Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#461 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 29.01.2008 - |19:52|

Galapagos działa sprawniej, bo na pytanie o Dawson's Creek odpisali chyba na drugi dzień, że "nie mają tego serialu w planie wydawniczym na 2008 r.".

To teraz popatrz w jakiej cenie jest na amazonie - Dawsons Creek : Complete Seasons 1-6 Box Set --- £ 34.98 --> http://www.amazon.co...p...2034&sr=1-9

U nas tyle to w najlepszym wypadku będzie kosztował ale JEDEN sezon. :(

Użytkownik biku1 edytował ten post 29.01.2008 - |19:52|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#462 Benson

Benson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 29.01.2008 - |20:18|

O kurcze, kusi... Tylko 2 sprawy: nie wiem, czy dałbym radę bez polskiej wersji językowej, zwłaszcza z tymi "intelektualizowanymi" dialogami nastoletnich mieszkańców Capeside (SliderOh pewnie wie, o co mi chodzi, bo zdaje się tłumaczyła ten serial do pewnego momentu ;) ). No i druga kwestia - czy ta wersja zawiera dodatki, bo nie widzę nic o nich w opisie?

Edit:
Imperial jeszcze nie odpowiedział - jutro mail nr 5, tym razem na wszystkie adresy (dotąd tylko na dział obsługi klienta) :lol:

Użytkownik Benson edytował ten post 29.01.2008 - |20:20|

• 0

#463 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 29.01.2008 - |20:39|

O kurcze, kusi... Tylko 2 sprawy: nie wiem, czy dałbym radę bez polskiej wersji językowej, zwłaszcza z tymi "intelektualizowanymi" dialogami nastoletnich mieszkańców Capeside (SliderOh pewnie wie, o co mi chodzi, bo zdaje się tłumaczyła ten serial do pewnego momentu ;) ). No i druga kwestia - czy ta wersja zawiera dodatki, bo nie widzę nic o nich w opisie?

Co do dodatków to trzeba by przejrzeć komentarze.

A cena owszem kusi, kusi.... i z przesyłką wyszło 40 funtów. :)
A jak się nie spodoba lub nie podpasuje to zawsze można opchnąć na allegro.

Zresztą ta cena jest w ramach styczniowej promocji więc już w piątek będzie inna cena.

Użytkownik biku1 edytował ten post 29.01.2008 - |20:41|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#464 mortis4321

mortis4321

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 29.01.2008 - |23:50|

Na amazon.com jest promocja - Veronica Mars sezon 3 za 19.99$, mozna teraz uzupelnic kolekcje o brakujacy sezon:
http://www.amazon.co...e...=UTF8&s=dvd

No i jeszcze Gilmore Girls (wszystkie sezony, ale nie w jednym packu) dosc znacznie potanialy (poza sezonem 5):
http://www.amazon.co.....gilmore girls
  • 0

#465 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 30.01.2008 - |08:15|

właśnie nabyłam Veronike s3... poleży do czasu aż promocja minie, hihi, przynajmniej fotki porobię.

A Dawson's Creek to nigdy w życiu nie tłumaczyłam, nawet jednego epa całego nie widziałam, chociaż kojarzę gęby... także to nie moja działka :D
  • 0
Dołączona grafika

#466 Benson

Benson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 30.01.2008 - |12:40|

Faktycznie, nie wiem skąd mi się wziął ten pomysł :)
W necie nie znalazałem nigdzie info o dodatkach w tym wydaniu Dawson's Creek (co najwyżej tylko "to be confirmed"), ale dostałem odpowiedź od jednego ze sprzedających ten box na Allegro: "To wydanie prawdopodobnie nie posiada dodatków...". W takim wypadku nie zdecyduję się na zakup.
  • 0

#467 lukasz792

lukasz792

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 30.01.2008 - |16:17|

Witajcie podpatruje naszych dystrybutorów seriali na dvd i muszę stwierdzić,że jakby tu nie patrzyć Imperial poprawił się. Każdy wydawany serial na dvd posiada już polskiego lektora i napisy co kiedyś było rzadkością. Natomiast nie wiem czemu seriale Galapagos nie mają polskiego lektora. Wiecie może kiedy ukaże się sezon 2 Doctora Who i Ranczo?
  • 0

#468 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 30.01.2008 - |16:22|

Przeglądając dzisiaj ofertę sklepów sieciowych z filmami w poszukiwaniu jakiś promocji trafiłem na coś takiego --> http://www.vivid.pl/...ivix ultra.html < --- Underworld [DiviX Ultra]

Przyznam ,że pierwszy raz spotkałem się u nas z oficjalną ofertą sprzedaży filmu jako divx czy też jak to szumnie nazwali DiviX Ultra.
Druga część też jest w zapowiedziach w tym formacie.
Hm... tylko ta cena 20 zł za film z divxem :huh: :unsure:
Ciekawe co na to "sprzedawcy" z ryneczku z najnowszymi hitami również w divxie? ;)

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#469 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 30.01.2008 - |17:00|

Ja ostatnio underworld kupiłem za 15 zł w supermarkecie. DVD oczywiście :P A sprzedawanie DivXów jest hmm... "interesujacym" pomysłem ;)
  • 0

->1019<-

#470 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 30.01.2008 - |17:35|

Imperial jeszcze nie odpowiedział - jutro mail nr 5, tym razem na wszystkie adresy (dotąd tylko na dział obsługi klienta) :lol:

Radzę Ci napisać do Pana Darka Janeczka, który zajmuje się ofertą DVD; prawie zawsze odpowiada na maile, czasami, po 2-3 dniach, ale odpowiada. Dział Obsługi Klienta też odpisuje, ale rzadko, więc lepiej pisać do kogoś kompetentnego. Poniżej masz maila.

darek.janeczek@imperial.com.pl
  • 0

#471 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 30.01.2008 - |18:49|

Ja też dzisiaj puściłem kolejnego maila do Imperial, ale tym razem do Pana Darka. Może mi odpisze na nurtujące mnie pytanie odnośnie seriali 'Millennium" i "Anioł" ich zawartości i tego beznadziejnego menu.
  • 0

#472 Benson

Benson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 31.01.2008 - |12:13|

Rzeczywiście, pan Janeczek działa zdecydowanie szybciej :) Wczoraj wieczorem mail, przed chwilą odpowiedź. Niestety niezbyt optymistyczna:

"Na dzień dzisiejszy nie mamy informacji co do ewentualnej reedycji pierwszego sezonu Lost - zagubieni w wersji rozszeżonej o dodatki.
Jeżeli zaś chodzi o "Dawson's Creek" nie jest ujęty w planach wydawniczych na ten rok."
  • 0

#473 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 01.02.2008 - |02:32|

TIM Film Studio ten co wydał "Herosów" tylko z samym lektorem, w planach wydawniczych na Luty (wypożyczalnie) i Marzec (sprzedaż) ma w ofercie dwa seriale "Firma CIA (The Company)" oraz klasyk seriali familijnych czyli "Domek Na Prerii". Nie podane są jak na razie dane techniczne tych wydań, żeby nie powtórzyła się historia jak z "Herosami". Tutaj polskie okładki tych wydań:

Dołączona grafika Dołączona grafika

Użytkownik boscorelli edytował ten post 01.02.2008 - |10:55|

• 0

#474 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.02.2008 - |15:15|

W necie nie znalazałem nigdzie info o dodatkach w tym wydaniu Dawson's Creek (co najwyżej tylko "to be confirmed"), ale dostałem odpowiedź od jednego ze sprzedających ten box na Allegro: "To wydanie prawdopodobnie nie posiada dodatków...". W takim wypadku nie zdecyduję się na zakup.

Hm... facet nie wie co sprzedaje? ;)
Jak dobrze pójdzie to już we wtorek będę Ci mógł napisać czy są czy ich nie ma.

A w marcu będę mógł opisać wydanie made in usa 3 sezonu BSG z tym mnóstwem dodatków + wydłużony odcinek. :)
Właściwie to w kwietniu bo wtedy pewnie dojdzie.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#475 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 02.02.2008 - |16:33|

To BSG dopiero wyjdzie w USA na dvd? Czemu u nich zawsze tak późno wszystko wychodzi na dvd. U nas chyba nawet 3 sezon Lost był wcześniej niż u nich.

PS. Co to za wydłużony odcinek?
  • 0

#476 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.02.2008 - |16:46|

baku Ty leniuchu pisałem o tym tu post nr 387 --> http://forum.gwrota....s...st&p=260173

A to źródło --> http://www.tvshowson...a-Season-3/8715

Wydłużony odcinek to "Unfinished Business". :)

Fakt późno u nich wyszło bo z Anglii/Europa to ja już mam od września 3 sezon na dvd.
Ale jak widać to warto było czekać na to amerykańskie wydanie bo jest bardzo "wypasione" :)

Użytkownik biku1 edytował ten post 02.02.2008 - |16:48|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#477 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 02.02.2008 - |18:12|

Dzięki za info, musiałem przeoczyć ten post. Szkoda, że ten wydłużony odcinek jest akurat taki sobie, ale i tak warto będzie zobaczyć.
  • 0

#478 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 04.02.2008 - |14:00|

Dzięki za info, musiałem przeoczyć ten post. Szkoda, że ten wydłużony odcinek jest akurat taki sobie, ale i tak warto będzie zobaczyć.

"taki sobie" to wielki eufemizm, ale mimo to wydanie jest godne posiadania
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#479 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 05.02.2008 - |19:44|

Tak jak obiecałem piszę czy są dodatki.
Dzisiaj przyszło więc jeszcze nie przejrzałem wszystkiego to w końcu ponad 30 płyt. :)
W książeczce dołączonej ze spisem wymienione są tylko odcinki bez dodatków.

Odpaliłem więc pierwsza płytkę z sezonu 1 i oto jak widać są "special features".
Zamieściłem poniżej dwa zrzuty i widać ,że jest 1 komentarz i 2 filmy.

Odpaliłem też jakąś płytkę z sezonu 4 i jako dodatki były komentarze potem jakąś jeszcze i już nie było na niej dodatków.
Wygląda na to ,że po prostu dodatki są na wybranych płytkach z każdego sezonu.

A teraz to co najlepsze cały box czyli komplet 6 sezonów + przesłanie = koszt wyszedł 196 zł. :D
Aż boję się pomyśleć ile policzą sobie u nas po ewentualnym wydaniu za 1 sezon DC- pewnie tyle ile napisałem powyżej za cały komplet.
Patrząc na ceny Ally M. czy Angela lub Buffy to ............. :( :o :huh:

Fajnie też ,że są napisy bo jednak jak młodzi zaczną jechać z swoją wymową i szybkością mówienia to się przydają.

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Użytkownik biku1 edytował ten post 05.02.2008 - |19:51|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#480 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 06.02.2008 - |11:45|

Pisałem co z drugim sezonem "Supernatural" do firmy Galapagos, po jednym dniu otrzymałem odpowiedź:

Niestety obecnie, ze względu na problemy techniczne, nie mamy możliwości wydania tego sezonu. Po otrzymaniu potwierdzenia daty wydania poinformujemy o tym na naszej stronie internetowej.

Czyli planują wydać, ale na razie nie mogą i to raczej nie zależy od nich (chodzi zapewne o tą zgodę)...
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych