..... nie wzbudzaja zaufania....
  • 0
Dołączona grafika

#523 Meredith

Meredith

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 84 postów
  • Miastostolica Podbeskidzia xD

Napisano 18.11.2007 - |20:19|

Samowi chyba udzielaja sie mroczne moce, nadprzyrodzona siła
  • 0

#524 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 18.11.2007 - |20:42|

yyy... a niby co nadprzyrodzonego zrobil? nie zauwazylam...
ja bym tez golymi rekami urwala leb, gdyby ktos chcial zrobic krzywde mojej siostrzyczce - ale zeby od razu o mrocznych mocach mowic...
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#525 Meredith

Meredith

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 84 postów
  • Miastostolica Podbeskidzia xD

Napisano 18.11.2007 - |20:50|

no przeciez Gordon był wampirem i dzieki temu był duzo silniejszy, przecież urwał wampirzycom głowy. a Sam łatwo sobie z m=nim poradził, nawet Dean to przyznał jak poparzył na zwłoki Gordona
  • 0

#526 neo1910

neo1910

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów
  • MiastoWidzew Łódź

Napisano 23.11.2007 - |00:02|

a ja poczułem się staro, gdy ta dziewczyna powiedziała, że był stary (ten wampir), wyglądał tak na trzydziestkę...

identtyczne odczucia mialem, choć jeszcze do tej 30tki troche czau mi zostało ;]

Sam Gordona zbyt łatwo zabił, spodziewałem sie ciekawszej, a przede wszystkim dłuższej walki...
  • 0
- widzew lodz - simple the best -

#527 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 23.11.2007 - |17:40|

Też obstawiam, że Sam do końca swojej demonicznej mocy się nie pozbył. Ciesze się, że mamy Gordona z głowy bo robił sie nużący.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#528 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 14.12.2007 - |15:03|

Drobne przypomnienie, wczoraj leciał 8 odcinek...

a serial nadal dobry :) a ci bogowie :) aż miałem ochotę się popłakać ze śmiechu... :)
albo scena z zębem :) a zresztą, zobaczcie sami :D

#529 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 14.12.2007 - |19:08|

odcinek mocno sredni, chociaz niektore sceny bardzo fajne
ale odstaje od poprzednich odcinkow i to mocno
  • 0
You are what you believe yourself to be

#530 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 14.12.2007 - |20:27|

ale odstaje od poprzednich odcinkow i to mocno

może dlatego:

Dołączona grafika
Dołączona grafika
?

#531 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 15.12.2007 - |19:43|

oj, zauwazylem - logo mnie rozwaliło :D
ale mimo wszystko pomysl z Bad Santa mógł zostać o wiele ciekawiej rozwiązany niż jako Pagan gods
mimo wszystko i tak lepszy niz niektore odcinki drugiego sezonu
  • 0
You are what you believe yourself to be

#532 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 15.12.2007 - |21:34|

Odcinek niezły, trzyma poziom, okazuje się, że to nie żaden Anty-Mikołaj był :D.

+ retrospekcje
+ nieziemskie wykonanie "Cichej nocy" przez braci :P duuuże brawa!
+ zakręcona, oryginalna fabuła
+ widać, że typowo świąteczny odcinek - nowe intro
+ fajne małżeństwo bogów
+ końcówka odcinka z prezentami bajerancka - "fuel for my baby" :P :P :P
- chyba troszkę za mało akcji, ale to odcinek świąteczny przecież, także musi być trochę spokojniejszy

Ocena:
8/10
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#533 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 16.12.2007 - |21:50|

dobre bylo ! przez pierwsza minute zastanawialam sie, czy to bedzie jakis program rozrywkowy, reklama, czy co?

i mam tekst na ten tydzien : "oh my goddess me ! " :D

Supernatural w 3cim sezonie bardzo bardzo pozytywnie. az szkoda, ze nie ma swojego subforum. ze nie wypalil w polskiej TV.

Użytkownik elam edytował ten post 16.12.2007 - |21:53|

• 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#534 Banshee

Banshee

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów
  • MiastoDublin, Irlandia

Napisano 17.12.2007 - |16:44|

Uff... Nadrobiłem zaległości.
Zatem "Story so far":

3x01
Początek pierwszego odcinka - chmura świeżo uwolnionych demonów nadlatuje nad przedmieścia Chicago - w sumie zapowiada co zobaczymy w nowym sezonie. Chłopaki będą sprzątać cały ten bałagan i przy okazji kombinować jak wykręcić Deana z umowy. Zaczynają od mocnego uderzenia - usunięcia tytułowej "Wspaniałej siódemki". Bobby dalej pracuje z Winchesterami, pojawia się nowa postać - śliczna blondynka z nożem na demony. Nadal mroczny klimat, świetna muzyka, Impala i nowe metaliczne logo. Wprowadzenie do nowej serii na piątkę z plusem.
3x02
Bohaterowie walczą z rodzinką odmieńców - straszny klimat rodem z "Laleczki Chuky". Dean poznaje chłopca, który mógłby być jego synem (mały jest genialny, po prostu bomba!). Na koniec zaś Ruby ujawnia swoją "prawdziwą twarz". Demonica! Miód i orzeszki po prostu. Ta jedna scena kopie serial niesamowicie do przodu. Co z niej za demon, czego chce, czemu pomaga Winchesterom? I co z tego wszystkiego wyniknie? Wielkie brawa dla scenarzystów - dołożyli niesamowity zwrot głównego wątku i przy okazji pokazali w tym odcinku, że z powodzeniem daliby sobie radę w przemyśle komediowym. Znowu 5+.
3x03
Królicza łapka jako przeklęty artefakt. Gordon udowadnia, że jego łapy sięgają daleko poza mury więzienia - zapowiada się, że teraz bohaterów będzie ścigać nie jeden, a dwóch nawiedzonych fanatyków. Poza tym poznajemy Bellę (uwielbiam ten brytolski akcent u pięknych kobiet) i co chwilę pokładamy się ze śmiechu. Zobaczyć Sama, obraz nędzy i rozpaczy, gdy mówi że stracił but - bezcenne. Mało akcji, ale nadrabia humorem. Mocna piątka.
3x04
Winchesterowie w mieście grzechu. Kolejne demony idą do piachu, Ruby i Bobby naprawiają Colta, dowiadujemy się kim był "Żółtooki" i że armia piekła gotowa była oddać się pod rozkazy Sama. Brawa dla ludzi od castingu - już w poprzednich sezonach nie można było narzekać na urodę aktorek (niech będzie, że aktorów też, a co mi tam), ale teraz wznoszą się na zupełnie nowy, kosmiczny poziom. Pięć i pół.
3x05
Akcja trochę zwalnia. Tatuś czyta córeczce baśnie, a duch córeczki odgrywa je w prawdziwie oryginalnym grimmowskim klimacie. Bracia podają się za detektywów Page'a i Planta (hyhy). Odcinek słabszy, ale tylko do momentu kiedy Sam bierze colta i jedzie na rozdroża. Wracamy do jednego z głównych wątków - kontrakt na duszę Deana trzyma jakiś inny, potężniejszy demon. Okazuje się, że w piekle Ruby jest całkiem znana i popularna. W sumie mocne cztery z plusem.
3x06
Kolejny odcinek nie związany z główną osią serialu. Powieszony przez własnego brata pirat (jego duch właściwie) mści się na ludziach, którzy skrzywdzili kogoś z własnej rodziny. W czwórkę bohaterowie w trakcie balu próbują ukraść zasuszoną łapę owego pirata - klimat nieomal bondowski. Bella ma jakiś mroczny sekret, ale za to świetnie wygląda w kreacji wieczorowej. Sam, biedactwo, musi użerać się z niedopieszczoną, a jurną staruszką. W sumie dużo złośliwego i pokręconego humoru a odcinek zarobił 4+.
3x07
Krucjaty dwóch nawiedzonych łowców przeciwko Winchesterom ciąg dalszy. Brawa, wielkie brawa dla scenarzystów za to, że w końcu ubili Gordona. Typ przyprawiał mnie o szczękościsk i skręty kiszek. Bella znowu pokazuje, że nie wolno jej ufać. Chociaż po drugiej rozmowie z Deanem wygląda jakby naprawdę się przestraszyła, a potem pomaga braciom i zapewne w efekcie skończy jako postać całkiem pozytywna. Sam praktycznie gołymi rękoma urywa łeb wampirowi - powraca pytanie, czy aby Gordon nie miał trochę racji. Piątka. I plus za stary i wyświechtany, a nadal zabawny dowcip: "Wyglądał staro. Na jakąś trzydziestkę "
3x08
Bardzo nadprzyrodzona gwiazdka. Para pogańskich bożków powala na kolana. Zawsze twierdziłem, że ten typ perfekcyjnej pani domu z amerykańskiej klasy średniej jest trochę straszny. Zgrabnie połączony klimat serialu z obowiązkowo pozytywnym klimatem bożonarodzeniowym. Powróciły retrospekcje z dzieciństwa bohaterów, czego właśnie mi ostatnio brakowało. Do tego humor znowu na wysokim poziomie: kolędowanie, gość który robił za mikołaja w miasteczku czy rwanie zęba. Świetne zakończenie - prezenty pierwsza klasa, a ajerkoniak musiał mieć naprawdę niezły wykop. Z czystym sumieniem mogę dać piątkę.

Podsumowując sezon do tej pory: było dobrze a jest jeszcze lepiej. I zapowiada się, że scenarzyści nie spuszczą z tonu. Niecierpliwie czekam na ciąg dalszy.

A teraz na temat tego, czy "Supernatural" powinien mieć odrębne subforum. Popatrzmy na liczby: seriale które mają swoje subfora w tym dziale - "SAAB" 250 postów, "The 4400" i "Andromeda" - po prawie 700, "Jericho" troszkę więcej. "Supernatural" ma ponad 500 i z całej tej grupy jest chyba najbardziej rozwojowy. Z pozostałych seriali, które też nie mają oddzielnego forum, najbardziej popularne zbliżają się może do połowy tego.
Rozumiem, że to dodatkowa praca dla modów i adminów itd., ale jeżeli przyjdzie czas na reorganizację, to "SN" w pierwszej kolejności zasługuje na swoje forum i ja jestem za tym, żeby je dostał.

Użytkownik Banshee edytował ten post 17.12.2007 - |16:46|

• 0
"Come out, come out wherever you are and see the young man that fell from the star."
John Crichton

#535 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 18.12.2007 - |23:34|

"Supernatural" ma ponad 500 i z całej tej grupy jest chyba najbardziej rozwojowy.

Tym bardziej ze jakby mial swoje subforum, to i watkow bylo by wiecej!
Ludzie procz pisania tylko o kolejnym odcinku, zakladali by rozne inne tematy - tak jak to ma miejsce w kazdym subforum.
Mozna by snuc rozne teorie, dyskutowac o bohaterach, potworach, broniach, panienkach :P
A tutaj dusimy sie i wlasciwie jestesmy zdani tylko na szybkie opisanie kolejnego odcinka.
A jaki sens mialo zakladanie subforum dla "martwego" serialu SAAB albo Andromeda - to ja naprawde nie wie.
  • 0

#536 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 19.12.2007 - |10:01|

A jaki sens mialo zakladanie subforum dla "martwego" serialu SAAB albo Andromeda - to ja naprawde nie wie.

Niekoniecznie. Tamte seriale są same w sobie wielkością. Więc nie dziwi mnie to, że posiadają swoje subfora. Ale zgadzam sie, że Supeernatural powinien posiadać własne sobfora, bo tojest naprawdę wielkie Kino.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#537 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 01.01.2008 - |16:13|

Oglądam teraz Buffy i doceniam co raz bardziej Supernatural który wciągnoł mnie od początku, natomiast Buffy taka naprawdę daje kopa od czwartego sezonu ale za to jak - polecam każdemu kto nie wie co ogladać czekając na nowe odcinki S.
  • 0

#538 neo1910

neo1910

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów
  • MiastoWidzew Łódź

Napisano 12.01.2008 - |00:22|

Czy wiadomo, kiedy ukaże się nowy odcinek?
  • 0
- widzew lodz - simple the best -

#539 Hakson

Hakson

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 12.01.2008 - |03:30|

Kolejny odcinek będzie wyemitowany 31 stycznia.

Przy okazji polecam stronę http://www.episodeworld.com/

Tu znajdziesz planowane emisje premierowych odcinków wielu seriali.
  • 0

#540 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 01.02.2008 - |14:29|

3x09 - jak zwykle dobry odcinek :) - tylko dlaczego trzeba tyle czekać.. dlaczego ta nie pewność dalszych odcinków...
Tak zauważyłem, że co kilak odcinków twórcy próbują przesłać przesłanie, by nie bawić się okultyzm i tak dalej... tak jest i w tym odcinku...
Martwi mnie natomiast główna fabuła - wojna, Sam przywódcą, wróg - tu spoko, ale Dean!!! Co będzie z Deanem....

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych