Skocz do zawartości

Zdjęcie

The 4400

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
598 odpowiedzi w tym temacie

#501 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 19.01.2007 - |10:57|

Może i za ostro smile.gif

cofam co powiedziałem...

trochę konstruktywnej krytyki ( w stylu : dajcie spokój i zmnieńcie kanał )

jeśli to jest konstruktywne, to ja się poddaję.

#502 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 19.01.2007 - |19:45|

...trochę konstruktywnej krytyki ( w stylu : dajcie spokój i zmnieńcie kanał ) nie zaboli .

Otóż to, dlatego powinieneś zmienić kanał. Zupełnie nie rozumiem po co oglądasz ten M-I-E-R-N-Y i przeciętny serial.

Użytkownik mr_gm edytował ten post 19.01.2007 - |19:48|

• 0

#503 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 19.01.2007 - |20:01|

No dobra dobra. Koniec jezdzenia po sobie i off-topu! Inaczej zaczne wreczac ostrzezenia.
Czekamy na konstruktywne (nie w znaczeniu Surina) opinie. Tylko takie.

Użytkownik Grzesiu edytował ten post 19.01.2007 - |20:02|

• 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#504 tiam

tiam

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 20.01.2007 - |01:08|

jeśli to jest konstruktywne, to ja się poddaję.

Haha...Surin znowu w akcji. Toudi - nie ma co się spinać, no i troszke wiecej rezerwy...
4400 bedzie ogladany przez fanów serialu na L do 7, no 8 lutego (kto jaki transfer ma ten rządzi).
A tak na marginesie - dwa ostatnio wyemitowane odcinki, były nawet przyzwoite, szczególnie motyw z dzieciakiem Toma, który "szukał i znalazł". No i zagadkowy ... Jordan, który od początku niesie obawy i wzbudza niechęć, ni to rebel (z ramienia tamtych stamtąd) ni to tutejszy biznesmen z aspiracjami pijawki...hmmm.
  • 0

#505 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 22.01.2007 - |11:50|

The 4400 od lutego także w AXN. Ciekawe czy tam też wyemitują na początek tylko 2 sezony.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#506 normanos

normanos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 22.01.2007 - |18:19|

niewidziałęm wcześniej tego linka tutaj więc wklejam: info o golądalności w TVP1

"4400" nie dorównał "Zagubionym"
  • 0
serialopedia.pl - dołącz do ekipy pierwszej polskiej darmowej encyklopedii serialowej tworzonej za darmo dla wszystkich przez fanów seriali dla fanów seriali. W tym tygodniu edytujemy Heroes

#507 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 23.01.2007 - |10:15|

The 4400 miało mniejszą oglądalność ale i tak największą ze wszystkich zagranicznych seriali, które obecnie są emitowane. Co i tak trzeba uznać za sukces.

Swoją drogą według danych TNS OBOP:

Po trzech tygodniach i sześciu odcinkach serial „4400” ma niemal identycznie wysoką widownię, co jego poprzednik „Zagubieni 2”.

Śmiech na sali z tymi wynikami ogladalności w Polsce :D.
  • 0

#508 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 23.01.2007 - |19:27|

ciekawe tylko jak te wyniki zostaną zinterpretowane porzez decydentów, zwłaszcza, że podobno "sama góra" się zmienia. Moim zdaniem ważne byłoby "utrzymanie pasma" dla gatunku bez względu na tytuł. Kiedyś czwartki i ta pora były przez lata zarezerwowane dla serii kryminalnych (Kobra) potem była wolna amerykanka, ale jest szansa na jakąś stabilizację. Dlatego wato byłoby utrzymać ten trend i za to trzymam kciuki.
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#509 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 28.01.2007 - |21:33|

Wiele osób twierdzi że The 4400 jest serialem słabym, może faktycznie to nie ten poziom co Heroes, BSG, PB, czy Heroes, ale serial na prawde wciąga. Bądźmy też szczerzy Stargate to dobry serial ??? Oczywiscie że nie, wszystko jest sztuczne i mało powiązań i ogólnie schematyczne, ale mimo wszystko większosc z nas to ogląda. ja uwielbiam SG ale gdybm tego 6 czy 7 lat temu nie zaczął oglądać to teraz na pewno bym sie za to nie zabrał :P Tak samo z The 4400 serial nie jest mistrzowski ale wciaga jak Stargate. Jeśli ktoś to zaczał ogladać przed Lostami, PB, Heroes itd to raczej pociągnie dalej, ale rozumiem ludzi którzy oglądają teraz 2 odcinek i zastanawiają się gdzie tu akcja rodem z PB, gdzie tu tajemniczość jak z Lostów?? Po prostu to nie jest ta klasa seriali ale jak dla mnie i tak jeden z ulubionych :D
Dla tych co zaczynają ogladać czy to na tvp czy na Axn, nie spodziewajcie sie hitu na miare wymienionych wczesniej seriali, a wtedy na pewno mile spedzicie czas przy tym serialiku :)
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#510 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 28.01.2007 - |21:47|

Wiele osób twierdzi że The 4400 jest serialem słabym, może faktycznie to nie ten poziom co Heroes, BSG, PB, czy Heroes, ale serial na prawde wciąga. Bądźmy też szczerzy Stargate to dobry serial ??? Oczywiscie że nie,

Oczywiście, że nie - to serial znakomity, wybitny, świetny, wspaniały, doskonały!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oczywiście miał słabsze momenty, niektóre odcinki były wręcz beznadziejne, ale jak na 10 lat produkcji jest to i tak wynik rewelacyjny!
4400 nie wytrzymuje moim zdaniem porównania z SG. To nie ta liga

MOD: Ale bez takiego OffTopu... to jest temat o 4400, a nie SG... ps. za 10 lat 4400 będzie tą samą ligą co SG ;)

Użytkownik Toudi edytował ten post 28.01.2007 - |21:52|

• 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#511 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 01.02.2007 - |22:11|

przyznaję się bez bicia, że nie chciało mi się przeglądać całego tematu... dlatego pytam:

nie wie ktoś jaki jest tytuł piosenki tytułowej w serialu? :unsure:

będę dźwięczny za każdą pomoc :)
  • 0

Dołączona grafika

#512 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 02.02.2007 - |02:39|

przyznaję się bez bicia, że nie chciało mi się przeglądać całego tematu... dlatego pytam:

nie wie ktoś jaki jest tytuł piosenki tytułowej w serialu? :unsure:

będę dźwięczny za każdą pomoc :)

to co leci w intro to:

Amanda Abizaid - A Place in Time.mp3
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#513 Skaara

Skaara

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 07.02.2007 - |00:44|

Serial bardzo przyjemny i wciągający. Jak dla mnie w tej chwili ciekawszy niz LOST(chyba mi się już przejadl ten serial). Jak ktoś narzeka, że nudny to niech nie ogląda, prezcież nikt nikogo nie zmusza. Szkoda, że TVP nie zakupiło 3 sezonów... :/
  • 0

#514 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 07.02.2007 - |01:00|

Serial bardzo przyjemny i wciągający. Jak dla mnie w tej chwili ciekawszy niz LOST(chyba mi się już przejadl ten serial). Jak ktoś narzeka, że nudny to niech nie ogląda, prezcież nikt nikogo nie zmusza. Szkoda, że TVP nie zakupiło 3 sezonów... :/

TVP - jedyny dobry serial jaki miała w całości to chyba tylko "Janosik" (bo był ich produkcji) ;/
  • 0

Dołączona grafika

#515 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 07.02.2007 - |11:46|

Może AXN wyemituje 3 sezony. Zobaczmy, a co do TVP to myślę że za rok sięgną po kolejny sezon. No chyba że skończy się jak z Alias i kontynuację będziemy oglądali na AXN :D.
  • 0

#516 elMadej

elMadej

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 08.02.2007 - |21:56|

Bo abonament trza płacić, a jak sie nie płaci to nie ma seriali :D bo skąd wziąć na nie pieniądze?
  • 0

#517 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 08.02.2007 - |22:10|

o abonament trza płacić, a jak sie nie płaci to nie ma seriali biggrin.gif bo skąd wziąć na nie pieniądze?

tak jak stacje komercyjne:
z reklam
od sponsorów

btw, stacje komercyjne radzą sobie o wiele lepiej niż abonamentowa TVP ciekawe...

#518 elMadej

elMadej

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 09.02.2007 - |09:25|

zwróć uwagę, że jak oglądasz dwugodzinny film na tvp to on trwa 2 odziny, a nie 3 tak jak jest to np. na polsacie czy tvn. TVP nie moze prowadzić ego rodzaju praktyk, bo po pierwsze odpowiednie ustawy tego zabraniają, podrugnie nikt by nie jej nie oglądał. Zobacz sobie ile procentowo czasu antenowego zajmóją reklamy na jedynce, a ile na polsacie.
  • 0

#519 gregorysl

gregorysl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 27.02.2007 - |19:39|

Title :: The 4400 <> URL :: http://www.tvrage.com/The_4400 <> Premiered :: 2004 <> Latest Episode :: 03x13 - Fifty-Fifty (Aug/27/2006) <> Next Episode :: 04x01 - The Wrath of Graham (Jun/3/2007)

:D
  • 0

#520 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 05.03.2007 - |07:37|

Ktos tu dał spoiler o co chodzi w 4400!
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Jeśli tak to wybaczcie...po pierwszym odcinku przestałem oglądać ten serial, bo był głupi jak diabli! Totalne dno bez sensu, ale po tym spoilerze to już muszę stwierdzić że to jest godrzej niż dno!
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Pozwole sobie na takie małe porównanie: wyobraźmy sobie elitarną super wyszkoloną jednostkę GROMU (to nasi ludzie z przyszłości), wyobraźmy sobie ich baze (to ich świat), wyobraźmy sobie, że ktoś ich atakuje, obojętnie kto-terroryści, amerykanie, to nie ma znaczenia (ten atak to koniec świata w serialu, ta zagłada ludzkości)... Teraz gdy to wszystko mamy w głowie zróbmy tak jak miało miejsce w 4400: Grom sam nie broni swojej bazy przed napaścią wroga, tylko bierze 4400 głupich, nic niewiedzących i nieświadomych chłopów, daje im broń (czyli te zarżnięte z X-mena "dary", swoją drogą piękna nazwa:"dary") i ustawia przed swoją bazą! Chłopi nie wiedzą jak korzystać z broni, nie wiedzą po co tu stoją, nie wiedzą nic!
To naprawdę piękna historia! Bardzo mądra, ma morał-ludzie z przyszłości to debile! Aż chce się oglądać...naprawdę!

Faktycznie nie można tego porównać z Lostem, bo tak jak ktos tam powiedział 4400 to maluch, ja dopowiem, że bez kół i silnika, a LOST to ferrari... to tyle odemnie! Cała moja wypowiedż jest sprowokaowana wypowiedziami na forum Zagubionych niektórych osób, krytykowaniem wszystkiego jak leci...mi takie krytykowanie tez się bardzo podoba i chyba jednak zaczne oglądać 4400, żeby się "udzielić" właśnie tutaj.

Zresztą dziwi mnie sam tytuł...4400, równie dobrze mogło ich być 85746, albo 176... bezsens i tyle! wymieńcie mi imiona chociaż 30 z tych "odnalezienych" poczuję szacunek...
Jeszcze coś odnośnie Dzieci Losta, widzę lubicie to stwierdzenie, pewnie z zazdrości, że mamy tak wspaniałą matkę...(żart taki)
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych