Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 047 - S02E23 - Live Together, Die Alone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
818 odpowiedzi w tym temacie

#481 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 28.05.2006 - |08:23|

Penny moze szukac nie desmonda a... Prawdziwego henryego Gale'a gdyz balon mial napisy WILDMORE. czyli nalezal do firmy jej ojca. Moze to gale byl jej narzeczonym? (ojciec mowil ze wychodzi za mąż...).

Jak narazie najlepsza teoria jaką słyszałem! I najbardziej realna :D
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#482 bravo

bravo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 28.05.2006 - |08:43|

Jeśli pamiętam to prawdziwy Gale miał żonę (albo dziwewczynę, nie pamietam już ), która nazywała się Jenny. Dlaczego Fenry nie chciał Locka skoro wcześniej mówił że specjalnie po niego szedł ?
  • 0

#483 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 28.05.2006 - |09:00|

Fenry mówił, że pochował żonę koło balonu, a potem się okazało że w tym grobie leży prawdziwy Henry Gale.
  • 0

#484 krtekkk

krtekkk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • Miastogorlice

Napisano 28.05.2006 - |09:05|

nie sądze, żeby pen szukała real henrego, że to niby narzeczony(on już miał żonę).Owszem była wzmianka, że niby wychodzi za mąż(pen), ale czy despotyczny tatuś pozwoliłby jej wyjść za mąż za czarnoskórego????skoro mu nawet des-przystojniak nie pasił????
  • 0

#485 PeaceMaker

PeaceMaker

Kapral

• Użytkownik
  • 218 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 28.05.2006 - |09:11|

1. dlaczego, jak sadzicie, others zajeli sie najpierw pasazerami z tylnej czesci samolotu i to w liczbie hurtowej (9 na raz)

Przed tymi dziewięcioma, zabrali jeszcze z 3-4 osoby w dzień. A dlaczego najpierw zajęli sie ogonowcami? Dlatego, że ogon 815 spadł na terytorium Othersów, niedaleko ich bazy-wioski.
  • 0
"Two players: one is black one is light" -------> John Locke

#486 Beben

Beben

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 28.05.2006 - |09:12|

Witam jestem tutaj nowy i tez mam kilka przemysleń co do serialu

odpowiedzi do Corda

ad1 Możliwe ,że tylnia częśc samolotu (znaczy się pasażerowie) tak naprawde nie byli im potrzebni i odrazu zaczeli likwidacje. W przypadku naszych rozbitków nie zaczeli taki "łapanek" Gdyż ,moim zdaniem , chcieli uśpić ich czujnośc.
ad2 Wydaje mi się ,że to miało coś wspólnego ze jego snami(tam widzieliśmy brata Ecko który wpisywał nasze cyfry w komputerze w łabędźu)
ad3A to bardzo mozliwe ale niestety ja tez nie mam do tego głowy :D
ad4Kółko a nie znak zapytania ? :D Tego to też nikt nie wie może sytuacja podobna do tej kiedy ktoś nie wcisnoł guzika i też ten samolot przez to spadł , ale kto tam wie co scenarzyści wymyślą
ad5A mnie się wydaje bardzo prawdopodobny , ciekawe czyt Othersi pójdą z dymem na plaże :D
ad6Mnie własnie też zastanawia ta kwestia ? Nie mogli tego zrobić np jako mapy ? Mogli by zrobic bardzo dokładny plan wyspy a tak "bawią" się w malowanie na własach , a może o tej mapie nikt z Othersów nie wie ? PRzecież "Henry" poszedł wcisnąć guzik ,a po tym zapaliły się ultrafioletowe lampki
ad7Też tak myślę ,że Jack ma jakiś zarys , sayid nie jest taki głupi i mógł przewidziec ,że pókjdą gdzie indziej i dać mu wskazówki ,ale Jack tak podejrzewał .
ad8 j/w
ad9 Moim zdaniem tęz ta teoria kupy się nie trzyma to nie jest jakieś romandsidło,prędzej byłbym za tym ,że Córka przez przypadek znalazła jakieś dokumenty o tej wyspie ,możę zapis video Desmonda z Łabędzia ,albo coś w tym stylu :)
ad10Czy ja wiem , jak są pieniądze to nie prawie rzeczy nie możliwych :) .a Co do Ekpserymentów to każdy bunkier był za inny eksperyment (Łabędź Elektromagnetyzm,Zoologia (?), Pogoda , Psychologia i nie pamietam dalej możę kotś inny przypomni :) )
ad11Tutaj także sie zastanawiam co ten film takiego krył ,ze trzeba było go ocenzurować , mnie dziiwi jak ten Kelvin znalazł się po wojnie w Iraku na wyspie (przecież pod koniec jendogo z Odc , Gdzie widziliśmy retrospekcje Sayida on go zwalnia ze służby daje pieniądze , sayid mówi mu ,że już nie ma zamiaru tortuorwać więcej ludzi a na to "Kelvin" odpowiada mu ,ze to mu się jescze przyda , hmm to się robi zbyt zakręcone :P
ad12 A tutaj mam teorie ,przecież w perle był monitoring z Łabędzia to raz a dwa przecież perle był również komputer.Plan był prosty ,musieli dotrzeć do Kate Jacka i Sawyera , porywają dzieciaka , Michel jest zdesperowany wyrusza za nim ,bo chce go za wszelką cene odzyskać , Henry idzie jako "karta przetargowa" (Wkońcu jak to szef , chcesz coś zrobić dobrze ,zrób to samemu).A reszte znamy co Michael był wstanie zrobić by odzyskać syna.
ad13 A tutaj nie iwem , Henry dodaje ,ze "my jestesmy dobzi". Punkt widzenia ,zależy od punktu siedzenia . Tak naprawde nie dowiemy się o co chodzi ,aż serial nie dojdzie do finału , Teraz moim zdaniem ejsteśmy na pólmetku i juz powoli powinni dawac nam odp bo między bogiem a prawdą to 2 sezon był trochę zapychaczem czasu, a retrospekcje Henrego ,Desmonda , Zaka(?) Moga naprade zaczać dawać odpowiedzi .
  • 0

#487 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 28.05.2006 - |09:13|

I tu mnie masz :D Ale jeszcze jedno: Fenry mówił, że jest bardzo bogaty,więc Henry Gale też był bogaty i dlatego ojciec Pen zgodził się na ślub(murzyn ale bogaty!)
  • 0

#488 arazjel

arazjel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 28.05.2006 - |09:23|

hej! tez tu jestem nowy. moze nie przeczytalem jeszze wszystkigo co bylo dotychczas, ale mam nadzieje ze nei bede sie powtarzal ;]

po pierwsze, teoria ze pen szuka henrego tez wydaje mi sie niepoprawna, bo np stalo przeciez u niej przy lozku zdjecie jej oraz desmonda.

dziwi mnie za to fakt, ze skoro innym chodzilo o jacka, sawyera i kate to czemu ich nie porwali juz wtedy gdy zlapali ich w pulapke jak poszukiwali michaela?? to mnie chyba najbardziej dziwi.

poza tym trudno mi pogodzic dwie teorie- jedna ze jest to jaksi ksperyment nad bronia lub zrodlem energii oraz druga, ze jest tam jakis eskpeyment psychologiczny. obie wydaje sie sluszne i tylko nei wiem po jaka cholere obie, mogace byc calkiem niezwiazne ze soba maja miejsce na jednej wyspie?
  • 0

#489 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 28.05.2006 - |09:25|

po pierwsze, teoria ze pen szuka henrego tez wydaje mi sie niepoprawna, bo np stalo przeciez u niej przy lozku zdjecie jej oraz desmonda.

Też racja. Teoria padła :D Ale to nie była moja teoria :D :D

edit: mam następny pomysł: Henry Gale został wysłany przez Wildmore/Pen aby odnalazł wyspę/Desmonda. Leciał balonem, bo samolot by się rozbił. Tylko skąd miałby wiedzieć gdzie lecieć?

Użytkownik garus edytował ten post 28.05.2006 - |09:30|

• 0

#490 plastus

plastus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 28.05.2006 - |09:30|

Gdy Kate bierze jeden z tych dzienników,pisze tam SR-Sergei Razinsky?

BTW.to mój pierwszy post!
  • 0

#491 szczeponiok

szczeponiok

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 28.05.2006 - |09:34|

W stacji badawczej na biegunie panowie przerywaja gre w szachy i ten podobny do jacka wpisuje coś do komputera z jakims programem, chyba w dos'ie. Zaintrygowało mnie to. Może byc tam cos napisane co nam umkneło wydaje mi sie że na samym dole są diabelskie liczby. Wrzucił bym screenschota ale zawsze jak zrobie to wychodzi czarna plama :/ Był bym wdzieczny jak by ktos sie pokusił i wrzucił tą stop klatke na forum.

pozdro.

W normalnej wersji (700MB) nie sposób się doczytać. Musiałby ktoś zrobić screena z wersji High Resolution HDTV <_<
  • 0

#492 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 28.05.2006 - |09:36|

Macie całe 122 na teorie i spiski , pewnie do tej pory powstanie wiele wykręconych :D Ja się pytam , skąd wy wiecie ze EMP nie wydaje dzwięku ? Na podstawie gier i filmów ? Acha , to faktycznie dobry argument , nie ma co .......... Może coś potwierdzonego lepiej pisac niz tworzyć nowe reguły ?
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#493 grav!toN

grav!toN

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 28.05.2006 - |09:49|

W normalnej wersji (700MB) nie sposób się doczytać. Musiałby ktoś zrobić screena z wersji High Resolution HDTV <_<

no nie wiem chyba nawet w wersji HDTV cięzko bedzie ...
tak przuy okazji czy ten jeden naukowiec nim wpisuje cos tam w PC , nie szukał odpowiedniej frazy do wpisania w tym notatniku czy co :o ?
  • 0

#494 Deacon

Deacon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 28.05.2006 - |10:07|

....Ja się pytam , skąd wy wiecie ze EMP nie wydaje dzwięku ? ...

moj blad, wlasnie czytam na necie, o jakims wybuchu EMP w USA w stanie Tennessee. Pisza tam, ze byl slyszalny dzwiek przeciazenia elektrycznego.

Wiec samolot nie mogl spasc od EMP, bo potem kazde urzedzenie elektryczne w bunkrze by uleglo zniszczeniu (EMP niszczy instalkacje elektryczne) a przeciez urzedzenia te dzialaly dalej. Samolot mogl wpasc w jakies silne pole magnetyczne, ktore doprowadzilo do katastrofy.
  • 0

#495 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 28.05.2006 - |10:23|

1. dlaczego, jak sadzicie, others zajeli sie najpierw pasazerami z tylnej czesci samolotu i to w liczbie hurtowej (9 na raz); i dlaczego od tych/naszych lostow wybrali akurat te trojke (no czworke), poza glupia teoria, ze cos tam widzieli..?

Może zajęli się mniejszą grupą ponieważ po 40-osobowej nie wiedzieli dokońca czego się spodziewać...

2. dlaczego eko po wizycie w perle doznal naglego olsnienia i jako misje obral sobie push the bottom? co on tam zobaczyl, czego ja nie widzialam?

Kwestia wiary w sens działań na wyspie, coś jak Locke w I sezonie ?

5. jesli idzie o potwora, to mnie sie od poczatku podejrzany wydawal ten dymek, co go niby sayid rozpalil na plazy...

To raczej nie tędy droga, Sayid wedle zapowiedzi rozpalił ognisko, które miało się mocno dymić i być widoczne z daleka, zrobił to. Nie ma potrzeby szukać spisków tam gdzie nie ma na to miejsca..Poza tym tego typu dym widzieliśmy już kiedy go rozpaliła Danielle w I sezonie.

6. kumpel kelvina z bunkra - podejrzana bestia - wiemy, ze obaj malowali mape - smiem przypuszczac, ze przemalowywali skads (wzmianka o pamiecie fotograficznej partnera)(chociaz moge sie mylic), a jesli nie widzieli, to skad wiedzieli, co, gdzie jest? po co to malowalli? dlaczego w tak glupim, trudno dostepnym miejscu i niewidzialna farba? jezeli nikt nie mial jej widziec, to po co w ogole ja malowali?

Jeszcze moge dodać: Dlaczego malowal bez uzycia świetlówek UV :>

7. jesli idzie o spojrzenie, to istotnie wygladalo to jakby ktos z duetu jate byl innym, ale po tych waszych postach obejrzalam to jeszcze raz i wyszlo mniejwiecej tak: 'bedzie ok, uratuje was' ona 'mam nadzieje...' it's all.

Niby tak, ale "coś" jeszcze w tym spojrzeniu jest...

8. jesli zas o plan jacka - to jestem przekonana, ze myslal o sayidzie - nic wiecej

Raczej tak, ale to LOST ;-) więc nic nie wiadomo :-)

10. ach! wszyscy pisza o jakichs oslonach (glupie) i innych bajerach, a ja mam pytanie, jak oni to wszystko tam zbudowali? te cala siec duuuzych i gleboko zakopanych bunkrow? przeciez to nie lada inwestycja, masa czasu i zaangazowanych w to ludzi! i niby tylko dla eksperymentu psychologicznego? akuart. no i kto przede wszystkim..?

Może jedno i drugie. Np perła obserwowała zachowania ludzi w Swan'ie, przeprowadzali faktycznie eksperyment psychologiczny (tylko nie wiadomo po co skoro zeszyty lądowały na polanie, z tego można wyciągnąć wnioski, że oni obserwując swana i przeprowadzając badania, byli jednocześnie również obserwowani i przeprowadzano badania na nich :-) ), jednocześnie w Łabędziu działo się coś naprawdę ważnego jak wynika z odcinka s02e23.

12. i dejtukmajsan (zajefajna ksywka) rozmawial na chatcie z waltem - wiemy, ze nie z nim, ale z innymi... pytanie skad rozmawiali? bo na pewno nie z tajemnego przejscia zza drzwi w wiosce... skad wiedzieli kiedy to akurat michael siadal do kompa - tez maja podglad z kamery?

Może siedzieli wtedy w perle? Tam też był komp.

bo potem kazde urzedzenie elektryczne w bunkrze by uleglo zniszczeniu (EMP niszczy instalkacje elektryczne) a przeciez urzedzenia te dzialaly dalej.

Mogły być (i pewnie były) ekranowane.

Jeszcze jeden dziwny moment czas 1:22:09 z tylu na pomoscie lezy cos jak by futro, jakas kupa wlosow, chyba ze to jakis zwierzak, czy cos takiego. pare min wczesniej tego nie bylo widac jak pokazali caly pomost (kiedy Fenry z Michelem szli do lodki)

Dołączona grafika
Mnie to wygląda na jakąś skałę.

Użytkownik jacekfreeman edytował ten post 28.05.2006 - |10:46|

• 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#496 nandor

nandor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 28.05.2006 - |11:15|

Twój tekst wnosi jeszcze mniej(nic) do tematu.
Ale ten murzyn jednak miał coś wspólnego z tym Wildmore(tylko jeszcze nie wiemy co konkretnie)

Firma Wildmore sponsorowała regaty do okoła świata ,więc rowniez mogła sposorować coś takiego jak ten lot balonem
  • 0

#497 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 28.05.2006 - |11:17|

Co do nękania najpierw ogonowców to chyba wiedzieli ,że najpierw musza ich ponachodzic porwac kilku aż wreszcie się wyniosą z ich terytorium bo jeszcze by cos odkryli ! Więc chyba dlatego najpierw porwali tych 3 najsilniejszych , później próbowali Eko , potem dzieci a na końcu Goodwin zabił Nathana a później porwali Cindy !
  • 0

#498 Stix

Stix

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 28.05.2006 - |11:22|

Zwroccie uwage, ze jak Desmond lezy na wyspie nieprzytomny (w retrospekcji), to do bunkra ciagnie go chyba ze trzech ludzi, a potem juz jest tylko Kelvin.

Samolot lini 815 zostal przyciagniety na wyspe przez bardzi silne i wzrastajace w szybkim tempie pole elektromagnetyczne i wydaje mi sie ze to jasno bylo powiedziane w odcinku :] Ten impuls odpada bo zepsulby tez urzadzenia w bunkrze.

[quote] garus
mam następny pomysł: Henry Gale został wysłany przez Wildmore/Pen aby odnalazł wyspę/Desmonda. Leciał balonem, bo samolot by się rozbił. Tylko skąd miałby wiedzieć gdzie lecieć? [quote]
Tez mi sie tak wydaje, Pen chyba wiedziala gdzie Desmond plynal i wyslala Gale'a szlakami Desmonda aby go znalazl, no a ze trafil na innych to juz mial pecha.
  • 0

#499 corda

corda

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 28.05.2006 - |11:40|

1. dlaczego, jak sadzicie, others zajeli sie najpierw pasazerami z tylnej czesci samolotu i to w liczbie hurtowej (9 na raz); i dlaczego od tych/naszych lostow wybrali akurat te trojke (no czworke), poza glupia teoria, ze cos tam widzieli..?

ad1 Możliwe ,że tylnia częśc samolotu (znaczy się pasażerowie) tak naprawde nie byli im potrzebni i odrazu zaczeli likwidacje. W przypadku naszych rozbitków nie zaczeli taki "łapanek" Gdyż ,moim zdaniem , chcieli uśpić ich czujnośc.

a pamietacie, co odpowiedzial goodwill A-L, kiedy zapytala go, dlaczego inni ich atakuja? 'moze nas nie atakuja...', i potem jeszcze 'wybrali silnych, wysportowanych...', 'dzieciom nic nie jest', 'teraz jest im lepiej', i ze nathan (ten, co go zabil po wyciagnieciu z dziury) 'nie byl dobra osoba. dlatego nie bylo go na liscie'

poza tym sami widzielismy dzieci zaraz w nastepnym odcinku, wiec na pewno ich nie zlikwidowali.

i jeszcze jedna sprawa w zwiazku z tym -> lista z nazwiskami, skad je znali?

oni maja jakis plan, na moje inni to te wszystkie naukowcy, co brali udzial w badaniach/eksperymentach... teraz sie zbuntowali i zyja po swojemu... tworza jakies,w ich mniemaniu nowe idealne spoleczenstwo, dlatego potrzebni im nowi, a zwlaszacza dzieci.

12. i dejtukmajsan (zajefajna ksywka) rozmawial na chatcie z waltem - wiemy, ze nie z nim, ale z innymi... pytanie skad rozmawiali? bo na pewno nie z tajemnego przejscia zza drzwi w wiosce... skad wiedzieli kiedy to akurat michael siadal do kompa - tez maja podglad z kamery?

Może siedzieli wtedy w perle? Tam też był komp.

mi sie wydaje, ze inni wzieli w posiadanie to jedno jedyne prawdziwe centrum dowodzenia (to, ktore jest ponad wszystkim labedziami, perlami i strzalami...) i stamtad prowadza obserwacje i tam maja swoj kochany home.
  • 0

#500 BrinX

BrinX

Starszy kapral

• Tauri Graphics
  • 255 postów

Napisano 28.05.2006 - |11:50|

a mi do glowy wpadla jeszcze jedna mysl - Jack Innym :) obejrzalem odcinek pierwszy i byly conajmniej 2 dziwne sytuacje 1. Jack laduje jako jedyny[ chyba] w dzungli ....... 2. po ataku "potwora" znika nagle i pojawia sie znikad .......... no i jeszcze to spojrzenie na koniec 2 sezonu i fakt ze tak naprawde nie chial "zla" dla Fenrego.... zobaczymy moze to chybione spostrzezenia ale jednak moze nie :P
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych