Skocz do zawartości

Zdjęcie

Prison Break

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1005 odpowiedzi w tym temacie

#481 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 06.10.2006 - |14:19|

Co Mahone ma na myśli mówiąc pod koniec do Tweenera: Nic do ciebie nie mam. Ale oni mają.
Czyżby to było zabójstwo na zlecenie rządu?

Mahone jest geniuszem, przynajmniej tak o sobie myśli. W starciu z Mickaelem trafił na równego sobie, lub nawet lepszego. Podziwoa go jednocześnie nienawidząc, gdyz ten potrafi wyprowadzić go w pole. Z Chłopakiem jest inna sprawa. Od poczatku nim pogardzał, jako człowieka miernej inteligencji. Próbował go usidlić prowadząc bardzo wyrafinowana gierkę psychologiczną. Wydawała mu sie, że obwinoł sobie chłopaka wokół swego palca. Okazało się jednak, że ten wystrychnoł go na dudka. To było nie wybaczalne. Geniusze sa bardzo wyczulenie na punkcie swej wspaniałości. Mickael tez traci panowanie nad soba jak cos nie idzie zgodnie z jego planem.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#482 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 06.10.2006 - |15:12|

Mahone jest geniuszem, przynajmniej tak o sobie myśli. W starciu z Mickaelem trafił na równego sobie, lub nawet lepszego. Podziwoa go jednocześnie nienawidząc, gdyz ten potrafi wyprowadzić go w pole. Z Chłopakiem jest inna sprawa. Od poczatku nim pogardzał, jako człowieka miernej inteligencji. Próbował go usidlić prowadząc bardzo wyrafinowana gierkę psychologiczną. Wydawała mu sie, że obwinoł sobie chłopaka wokół swego palca. Okazało się jednak, że ten wystrychnoł go na dudka. To było nie wybaczalne. Geniusze sa bardzo wyczulenie na punkcie swej wspaniałości. Mickael tez traci panowanie nad soba jak cos nie idzie zgodnie z jego planem.

Masz rację co do powyższego, ale nie odnosi sie to w ogóle do słow Mahoney'a

{59409}{59489}Wybacz mi, dzieciaku.|Mam nadzieję, że zrozumiesz.
{59493}{59569}Nic do ciebie nie mam.
{59573}{59630}Co ty robisz?
{59634}{59701}Ale oni mają.

Te 3 ostatnie wyrazy, sugerują nam coś i stawiają pytanie, kim są tajemniczy ONI? Wydaje sie, że są jakieś naciski na Mahoney'a by przyspieszył tok sprawy, szybciej zgarnał uciekinierów, używał ostrzejszych metod działania.
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#483 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 06.10.2006 - |15:19|

Masz rację co do powyższego, ale nie odnosi sie to w ogóle do słow Mahoney'a

{59409}{59489}Wybacz mi, dzieciaku.|Mam nadzieję, że zrozumiesz.
{59493}{59569}Nic do ciebie nie mam.
{59573}{59630}Co ty robisz?
{59634}{59701}Ale oni mają.

Te 3 ostatnie wyrazy, sugerują nam coś i stawiają pytanie, kim są tajemniczy ONI? Wydaje sie, że są jakieś naciski na Mahoney'a by przyspieszył tok sprawy, szybciej zgarnał uciekinierów, używał ostrzejszych metod działania.

Jesli przyjąć twoją drogę myslenia to interpretacja się zmienia. Przełożoni Mahone znaja jego ciemne sprawki i przymykaja na to oko wzamian za ścisłe posłuszeństwo. Tamci ONI, nie dochodza kto jest kim w badzie uciekinierów. bezpiecznie ejst zlikwidować ich wszystkich, tak na wszelki wypadek. mahone jest posłusznym wykonwaca.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#484 małpka

małpka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 06.10.2006 - |16:08|

Przed i w trakcie emisjii drugiej serii myślaem że pomiędzy Michaelem a Mohone będzie relacja jak pomiędzy Fordem a Lee-Jonesem w Ściganym. Trochę szkoda że tak nie jest. Teraz Mahone wydaje się być inteligentnym agentem w wybujałym ego. Sądzę że Michael gdy ochłonie jest w stanie zjeść go na śniadanie.
  • 0

#485 Borsuk

Borsuk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 07.10.2006 - |09:36|

Michael ma nad Mahonem przewage i ona rosnie
Agencina ukazuje coraz wiecej slabosci to moze go wreszcie powaznie pograzyc ae nie to chcialem powiedziec
Smierc gubernatora jest dla mnie totalnym zaskoczeniem zaburzyla moja opinie o dalszej czesci sezonu;/
Nie tak mialo bymc!!!!
  • 0

#486 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 07.10.2006 - |19:46|

Nie tak mialo byc!!!!

Niby dlaczego?
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#487 mortis4321

mortis4321

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 07.10.2006 - |22:30|

Niby dlaczego?

Gubernator byl jedna z niewielu osob mogacych ulaskawic L.J'ja czy Lincolna, takze jego smierc sugeruje, ze musi pojawic sie jakas nowa wsoko postawiona "dobra" postac, tak przynajmniej rozumiem wypowiedz Borsuka.
  • 0

#488 rachtek

rachtek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 08.10.2006 - |16:24|

No coz co do tego tekstu Mahone'a "But the do" nie byl bym taki pewien. Mahone wypowiada te slowa bardzo niewyraznie, dlatego sadze ze w pl. napisach jest blad. Do rzeczy, gdybym ja byl autorem napisow oczywiscie tez bym napisal " Ale oni maja" lecz niedawno przegladalem sobie ang. napisy i oto cos do czego doszedlem :

{59409}{59477}And I'm so sorry about this, kid,|because I really hope you understand.
{59478}{59499}Yo, yo...
{59500}{59542}I got nothing against you, kid.
{59583}{59619}What are you doing, man?
{59634}{59665}What they do.

No wlasnie z tego wynika ze Mahone nie powiedzial "But the do-Ale oni maja" tylko "Co oni robia" a to zmienia postac rzczy. Ciezko tam wylapac czy to bylo tak czy tak ale napisy pokazuja jak jest naprawde.

Czyli:

{59409}{59477}Przepraszam za to dzieciaku ,|ale mam nadzieje ze zrozumiesz.
{59478}{59499}Yo, yo...
{59500}{59542}Nic do Ciebie nie mam.
{59583}{59619}Co tu robisz czlowieku?
{59634}{59665}Co oni robią.

Pomyślcie nad tym.

Uff....przed chwila jeszcze raz wysluchalem tego co powiedzial Mahone i wynika ze powiedzial "But they do" a w ang. napisach "What they do" wiec juz sam nie wiem jak jest.
  • 0

#489 gregorysl

gregorysl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 09.10.2006 - |21:00|

wg. mnie rozniez mowi "but they do"
  • 0

#490 Sawyer 815

Sawyer 815

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów
  • MiastoTczew

Napisano 13.10.2006 - |20:58|

wg. mnie rozniez mowi "but they do"

Tez tak sądze i to by miało sens! Mahone wkurzony, że Tweener nic im nie powiedział, oraz tym, że cały czas mu ucieka "8 z Fox River" zastrzelił go! I raczej nie miał nic do Tweener (może miał, ale w mniejszym stopniu), bardziej chodziło uważam o całą grupę - ciągłe uciekanie Mahoneowi! Wynikało by to z tego:

{59409}{59477}Przepraszam za to dzieciaku ,|ale mam nadzieje ze zrozumiesz.
{59478}{59499}Yo, yo...
{59500}{59542}Nic do Ciebie nie mam.
{59583}{59619}Co tu robisz czlowieku?
{59634}{59665}Co oni robią
.

Pozdrawiam
//Sawyer 815
  • 0

#491 małpka

małpka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 14.10.2006 - |02:30|

Pamiętacie jak pod koniec pierwszej serii w Gazecie Wyborzej był artykuł poświęcony uśmiercaniu głównych postaci w serialach? Było też zdanie o PB. Mianowicie twórcy mieli zamiar uśmiercić większość z uciekinierów. Sądziliśmy w tym temacie że podczas ostatniego odcinka nastąpi rzeź. Tymczasem nic takiego nie miało miejsca. A co się dzieje w drugiej serii? Już dwóch uciekinierów zeszło. Czyżby chodziło o drugą serię? Czy to Mahoney będzie egzekutorem? I na czyj rozkaz?
  • 0

#492 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 14.10.2006 - |12:58|

PB jest moim zdaniem najbardziej emocjonującym serialem jakie w tej chwili oferuje TV, jest to doskonałe połączenie najwyższych lotów intrygi politycznej (większość forumowiczów pewnie nie zna, bo jeszcze ich nie było na świecie, ale na podstawie rewelacyjnej powieści był kiedyś taki serial "Waszyngton za zamkniętymi drzwiami" - polecam wszystkim tym, którzy mają jakies złudzenia jak się robi politykę) z ze wspaniałą sensacją! Serial nie miewa "słabszych" odcinków, dla mnie osobiście tak mnie więcej od 1x21 zrobiło się aż za bardzo mocne - musiałam sobie zrobić przerwę, bo się za bardzo denerwowałam :sma1:
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#493 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 14.10.2006 - |13:47|

Pamiętacie jak pod koniec pierwszej serii w Gazecie Wyborzej był artykuł poświęcony uśmiercaniu głównych postaci w serialach? Było też zdanie o PB. Mianowicie twórcy mieli zamiar uśmiercić większość z uciekinierów. Sądziliśmy w tym temacie że podczas ostatniego odcinka nastąpi rzeź. Tymczasem nic takiego nie miało miejsca. A co się dzieje w drugiej serii? Już dwóch uciekinierów zeszło. Czyżby chodziło o drugą serię? Czy to Mahoney będzie egzekutorem? I na czyj rozkaz?

hmm no patrząć na dotychczasowe działania scenarzystów najprawdopodobniej większość z uciekinierów prędzej czy później zginie. Tutaj raczej nie będzie happy endów, tutaj nikt nie jest nietykalny. Ba, mam wrażenie, że w tym sezonie pożegnamy się także z Lincolnem, i to chyba nawet prędziej niż z T-Bagiem ;)

PS jak wam mija czekanie na kolejny odcinek ?:D

Użytkownik borderline edytował ten post 14.10.2006 - |13:48|

• 0

#494 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 14.10.2006 - |14:09|

T-Bag i tak żył na kredyt :sam9: to dziw, że wytrzymał tak długo, chociaż było na co popatrzeć, bohater irytujący ale ciekawy - trzeba przyznać, że dostarczał wrażeń jak mało który
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#495 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 14.10.2006 - |14:46|

T-Bag i tak żył na kredyt :sam9: to dziw, że wytrzymał tak długo, chociaż było na co popatrzeć, bohater irytujący ale ciekawy - trzeba przyznać, że dostarczał wrażeń jak mało który

Bardzo proszę nie pisać o T-Bagu w czasie przeszłym. ;) To, moim skromnym zdaniem, najbarwniejsza postać tego serialu i na całe szczęście jeszcze ciągle żywa. :)
  • 0
Everything happens for a reason!

#496 małpka

małpka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 14.10.2006 - |16:50|

PS jak wam mija czekanie na kolejny odcinek ?:D
[/quote]

W bólach porodowych :D

A do powszechnego braku szacunku do postaci przyzwyczaiłem się podczas seansów pięciu sezonów 24. Tam to dopiero jest rzeźnia.
  • 0

#497 Kwaśny

Kwaśny

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 16.10.2006 - |16:39|

a kiedy dokładnie bedą nowe odcinki??
  • 0

#498 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 16.10.2006 - |16:47|

a kiedy dokładnie bedą nowe odcinki??

a wystarczy spojrzeć tutaj :P

http://pl.wikipedia....ki/Prison_Break
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#499 gregov

gregov

Szeregowy

• Email
  • 21 postów

Napisano 16.10.2006 - |17:54|

Jednak 12 epizodów w tym roku, całe szczęście, szkoda tylko, że jeszcze niewiadomo jak to z resztą będzie wyglądać
  • 0

#500 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 16.10.2006 - |18:09|

Jednak 12 epizodów w tym roku, całe szczęście, szkoda tylko, że jeszcze niewiadomo jak to z resztą będzie wyglądać

Czemu piszesz że całe szczęście, co nie podoba ci się serial, nudzi cię on, a potem piszesz że nie wiadomo jak to z resztą będzie. Nie rozumiem, z jednej częsci twojej wypowiedzi wynika że ci się serial już nie podoba albo się znudził, a w drugiej częsci przejawiasz troskę o resztę odcinków. Dziwna wypowiedź, bardzo dziwna. :D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych