Skocz do zawartości

Zdjęcie

Fringe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
531 odpowiedzi w tym temacie

#501 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 17.04.2011 - |09:53|

Hm... A też macie wrażenie, że agent Broyes ukradł ten odcinek głównym bohaterom?
  • 0

#502 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 17.04.2011 - |13:39|

3x19 - MIAŻDŻY CZACHĘ!!!! Wspaniały odcinek, mega dobrze zrobiony. Oglądało się wyśmienicie. 10/10
  • 0

R.I.P. StarGate :(

TauriCon still alive :)

#503 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 18.04.2011 - |08:17|

Taa?? Hmm...a dla mnie kompletne przegięcie. Wszystko bym zrozumiał poza połową odcinka w komiksie. Tragedia. Nie wiem co scenarzyści ćpali, że na coś takiego wpadli. NIE - dla kolejnych takich wstawek w "Fringe".
  • 0

#504 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 18.04.2011 - |11:08|

Część odcinka w kreskówce jest akurat świetnym wybiegiem biorąc pod uwagę to, że Nimoy nie chciał już występować przed kamerą. Gdyby mieli wybór to przecież specjalnie by tego nie forsowali, no i rozbrajające "- Dlaczego jesteś w kreskówce? -Nie mam pojęcia!"

Hm... A też macie wrażenie, że agent Broyes ukradł ten odcinek głównym bohaterom?

Miny Broyes niszczą, ten sam co zawsze stoi z kamienną twarzą teraz dał taki popis :D

No i oczywiście na koniec Olivia, totalnie wyluzowana twierdzi, że wie jak wygląda ktoś kto chce ją zabić mimo, że nie wie kto to- kolejny rewelacyjny motyw.

Także 10/10, przewspaniały odcinek.

A ja się jeszcze zapytam gdzie są wszyscy z tego forum i dlaczego nie oglądają tego najlepszego obecnie lecącego sci-fi? :>
  • 0

#505 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 18.04.2011 - |12:04|

Oglądają, tylko nie widzą sensu w powtarzaniu tego co napisali inni ;)
Mnie się odcinek bardzo podobał. Nie oglądałam żadnych zapowiedzi i wersja rysunkowa nieźle mnie zaskoczyła. Jedynie kreska mi nie pasowała, bo postacie nie były do siebie podobne. Broyles miał występ życia hehe. Końcówka znowu zostawiła nas z wielkim znakiem zapytania. Skąd Olivia to wie?
Potwierdzenie kolejnego sezonu cieszy mnie jeszcze bardziej.
  • 0

#506 goral_222

goral_222

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 19.04.2011 - |19:48|

No odcinek przefajny. Jako, że żadnych zapowiedzi nie oglądam, to kreskówka mnie zaskoczyła, ale wcale nie przeszkadzała. Przyznam, ze nie widziałem o decyzji Nimoy'a, a oglądając odcinek pomyślałem, że to on jest powodem kreskówki. Ogólnie ten serial, a szczególnie ten sezon jest zaje.sty, więc tym bardziej cieszy zamówienie 4 sezonu :D
  • 0

#507 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 20.04.2011 - |08:54|

Tak ten odcinek był bardzo fajny. Ja zapowiedzi nie oglądam specjalnie i miło mnie zaskoczyło przeniesienie akcji do kreskówki. I jak ktoś pisał wcześniej tekst: "- Dlaczego jesteś w kreskówce? -Nie mam pojęcia!" był genialny, uśmiałem się niesamowicie. A Olivia z tym, że wie o tym, że ktoś chcę ją zabić, na takim lajcie to mówiła. To zaciekawiło mnie bardzo. A Gościa ze sterowca jeszcze pewno zobaczymy.

PS Od 23 maja na TVN7 będzie można oglądać 2 sezon serialu "FRINGE: Na Granicy Światów". Emisja tym razem (chyba, że to jakiś błąd) w poniedziałki po wieczornym filmie czyli po 22. Serial chyba Zajmie miejsce dotychczas zajmowane przez 1 sezon "Pamiętników wampirów."

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 20.04.2011 - |08:56|

• 0

#508 kohegen

kohegen

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 17.06.2011 - |17:49|

Witam wszystkich jestem w trakcie oglądanie tego świetnego serialu i mam pytanko, a mianowicie jestem w końcówce 1 sezonu i wyczytałem ze w trakcie emisji 2 sezonu wyemitowano jak gdyby "zagubiony" odcinek pt "Unearthed", który miał należeć do sezonu 1. Pytanie moje jest takie kiedy go obejrzeć?... jako ostatni odcinek sezonu 1 , czy tak jak został wyemitowany czyli między odc. 10 a 11 sezonu 2?

Pozdro
  • 0

#509 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 17.06.2011 - |18:49|

Można go obejrzeć pare odcinkow przed finalem sezonu 1. Jest to typowy standalone i rzeczywiscie po fryzurach itp. widac ze byl filmowany razem z pierwszym sezonem.
  • 0

#510 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 24.06.2011 - |09:28|

"FRINGE" z nowymi Premierowymi odcinkami 4 sezonu powróci w piątek 23 września o 21 na FOX.
  • 0

#511 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 05.08.2011 - |13:42|

Słuchajcie, oglądam sobie Fringe zabrałem się za ten serial i jestem po pierwszym odc drugiego sezonu i czegoś tu nie rozumiem.
Ile odcinków miał I sezon 20 co nie ?
To dlaczego 2x01 w ogóle nie nawiązuje do 20 z pierwszego sezonu i nie wiadomo o co chodzi ? Przecież Liv była w alt. rzeczywistości i miała rozmawiać z Bellem, i tego oczekiwałem w pierwszym odcinku ii sezonu, czyli dokończenie cliffhangera, a tu nic.
Tylko nie wiadomo co nie wiadomo kto.
Już podejrzewałem, że ta Liv zginęła i jest to Liv z alt rzeczywistości, że jak ją przeniosła tam, to jej wersja z tamtego świata przeniosło do tego naszego i akurat wypadła przez szybę.
Dla mnie odcinek totalnie bez sensu bo nie wiadomo co chodzi, zero połączenia z poprzednim sezonem.
  • 0

#512 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 05.08.2011 - |13:47|

Był taki jeden niewyemitowany odcinek który został wyemitowany później, może to to.

Użytkownik Dinsdale edytował ten post 05.08.2011 - |13:47|

• 0

#513 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 05.08.2011 - |13:50|

Hmm. Z tego co patrzyłem na forum firnge to ten 21 odcinek był wyemitowany w 2010 roku, a start 1 odcinka 2 sez był we wrzesniu 2009, więc to nie może być to.
  • 0

#514 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 05.08.2011 - |14:46|

Jeden odcinek dział się w przeszłości, ponieważ go niewyemitowano. Na pewno na ten trafiłeś (nie pamiętam niestety co się w nim działo).
  • 0
http://magory.net - moja strona

#515 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 05.08.2011 - |15:52|

Ale najdziwniejsze jest to, że nikt o takich czymś nigdzie nie wspomina, tak jakbym tylko ja to zauważył. Chodzi przecież o finał I sezonu i premierę II. Raczej takich odcinków się nie zapomina. Finał kończył się na scenie w WTC, jak miała rozmawiać z bellem, (pierwszy raz widzimy tą postać) wczesniej jechała windą i ją przeniosło do alt rzeczywistości a początek drugiego to z tym co Olivia wypadła przez szybę auta i potem w szpitalu mówiła po Grecku.
I ciekawi mnie czy tak miało być ?

A co do tego dodatkowego odcinka to na pewno nie ten bo wyczytałem, że opowiada jakąś normalną historię nie związana z główną fabułą..

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 05.08.2011 - |16:03|

• 0

#516 Czesiek_PL

Czesiek_PL

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 05.08.2011 - |17:00|

Dobrze oglądasz. Liv straciła pamięć więc tymczasowo porzucono ten wątek. Z tego co pamiętam cliffhanger powinien być podjęty w pierwszych 5 odcinkach.
  • 0

#517 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 05.08.2011 - |17:04|

@Zetnktel
Tak miało być, po prostu Olivia nie pamięta co robiła po drugiej stronie. (O ktoś był szybszy)

Użytkownik johnass edytował ten post 05.08.2011 - |17:45|

• 0

#518 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 05.08.2011 - |18:24|

Ok. Dzięki za odpowiedzi. Gdy zobaczyłem drugi odcinek nieco się już trochę rozjaśniło ;)
Po prostu za bardzo się wczułem w temat i spodziewałem się czegoś hmm ambitniejszego niż chwilowe porzucenie wątku ;)

A tak nawiasem mówiąc to serial bardzo fajny, acz przewidywalny, bardzo, czasami aż to razi.
Dobrze, że niedługo startuje sezon 4 a i tak (mam nadzieje) nie dogonie bo mam odwieczny problem z brakiem miejsca na dysku co mnie znacznie spowalnia w oglądaniu :D No i nie ma nic gorszego niż oglądać parę odc dziennie a potem nagle trzeba czekać tydzień. Ja tak miałem w przypadku Chucka i odkąd zacząłem oglądać go co tydzień to serial jakoś przestał być interesujący i to już nie było to samo.

Z moich obserwacji wynika, że lepiej jest oglądać serial razem całość niż na bieżąco. Zupełnie inaczej to wtedy "smakuje"

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 05.08.2011 - |18:28|

• 0

#519 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 03.09.2011 - |11:47|

http://www.youtube.com/watch?v=u1dIbxHZOWs&feature=player_embedded

FRINGE - Fox Fall Preview 2011
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#520 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 02.10.2011 - |21:31|

I.01-06
A napiszę sobie w tym temacie, być może jak dokończę serial, co nie jest na chwilę obecną pewne;) to będę dalej sobie edytował.
Zaczęło się całkiem dobrze, później coś stanęło i jedynie 4 odcinek z tajemniczym obserwatorem był dobry, niestety dwa kolejne to naciągane historyjki, mało wnoszące do głównego wątku ( pewnie chodzi o Wzorzec i Massive Dynamic)
Ogólnie niby historia idzie do przodu, wkurza mnie jednak, że jest to rozbudowane na 22-23 epizody i będzie masa zapychaczy, coraz mniej we mnie weny żeby to wszystko ogarnąć. I ta parka - ojciec i syn, jeden dziwaczny psychol, drugi niby geniusz, a tak naprawdę jakiś [beeep], średnio na razie.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych