Skocz do zawartości

Zdjęcie

Heroes

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
688 odpowiedzi w tym temacie

#461 Jason

Jason

Kapral

• VIP
  • 172 postów

Napisano 13.02.2007 - |01:11|

8.5/10

Ładny smaczek wyłapałeś A George Takei grał w TOSie lt. Sulu

Dlatego prosze odrazu nie rzucać off topami... Nigdy nie wiadomo co się jeszcze wydarzy :D
A na serio hasełko rzuciłem całkiem dla żartu, ale zbieg okoliczności bardzo miły :) Nie sądziłem, że Claire tak szybka spotka się ze swoją mamą, a do tego odrazu wyjawią sobie rodzinną tajemnice :) Scenarzyści świetnie wiedzą, które wątki przedłużyć, a które podać nam odrazu na talerzu. Szacunek :) Wątek Hiro może i niespecjalny, ale za to ma miłą siostre :D No i nadrobili tym

NCC - 1701

:P
Niki rzeczywiście dość szybko wyszła z pudła... (Ta rodzinka to ma ciężkie jazdy :] ) Niby mieszał się w to Linderman, ale po tym jak załatwiła panią psycholog... No cóż :]

Stan Nevada nie jest już tego taki pewien.

:D A co do pokrewieństwa Claire z Nathanem... No cóż oby tylko nie wyszło, że wszyscy Bohaterowie to jedna wielka rodzinka :) Wątek Sylera utwierdził mnie w przekonaniu, że ten gość jest totalnym świrem :D Fajna scena kiedy zbliża się do mamy Claire i tym swoim głosem "Hi..." a zaraz potem wpada pan Bennet :D Swoją drogą z czego on strzelał, że gościa z przedpokoju odrzuciło aż do kuchni i przy okazji wgniótł się w lodówke? :huh:
  • 0
" Kiedy w mieście ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca "

Mordimer Madderin licencjonowany Inkwizytor jego Ekscelencji Biskupa Hez Hezronu

#462 Mariusz Saint

Mariusz Saint

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów
  • MiastoNowy Sącz

Napisano 13.02.2007 - |17:32|

Heroes 1x15 - odcinek IMO słabszy od poprzednich, na szczęście sytuację ratuje niezawodny Sylar :D Ten epizod postawił kilka pytań, na które będzie odpowiadał - mam nadzieję - odcinek następny i że będzie ciekawiej :) A zapowiedź 1x16 sugeruje jakieś dramatyczne wydarzenia, i nie mam tu na myśli premiery Windows Vista :huh: (spot reklamowy, który widziałem, był stylizowany na pulpity 3D w Viście :P )
  • 0
kaminaclose.jpg

#463 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 13.02.2007 - |21:53|

Powoli zastanawiam się gdzie ten serial zmierza.
Niestety wielkość bohaterów i wątków rozmywa fabułę i klimat oraz niebezpiecznie przypomina LOST.

Blondyna jako zabójczyni ŚWIETNA, zwłaszcza uśmieszek, pasuje do takiej roli idealnie.

Sylar też OK.

Z pewnością lepiej jeśli serial robiony był by metodą BSG czyli odcinek skupia CAŁKOWICIE na jednym wątku, bohaterze a nie że każdy ma swoje 5 min.

Użytkownik Quendi edytował ten post 13.02.2007 - |21:54|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#464 Jarekk

Jarekk

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 99 postów
  • MiastoBełchatów/Wrocław

Napisano 13.02.2007 - |23:07|

15 odcinek taki sobie. Brak Petera, który dla mnie jest najważniejszą postacią całego serialu daje się we znaki.

A co do następnego odcinka (to nie jest spoiler, tylko moje przemyślenie!):

Autorzy mówili, że kogoś uśmiercą. W zwiastunie powtarzane jest to dwa razy ("Someone dies"). Już po 15 odcinku łatwo się domyśleć o kogo chodzi, no chyba że scenarzyści planują niespodziankę ;)
  • 0
6.0 House, Six Feet Under, Lie To Me,
5.5 Chuck, Dexter, True Blood,
5.0 Supernatural, Weeds, Pushing Daisies, Reaper,
4.5 Californication, Lost, Smallville, The 4400,
4.0 Heroes, Kyle XY, Prison Break.

#465 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 13.02.2007 - |23:25|

a mi się ten odcinek podoba, no i mocne zakończenie. Inna sprawa, ze w ten sposob można ten serial ciągnąć w nieskończoność ;)
  • 0
"Uwielbiam zapach napalmu
o poranku..."

Cytat z filmu "Apocalypse Now"

#466 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 14.02.2007 - |13:44|

1x15

Mi również nowy odcinek się podobał. Wszystkie watki ciekawe, historia owszem coraz bardziej zakręcona, ale nadal wciąga.

PLUSY:

+ Parkman w nowej roli. No tutaj sie z jednej strony popisał (bo przeżył spotkanie z zabójczynią Jessicą i zdobył diamenty), ale z drugiej nie udało mu się ochronić tego faceta. Mimo to plus dla Parkmana, ktory coraz bardziej jest świadomy swojej zdolności i umi ja wykorzystywać tam gdzie trzeba. Ciekawe co zrobi teraz z tymi diamentami? :D Może kupi żonie coś ładnego B)
+ Parkman miał cholernego farta w momencie w którym wyleciał przez okno
+ plus dla Nathana - myślałem, ze facet kompletnie oleje swoją byłą dziewczynę, nie spotka się z nią, nie mowiąc już o pieniądzach.
+ Claire coraz bardziej drąży i drąży.To już nie ta sama czirliderka którą poznalismy prae miesięcy temu. dziewczyna jest gotowa na podjęcie ryzyka, jakie więże się z grzebaniem w przeszłości swoich dwóch rodzin.
+ rewelacyjny wątek Sylara :) Bez tego faceta ten serial dużo by stracił, bad guy jakiego potrzeba w tym serialu. Ciekawie zapowiada się nowy duet Sylar-Sures pracujący razem :D

MINUSY:

- "zamknięcie" Nikki i podszycie się pod nią Jessicy będzie zgubne, zarówno dla niej samej, jak i dla jej męza i dziecka. Wcześniej czy póxniej syn i mąż się dowiedzą kim obecnie jest Nikki/Jessica, oby wcześniej nikt jej nie zabił, zwazając na jej profesję morderczyni.
- Hiro i jego giermek dali się oszukać blondynie ;) Teraz ich misja ocalenia świata stanęła w miejscu, a Ando jest w niebezpieczeństwie
- szkoda mi przybranej matki Claire. Widać, że pan Bennet nie kocha swojej żony, gdyż zamiast jej pomóc coraz bardziej ją rani. Teraz doprowadził do tego, że stała się otępiała, chora i zagubiona. Ciekaw jestem czy Bennet był świadom, że pośrednio zrani tym też Claire. Widząc co się dzieje w domu, Claire zapewne nie wytrzyma psychicznie i opuści dom, wyruszy w poszukiwanie ojca albo pojedzie do prawdziwej matki. A może cała rodzinna trójka będzie razem?

Użytkownik Halavar edytował ten post 14.02.2007 - |13:46|

• 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#467 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 16.02.2007 - |21:15|

Odcinek nawet niezły:
- Parkman przechodzi na złą stronę :P A tak na serio to nawet sobie nieźle radził. (gdyby nie jego zdolność to wiedziałby, że jest tylko 1 osoba i mógłby ocalić tego typka, ale z drugiej strony nie wiedziałby o pułapce itd - taki mały paradoks)
- Sylar niezawodny, aż ciarki przechodzą
- sceny Claire i jej matką (biologiczną) całkiem sympatyczne, czego nie mogę powiedzieć o tych z tą przyszywaną. Zaczyna mnie już drażnić to ciągłe wymazywanie pamięci i postawa pana Benetta
- akcja Hiro i Ando przeciętna, mam nadzieję, że się duet nie rozsypie.
  • 0
The memory remains.

#468 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 20.02.2007 - |10:16|

116 rozpoczal sie dosc powolnie, jednak zakonczyl sie interesujaco ;)
Clair wrescie przeciwstawila sie Bennetowi, na dodatek benneta odwiedzila grupka bohaterow a ten nie ma tego Haitanczyka przy sobie, Biedny bennecik ;).
Fajny byl tez moment jak Peter zatrzymal pociski i latal nad Nowym yorkiem. Szkoda tylko ze jego mentor go zostawil, skutki moga byc nieprzewidywalne.
Pozatym pozostaje juz tylko jedna umiejetnosc Petera ktorej jeszcze nie wykorzystal ... wladza nad czasem.

Mam nadzieje ze w 117 dowiemy sie chodz czesci tajemnic benneta.
Ocenia: 7,5
  • 0

#469 Bajrak

Bajrak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 20.02.2007 - |15:05|

wow. Duzo sie w nowym odcinku dzieje. Pojawila sie w koncu nowa postac znana z komiksow i werbuje swoja druzynke :) Ciekawe jak rozwinie sie sytuacja w domu Benneta. No i peter jednak juz sobie niezle radzi z mocami wiec moze jednak zmienia przyszlosc (swiadczyla by o tym smierc Simone ktora w jego wizji zyla). Tylko czy na lepsze? Nie chcialbym zeby Peter przeszedl na ciemna strone mocy. No i zastanawiam sie kiedy doktorek zauwazy ze sie buja z Sylerem po miescie ^^

mocne 8

Użytkownik Bajrak edytował ten post 20.02.2007 - |15:06|

• 0

#470 pablocoo

pablocoo

Kapral

• Grupa Hatak
  • 249 postów

Napisano 20.02.2007 - |20:26|

Miodna końcówka :D

Pozatym pozostaje juz tylko jedna umiejetnosc Petera ktorej jeszcze nie wykorzystal ... wladza nad czasem.

Już któryś raz to czytam, a z tego co pamiętam Peter nie spotkał Hero - jedyna okazję mieli w Odessie, a tam się minęli, kiedy Hiro próbował ratować kelnerkę.
Zapomniałem o czymś?
  • 0

#471 gregorysl

gregorysl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 20.02.2007 - |21:13|

Miodna końcówka :D
Już któryś raz to czytam, a z tego co pamiętam Peter nie spotkał Hero - jedyna okazję mieli w Odessie, a tam się minęli, kiedy Hiro próbował ratować kelnerkę.
Zapomniałem o czymś?

Spotkał sie z Hiro z przyszłości w metrze
  • 0

#472 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 20.02.2007 - |21:51|

Cały odcinek w miarę spokojny, ale końcówka niespodziewana ;)
Ciekawe, jak sytuacja rozwinie się w domu Bennetów i kiedy w końcu Mohinder zorientuje się, że jest z Sylerem.
Będzie się działo w następny odcinku :D
  • 0

#473 SiLenT

SiLenT

Redakcja GHN

• VIP
  • 271 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 20.02.2007 - |23:45|

Zmiażdżył mnie ten odcinek, jak na koniec Peter pokazuje swoja ciemna stronę - skojarzył mi się motyw z Star Wars jak w którejś książce Luke Skywalker przeszedł na ciemna stronę mocy. W kilku następnych odcinkach może być ciekawie...
  • 0

Greed is eternal.

#474 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 21.02.2007 - |02:07|

Muszę przyznać, że po 1-16 jestem zdziwiony jak dobrze ten serial jest napisany, zagrany i zrobiony.
Akcja idzie w kapitalnym tempie, stale się posuwa do przodu, masa zwrotów i emocjonującytch moentów i do tego ten specyficzny klimat.
Duże brawa. Wyrasta nam nowy król na serialowej arenie?
  • 0

#475 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 21.02.2007 - |11:48|

Zmiażdżył mnie ten odcinek, jak na koniec Peter pokazuje swoja ciemna stronę - skojarzył mi się motyw z Star Wars jak w którejś książce Luke Skywalker przeszedł na ciemna stronę mocy. W kilku następnych odcinkach może być ciekawie...

To samo i mi się skojarzyło :D

Odcinek 1x 16 - 9/10
-Peter i ciemna strona mocy :blink: ? Może właśnie w ten sposób zbliża się do wybuchu, bo wybuch może być KONTROLOWANY? :huh:
-Cholerny Sylar i tępy Mohinder (choć zaczyna już kojarzyć fakty ;) )

+Peter i jego moce :D
+Powrót zdolności Hiro

Użytkownik garus edytował ten post 21.02.2007 - |12:33|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#476 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 21.02.2007 - |12:07|

Odcinek 1x 17 - 9/10

LOL?!!

1x16 ;) To jest 16 nie 17 odcinek :)

Spotkał sie z Hiro z przyszłości w metrze

Nie w przyszlosci ale w terazniejszosci, jak Peter i Mohinder jechali razem metrem.
  • 0

#477 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 21.02.2007 - |12:35|

LOL?!!

1x16 ;) To jest 16 nie 17 odcinek :)

Faktycznie ;D Poprawiłem

Nie w przyszlosci ale w terazniejszosci, jak Peter i Mohinder jechali razem metrem.

Jasne, że w teraźniejszości, gregyorysl napisał "Spotkał sie z Hiro Z przyszłości w metrze" a nie "Spotkał sie z Hiro W przyszłości w metrze" :buu:

PS. 1:1 ;)

Użytkownik garus edytował ten post 21.02.2007 - |12:37|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#478 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 21.02.2007 - |18:06|

1x16

Robi się coraz ciekawiej :D

PLUSY:

+ młody "jedi" Peter nadal pobiera nauki u mistrza Anglika. Wreszcie bylo widac postępy w przyswajaniu umiejętności. Peter okazuje się teraz megaherosem, fecet ma dostęp do wszystkich umiejętnosci ludzi, z którymi miał nawet chwilowy kontakt.
+ brawo dla Claire, dziewczyna wreszcie przestała tłamsić swoich uczuć w sobie i powiedziała ojcu co o nim myśli.
+ wesoły duet Mohinder & Sylar w akcji :) Ta dwójka mi się chyba najbardziej podoba, a po tym odcinku już wiem, że ich misja znajdywania nowych herosów będzie obfitować w masę atrakcji. Na pierwszy odstrzał (dla Sylara) poszła baba-mechanik słuchajaca rapu :D Ciekawą zdolność miała, ale według mnie chyba zbyt uciążliwą w życiu. Ciekawe czy Sylar ja opanuje. Aha, no i plus za scenę zabójstwa tej babki.
+ wreszcie pojawia się wyczekiwana nowa postać Hanag Gidelman. Dziewczyna chyba chce stworzyć jakąś grupę herosów, chcących złapać i ukarać "stworzycieli herosów". Szybko dołączyli do niej Ted a potem Matt. W scenie napadu na dom Bennetów wyglądali na zgranych i wkurzonych, jednym słowem zapowiada się nieżły odcinek za tydzień.
+ super scena zatrzymania czasu przez Petera a potem lot nad miastem nocą :)
+ czy ja dobrze widzę, czyżby Moc powróciła u Hiro? No to czekałem :B

MINUSY:

- patrząc na to, co dzieje się z Peterem, jak wchłania i używa jednej umiejetnosci za drugą, i to co robi Sylar można juz teraz przwidywać, jaki będzie koniec sezonu. Wygląda na to, ze będziemy mieć pojedynek dwóch superherosów, którzy z odcinka na odcinek będą coraz silniejsi aż w ostatnim odcinku "uzbrojeni" w multum umiejętnosci stoczą ze sobą pojedynek. A taka persektywa niezbyt mi się podoba.
- zegnamy się z niewidzialnym Anglikiem :( Szkoda, bo facet był rewelacyjny.

Użytkownik Halavar edytował ten post 21.02.2007 - |18:51|

• 0

#479 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 21.02.2007 - |18:28|

super scena zatrzymania czasu przez Petera

Mnie sie wydaje ze nie zatrzymal czasu ale uzyl telekinezy tak jak chwile wczesniej podczas treningu z Anglikiem.
  • 0

#480 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 21.02.2007 - |18:52|

Mnie sie wydaje ze nie zatrzymal czasu ale uzyl telekinezy tak jak chwile wczesniej podczas treningu z Anglikiem.

tak, tak, masz racje. Zatrzymania czasu to nasz Peter chyba nie zna.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych