Skocz do zawartości

Zdjęcie

Doctor Who

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
698 odpowiedzi w tym temacie

#501 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 16.06.2008 - |06:47|

Też uważam, że Midnight to rewelacja i pokazanie, że zapychacz małobudżetowy może być super. Już kolejny raz Doctor Who przywodzi mi na myśl stare opowiadania SF, krótkie z dobrym pomysłem.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#502 Szamanka666

Szamanka666

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 16.06.2008 - |14:22|

,,Midnight''- odcinek rewelacja, jeden z straszniejszych i mocno poschizowanych odcinków ale może dlatego że oglądałam go o 1 w nocy :D
Do tej pory zastanawiam sie co to było to co siedziało w tej babie i jak przelazło na Doctora.
Ktoś ma jakieś pomysły?
A co do takiego Pałacu Wypoczynku to z chęcią sama bym sie w nim poopalała:)

Użytkownik Szamanka666 edytował ten post 16.06.2008 - |15:51|

• 0

#503 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 16.06.2008 - |17:24|

No ja myślę, że się dowiemy, co siedziało w tej babie i tak dalej - w tym tygodniu zaczyna się finał w końcu...
  • 0
::. GRUPA TARDIS .::

#504 baloo

baloo

Plutonowy

• Użytkownik
  • 350 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16.06.2008 - |17:47|

A dlaczego mielibyśmy sie dowiedzieć?
Czy nie fajniej jest zostawić to niewiadomą. W końcu to coś zaskoczyło Doctora i pokonało go (niemalże).
Natomiast sam odcinek troszkę zbyt przejaskrawiony, no o dwa milimetry przesadzili. :lol:
  • 0

#505 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 16.06.2008 - |20:44|

Dlatego mielibyśmy się dowiedzieć, że zawsze się dowiadujemy. W DW nic się nie dzieje przypadkiem, i żadne uwagi nie są rzucane luźno tak sobie. Zawsze mają jakieś znaczenie i zawsze sens. Stąd, jeśli tak wyraźnie zostało podkreślone, że COŚ było, ale nie wiadomo CO, to na 100% będzie dalej jakieś wyjaśnienie.
  • 0

#506 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 17.06.2008 - |07:34|

Moim zdaniem nie, odcinek raczej był zamkniętą formą i ten wątek nie będzie już kontynuowany.
  • 0

#507 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 17.06.2008 - |10:37|

no o dwa milimetry przesadzili. :lol:

Osobiście uważam, że to standard w Dr. Who :)
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#508 aragonis

aragonis

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 17.06.2008 - |23:00|

Czy DR WHO może być strasznym serialem- nieeee to jest śmieszne, humor angielski i zabawne dialogi:)?? Boszee to co powiecie o Dexterku to musi być dla kogoś przerażające hehe. Ostatni odcinek nudnawy czekam na finale...
  • 0

#509 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 19.06.2008 - |11:37|

Dexter nie jest straszny, jest thrillerem, nie horrorem. Przynajmniej ja go tak widzę. A Midnight i np. Blink miały ciekawe elementy nazwijmy to "grozy". Oczywiście z elementami humorystycznymi, które rozładowywały atmosferę.

Użytkownik Magnes edytował ten post 19.06.2008 - |11:39|

• 0

#510 Szamanka666

Szamanka666

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 20.06.2008 - |17:54|

Kurcze a juz mialam nadzieje ze TVP1 wyemituje 2 serie Doctora ale jednak nadzieja matka glupich ;( Szkoda .
  • 0

#511 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 22.06.2008 - |00:01|

S04E11 WOW
większośc odcinka spokojna i sympatyczna by pod koniec ostro podkręcic atmosfere i zostawic czlowieka z myślą co będzie dalej.

Doktor praktycznie bez doktora tylko z "najważniejszą kobietą w historii stworzenia" :)
Wielki powrót Rose (czy ona zawsze tak niewyraźnie mówiła? ) i "Złego Wilka".
Tak właściwie czym jest Bad Wolf bo albo mi sie coś pomerdało albo to Rose go stworzyła kiedy połączyła sie z Tardisem w 2 serii.
Jedno za co lubie doktora to to że nie robi takich odcinków między sezonami bo chyba bym zabił. :>
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#512 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 22.06.2008 - |14:08|

Kojarzycie ten łomot w zwiastunie następnych odcinków finału? Coś mi mówi, że miałam rację...
  • 0

#513 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 23.06.2008 - |07:27|

Odcinek trochę chaotyczny, nie podobał mi się początek. Dopiero końcówka jako taka. Zobaczymy co będzie dalej, zapowiada się - jak zwykle - ciekawy finał. Bad Wolf stworzyła Rose kiedy połączyła się z Tardis. Ciekawe dlaczego teraz znów się ujawnia, dziwne. I tak - zawsze mówiła tak niewyraźnie. :)
  • 0

#514 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 23.06.2008 - |17:15|

Zastanawiam się jak też Wy możecie mówić o tym odcinku, że był "spokojny i sympatyczny", a już zarzutu chaotyczności zupełnie nie rozumiem... Wszystko metodycznie, po kolei, wizja świata bez Doktora - koszmar. Natomiast jeśli dla kogoś katastrofa, w której ginie całe miasto, szesnaście milionów ofiar w USA i nowe obozy koncentracyjne to "sympatyczny i spokojny" odcinek, to ja wysiadam...
  • 0

#515 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 23.06.2008 - |17:31|

Bo był spokojny, wszystko co sie działo było tak jakoś w tle, przedstawione tak jakby to nie miało większego znarzenia.
Tak jakby autorzy chcieli podkreślic że w stosunku do tego co ma sie zdarzyc cała reszta była nieistotna.

Ale z drugiej w jaki sposób przetrwaliśmy m.in. najazd Daleków bez doka.
  • 0

Dołączona grafika

#516 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 23.06.2008 - |18:05|

Najazd Daleków?... W którym momencie? Poprzedni najazd Daleków był zanim poznał Donnę. A Rose zadbała o to, by wrócił zanim nastąpi nowy, jak sądzę.
  • 0

#517 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 23.06.2008 - |20:23|

mój błąd, zapomniałem o filmie.
Kilka wypadków zdarzyło sie przed atakiem nosorożców na szpital (i smiercią marthy) tak wiec wydawało sie że chodzi o wszystko po połaczeniu sie rose z TARDIS.
  • 0

Dołączona grafika

#518 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 24.06.2008 - |00:42|

Chodziło o wszystko, co wydarzyło się, a raczej nie wydarzyło się poprzez fakt, że Donna pojechała w prawo zamiast w lewo. Nie poznała Doktora, nie pomogła mu z Racnossami (a konkretnie nie powstrzymała go w odpowiednim momencie), w skutek czego zginął. Co z kolei spowodowało, że przy okazji nosorożców nie było komu zadziałać, podobnie z Titanikiem, Adipose i ATMOS.

A wracając do samego odcinka, to nie wiem, ja go przeżywałam jak diabli. Autentycznie poryczałam się, gdy zabierali rodzinę tego Włocha... No i bałam się, bo nie wiedziałam, jak to się wszystko skończy. Na szczęście Rose uratowała sytuację :).
  • 0

#519 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 29.06.2008 - |01:03|

Ha! jestem wlasnie po chyba przedostatnim odcinku sezonu. Bedzie sie dzialo! Pojawiaja sie wszyscy prawie bohaterowie z ostatnich lat, z Torchwood wlacznie. No i - pojawiaja sie moi ulubiency, ktorych nazwy nie zdradze, ale ktorzy sa legenda serialu Dr Who!!!

edit. dobra, zdradze bo juz Owczarnia o nich wspomina - Dalekowie rządzą! :P

Dołączona grafika

10/10. I jeszcze te efekty specjalne z planetami! Miodzio!

ps. chcecie zadzwonic do Doktora? Podaje numer: (44) {0}7700 900461 :D

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 29.06.2008 - |22:29|

• 0
Dołączona grafika

#520 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 29.06.2008 - |05:46|

Na mnie nie zwalaj, nie ja zaczęłam o Dalekach :P.

Odcinek boski, tylko... No CO DALEJ?!?!?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych