Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#481 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 06.02.2008 - |11:53|

problemy techniczne, to ja już słyszę od września zeszłego roku... w ogóle, co to są problemy techniczne?

#482 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 06.02.2008 - |12:24|

Problemy techniczne mogą oznaczać to, że na pewno nie ma polskiej wersji językowej, w tym przypadku chodzi o napisy, tak jest w przypadku właśnie "Supernatural", "Smallville", "Bajer Z Bal-Air" oraz "Dwóch I Pół". Pozdrawiam.
  • 0

#483 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 06.02.2008 - |14:24|

No pewnie, najlepiej jest rzucić w kąt i wywiesić szyld "problemy techniczne". Banda idiotów :|

A tymczasem na czerwiec zapowiedziano już w USA premierę drugich sezonów: Eureki (10.06) i Psych (17.06) :D
  • 0
Dołączona grafika

#484 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 06.02.2008 - |19:50|

No wcześniej zasłaniali się tym, że nie dostali zgody od zagranicznego wydawcy czy czegoś tam... W każdym razie zaczynam sie niecierpliwić, nie chce kupować drugiego sezonu po angielsku, kiedy pierwszy mam w PL...

A czy wydali u nas w ogóle Dwóch i Pół?
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#485 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 06.02.2008 - |20:14|

A czy wydali u nas w ogóle Dwóch i Pół?

Tak wydali ale właśnie tak durnowato ,że tylko drugi sezon.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#486 grekarn

grekarn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoSiechnice

Napisano 10.02.2008 - |12:01|

Czy zamawiając jakieś seriale w amazon.co.uk to będę musiał zapłacić jakieś podatki np. vat w Polsce??

Może ktoś przedstawić na screenach jak zamawiać seriale w amazon? (gdzie adres wpisać, grze dane karty kredytowej, jaka wysyłka itp) Bardzo to by mi pomogło.
  • 0
You All My Children Now Freddy K

#487 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 10.02.2008 - |12:32|

Zamawiając w europejskich amazonach --> w Wielkiej Brytanii, Niemczech, Francji - w Polsce nie będziesz musiał nic płacić.
Co innego gdybyś zamawiał na amerykańskim amazonie wtedy jest możliwe, że jak trafisz na jakiegoś służbistę i będzie mu się chciało to mógłbyś zapłacić podatek.
Na ten temat [jakie to podatki] wie więcej SliderOh bo ona ściąga zza oceanu. ;)

Co do zamawiania to cenowo wygląda tak

Dołączona grafika

Jak widać pozycja kosztuje te 18.69 funtów do tego doliczają wysyłkę+pakowanie - 7.40 i wtedy od tego liczą VAT - 5.74 i wychodzi nam cena końcowa - 31.83.
Wiadomo najlepiej zebrać sobie zamówienie, również od znajomych i wtedy zamawiać bo małe 1 płytowe zamówienia to szkoda robić.

Co do zamawiania to podczas rejestracji/zakładania konta wpisujesz swoje dane/adres + kartę Visa/maestro itd oraz jej numer oraz do kiedy jest ważna.
Robisz to tylko jeden raz.

1. Potem jak coś zamawiasz tego już nie robisz tylko dodajesz pozycję do koszyka.
2. Potem wybierasz gdzie ma być dostarczona czyli najczęściej swój adres który podałeś przy rejestracji i jest już zapamiętany.
3. Następnie wybierasz czy chcesz przesyłkę zwykłą -standardową [tańsza] czy też pocztą lotniczą [Airmail] - wiadomo droższa.
4. Dalej masz podliczenie takie jak te na screene który wstawiłem i akceptujesz jak wszystko gra i sprawa gotowa.

ps. możesz też ręcznie wpisać inny adres dostarczenia jeśli zamawiasz dla kogoś znajomego i chcesz by przesyłka poszła do niego.

Użytkownik biku1 edytował ten post 10.02.2008 - |12:56|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#488 grekarn

grekarn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoSiechnice

Napisano 10.02.2008 - |12:57|

OK zamówiłem start reki TNG sezon 1 i 2 nawet tanio wyszło.

A to przywiezie kurier czy poczta ?

jeszcze jedno jak sie wylogować z amazon, szukałem opcji takiej i jakoś nie widzę ??
  • 0

#489 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 10.02.2008 - |13:04|

OK zamówiłem start reki TNG sezon 1 i 2 nawet tanio wyszło.

A to przywiezie kurier czy poczta ?

jeszcze jedno jak sie wylogować z amazon, szukałem opcji takiej i jakoś nie widzę ??

Zależy od wielkości paczki - to przyniesie listonosz albo po prostu osoba rozwożąca paczki z poczty.
Kurierem przywożą jak się nie mylę zamówienia powyżej 100 funtów. :)

A jak się wylogować? hi hi hi

Sam na początku tego szukałem i teoretycznie nie ma czegoś takiego.
Ja to robię tak ,że wchodzę u góry w coś podobnego do "Your store" czy jakoś to tak brzmi pewnie z Twoim imieniem.
Zdaje się z ofertą przygotowaną dla Ciebie na podstawie Twoich zamówień.
I tam pod tym pojawia się napis w stylu czy napewno jesteś np Tomkiem a ja klikam wtedy, że nie i to mnie wyrzuca do ogólnej części.

Jakoś tak to wygląda już nie pamiętam dokładnie bo robię to już z przyzwyczajenia.

Użytkownik biku1 edytował ten post 10.02.2008 - |13:05|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#490 grekarn

grekarn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoSiechnice

Napisano 10.02.2008 - |14:29|

Są tu jakieś zbiórki na seriale? Co miesiąc mogę brać 2 sezony, jak takie przeceny ma amazon. Jak co to bym sie pisał.
  • 0

#491 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 10.02.2008 - |15:32|

Tak jak to już chyba tutaj na którejś z poprzednich stron pisaliśmy takie zabawy najbardziej mają sens jak się mieszka w tym samym mieście.
No chyba,że ktoś nie ma wyboru/możliwości kupowania w necie to korzysta z zaprzyjaźnionej osoby z innej miejscowości.

Jest jeszcze taka możliwość, że ktoś ma konto na amerykańskim amazonie a druga osoba na brytyjskim i aby nie zakładać kolejnych kont "uzupełniają się" zamówieniami.
W zależności od tego gdzie robią zamówienie.

Użytkownik biku1 edytował ten post 10.02.2008 - |15:32|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#492 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 11.02.2008 - |12:50|

Tak wydali ale właśnie tak durnowato ,że tylko drugi sezon.

Z tym Two and a Half Men to jest w ogole dziwnie, bo na TVN7 tez zaczeli od 2 sezonu emisje. (19:35 po Friends w kazdy weekday) Moze nie wolno 1 sezonu w Polsce pokazywac hehe ;) (chociaz to w 2 sezonie jest odcinek pt. Zejdz z moich wlosow ;) )

Na amazon.com jest promocja - Veronica Mars sezon 3 za 19.99$, mozna teraz uzupelnic kolekcje o brakujacy sezon:
http://www.amazon.co...e...=UTF8&s=dvd

No to super przez to ze powstal osobny dzial na wydania DVD przegapilem promocje... Teraz wyglada ze na amazonie wykupili wszystkie, bo jest tylko cena za uzywane podana. :/

Użytkownik Toudi edytował ten post 11.02.2008 - |13:23|

• 0

#493 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 11.02.2008 - |15:41|

-- Z tym Two and a Half Men to jest w ogole dziwnie, bo na TVN7 tez zaczeli od 2 sezonu emisje. (19:35 po Friends w kazdy weekday) Moze nie wolno 1 sezonu w Polsce pokazywac hehe ;) (chociaz to w 2 sezonie jest odcinek pt. Zejdz z moich wlosow ;) )
-- No to super przez to ze powstal osobny dzial na wydania DVD przegapilem promocje... Teraz wyglada ze na amazonie wykupili wszystkie, bo jest tylko cena za uzywane podana. :/

-- To ,że tym razem dali od 2 sezonu nie znaczy, że wcześniej nie puścili tego pierwszego. W końcu to już chyba z 2-3 raz leci w tv.
Ale czy aby na pewno to by musiał wypowiedzieć się ktoś kto to oglądał w naszej tv.

-- Nie ma nic straconego.
Czasami trzeba trochę poczekać jak uzupełnią zapasy w magazynach i będzie można ponownie kupić a być może nawet na początku w promocji.
Tym bardziej ,że to w końcu jest "nowość" a nie jakiś stary serial więc zapewne się pojawi ponownie.
Podobnie niedawno było z niektórymi sezonami ST DS9 na amazonie angielskim.
Były dostępne tylko do odkupienia a jak wczoraj patrzyłem to już można było wszystkie kupić normalnie czyli ze sklepu.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#494 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 13.02.2008 - |19:17|

Przeglądałem sobie dziś oferty seriali na Allegro i po raz kolejny natrafiłem na bardzo dużo tak zwanych "oryginalnych wydań azjatyckich". Czy ktoś wie jak to jest z tymi płytami? To faktycznie oryginały przeznaczone na chiński rynek czy też zwykłe podróbki? Może bym się tak nie dopytywał, ale jak człowiek widzi takie aukcje jak ta w linku poniżej, zaczyna mieć poważne wątpliwości. Skąd niby oni mają 4 sezon na DVD?

Oto link
http://www.allegro.p...1_4_24_dvd.html
  • 0

#495 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.02.2008 - |19:25|

Niby wszystko fajnie tylko jak się poczyta np komentarze na temat takich wydań to już rożnie wychodzi.
Czasami ludzie piszą, że musieli czekać po zapłaceniu na takie pozycje miesiąc czy dwa LOL.

Tutaj można sobie popatrzyć na taką "chińszczyznę" --> http://classicboxset...p;limitstart=30

Widzę tam kilka ciekawych dla siebie pozycji ale ...... jakoś mam obawy przed zamawianiem.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#496 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 14.02.2008 - |10:25|

ludzie, sprawa jest prosta...

1. oficjalne azjatyckie wydania można sprawdzić np. na www.amazon.co.jp
2. jedyne co trafia na rynek azjatycki szybciej niż wydania DVD w Stanach, to pliki HR, które można łatwo na DVD przerobić, dodanie napisów to też pikuś... no i pozostaje wydruk okładki...
3. do tego nikt tam się nie interesuje czymś takim, jak piractwo DVD, więc tego typu ofert nigdy nie zabraknie... tylko kto myślący da się na to naciąć?

Jeśli źródłem do tworzenia DVD były pliki 720p, to w sumie na dobrze opracowanym DVD jakość jest spoko, jeszcze jak się z menu postarają, to taki jeleń na allegro pomyśli, że załapał się na super okazję... a zamiast płacić 230 zł, to se mógł dokładnie to samo w domu zrobić i cały koszt zabawy to 24 zł na płyty plus ze dwa dni roboty :D jeszcze jakby dobrze pomyślał, to mógłby se ścieżkę dźwiękową PL dorzucić i napisy PL...

także ja jestem zdecydowanie przeciwna kupowaniu czegokolwiek z tamtej strefy, a już na pewno rzeczy, które oficjalnie na DVD się nie ukazały... na to samo wychodzi zassanie plików z sieci, a przecież to nie o to biega :)
  • 0
Dołączona grafika

#497 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 14.02.2008 - |16:42|

O i chyba SliderOh powyżej wszystko wyjaśniła z "chińszczyzną".

A wracając do naszych seriali to niestety z Klorelem wykrakaliśmy z serialem "Pogoda na miłość Sezon 3 / One Tree Hill".
Miał wyjść w miniony piątek a tu du..a i nie wyszedł.
W mailu z odpowiedzią z Galapagos dowiedzieliśmy się tylko, że być może wyjdzie do końca tego tygodnia a cała obsuwa spowodowana jest "problemami technicznymi". :blink: :angry:
Normalnie LOL.
Te problemy to oni mają od tych 2 lat z OTH i Smallville ciekawe ile im to jeszcze zajmie. :(

Użytkownik biku1 edytował ten post 14.02.2008 - |16:47|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#498 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 14.02.2008 - |18:15|

pewnie im się wypalarka zacięła ;>
  • 0
Dołączona grafika

#499 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 14.02.2008 - |18:22|

SliderOh, dzięki za wyjaśnienia. Pytałem tylko tak żeby wiedzieć. Osobiście kupuje tylko polskie wydania DVD.
  • 0

#500 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 14.02.2008 - |20:09|

pewnie im się wypalarka zacięła ;>

OMG proste a jakie prawdziwe.
No to się pośmiałem a teraz taka mała podpowiedź dla fanów Star Treka.

To super wydanie wszystkich filmów do Treka --> http://www.amazon.co...;pf_rd_i=468294

nie dość ,że są to 2 płytowe kolekcjonerskie wydania każdego filmu to na dodatek są z pl napisami. :D
Już wiem co następnego sobie kupię na amazonie. :) :)
Toudi dzięki za info.

A w naszym kraju już praktycznie tych filmów nie można kupić - mówię oczywiście o 2 płytowych edycjach.

Użytkownik biku1 edytował ten post 14.02.2008 - |20:09|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych