Skocz do zawartości

Zdjęcie

The 4400

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
598 odpowiedzi w tym temacie

#481 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 11.01.2007 - |12:01|

Również uśmiałem się jak z dobrego kabaretu z postów Tajemniczej Wyspy i Surina. Najgorsze jest to że nie wiedzą nawet w jakim wielkim są błędzie i pewnie się nie dowiedzą jeśli nie obejrzą kolejnych odcinków.

PS. To będą te buttony "dzieci losta" :D ?

Użytkownik Pawel edytował ten post 11.01.2007 - |12:02|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#482 SiLenT

SiLenT

Redakcja GHN

• VIP
  • 271 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 11.01.2007 - |12:02|

Hmm jak by tu zacząć mi Lost bardziej się podoba bo jest jak by to powiedzieć konsekwentniej realizowany, za raz wyjaśnię o co mi chodzi. O ile 4400 jest ciekawym serialem i bardzo milo się go ogląda, heh jak rok temu obejrzałem 2 sezon to byłem zachwycony, to już 3 sezon zaczyna się coś psuć, wg. mnie od 4 odcinka 3 serii(bodajże odcinek nazywa się Gone part 2) serial stacza się po równi pochylej, mamy masę głupich motywów, a już ostatni odcinek to dla mnie jakaś kpina.
» Click to show Spoiler - click again to hide... «
A był jeszcze motyw z
na miłość boska to jest chyba jedna z głównych zasad nie robić w filmie scen na które nie masz pieniędzy bo wyjdzie z tego kicz i tak właśnie się dzieje. Ale do końca 2 sezonu z cala odpowiedzialnością polecam serial bo się fajnie ogląda, tylko czy wiedząc ze po połowie 3 sezonu serial zaczyna być karykatura samego siebie, nadal ma się na to ochotę? Ja czułem się oszukany przed twórców serialu za to co z nim zrobili.
W Loscie tego niema, cóż 3 sezon jeszcze się nie skończył, ale jakoś nie wydaje mi się żeby pan Abrams pozwolił sobie na to aby w "jego" serialu działy się takie cyrki, nie powiem ze coś głupiego się nie działo ale na 40+ odcinków może znaleźć się jakieś nie dopatrzenie.

PS: Tajemnicza_Wyspa: ten motyw z porwaniem tych ludzi właśnie jest jednym z najlepszych w tym serialu, w momencie gdy dowiadujesz się kto ich porwał to szczeka może opaść, w każdym bądź razie ja bylem mile zaskoczony.

Użytkownik SiLenT edytował ten post 11.01.2007 - |12:02|

• 0

Greed is eternal.

#483 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 11.01.2007 - |12:30|

Nie no, ręce opadają, jeśli ktoś w przylatującej z kosmosu tajemniczej kometo-kuli nie dostrzega ingerencji "obcej inteligencji", tylko sie pulta z zachwytu nad "tajemniczością", to sorry, ale ja dziękuję "z góry" za dyskusję na takim poziomie. No cóż, skoro nie ma zielonych ludzików, to od razu "tajemnicze" i wspaniałe... :afro: :afro: :afro:
Film zamierzam oglądac, lecz bynajmniej nie rozpływać się nad nim z zachwytu, jak co niektórzy :afro:
Obejrzyjcie pare "dokumentalek" o porwaniach przez UFO, może skumacie, dlaczego 4400 mnie tylko bawi.

@Surin
"Dziecko Losta" - buahahaha, jakoś dziwnym trafem i na Losta potrafię spojrzec krytycznie...
No, ale jak się nie ma argumentów w dyskusji, to każda obelga jest dobra :afro:
Ja podzielam twoje zdanie o serialu - zbyt szybko się "wyłożyli" na talerz, stąd w serialu brak tajemnic.

Kończę wywody, bo z betonem nie da się rozmawiać.

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 11.01.2007 - |12:32|

• 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#484 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 11.01.2007 - |13:26|

Oj ludzie czy wy naprawdę nie macie większych problemów niż się tylko kłócić.
@Surin powiedziałeś ,że serial Ci nie pasuje ok i tyle wystarczy po co się jeszcze tak ekscytujesz.
Wszyscy załapali,że Ci się nie spodobał. Takie specjalne jątrzenie prowadzi tylko do skojarzeń z dziećmi neo.
A "przepychanki" co lepsze to naprawdę zaczynają przypominać styl "rozmowy" dzieci losta z różnych for o Loście. I naprawdę nie dorabiaj ideologi do Losta i jego super genialności "tylko dla wyrafinowanych" oglądaczy. :-D ^_^ Bo jest to śmieszne.

@Tajemnicza Wyspo "gratuluję" ;) przenikliwego i wszystko wiedzącego spojrzenia na każdą SF historię.
Po co Ty je jeszcze oglądasz skoro wszystko wiesz.? <-- pytanie retoryczne.
Jakbyś jeszcze nie załapała to tak naprawdę wszystko już było i zostało wymyślone - a jako,że nie jesteśmy w stanie wszystkiego obejrzeć, przeczytać, posłuchać to pewne sprawy mogą być dla nas "nowymi".
I zapewniam Ci,że mimo Twego "samo zachwytu" i tu wiele by było "nowymi".
Wiec to co mogą nam zaprezentować scenarzyści to jedynie "mix" mniej lub bardziej udany różnych historii , pomysłów itd.
I proponował bym czytać ze zrozumieniem bo nikt nie twierdził,że super tajemnicza jest ta kula tylko chodzi o dalszą historię.
I skąd wiecie,że kula przyleciał z kosmosu. :P
Ok koniec tego tematu bo zrobiło się tu właśnie jak swego czasu w dziale Losta - jakieś dziwne przepychanki a ma to być rozmowa sensowna o serialu 4400 a nie o wyższości któregoś nad innym. I stąd te stwierdzenie - dzieci losta.

A żeby to nie było tak całkiem offtop to serial 4400 pierwszym sezonem mnie osobiście nie zachwycił jednak mimo to obejrzałem 2 sezon i ten to już jest całkiem fajna pozycją do oglądania i historia nabiera w nim rumieńców. ;P Sezon 3 natomiast jeszcze jest przede mną i bardzo się na niego cieszę.
I tak krótko co do Losta to pierwszy sezon bardzo mi się podobał, drugi to już słabizna - flaki z olejem - wyraźnie widać,że scenarzyści zaczynają się gubić a z 3 obejrzałem 2 odcinki i więcej narazie mi się nie chciało - scenarzyści chyba pisali to na szybkiego przed snem.

Mam nadzieje,że temat będzie kontynuowany o serialu 4400 a nie o Loscie.
I życzę wszystkim by oglądali takie pozycje jakie lubią i oby było ich jak najwięcej.

Użytkownik biku1 edytował ten post 11.01.2007 - |13:39|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#485 pablocoo

pablocoo

Kapral

• Grupa Hatak
  • 249 postów

Napisano 11.01.2007 - |13:37|

@Tajemnicza_Wyspa
Chcesz spoilera? Proszę bardzo.
Zakończenie pierwszego serialu i wyjaśnienie tajemnicy porwania.

Co ty na to?

Użytkownik pablocoo edytował ten post 11.01.2007 - |13:38|

• 0

#486 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 11.01.2007 - |18:51|

jestem wykończony, do tego jeszcze próbuje się mnie obrazić:

bo z betonem nie da się rozmawiać.

no cóż, byłem miły, dałem szanse, nie to nie.

wiec taraz już normalnie, jako że w tym topicu i tak opisane jest całe 3 sezony, więc mówi się trudno.

Nie no, ręce opadają, jeśli ktoś w przylatującej z kosmosu tajemniczej kometo-kuli nie dostrzega ingerencji "obcej inteligencji",

właśnie cały sens polega na tym, że wszyscy dostrzegają, tylko że wszyscy sa w tym momencie w błędzie i tu jest cały haczyk tej historii...
Tak jak i ty zdecydowana większość z nas miła wrażenie że to "obcy" porwali tych ludzi i teraz Ci wracają albo by zniszczyć świat, albo go uratować... jednak prawda jest zupełnie inna....

a co gorsze, w 3 sezonie nadal nie wiemy, czy Ci którzy ich przysłali są dobrzy czy źli. Bo mamy dwie strony a zachowanie oby stron jak na razie nie za bardzo pomaga Ziemi i ludziom... więc nadal czekamy na wyjaśnienie.

----------------------------------------------------------
zrobiłem wywód to teraz "dzieci losta"
jest to nie subtelna aluzja do bardzo polularnego ostatnio określenia Dzieci Neo... które zastąpiło bardzo stare ale nie wiele mówiące w polskich warunkach "trolle". Jest mi nie zmiernie przykro, że swoim zachowaniem potwierdzacie te spostrzeżenia.

porównywanie dwóch skrajnie różnych seriali mija się z celem... ale dzieci losta nie umieja tego zrozumieć.
to tak jakby porównywać Ferrari do Malucha, bo w obu autach przednia strefa zgniotu kończy się na silniku...

---------------------------------------------------------

ps, idę szukać grafika ;)

Użytkownik Toudi edytował ten post 11.01.2007 - |18:58|

#487 tiam

tiam

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 11.01.2007 - |20:26|

\
porównywanie dwóch skrajnie różnych seriali mija się z celem... ale dzieci losta nie umieja tego zrozumieć.
to tak jakby porównywać Ferrari do Malucha, bo w obu autach przednia strefa zgniotu kończy się na silniku...

No niezła jazda, ale jakby nie bylo oko zwraca sie chetniej ku zgrabnym ksztaltom, ładnej linii- stąd [konczac z mojej strony zabawe Lostowo-4400] takie a nie inne uwielbienie coponiektorych (!!!) w odniesieniu do serialu na L ;) (gdzie i forma i tresc ida ładnie w parze).

No i żeby nie było - dzis - w TVP moje kolejne spotkanie z 4400-już 3!

p.s. Surin - oglądasz?:P
  • 0

#488 sbogdi

sbogdi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 11.01.2007 - |21:13|

Czy ktoś wie kiedy będą nowe odcinki the 4400 ?? ((u mnie ostatni 3x13) ????
Pozdro
  • 0

#489 terekuku

terekuku

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • Miastogdansk

Napisano 11.01.2007 - |21:16|

A ja mam pytanie a może inaczej. Jestem maniakiem starego serialu który nazywał się SG-1 i tak sobie czytam wasze komentarze z lost jest niebo leprzy od 4400. Ja powiem tak dla mnie to bez znaczenia kto co uwąza ale mam wrażenie że niektóre osoby nawet nie obejżały całego sesonu 4400 to moze by bzdur niepisaly typu że w pierwszym odcinku wszystko się wyjaśniło. Ja niepowiem serial mnie nieporwał ,już bardzie spodobał mi się Taken. Ale napewno to jest inna bajak niż lost które moim skoromnym zdaniem nadaje się do ogladania na AXN o 1 w nocy jak zasypiam chociaz moja zona go uwielbia. Ja obejrzałem cały pierwszy seson 4400 i powiem że zakonczenie troszeczke mnie zdziwiło i dlateo mam zamiar sobie luknąc 2 seson

Ps
sorry za błedy to choroba :evil:
  • 0

#490 Shade

Shade

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 11.01.2007 - |21:57|

Czy ktoś wie kiedy będą nowe odcinki the 4400 ?? ((u mnie ostatni 3x13) ????

Z tego co dobrze pamietam to lipiec-sierpien 2007 ma wystartowac 4 sezon.
  • 0

#491 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 11.01.2007 - |22:19|

do tej pory 4400 startowało w 1 bądź 2 niedzielę czerwca, więc pewno w tym roku bedzie tak samo.

#492 Onyks

Onyks

Szeregowy

• Email
  • 1 postów

Napisano 11.01.2007 - |23:46|

Jeśli ktoś szuka piosenek z tego serialu to sa na stronce http://dexter.nsf.pl...x.php?id=muzyka
Sam bardzo długo tego szukałem wiec ułatwiam ludzią robote
  • 0

#493 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 12.01.2007 - |00:35|

----------------------------------------------------------
zrobiłem wywód to teraz "dzieci losta"
jest to nie subtelna aluzja do bardzo polularnego ostatnio określenia Dzieci Neo... które zastąpiło bardzo stare ale nie wiele mówiące w polskich warunkach "trolle". Jest mi nie zmiernie przykro, że swoim zachowaniem potwierdzacie te spostrzeżenia.

---------------------------------------------------------

No cóż... dla dzieci losta - serial ten to w wiekszosci przypadkow pierwszy porzadny serial jaki na oczy widzieli. Wystarczy zapytac jakie seriale ogladali... to nagle nabieraja wody w usta (pewnie procz M jak milosc niewiele !).

Jednak juz niedlugo czeka nas kolejna fala... tym razem dzieci Prisona !
Na kazdym forum zaraz zacznie sie porownywanie wszyskiego co tylko mozliwe do Prison Break...
Az mi sie juz mdlo robi.
  • 0

#494 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 12.01.2007 - |00:54|

macie rację... też to zauważyłem... wielu znajomych nie zna się w ogóle na rzeczy i wypisuje głupoty na forach... chociażby kolega, który ma się za wielkiego fana SF, bo obejrzał pierwszy sezon LOST i brał się za Preason Break, ale mu się nie spodobało, ani Star Wars, ani nawet nie przeczytał jednej książki SF... a potem się pojedynkuje na słowa z prawdziwymi ludźmi SF, że jaki to on jest fan, że oni się nie znają, bo nie lubią LOST'a, albo, że uwłaczają czci jego ukochanego serialu bo oglądają "takie bzdury jak Star Wars - co to w ogóle jest, żeby ludzie wywijali latarkami w powietrzu" - jego tekst ;/ zastanawiam się czasem skąd ja go znam ;/
  • 0

Dołączona grafika

#495 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 18.01.2007 - |22:06|

Nie no, ręce opadają, jeśli ktoś w przylatującej z kosmosu tajemniczej kometo-kuli nie dostrzega ingerencji "obcej inteligencji", tylko sie pulta z zachwytu nad "tajemniczością", to sorry, ale ja dziękuję "z góry" za dyskusję na takim poziomie. No cóż, skoro nie ma zielonych ludzików, to od razu "tajemnicze" i wspaniałe... :afro: :afro: :afro:
Film zamierzam oglądac, lecz bynajmniej nie rozpływać się nad nim z zachwytu, jak co niektórzy :afro:
Obejrzyjcie pare "dokumentalek" o porwaniach przez UFO, może skumacie, dlaczego 4400 mnie tylko bawi.

No już wreszcie mogę bez spoilerowania...

I jak nadal uważasz, że się znasz na UFO i porwaniach i powrotach w "kometo-kuli" ?
I że nic, ale to nic kompletnie cie w tym serialu nie zaskakuje?

No co "dzieci Losta" - zabrakło języka w gębie ?
Czy tez kopara tak gwałtownie opadła, że jeszcze nie możecie jej oderwać od podłogi :) :D :P

::. GRUPA TARDIS .::

#496 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 18.01.2007 - |22:24|

psjodko nie tak ostro :) nie tak ostro :)

ale fakt, jakoś tak cicho się tu zrobiło.... :)

#497 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 18.01.2007 - |22:34|

To cisza przed burzą... ups obym nie wykrakał :P
  • 0

#498 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 18.01.2007 - |22:59|

Toudi - ładna sygnaturka :D

rzeczywiście "dziecko Lost'a" się pośpieszyło, ale może go nie spisujmy jeszcze na straty? może się chłopaczek poprawi :D
  • 0

Dołączona grafika

#499 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 19.01.2007 - |07:36|

No bo mnie wkurzali od dłuższego czasu swoją "wszystkowiedza", tylko nie chciałem spojlerować
i postanowiłem poczekać do ostatniego odcinka.

Może i za ostro :)
Jakby coś to przepraszam.

Ale czekam teraz na tych proroków i ich przewidywania co tez się będzie działo w 2 sezonie. :aniolek:

::. GRUPA TARDIS .::

#500 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 19.01.2007 - |09:54|

Bo co tu pisać ? Serial dalej trzyma swój niezwykle przeciętny poziom , nie dla się pominąć faktu że jest BARDZO przeciętny ( jakby ktoś jeszcze nie zauważył ) . To że to ludzie z przyszłości ? Chyba dużo już było filmów z ingerencją czasową wykonaną o wiele wiele lepiej . Tempo jak z marmolady , dalej nie słychać muzyki, wogóle strasznie wieje od " 4400 " przeciętnym serialikiem . Ale nie wnikam mocniej , może wam to po prostu pasuje i nie macie jakich większych wymagań ;)

Zaczął się drugi sezon genialnego serialu " Rome " i jak przypuszczałem , pierwszy odcinek zapowiada fajny ciąg dalszy : ] Wystarczyły mi pierwsze dwa odcinki poerwszej serii " Rome " zeby mnie wciągnąć.... a " 4400" się pręży i poci i dalej pozostaje M-I-E-R-N-Y .....Ja rozumiem że tu każdy pisze w innym języku ale ludzie dajcie spokój z taką jednostronnością , ten serial to nie Papież , trochę konstruktywnej krytyki ( w stylu : dajcie spokój i zmnieńcie kanał ) nie zaboli .
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych