Skocz do zawartości

Zdjęcie

Prison Break

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1005 odpowiedzi w tym temacie

#461 jesteMTu

jesteMTu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 47 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 03.10.2006 - |23:43|

(ciekawe w jaki sposob udowodni ze to bylo samobojstwo jak Mahone strzelil pare razy?)

On nie pozorował samobójstwa tylko obronę konieczną tzn zbieg wyrwał mu pistolet i musiał go zastrzelić. No bo kto by uwierzył że koleś strzelił do siebie pare razy :huh:
  • 0

#462 Arkar

Arkar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 04.10.2006 - |00:09|

Odcinek wymiata! Nic dodać, nic ująć i już ni mogę się doczekać następnego.
Rozczarował mnie tylko Linc swoją bezsensowną i nie podobną do niego akcją.
Swoją drogą zastanawia mnie teraz tylko, co zrobi agent Lance, którego plany właśnie zaczął torpedować agent Kim. Zanosi się na akcję odwetową tracącego pozycję agenta, który z trudem już ukrywa swoje rozczarowanie.
A tak poza tym, gdzie się podział ojciec Scofielda i Burrowsa oraz wątek firmy. Zostało zaczętych tyle wątków, że autorzy w obecnym tempie nie zdąrzą ich pewnie zakończyć do końca tego sezonu.
  • 0

#463 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 04.10.2006 - |03:39|

A moim zdaniem odcinek był tym razem średni.
Sucre w idiotycznej akcji z pisltoletem do kumpli.
Tweener, który dokonuje idiotycznego wyboru i to bez jakiegoś ensownego uzasadnienia. No i szkoda aktora bo był świetny.
Morderca w FBi i w dodatku narkoman? To chyba już przegięcie.
A na dodatek idiotyczny wyjazd Burrowsa po syna.
Gubernator ginie w strzeżonym domu i oczywiście nikt nic nie wie? Takie cuda to sa dobre w Erze albo w Vanished, ale Vanished sprzedaje takie ściemy w 2 razy lepszej oprawie i klimacie niż ostatni odcinek PB.
Moim zdaniem ten odcinek był naprawdę kiepski i raził sztucznością w sensie poszukiwania na siłę napięcia i zwrotów akcji.
5/10 - POzdr.
  • 0

#464 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 04.10.2006 - |07:35|

Mahone bierze srodki na uspokojenie, a nie narkotyki
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#465 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 04.10.2006 - |08:49|

Jednym słowem - WOW, takiego odcinka jeszcze nie było w tym sezonie. antastyczny odcinek, naprawdę duzo się dzieje, akcja cały czas narasta, lecimy od jednej postaci do drugiej, a przy każdej z nich, zawsze jest co oglądać. Ciekaw jestem co mają na swoje usprawiedliwienie ta masa malkontentów, ktora przez pare miesięcy cały czas narzekala, że powstaje 2 sezon, i już z góry wiedzieli, ze to będzie marna kontynacja świetnego 1 sezonu. Mylili się :P

Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie ;)
Siodmy odcinek mnie zmiazdzyl, rozmontowal i wykrecil mozgownice na lewa strone :D Czegos takiego, tak fenomenalnie pokazanego nie spodziewalem sie w najbardziej wybujalych fantazjach! :D Dla mnie, tym jednym odcinkiem PB odkupil wszelkie winy i zwyczajnie nokautuje teraz jakikolwiek inny serial. Po prostu inny swiat. Serio, ogladalem wczoraj w nocy a ciagle mam gesia skorke myslac o tym, co sie wydarzylo w najnowszym odcinku. Ech, i tylko zal serce sciska, gdy czlek pomysli, ze kolejny episod za miesiac :(
  • 0

#466 gregov

gregov

Szeregowy

• Email
  • 21 postów

Napisano 04.10.2006 - |10:25|

Takiego obrotu sprawy się nie spodziewałem po tym epizodzie ale po kolei:
-Mahone ma kiepskie metody przesłuchania, gdyby przesłuchanie prowadził Rafalski z Fali Zbrodni to ten sezon miałby zapewne tylko 7 epizodów bo Tweener sprzedałby wszystkich :D, chociaz w scenie przed drzwiami miałem przebłysk że jednak Tweener zaprowadził ich do tego domu a retrospekcja ze sceną w której po ucieczce Michael każe mu odejść jest formą usprawiedliwienia się, na szczęście się myliłem,
-nie dziwi mnie wypuszczenie LJ'a z więzienia, w końcu trafił tam za niewinność, nie jest już potrzebny to mogli swoje własne dowody w łatwy sposób obalić i go wypuścić, ciekawa zagrywka i udana, chociaż nic by z tego nie wyszło gdyby blondyna nie miała tv w garażu :D
-gubernator Tancredi gdy tylko zaczął myśleć nie tak jak powinien i zaczął być problemem został usunięty, jego lokaj napewno o wszystkim wiedział, nic nie powie bo znamy metody postępowania ludzi pokroju Kellermana czy Quinna z poprzedniego sezonu,
-Sarah ma teraz wąskie pole manewru: albo da sie wpakować za narkotyki albo ruszy na spotkanie z Michaelem, moim zdaniem jest to ten sam czas i miejsce jak w przypadku Lincolna, tylko czy uda jej się do tego dojść,
-Lincolnowi chyba ktoś wyłączył myślenie, jak można było od razu nie podejrzeć, że to pułapka?
-no i największa niespodzianka - Sucre, albo chce zgarnąć łup tylko dla siebie albo chce sie z tego wyplątać oddając siebie i przy okazji innych w ręce sprawiedliwości, ciekawi mnie tylko że w takim momencie jak wydobywanie 5 milionów dolarów cała grupa ma do siebie tyle zaufanie że zostawiają jednego z nich z bronią,

następny epizod dopiero za niecały miesiąc, szkoda, na szczęście od piątku BSG będzie mi osładzał tydzień :)
  • 0

#467 Mariusz Saint

Mariusz Saint

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów
  • MiastoNowy Sącz

Napisano 04.10.2006 - |10:35|

-Sarah ma teraz wąskie pole manewru: albo da sie wpakować za narkotyki albo ruszy na spotkanie z Michaelem, moim zdaniem jest to ten sam czas i miejsce jak w przypadku Lincolna, tylko czy uda jej się do tego dojść,

Tam chyba ktoś się czaił na nią i przypuszczam, że będą chcieli upozorować samobójstwo, a nie wpakować do więzienia :) (a przynajmniej tak zrozumiałem Twoją wypowiedź)

następny epizod dopiero za niecały miesiąc, szkoda, na szczęście od piątku BSG będzie mi osładzał tydzień :)

Dr House też ma przerwę... ;/
Sam odcinek niesamowicie mi się podobał, nie przypuszczałem, że po pierwszych idiotycznych epizodach drugiego sezonu ten serial będzie potrafił się tak podnieść. Jak sprawdziłem, scenariusz tego odcinka napisał jakiś nowy człowiek (wcześniej nie napisał żadnego scenariusza do PB), widać zatrudnili kogoś ze świeżymi pomysłami :)
  • 0
kaminaclose.jpg

#468 gregov

gregov

Szeregowy

• Email
  • 21 postów

Napisano 04.10.2006 - |10:45|

Tam chyba ktoś się czaił na nią i przypuszczam, że będą chcieli upozorować samobójstwo, a nie wpakować do więzienia :) (a przynajmniej tak zrozumiałem Twoją wypowiedź)

chyba przez moją sympatie do Sary nie brałem pod uwage takiego czarnego scenariusza :P
wszystko zależy od tego czy uda jej się wydostać z mieszkania czy nie
  • 0

#469 Quentin

Quentin

Starszy plutonowy

• Email
  • 581 postów
  • MiastoKrzesło przed kompem

Napisano 04.10.2006 - |11:01|

Ech, i tylko zal serce sciska, gdy czlek pomysli, ze kolejny episod za miesiac :(

Za trzy tygodnie. Przesunęli premierę 2x08 z 30 na 23 października.
  • 0
Bezpłciowa sygnatura zgodna z regulaminem.

#470 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 04.10.2006 - |11:06|

Za trzy tygodnie. Przesunęli premierę 2x08 z 30 na 23 października.

no to dobrze, choc 3 tygodnie to tez szmat czasu ;)
  • 0

#471 Kasia

Kasia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 04.10.2006 - |17:57|

A ja się z lekka zawiodłam...
Przegięli z tym zabijaniem postaci. I to takich ważniejszych. Jak jeszcze Sarę uśmiercą to już w ogóle będzie kompletna kaszana. Szkoda Tweenera, lubiłam go. I jeszcze świetna akcja z tą dziewczyną. Genialnie to wykombinował. Nie no, naprawdę szkoda. Przesadzili.
Właściwie to dlaczego Mahone to zrobił? Wkurzył się, że David tak go wykiwał? A może to dlatego, że zwierzył się mu, że zabił tego gościa?
  • 0

#472 blizniak1

blizniak1

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 04.10.2006 - |21:12|

Moze i przesadzili ale zaczelo sie teraz niezle dziac :) W koncu 2 sezon dorownal pierwszemu :)

Użytkownik blizniak1 edytował ten post 04.10.2006 - |21:13|

• 0

#473 Cyrric

Cyrric

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 134 postów

Napisano 05.10.2006 - |08:58|

wiec w koncu ile ma byc tych odcinkow w sezonie?
  • 0
Dołączona grafika

#474 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 05.10.2006 - |09:14|

Pewnie 22-24.
  • 0

#475 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 05.10.2006 - |14:07|

z pewnością drugi sezon nie dorównał pierwszemu
ten ma inny klimat, IMHO gorszy, bo mimo tego ze bohaterowie powinni bac sie wszystkiego i byc osaczeni oni na to leją i w ogole nie mysla
totalna fantastyka, a to co Lincoln ma zamiar zrobic to juz wogole szczyt
najgorsza akcja tego sezonu bylo chyba to jak zginal Abruzzi
  • 0
You are what you believe yourself to be

#476 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 05.10.2006 - |15:12|

2x07 narazie najlepszy odcinek 2 sezonu:D mam taka mysl ciekawe czy Mahone bedzie tak wszystkich zbiegow zabijal (o 3 co wiemy ktorych scigal ten gwalcicel,Abruzzi i Tweener juz nie zyja), cos mi sie zdaje ze pan Mahone ma cos nie tak z glowaa ciekawe co z tego wynkinie , a inna moja mysl moze on tez dla Bialego Domu pracuje i ma zadanie wszystkich zlapac i zabic?
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#477 małpka

małpka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 06.10.2006 - |03:21|

- niepodobało mi sie zachowanie Burrowsa w stosunku do jego brata. Usłyszal tylko w TV newsa, i wybiegł z domu jak oszalay, kompletnie ignorując brata, i to, co dla niego Michael zrobił. Wedlug mnie było to zachowanie nielojalne, a decyzja zbyt pochopna. Lincoln nawet nie chciał poczekać głupie 10 minut i pomóc inym pakować kasę do toreb.
[/quote]

Doskonale go rozumiem. Mam córkę pięcioletnią i dla niej poświęcę i zrobię dokłądnie wszystko i wszystkich. W tym dokładnie momencie PB jest realistyczne do bólu.

Co Mahone ma na myśli mówiąc pod koniec do Tweenera: Nic do ciebie nie mam. Ale oni mają.
Czyżby to było zabójstwo na zlecenie rządu?

Użytkownik małpka edytował ten post 06.10.2006 - |03:25|

• 0

#478 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 06.10.2006 - |07:49|

chyba przez moją sympatie do Sary nie brałem pod uwage takiego czarnego scenariusza :P
wszystko zależy od tego czy uda jej się wydostać z mieszkania czy nie

Ja liczę na to że może temu kolesiowi nie spodoba się że nie dostaje rozkazów bezpośrednio od pani prezydent i postanowi zadziałać przeciwko niej. Wie gdzie Sara mieszka więc może ją uratuje :D.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#479 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 06.10.2006 - |08:17|

Ja liczę na to że może temu kolesiowi nie spodoba się że nie dostaje rozkazów bezpośrednio od pani prezydent i postanowi zadziałać przeciwko niej. Wie gdzie Sara mieszka więc może ją uratuje :D.

Też tak pomyślałem, zresztą w chwili gdy ten skośnooki mówił mu, że Sary też trzeba się pozbyć, "Lance" wyglądał jakby ktoś wbił mu nóż w serce :blink: może się zakochał? :P
  • 0

#480 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 06.10.2006 - |13:09|

Co Mahone ma na myśli mówiąc pod koniec do Tweenera: Nic do ciebie nie mam. Ale oni mają.
Czyżby to było zabójstwo na zlecenie rządu?

Najprawdopodobniej otoczenie prezydenta ma jakieś haki na Mahoney'a, i kazali mu używać wszelkich metod, nawet niedozwolonych, aby tylko zlapać Burrowsa i Scofielda, a reszta uciekinierow to tylko dodatek do glównej nagrody. Dlatego, można sądzić, że Mahoney majac zielone swiatło nawet na zabijanie, bedzie za wszelką cenę ścigał zbiegów z Fox River.

Przepowiadam za pare odcinków kalojnego trupa z jego spluwy :P
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych