Skocz do zawartości

Zdjęcie

SPORT

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1289 odpowiedzi w tym temacie

#461 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 14.04.2004 - |12:32|

W nowym rankingu FIFA Polska spadła oczywiscie po ostatniej przegranej z USA. To normalne, ale zobaczcie jak wyglada czołówka najlepszych zespołów świata:

1. (1) Brazylia 840 pkt
2. (2) Francja 821
3. (3) Hiszpania 790
4. (5) Meksyk 742
5. (4) Holandia 740 .
5. (6) Argentyna 740
7. (10) Niemcy 735
8. (9) Turcja 732
9. (6) Czechy 729
10. (6) Anglia 724
11. (12) USA 722
11. (11) Włochy 722
13. (13) Kamerun 721
14. (14) Dania 704
15. (15) Irlandia 702
16. (16) Belgia 682
17. (24) Iran 669
17. (17) Portugalia 669
19. (18) Kostaryka 668
20. (22) Korea Płd. 666
21. (22) Szwecja 665..
30. (24) Polska 653
66. (65) Walia 530
69. (71) Austria 524
115. (124) Irlandia Północna 400
118. (117) Azerbejdżan 398

Jeśli Iran jest lepszy od Szwecji i Portugalii, a nawet Koreii Południowej, a na czwartym miejscu w tabelii jest Meksyk, to ja zaczynam coraz mniej powaznie traktowac ten ranking...
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#462 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 14.04.2004 - |13:18|

Hmm - na wstepie pragne milosnikow snookera przeprosic - niestety nie bylem w stanie stukac - choc obejrzalem prawie wszystkie relacje. Moja Ukochana jak tylko zorientowala sie ze mam troszke czasu wolnego - skutecznie go zajela :D

Wracajmy do snookera - Players Championship wygral Jimmi White. W finale spotkal sie z Paul'em Hunter'em. Spotkanie zakonczylo sie wynikiem 9 - 6 dla White'a. Niestety nie ogladalem go - wiec nie jestem w stanie go opisac (ah ten moj Aniolek :D).

Turniej stal na wysokim poziomie i walki byly zaciete. Mam nadzieje ze juz nie mozecie sie doczekac Mistrzostw Swiata - ja nie moge. :D Relacje rozpoczynaja sie dnia 17 kwietnia - i beda emitowane przez 2 tygodnie. Srednio 4 wejscia w ciagu dnia - potezna dawka snookera na najwyzszym poziomie.

Mam nadzieje ze wspolnie bedziemy je ogladac. :D

Dołączona grafika

Dla zagorzalych fanow ponizsza fotka - tak cieszyl sie Mark Williams w zeszlym roku po zdobyciu mistrzostwa:

Dołączona grafika
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#463 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 14.04.2004 - |16:10|

Teraz to się strasznie naraże miłośnikom Legi Warszawa i Jagieloni Białystok. Uważam że za wczorajsze burdy na stadionie powinny zostać ukarane obydwie drużyny wykluczeniem z Pucharu Polski (wielka kara dla kibiców ) i następnych kilka męczy (np: 4 ) powinno odbyć się przy pustych trybunach.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#464 ivo

ivo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 99 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 15.04.2004 - |12:04|

Wydaje się, że za pożądek na stadionie odpowiadają gospodarze więc niby dlaczego należy ukarać Legię ?
  • 0

#465 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 15.04.2004 - |13:11|

Za chamstwo pseudokiboli, których jedynym celem w życiu jest się nachlać, naćpać i napierda...ć z innymi. I nie piszę tylko o kibolach Legii, ale i o innych przestępcach.
Ciekawszą karą byłoby wykluczenie nie kibiców, a drużyn z rozgrywek.

gulus
  • 0

#466 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 15.04.2004 - |20:16|

I stało się: Wydział Dyscypliny Polskiego Związku Piłki Nożnej ukarał Jagiellonię Białystok walkowerem (0:3) oraz karą w wysokości 30 tysięcy złotych. Na Legię nałożona został kara finansowa w wysokości 10 tysięcy złotych.
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#467 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 15.04.2004 - |20:20|

Pięknie, to jest gaża średniej klasy piłkarza.

gulus
  • 0

#468 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 15.04.2004 - |21:30|

Pięknie, to jest gaża średniej klasy piłkarza.

I to tylko miesięczna . Ale i tak uważam że obydwie drużyny powinny wylecieć z Pucharu Polski.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#469 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 18.04.2004 - |11:01|

Zabił kolegę przy podpisywaniu kontraktu

Bramkarz z Hondurasu, Robinson Tomas Menendez, został skazany przez sąd w stolicy tego kraju, Tegucigalpie, na 10 lat więzienia za zabójstwo kolegi z drużyny, Jorge Alberto Espinozy - pisze jeden z serwisów sportowych.

Do zdarzenia doszło 31 lipca 2003 roku, a rozpoczęło się od kłótni o... długopis.

Zarówno 23-letni Melendez, jak i 22-letni Espinoza mieli podpisać nowe kontrakty z dwukrotnym mistrzem Hondurasu, Platense.

Melendez nie chciał pożyczyć długopisu swojemu koledze, żeby ten mógł podpisać swoją umowę. Wówczas doszło do szamotaniny między tymi piłkarzami. W jej trakcie Menendez zadał kilka ciosów pięściami koledze. Obrażenia 22-latka okazały się jednak śmiertelne.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#470 VinIc

VinIc

Starszy szeregowy

• VIP
  • 147 postów

Napisano 25.04.2004 - |20:26|

Chciałbym zapytać forumowiczów czy któryś z Was wie czy w telewizji polskiej emitowane są mecze koszykówki NBA.
Pytam bo mi jej troszke brakuje. W dawnych czasch mecze takie były emitowane przez tvp2. Niestety nadeszły złe czasy dla polskiej telewizji i przestano nadawanie NBA. Nieco później meczami można było sie cieszyć na tvn ale tylko przez 2 lub 3 lata (nie jestem pewien na 100%). Następnie wycofano emisję. Czemu - nie mam pojęcia.
Jeśli chodzi o canal+ albo dsf niestety nie mam tych kanałów. Natomiast śledzeniem "suchych tabel" na necie mi się znudziło.
Z góry dzięki za info
  • 0

#471 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 27.04.2004 - |10:50|

NBA teraz jest do bani .... jak MJ odszedł z Byków to straszne szmabo sie tam zrobiło, wielu naśladowców MJ ale nikt nie jest dostatecznie dobry by zasłużyc na miano nastepcy Michaela ......

Moje kibicowanie ogranicza sie do sprawdzania wyników mojego ulubionego zespołu .... no moze dwóch ulubionych ale tak cienko grają, że aż sie chce płakać .....
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#472 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 27.04.2004 - |12:31|

Moje kibicowanie ogranicza sie do sprawdzania wyników mojego ulubionego zespołu ....

Niech zgadnę... Chicago Bulls? :rolleyes:
  • 0
"...something takes a part of me..."

#473 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 27.04.2004 - |17:57|

Niech zgadnę... Chicago Bulls?  :rolleyes:

No nie zupełnie ale po częsci .... zawsze kibicowałem GS Warriors - zaczołem pod koniec lat 80 im kibicować a że jestem wierny jednym barwom to dalej to ciągne.
Moi kumple sa zapalonymi fanami zespołow które sa na topie - wydaje mi sie głupie no ale cóz sa ludzie normalni i są dziwni :)
  • 0

Dołączona grafika

#474 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 27.04.2004 - |19:07|

Co do Jordana-nigdy za nim nie przepadałem.Każdy tylko chciał go naśladować <_< Jednak nabrałem do niego szacunku po powrocie na parkiety w niedawnych sezonach :) Zaimponował :) Obecnie w NBA liczy się tylko dla mnie już od paru dobrych lat Los Angeles Lakers :) Niestety meczy w tv jak nima tak nima :/
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#475 VinIc

VinIc

Starszy szeregowy

• VIP
  • 147 postów

Napisano 27.04.2004 - |20:25|

Czyli sprawa wyjaśniona. Meczy NBA nie ma w polskiej telewizji.

Rzeczwiście Jordan wnosił do swej gry pewien styl i ciężko innym zawodnikom mu dorównać. Niemniej jednak wydaje mi się, że kilku by się znalazło (Chamberlain, Bryant, Carter).
Poza tym wydaję mi się, że nie można rezygnować z NBA po utracie swego idola. Uważam, że mecze powinno oglądać się nie dla zawodników lecz dla "czystej" gry.

ps.moją ulubiona drużyną jest
--|--------> Toronto Raptors <--------|--
  • 0

#476 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 28.04.2004 - |08:32|

moze nie tylko odejscie Jordana z NBA mnie zniechęciło do tej ligi ale ogólna postawa innych zawodników - walki o kontrakty dla nic nie znaczących zawodników, cwaniactwo, pazerstwo, rozboje ... beeeee zrezygnowałem, zainteresowałem sie bardziej "meskim" sportem - hokejem NHL :)

MJ potrafił sie sprzedac, nie tak jak Grant Hill na początku swojej kariery w Detroit Pistons gdzie wygladał jak baner reklamowy a nie zawodnik a dzisiejsi zawodnicy niemajacy talentu do gry chcą tylko więcej i więcej i obrazaja lepszych od siebie
  • 0

Dołączona grafika

#477 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 01.05.2004 - |20:59|

Katharn, mistrzostwa świata już w fazie finałów, a Ty nic?

gulus po jednym nudnym i jednym ciekawym półfinale
  • 0

#478 hvolt

hvolt

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPruszków

Napisano 06.05.2004 - |18:50|

Katharn, mistrzostwa świata już w fazie finałów, a Ty nic?

gulus po jednym nudnym i jednym ciekawym półfinale

Już dawano po finale i to niestety jednostronnym, a ty Katharn dalej nic? :D

Pzdr :lol:
-----------
  • 0

#479 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 06.05.2004 - |20:31|

A ty się nie zrywasz? Za szablę nie chwytasz? Na koń nie siadasz? Co się z tobą stało żołnierzu...

Yyyyy... sorry... chyba mnie poniosło :ph34r: .
  • 0
"...something takes a part of me..."

#480 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 06.05.2004 - |21:49|

Ogladalem, Ogladalem..... Nic nie pisalem - niestety ostatnio na zagladanie na forum czasu juz nie starczylo :( (jak tylko moj Aniolek dowiedzial sie ze mam troszke wolnego czasu - zabral sie skutecznie za wypelnianie go :D - nie powiem przyjemne to wypelnianie bylo :D)

Ale nie ma strachu oto fotka nowego mistrza swiata - Ronnie O'Sullivan:

Dołączona grafika

A oto przegrany spotkania finalowego, lecz wcale nie jest on nieszczesliwy :)zarobil 125 tys funtow i z pozycji 28 w rankingu przesunal na pozycje bodajze 15 :D - panie, panowie - Graeme Dott :

Dołączona grafika

Final - coz - tak jak polfinal w wykonaniu O'Sullivana - bardzo jednostronny - choć moim zdaniem Dott zagral dobrze - o maly wlos pierwsza sesja pojedynku zakonczylaby sie zwyciestwem wlasnie Dott'a :)
W sumie najbardziej bylo mi zal tych kibicow - ktorzy wybulili 28 funciakow za wstep na ostatnia - poniedzialkowa wieczora sesje. Mogli obejrzec tylko dwa frame'y (nie liczac malego pokazu ale o tym za chwilke).
Uwazam ze puchar nalezal sie O'Sullivanowi - to byl dla niego dosc dobry sezon. Poza tym lubie Ronniego - za jego styl gry - bardzo ryzykancki w pewnych momentach i zaluje ze nie udalo mu sie wbic 147 :( (nawet nie wiecie jak jeknalem jak Hendry w polfinale zepsul sobie 147 :))

Wracajac do finalu - ostatnia sesja tegoz rozpoczela sie strasznie nietypowo. Otoz zawodnicy weszli na sale, usiedli, obsluga usunela schodki i nagle..... na sale (mam na mysli sam dol - w otoczeniu stolu :D) wskoczyl mezczyzna. Zamaszystym ruchem zrzucil koszule, potem spodnie i zaczal wykonywac taneczne ruchy w stroju adamowym :D - oczywiscie ochrona zareagowala blyskawicznie - nie dosc szybko jednak :D

Hmm.... - teraz czekaja nasz juz tylko powtorki - niestety. Kolejny sezon rozpoczyna sie turniejem LG Cup - tak gdzies w pazdzierniku. W miedzy czasie mistrzostwa swiata w trickshotach snookerowych - a tam niepokonany nasz rodak - Bogdan Wolkowski (niestety Eurosport nie planuje relacji LIVE :( pokaza zawody ale prawdopodobnie jak w zeszlym roku - na rozgrzewke przed rozpoczeciem nowego sezonu snookera).

Fanow Snookera pozdrawiam - i mam nadzieje ze wybacza mi brak relacji z Mistrzostw Swiata.

Użytkownik Katharn edytował ten post 06.05.2004 - |21:51|

Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych