No te informacje nie brzmia zbyt zachecajaca. Wyglada na to że najlepiej by to zakonczyli w tym sezonie i byłby spokój. Jak ogladałem ostatni odcinek to az mnie skrecało. Mam nadzieje że bedzie jeszcze troche lepiej z koncem sezonu
Wedle zapowiedzi producentów 2 połowa sezonu 8 ma być o wiele lepsza do 1. Nie spodziewam się jednak za wiele - serial idzie w stronę komiksu a sam komiks niekiedy jest bardzo cukierkowy z przerysowanymi bohaterami. Tak naprawdę w uniwersum DC panuje nieład i ciężko o jednolita wersje wydarzeń dla każdego okresu. Jeżeli miąłbym wybierać to najbardziej uporządkowaną opowieścią o Supermaniane jest seria Menn Of Stell - którą wielu uważa za właściwą dla wydarzeń w uniwersum DC - za ciekawostek wymienię : pierwszych komiksach superman był niezniszczalny - dopiero potem stopniowo pozbawiano go mocy, "Daily Planet" nosiło nazwę "The Daily Star" a Lex nie był biznesmenem tylko szalonym naukowcem. Takie mieszanie faktów niekorzystnie wpływa na sama serial ponieważ ta sama historia jest opowiada w coraz to nowy sposób.
Nie wiem czy dobrze że twórcy idą w świat komiksu - może dla tego że chcą przyciągnąć jego fanów. Co nie jest dobrym pomysłem - bo jeżeli robić serial oparty na komiksie to od początku a nie w połowie zmieniać jego fabułę.
Samllville to bardziej serial dal fanów supermena i uniwersum DC niż dla przeciętnego widza.
Użytkownik rexus edytował ten post 19.01.2009 - |20:26|