Skocz do zawartości

Zdjęcie

Supernatural - stary wątek

• Zamknięty Temat jest zamknięty
918 odpowiedzi w tym temacie

#481 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.10.2007 - |01:58|

3x03 bardzo dobry, usmialem sie po pachy ... ciekawe co w nastepnym odcinku bedzie bo poki co bardzo wysoki poziom trzyma ten sezon :)
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#482 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 26.10.2007 - |20:41|

304

Pozwolcie ze znow zaczne pochwala scenarzystow, rezysera i aktorow. Naprawde to co sie dzieje w 3 sezonie za nic nie jest podobne do tego co bylo w 2 ani nawet w pierwszym. Swietna robota panowie i panie :).

Co do odcinka.
Rozmowa w piwnicy byla swietna i duzo wnosi do fabuly. Wiemy ze zoltooki to nie kto inny a Azazel jeden z najpotezniejszych "generalow" Lucyfera.Dowiadujemy sie takze o wiarze demonow oraz o tym ze czesc z nich by ruszyla za Samem nawet bez Azazela.
Kwiatkiem tej sceny jest zart o Dicku Cheney'm.

Motyw z blondynka demonem ladnie poprowadzony, dziewczyna wkrada sie w laski naszych lowcow.
Po rozmowie Deana z Bobym pod koniec odcinka przyszla mi do glowy pewna mysl. Co jesli Sam po smierci trafil do piekla a w piekle czas plynal szybciej niz w naszym swiecie. Sam w naszym swiecie byl martwy przez zaledwie kilka godzin ale w piekle mogly uplynac miesiace, moze nawet lata a Sam zaprzyjaznil sie z kim tam. Wydaje mi sie ze "tam na dole" Sam i ta demon-blondyneczka zwiazali sie ze soba lecz Sam tego nie pamieta biorac po uwage okolicznosci w jakich wrocil na ziemie.
W takim wypadku demon-blondyneczka pomaga Samowi z "milosci" co by nawet nie bylo takie glupie biorac pod uwage jak wysoko poprzeczke podniesli scenarzysci z sensownoscia fabuly.
Tylko teraz czy demon-blondyneczka pomaga Samowi majac nadzieje ze ten przejdzie na "ciemna strone mocy" czy moze liczy na to ze Sam predzej czy pozniej poczuje cos do niej?

Co do aktorki grajacej demon-blondyneczke musze przyznac po 4 odcinkach ze ma talent. Dobry wybor panowie producenci :)

Ocena: 9/10
  • 0

#483 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 26.10.2007 - |21:14|

coraz wiecej watkow i coraz ciekawiej
supernatural trzyma wysoki poziom
strasznie spodobala mi sie postac Ruby, moze dlatego ze jest troche podobna do Kristen Bell ;)
fabula prowadzona bardzo dobrze, chociaz myslalem ze Colta później odbudują...

no to zakreslily nam sie glowne watki 3ciego sezonu
*walka z wypuszczonymi demonami
*Gordon sciagajacy Sama (bo co do tego ze ucieknie nie mam watpliwosci, a i pewnie przy okazji wampiry się pojawią)
*Sam, czy nie Sam - oto jest pytanie, czyli co tam Dean wskrzesił ;)
*no i dwie nowe laski - Ruby i Bella
cieszy mnie rowniez ze bobby dostal stały etat w srialu
  • 0
You are what you believe yourself to be

#484 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 26.10.2007 - |21:43|

No zgadzam się z poprzednikami, kolejny odcinek na wysokim poziomie. To już czwarty odcinek i nie widać choćby najmniejszego spadku jakości, jak tak będzie dalej to jestem ciekaw co wymyślą na season finale, będzie pewnie lepszy od pb :P.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#485 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 26.10.2007 - |23:13|

taka mala hipoteza - chociaz do season finale jeszcze daaaaleko to mysle, ze pojawi sie tam badkickass Sam :D chociaz Jared mnie caly czas wkurza, bo zachowuje sie jak panienka, to chcialbym go zobaczyc jako tego złego :)

a i kolejne pytanie na ktore owinnismy w tym sezonie zyskac odpowiedz to skad mamusia znala Azazela
  • 0

#486 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 28.10.2007 - |12:03|

kolejny dobry odcinek. jak zwykle troche demonow, nowych watkow, walki... no i kobiety. Casey - barmanka po prostu zwalila mnie z nog :D booosko...
9/10
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#487 iluvatar

iluvatar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 29.10.2007 - |13:39|

Nie wiem czy zauwazyliscie. Byla mowa o Lucyferze, Bogu demonow - nikt go nie widzial ale wielu wierzy. Niosacy swiatlo jest Upadlym Aniolem. A co mowila na koncu odcinku demonica pomagajaca Samowi, ze jest malym upadlym aniolkiem
Na 99% ona jest Lucyferem - a to ze nie to facet to drobnostka. Chce pomoc Samowi, ma ciekawe ostrze, duzo wie, niczego sie nie boi, ma plan - pewnie Sam jako jej Prorok czy general nowej Armi, a moze Antychryst?

Co by nie mowic oglada sie ciekawie, przebranlem przez dwa sezony a tu taka niespodzianka. Wielu kladlo juz krzyzyk ale jest coraz lepiej, oby by by by....
  • 0

#488 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 29.10.2007 - |18:44|

Nie wiem czy zauwazyliscie. Byla mowa o Lucyferze, Bogu demonow - nikt go nie widzial ale wielu wierzy. Niosacy swiatlo jest Upadlym Aniolem. A co mowila na koncu odcinku demonica pomagajaca Samowi, ze jest malym upadlym aniolkiem
Na 99% ona jest Lucyferem - a to ze nie to facet to drobnostka. Chce pomoc Samowi, ma ciekawe ostrze, duzo wie, niczego sie nie boi, ma plan - pewnie Sam jako jej Prorok czy general nowej Armi, a moze Antychryst?

Co by nie mowic oglada sie ciekawie, przebranlem przez dwa sezony a tu taka niespodzianka. Wielu kladlo juz krzyzyk ale jest coraz lepiej, oby by by by....

Dokładnie to samo sobie pomyślałem! Tylko na forum nie pisałem, bo bałem się, że wyśmieją mnie za taki pomysł :P.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#489 Shade

Shade

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 30.10.2007 - |11:50|

Kolejny swietny odcinek najlepszego wedlug mnie serialu pośród tych ktore mozemy ogladac aktualnie.
Supernatural cały czas trzyma bardzo wysoki poziom a momentami ma sie wrażenie ze jeszcze go podwyzsza :)

Casey rulz :)
  • 0

#490 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 30.10.2007 - |21:40|

Przyznam - ciekawa teoria, podobnie jak ta, parę postów wcześniej, o tym, że blondi demon to jakaś rozkochana w samie diablica, kiedy to Sam był martwy i ten tego w piekle?

Trochę mnie wkurzyło w tym odcinku takie plebejskie myślenie, cechujące, nie wiedzieć czemu, większej części społeczeństwa. Dean nie wierzy w Boga (bo Go nigdy nie widział - wybaczcie), natomiast z demonami, duchami, zjawami ma do czynienie na co dzień. Zaraz, zaraz - wierzyć w diabła, nie wierząc w Boga - jest głupie! Przecież w tym odcinku mowa o stwórcy, który strącił zbuntowanego anioła do piekła. Więc zaraz, jak to jest, czy ktoś może mi wytłumaczyć swoistą tą schizofrenię - nie wierzymy w boga bo go nie doświadczyliśmy w namacalny sposób, natomiast demony - a i owszem, bo przecież pełno tego... Do mnie osobiście to nie trafia.
Mimo wszystko będę bardzo zawiedziony jeśli blond demonica okaże się Lucyferem. Postać za dużego kalibru, za bardzo wszechmocna, by osobiście interweniować - w końcu piekło nie jest zagrożone, bo niby czemu? Natomiast co do milczenie Boga w świecie Supernatural - czy na pewno go nie ma? Skąd niby ten gość sprzed wieków zbudowałby kolt zdolny zabić wszelakie demony? Ja już w tym widzę boskie dotknięcie.. :)
4 odcinki trzeciego sezonu trzymające wysoki poziom. Musi dojść do załamki formy, ale mam nadzieję, że tylko po to, by przywalić mi z grubej rury:)
Nie wiem czy widzieliście już trailer 5 odcinka. Na tapecie klimaty braci Grimm :)
  • 0

#491 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 30.10.2007 - |21:46|

Nie wydaje mi sie by ONA byla Lucyferem. Dlaczego?
Poniewaz wszyscy zakladamy ze jak sezon sie konczy to glowny ZLY umiera. Co prawda nie wiemy jeszcze czy ona jest Lucyferem i caly sezon moze byc o ratowaniu Deana a na samym koncu dowiemy sie ze ona jest Diablem i dopiero 4 sezon bedzie o niej.
Tak czy siak w 3 najpozniej 4 sezonie Lucyfer zostanie pokonany.

Reka do gory kto zna potezniejsze zlo od Lycufera? Bo we wszystkich podobnych serialach jest jeden wzor: to ze po zabiciu pod koniec sezonu jednego zlego w nastepnym sezonie pojawia sie kolejny JESZCZE POTEZNIEJSZY zly.
W przypadku gdy ona jest Lucyferem nie ma juz takiej mozliwosci, prawda? Przeciez Lucyfer jest wladca piekla wiec jakikolwiek demon (nawet starszy niz wiara chrzescijanstwa) powinien byc slabszy od Lucyfera (w tej chwili mozemy spokojnie przyjac ze w Piekle panuja rzady silniejszych).

Nic nie stoi na przeszkodzie (jak dla mnei) teorii ze Ona jest kolejnym "generalem" Lucyfera i probuje nawrocic Sama (sam to wczesniej zasugerowalem).

Użytkownik Modes edytował ten post 31.10.2007 - |06:21|

• 0

#492 Marlowe

Marlowe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 30.10.2007 - |23:04|

NARESZCIE chciało by się napisać, w końcu Supernatural otrzymał porządną historie i zapowiada się najlepszy sezon tego serialu. Scenarzyści się wyrobili, aktorzy utożsamili się z postaciami (choć Sam nadal irytuje ;) ) wiele serii potrzebowało 2-3 sezonów na rozkręcenie, widać Supernatural też. Oby tak dalej.
  • 0

#493 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 01.11.2007 - |01:12|

nawet jesli bracia zetkna sie z Lucyferem to watpie zeby mieli szanse z nim walczyc a co dopiero go zabijac... na pewnie nie w najblizszych dwoch sezonach - takie jest moje zdanie
co do teorii Lucyfer=Ruby - czemu nie? ale na pewno nic jej sie nie stanie przez nastepne 2 sezony
zreszta smierc lucyfera zachwialaby rownowage swiata, wiec watpie zeby scenarzysci poszli za takim oklepanym schematem
  • 0

#494 Soul_of_Warrior

Soul_of_Warrior

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.11.2007 - |06:32|

Jak juz tak teoryzujemy to ja mam pomysl jak uratowac Dean-a :P

1. "odprawia jakies voo-doo i zbawia tego demona z ktorym Dean zawarl umowe"

tego chyba jeszcze nie bylo w serialu ? :)

A co do Ruby i Lucyfera... Moge sie zgodzic :) Moze zrobili cos ala "ReapeR"
Diabel jest nie zadowolony z tego, ze mu te demony zwialy z piekla i chce je tam spowrotem, dlatego pomaga Sam-owi :)

2. "albo Sam w nagrode za pomoc Lucyferowi zdejmie klatwe z Dean-a?"

Użytkownik Soul_of_Warrior edytował ten post 01.11.2007 - |06:37|

• 0

You're not afraid of the dark, are you?

#495 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 01.11.2007 - |11:40|

W sumie Ruby może być Lucyferem... bo właściwie czemu nie ?!
Jednak bracia na pewno jej nie zabiją, a to dlatego, że on jest po prostu zbyt potężny!
Poza tym nie mozna zabic Lucyfera - bo to tak jakby się zabiło Boga!
Musi być równowaga miedzy piekłem i niebem :)
Natomiast chłopcy mogą Lucyfera po prostu odesłać z powrotem do piekieł.
Nic groźniejszego zrobić mu nie mogą - niezależnie czy pistoletem czy zaklęciami.
Z tego wynika, że Ruby Lucyferem może być (choć oczywiście nie musi) :)

PS. Nadal ktoś uważa że Supernatural nie zasługuje na swoje subforum?
500 odpowiedzi, 33.000 wyświetleń !!! :)
Serial mało popularny i nikt o nim nie czyta ? :D

Użytkownik DanielP edytował ten post 01.11.2007 - |11:44|

• 0

#496 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 01.11.2007 - |12:01|

PS. Nadal ktoś uważa że Supernatural nie zasługuje na swoje subforum?
500 odpowiedzi, 33.000 wyświetleń !!!
Serial mało popularny i nikt o nim nie czyta ?

I nadal w statystykach do piet nie dorasta Jericho (szczegolnie jesli sie statystyki Supernatural podzieli na 3 - sa 3 sezony).
  • 0

#497 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 01.11.2007 - |18:29|

I nadal w statystykach do piet nie dorasta Jericho (szczegolnie jesli sie statystyki Supernatural podzieli na 3 - sa 3 sezony).

Tylko ze Jericho dostało cancela, a Supernatural ma się dobrze i zanosi sie na kolejne sezony :)
Uwazam, ze serial ktory ma 1 sezon to wogole nie powinien miec subforum.
  • 0

#498 Widar

Widar

Kapral

• Użytkownik
  • 170 postów

Napisano 01.11.2007 - |23:22|

Jak juz tak teoryzujemy to ja mam pomysl jak uratowac Dean-a :P

1. "odprawia jakies voo-doo i zbawia tego demona z ktorym Dean zawarl umowe"

tego chyba jeszcze nie bylo w serialu ?

Tylko ze w tym momencie od razu ginie Sam.

Co do tego ze Ruby to Lucek to wątpię, skoro jesteś Bogiem demonów to nie musisz wykożystywać ludzi, poza tym to przez ludzi stracili go do piekła, wiec raczej by im nie pomagał (chyba ze Sam ma być czymś w rodzaju antychrysta, a po przez te zadania chce wyzwolić w nim zło). Prędzej jest to jakiś Ball czy Mefisto który chce przejąć władze, a ze sam nie może wyeliminować konkurentów to posługuje się naszymi chłopakami.
W sumie jest jeszcze jedna opcja Ruby to wysłanniczka z góry która miała dość siedzenia z założonymi rękoma i postanowiła pomóc.
  • 0

#499 Widar

Widar

Kapral

• Użytkownik
  • 170 postów

Napisano 02.11.2007 - |13:56|

Drugi post pod rząd, moze mnie nie zbanujecie :P

Obejrzałem właśnie nowy odcinek, słabszy od poprzednich ale przyjemnie sie oglądało. Odcinek to typowy zapychacz, przyjeżdżamy, robimy porządek i po sprawie. Końcówka za to dość ciekawa. Nie wiem kto się wziął za scenariusz ale brawa dla niego za logikę( o która w niektórych serialach czasami ciężko ), zastanawiałem się dlaczego skoro maja colta nie pojada i nie zabiorą umowy Dean'a, a tu prośże mamy dziś odpowiedz. Ruby jest chyba dość dobrze znana na dole bo od razu demon domyślił sie skąd Sam ma broń. Do tego mamy coraz ciemniejsze oblicze Sama do końca nie wiedziałem czy pociągnie za spust, chyba nasz aniolek przechodzi na Ciemna stronę mocy, a przynajmniej nie jest juz tak mily jak kiedys.

Może to śmieszne skojarzenie ale od razu skojarzyły mi sie Gwiezdne Wojny Sam to Anakin który chcąc ratować swoja Amidale ( Dean :lol: ) pogrąża się w ciemnej stronie mocy.

• 0

#500 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 03.11.2007 - |02:18|

Odcinek 5 - podobał mi się tylko koniec.
Sam glowny watek odcinka taki sobie, jakos bajki Braci Grimm tak mi srednio sie spodobaly w wersji Supernatural...
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych