Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sam & Jack Shippers

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
548 odpowiedzi w tym temacie

#501 Opacz

Opacz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • MiastoGliwice

Napisano 19.02.2005 - |20:19|

A chyba nawet czytałęm gdzieś, że Jack ma się pojawić gdzieś w s9 . A po drugie oni go nie żabijają tylko awansuja, więc pewnie po to aby mógł sie pojawiać czasem w epizodach. :clap:

Użytkownik Opacz edytował ten post 19.02.2005 - |20:20|

• 0

#502 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.02.2005 - |23:06|

no mam nadzieje ze bedzie sie pojawial czesciej niz Hammond of Texas ktory pokazal sie raz czy dwa razy w sezonie 8. Jack moglby wystapic tak w 5, 6 odcinkach ale tak dluzej niz na pare minut :)
  • 0

#503 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.02.2005 - |10:19|

VICTORY :clap:
VICTORY :clap:
(po obejrzeniu Threads)

Radość tym większa wspominając dyskusje z rexusem :blow: ;]
:lol: ;) B) ^_^
TADA

:piwo:
:abiturient:
Log65: Happy camper

#504 Thomass

Thomass

Plutonowy

• VIP
  • 424 postów
  • MiastoKraków

Napisano 28.02.2005 - |12:38|

Radość tym większa wspominając dyskusje z rexusem  :blow:  ;]
:lol:  ;)  B)  ^_^

Wyświetl post

Tym bardziej żal że rexus opóścił nasze szeregi... Naprawde brakuje go w tym topicu...
  • 0
Nienawidze poniedzałku...

#505 300FraYda

300FraYda

Starszy szeregowy

• VIP
  • 92 postów
  • MiastoKrAkÓw

Napisano 28.02.2005 - |19:31|

No wlasnie wiadomo coś o rexusie ?? Na zlocie który odbyl się w krakowie bardzo dobrze mi się z nim rozmawialo :D ehhh tak samo jak Wy mam nadzieje ze w 9 sezonie wszystko zostanie po staremu ale wiemy ze tak nie bedzie. Jedyne co mozemy robic to modlic sie do scenarzystów o częstsze pokazywanie Jacka, Hammonda i wiecej akcji a mniej bla bla bla :) Pozdrawiam :clap:
  • 0
^>> Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze << ^

<<<<Jeśli Szukasz Mnie Na eMule>>>>

#506 lukair

lukair

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 02.03.2005 - |12:42|

Podano, ze Sam opusci SGC na kilka miesiecy z powodow ... osobistych. No i dalej niewiadoma, oby scenarzysci nie stchurzyli i zrobili to co ma byc zrobione. Jak nie bedzie Sam I Jack on screen to niech chociaz beda Off-Screen ale zeby to bylo powiedziane :>

pozdro
lukair
  • 0

#507 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 18.03.2005 - |10:30|

Muszę powiedzieć:
KOCHAM ten nowy dodatek co wydał Scf-Fi Channel, chociaz jakosciowo najlepsze wydaje mi sie nadal pierwszy Lowdown. :]

Co do tematu i powyzszego komentarza zacytuje Andersona:
"... mozliwe ze beda razem... a potem nagly zwrot akcji... :> ... niezła intryga Rick! :>" (i tutaj wspaniałe miny Andersona... :/
A niech się bawią (oby tak jak w Farku)... a nie tak jak przez wprowadzenia Piotrusia ktorego nawet jak go nie ma to nie chce slyszec :>

Użytkownik SGTokar edytował ten post 18.03.2005 - |10:31|

#508 lukair

lukair

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 19.03.2005 - |12:14|

W Behind the Gate Brad Wright powiedzial, ze lepiej zeby on i Robert C Cooper zatrudnili jakichs ochroniarzy, bo w premierze 9 seoznu bedzie zalatwiona pewna sprawa. Trudno sie nie domyslec o co chodzi :P

Powiedzieli oczywiscie, ze jedna grupa bedzie zadowolona a druga bedzie nienawidziec. Mozna sie domyslec, ze te dwie grupy to Shipperzy i Antyshipperzy. Tylko, ktora bedzie ta grupa niezadowolona ? :> Oby nie my.

lukair
  • 0

#509 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.03.2005 - |15:27|

Dodatek był wyswietlny na scf-fi channel przed druga polową S8, wiec chodziło o odcinki 811-820 :>

#510 lukair

lukair

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 19.03.2005 - |16:09|

SG masz racje, szkoda, ze sie zorientowalem po fakcie :P

lukair
  • 0

#511 estel333

estel333

Starszy szeregowy

• Email
  • 87 postów

Napisano 14.05.2005 - |20:51|

A co z wątkiem Sam - Jack? Co na to shippers? Na końcu 8 sezonu Sam zrywa z Petem, wszyscy oddychają z ulgą i co teraz ? Chyba Sam będzie musiała znaleść sobie innego landrynkowego policjanta. :hyhy:

UPDATE:

sorry 8 sezonu :/ , coś mi się pokręciło, no wiecie -matura

Od moderatora: nie piszemy dwóch postów pod sobą... Do wprowadzania zmian służy funkcja EDYTUJ. - Katharn

Użytkownik SGTokar edytował ten post 14.05.2005 - |21:12|

• 0
-------------------
ORA ET LABORA
-------------------

#512 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.05.2005 - |21:17|

A ja na to jak na NATO.... lato... Jack'owi mówimy dowidzenia, Sam też mówimy dowidzenia na pięć odcinków.... pożyjemy zobaczymy....

Piotrusiowi i jego klonom mówie NIE!

#513 Petronius

Petronius

Starszy szeregowy

• Email
  • 92 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 14.05.2005 - |21:36|

Relacja Sam<->Jack uzyskała moim zdaniem bardzo odpowiedni (pół)finał. Moim zdaniem bardziej hollywoodzki koniec tego wątku (padnięcie sobie w ramiona po latach bycia na dystans) tylko by wszystko popsuł, przynajmniej pod koniec sezonu 8. Koniec sezonu 8 nie stawia kropki nad "i", ale postawienie tej kropki na dobrą sprawę nie jest już konieczne. Może zdecydują się na to epizodycznie w sezonie 9 (choćby tylko jako opowieść Sam, bez obecności Jacka w odcinku), ale i bez tego będę zadowolony jako shipper. No ale... jeżeli coś jednak zrobią w tym kierunku to będzie super.
  • 0
Crede, quad habes, et habes

#514 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 15.05.2005 - |14:11|

Wielce prawdopodobne,że pod naciskiem fanów Sam & Jack w sezonie 9 dojdzie do czegoś długo wyczekującego,aczkolwiek nie na pewno,bo jeszcze będzie 10 sezon.Mnie to w sumie już rybka.Jack odchodzi na emeryturę,więc jest cywilem i może się hajtać z Carter.Tylko problem w tym,że to on ma prosić Carter o ręke,a nie ona jego :P
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#515 Petronius

Petronius

Starszy szeregowy

• Email
  • 92 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 15.05.2005 - |18:39|

Wielce prawdopodobne,że pod naciskiem fanów Sam & Jack w sezonie 9 dojdzie do czegoś długo wyczekującego,aczkolwiek nie na pewno,bo jeszcze będzie 10 sezon.

Wyświetl post

Ja myślę, że jak ma do czegoś dojść, to stanie się to raczej szybciej niż później. Powody będą czysto praktyczne - RDA chce się raczej z serialu "wysprzęglić", więc trochę ryzykownie byłoby odwlekać zakończenie tego wątku.
A tak z innej beczki, to skąd ta pewność, że będzie sezon 10? Twoja wypowiedź zabrzmiała tak, jakby to było oficjalnie potwierdzone, podczas gdy nie natknąłem sie nigdzie na tą rewelacyjną wiadomość. Byłoby super, ale na to to chyba jeszcze za wcześnie...
  • 0
Crede, quad habes, et habes

#516 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 15.05.2005 - |19:16|

W sumie oficjalnie nic nie zostało powiedziane, jednak to byłaby czysta głupota zaczynać nowe wątki wciągać nowe postacie na jeden sezon.
Coś słyszałem że sami nowi aktorzy mają kontrakt na dwa lata, Joe Mallozi też wczoraj wspominał o tym że dostali "parę" sezonów na poprowadzenie nowych wątków.... (news na stronie)...
Wracając do tematu. Zgadzam się z Petronius odnośnie całego opisu sytuacji o S&J ship. Tak naprawdę brakuje tylko kropki nad "i", ale ta kropka jest przecież ostatecznie nie podtrzebna by wiedzieć że to jest "i".Będzie miło jednak jak Anderson'a będa teraz ściągać to niech nie tworzą lepiej takiego odcinka dla Jack'a jak "Threads" a taki jak "Reckoning".... każdy momencik będzie miły jednak bez przesadsy... tu trzeba Anubisowi i Ori skopać tyłki.

#517 lukair

lukair

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 19.05.2005 - |15:42|

Poki co sytuacja jest taka, ze RDA ma byc tylko na poczatku sezonu kilka odcinkow. W tym samym momencie nie ma byc AT. Tak wiec nie wyglada to ciekawie. Ogolnie shipperzy dyskuja za rozwiazaniem Off-camera, czyli, ze nie bedzie nic pokazane a tylko zostanie cos powiedziane.

Z drugiej strony bez sensu by bylo emitowac taki odcinek jak Threads zeby pozniej zostalo to w miejscu.

Podsumowujac jest taka sytuacja, ze jesli na poczatku sezonu nic sie "na dobre" nie rozwiaze, to trzeba bedzie czekac na koniec sezonu(jesli wogole cos wtedy bedzie mozna zrobic).

lukair
  • 0

#518 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.05.2005 - |09:53|

Komentarz do sezonu dziewiątego:

Muszę powiedzieć, że część fanów znanych jako ‘shippers” mogą czuć się rozczarowani sezonem 9 ponieważ nic się tam za bardzo nie dzieje. Przypomina on sezon pierwszy czy drugi, z wieloma przygodami z rzeczami skupionymi na opowieści.”

Robert Cooper, jeden z najnowszych numerów „Cult Limes”

Komentarz: Nie będzie źle… jeśli te opowieści będą naprawdę dobre :D ;) Aeryn uratuje sytuację :clap:

Użytkownik SGTokar edytował ten post 22.05.2005 - |09:54|

#519 Virco

Virco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 08.07.2005 - |11:19|

Nie bardzo rozumiem jednej rzeczy w tym serialu...
Dlaczego tak na prawde O'Neill i Carter nie mogą byc ze sobą razem?
Zdaje się, że w serialu kilkakrotnie zostaje wspomniane o tym, że jakieś przepisy im to zabraniają i wiązało by się to z poważnymi restrykcjam.. tyle tylko, że zgodnie z regulaminem U.S Army małżeństwa takie są dozwolone.
A im wyższy stopień wojskowy współmałżonków tym większe ich przywileje.
Z których oczywiście mogą zrezygnować na kożyść wspaniałomyślnej Armii stanów zjednoczonych. :]
Tak na prawde jedynymi przeciwnościami zdaje się zmiana kwaterunku.. :]

http://usmilitary.about.com/
  • 0

#520 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 08.07.2005 - |12:47|

Dobre pytanie :>, ja bym powiedział że ich stosunki (wedłóg mnie) dodają smaczku serialowi przez to mi się podoba bo jest w nim wiele smaczków których brakuje innym tytułom, bo gdyby byli by oi razem to ten serial zaczoł się stawać się jak inne a tego nie chcemy co nie :D, to że nie mam w nim takiego nacisku na miłość sprawia że serial jest originalny. :afro:

Użytkownik morman edytował ten post 08.07.2005 - |12:48|

• 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych