Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Sarah Connor Chronicles

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
908 odpowiedzi w tym temacie

#461 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 01.10.2008 - |19:13|

Dla mnie odcinek był genialny i świetny. Wciąnął mnie maksymalnie. Po prostu dobra robota, a gra naszej terminator naprawdę zjawiskowa. Mówię to jaki weteran seriali, który chyba wszystko obejrzał co było i jest na rynku.
Doskonały motyw historii o przeszłości z przyszłości i ta nie narodzona jeszcze, prawdziwa allison :) na deser, której koniec wudzieliśmy w przebłyskach wspomnień terminatorki. Niezła rzecz. Nadal nie rozumiem marudzących tu osób bo wg mnie z tak idiotycznego materiału jak Terminator i Arnold mięśniak to, że zrobiono z tego coś tak ciekawego jak teraz to jest majstersztyk.
Niewiele obecnie rzeczy daje się oglądać, w ocekiwaniu na BSG s. 4,5 i kroniki są tu chlubnym wyjątkiem...
Mi się 2-04 b. podobało: 9/10.

Użytkownik Gaj edytował ten post 01.10.2008 - |19:15|

• 0

#462 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 01.10.2008 - |19:43|

No to wlasnie mowie.. jezeli komus sie nie podoba i tylko jeczy, to po co ma sie meczyc niech nie oglada :)

I wlasnie uzyles "ulubionego" argumentu, ktore cyklicznie pojawia sie na tym forum. Sprowadzajac przy okazji sens jakiejkolwiek rozmowy do absurdu.
Sugerujesz, ze jesli sie komus cos nie podoba, to ma siedziec cicho. Mylisz sie. To forum w zalozeniu jest dla ludzi myslacych, rowniez krytycznie. Nie tylko dla wazeliny.

Ja 70% filmow SciFi, ktore widzialem ( a widzialem ich na prawde sporo) uwazam za wielkie g***o. Czy z tego powodu nie moge sie na ich temat krytycznie wypowiedziec? Pomysl na tym :)
  • 0
Dołączona grafika

#463 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 01.10.2008 - |21:15|

Mozesz. Po to jest forum, zeby wrazic swoja opinie. Czy pozytywna czy zla.. no ale sorry.. jak ktos jeczy na kazdy odcinek to widocznie mu sie to nie podoba wiec ja mowie... po co sie meczyc?
Ja np tez negatywnie wypowiadam sie o SGA, ale ogladam bo to Stargate.. i jak widac po 10 odc na ktory czekalem od poczatku jak chca to potrafia..
  • 0

#464 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 01.10.2008 - |21:43|

Rzecz w tym ze ja sie nie mecze. Ogladam, bo tak chce - ale mi sie wiele rzeczy nie podoba, i pisze o tym glosno.

Podobnie bylo przy BSG. Tez widzialem wszystkie odcinki, tez jojczylem, i tez napotykalem na argumenty w stylu "nie podoba ci sie to nie ogladaj" . Dla mnie to zaden argument.
  • 0
Dołączona grafika

#465 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.10.2008 - |22:22|

"nie podoba ci sie to nie ogladaj" .
Dla mnie to zaden argument.

Ten argument ma rację bytu w stosunku do osób których wypowiedzi wyglądają tak:
O k... ale dno, tego się nie da oglądać, tylko jakieś ćwoki to oglądają , kto to kręci, po co, ale plastik śmierdzi na kilometr , trzeba być totalnie popapranym w stylu amerykańskiej widowni aby to oglądać/podobało się ...., dla idiotów itd itp + a bym zapomniał ;) wszystko podsumowane nieśmiertelnym Yntelektualnym słowem-kwintesencją wypowiedzi kiedy się nic nie ma do powiedzenia i cała recenzja to jedno słowo = zapychacz.
I tak co odcinek. ;)

Taka osoba ewidentnie się męczy i nas przy okazji.
Nie wiadomo po co to ogląda , chyba tylko aby sobie potem ulżyć , nie szukając nawet jakiś pozytywów czy też mając nadzieję na poprawę danego serialu. Z góry jest na wszystko nastawiona na nie.
Nie ma kompletnie ŻADNEGO racjonalnego uzasadnienia dla oglądania danego serialu.

A mi w tym odcinku "Sary.." bardzo podobały się flashbacki Cameron.
A i niezły motyw jak Allison/Cameron rozmawia przez telefon z "swoją" matką jak jest "z nią" w ciąży.
I wciąż się zastanawiam po kiego wprowadzali do fabuły tą ciężarną sąsiadkę.
Pasuje mi ona tutaj jak drzwi do lasu.

Użytkownik biku1 edytował ten post 01.10.2008 - |22:26|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#466 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 01.10.2008 - |22:57|

Tak, a więc rudy babsztyl ma za zadanie upewnić się, że Skynet powstanie oraz wyłapanie wszystkich wysłanych w teraźniejszość terminatorów - buntowników, z pomocą agenta Ellisona.
Pomysł z buntownikami jest nawet ciekawy - powstaje Skynet, który za pomocą broni jądrowej niszczy cywilizację, a potem za pomocą terminatorów wykańcza niedobitki ludzkości, lecz niektóre co bardziej zaawansowane modele terminatorów za bardzo się uczłowieczają i zaczynają szukać porozumienia z ludźmi.
Jest tylko jeden mały zgrzyt.
Cały ten motyw jest żywcem zerżnięty z BSG...
  • 0

#467 baban

baban

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 01.10.2008 - |23:58|

Co do tej grupy maszyn chcących pokoju: to była ściema, aby przekonać Allison do gadania. A dowód: w końcu Cameron ją zabiła, nie? Edit: Zgrzyt kości był dość jednoznaczny. Choć z kolei Cam nie zabija Jody. Ale i tak chcąca pokoju maszyna tak by nie traktowała człowieka. Poza tym co ja gadam: wieszanie głowy na palu nie jest pokojowym zamiarem ;D

Jeśli chodzi o Weaver: zapewne szuka ona Cameron, bo została ona jednorazowo wyposażona w tak zaawansowaną projekcję uczuć. Ale czy tylko projekcję? Czy to następny stopień ewolucji maszyn? Zagrożenie dla skynetu? W takich spekulacjach widzę głębię tej historii...

Jeśli chodzi o zerżnięcie z BSG: ten odcinek został napisany przez Toni Graphia. Nie muszę dodawać że napisała parę odcinków BSG przy czym była "współproducentem wykonawczym" z połowy odcinków?

90% scen z ciężarną można było się pozbyć, bo chodziło tylko o *spoiler* strzelnicę w następnym odcinku... Te sceny bardzo wybijały z toku.

Użytkownik baban edytował ten post 02.10.2008 - |00:10|

• 0

#468 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 02.10.2008 - |08:07|

Jeden z lepszych odcinków. Dowód że nie musi być rozpie*duchy na pół miasta by fabuła wciągnęła na maksa.
Coraz bardziej zalatuje mi BSG, w dodatku kompozytor muzyki ten sam. Ale to plus, uwielbiam jego kompozycje.

Poważnie FOX jest przekonany że Kroniki ciągną w dół PB? Jeśli to prawda to pracują tam więksi kretyni niż myślałem.

Użytkownik johnass edytował ten post 09.01.2012 - |16:37|

• 0

#469 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.10.2008 - |08:43|

Poważnie FOX jest przekonany że Kroniki ciągną w dół PB? Jeśli to prawda to pracują tam więksi kretyni niż myślałem.

Każda wymówka jest dobra, a co najlepsze to ostatnia oglądalność PB to 5.26 mln widzów natomiast "Sary.." to 5.53 mln.
Jak widać jest dosyć podobna.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#470 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 02.10.2008 - |10:26|

Tyle że PB spadł z bardzo wysokiego konia. Kroniki utrzymują się na mniej więcej tym samym poziomie.

Kilka słów do malkontentów.
Kroniki dla Terminatora są tym samym co Animatrix dla Matrixa, czyli dopełnieniem historii. Bo przecież skądś maszyny wraz z zapleczem musiały się wziąć. Nie jest tak że SkyNet puszcza atomówki i ludzkość od razu ma przechlapane. Już w T3 jest pokazane jak w dniu gdy SkyNet uzyskuje samoświadomość pojawia się T-X i przy okazji wpuszcza do sieci wirusa.
W Kronikach z kolei widać że w naszym świecie pojawiają się inne Terminatory, każdy z inną misją. Jeden pilnuje by powstał monitoring miasta, inny zbiera metal do budowy Terminatorów, w drugim sezonie T-1000 pracuje i pilnuje Turka. Wszystkie mają przygotować przyczółek dla Dnia Sądu.
Tak jak nieunikniony jest Dzień Sądu i powstanie SkyNet (zmieni się jedynie data i okoliczności) tak nieuniknione są narodziny Johna. Nawet jeli któraś z maszyn go zabije to pojawi się ktoś inny kto go zastąpi. Stąd moim zdaniem brak podróży T-101 to 1410 i zabicie jakiegoś kmiotka praprzodka Johna.
Taka jest moja opinia, choć nie powinniśmy tworzyć takiej filozofii do, bądźmy szczerzy, filmów z fabułą prostą jak drut. W końcu świat Terminatora jest płytki jak kałuża w porównaniu z BSG.
Tak czy inaczej Kroniki są bardzo miłym zapełniaczem czasu w oczekiwaniu na ostatni sezon BSG. No i tak Summer Glau...
  • 0

#471 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 02.10.2008 - |12:10|

Co do tej grupy maszyn chcących pokoju: to była ściema, aby przekonać Allison do gadania. A dowód: w końcu Cameron ją zabiła, nie?

To może dowodzić czegoś zupełnie odwrotnego - ponieważ Allison i tak miała zginąć, to powiedzenie jej prawdy niczego nie zmieniało.

Jeśli chodzi o Weaver: zapewne szuka ona Cameron, bo została ona jednorazowo wyposażona w tak zaawansowaną projekcję uczuć. Ale czy tylko projekcję? Czy to następny stopień ewolucji maszyn? Zagrożenie dla skynetu? W takich spekulacjach widzę głębię tej historii...

Projekcja uczuć? Cóż to takiego? Ja sadzę, że po prostu Cameron stworzyła na użytek swojej misji osobowość Allison, program, który mogła dowolnie włączać i wyłączać. Zaś Weaver szuka buntowników - komputerów, które potrafią "przejść na czerwonym", czyli potrafią zignorować wytyczone cele misji. Weaver ma też bardzo ważne zadanie - dopilnować powstania Skynetu. Czy mając tak ważną misję do spełnienia, dostałaby drugą, zupełnie banalną - pogoń za Cameron? To dowodzi, ze buntowników musi być więcej, i że stanowią poważne zagrożenie dla powstania Skynetu. Jest to też kolejna przesłanka ku temu, że Cameron powiedziała prawdę Allison.

Chęć zawarcia porozumienia z ludźmi wcale nie musi się wykluczać z misją zabicia Johna Connora - o ile Connor chce zniszczyć Skyneta, to być może buntownicy chcą go tylko ujarzmić, albo najpierw przejąc nad nim kontrolę, żeby zdezaktywować pozostałe terminatory i dopiero potem go zniszczyć.

I jeszcze jedno - na lotniskowcu w klatkach oprócz ludzi były zwierzęta - niedźwiedź i tygrys. O ile ludzie są potrzebni maszynom do tego, aby ich studiować, lepiej poznać i zrozumieć, a tym samym skuteczniej eksterminować, to zwierzęta są im potrzebne do... no właśnie do czego? Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to przetrwanie gatunku. Być może zbuntowane terminatory mają plan (podobnie jak cyloni ;) ), plan, który zakłada przywrócenie Ziemi do stanu sprzed WW3?
  • 0

#472 baban

baban

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 02.10.2008 - |12:11|

Futbol i taniec z gwiazdami miażdżą konkurencję :E Przez te dwa programy każdy inny show odczuł spadek dema w te feralne poniedziałki. Jeśli FOX chce ratować Sarę albo pb to niech przeniesie któryś z tych seriali na środę. W parze z Bones. Albo po prostu niech pomyślą i zobaczą w jaki timeslot pakują te seriale. Czyżby znowu szykował się cancel przyzwoitego serialu z powodu tragicznej strategii timeslotowej władz FOX? Nawet nie chcę przywoływać przykładów z przeszłości...

Ale nie można zapominać, że w tym roku dla FOX'a nie liczą się już tylko ratingi, ale także oglądalność poprzez DVR (premiera drugiego sezonu Kronik znalazły się pod tym względem w czołówce) oraz ściągnięcia przez legalne źródła. Jest nadzieja, że FOX wyemituje pozostałe 9 odcinków kończąc serial. Bo jak nie to na miejsce Kronik wskoczą powtórki jakiś innych produkcji. Jakie to jest traktowanie fanów? Absurd (czyt.: "FOX").

Produkcją Kronik zajmuje się Warner Bros. Tak samo jest z Terminatorem 4. Nie było by ciekawie gdyby serial Terminator został zdjęty z anteny. Co by to oznaczało dla T4? Może WB coś wskóra u FOX. Polityka, eh polityka.

Zobaczymy. Po następnym odcinku będzie dłuższa przerwa więc pewnie w tym czasie coś się wyjaśni.
  • 0

#473 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 02.10.2008 - |12:43|

Może pojawią się terminatorzy w tygrysiej skórze? :)
  • 0
http://magory.net - moja strona

#474 baban

baban

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 02.10.2008 - |13:23|

@Asignion: ta projekcja - chodziło mi właśnie o takie odtwarzanie osobowości Allison. Taki właśnie program. Ale nie prawdziwe uczucia itd. Twoje spekulacje na temat porozumienia mogą być trafne, jednak wychodzą one trochę za daleko poza to co zobaczyliśmy. Bo to co nam twórcy pokazali, to kłamstwo Cameron. Z resztą: który z nas ma rację, to się dopiero okaże : ) (oby)

Aha: i czemu Allison miała i tak zginąć? Jeśli maszyny nie były nastawione pokojowo to faktycznie: i tak miała zginąć.

Użytkownik baban edytował ten post 02.10.2008 - |13:39|

• 0

#475 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 02.10.2008 - |14:41|

Weaver szuka na 100% Cameron. Zapewne w przyszłości to ona stworzy i będzie liderem ruchu oporu maszyn. To ona będzie wyłapywać pojedyncze Terminatory i po ich przeprogramowaniu walczyć ze SkyNetem.

Nie wydaje mi się by FOX zdjął Kroniki przed końcem serii. Prędzej ten los czeka PB. FOX musi mieć jakąś zapchajdziurę do stycznia kiedy to rusza 24. Jeśli chodzi o oglądalność to FOX tak słabego sezonu chyba jeszcze nie miał. Jedyna nadzieja w 24. Ale to już ich wina, ciężko na to pracowali. PB 4 sezon, 24 siódmy. Ile można.
  • 0

#476 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 02.10.2008 - |17:16|

Twoje spekulacje na temat porozumienia mogą być trafne, jednak wychodzą one trochę za daleko poza to co zobaczyliśmy.

Taka jest właśnie istota spekulacji. :)

Bo to co nam twórcy pokazali, to kłamstwo Cameron.

Na jakiej podstawie twierdzisz, że Cameron okłamała Allison?

Aha: i czemu Allison miała i tak zginąć? Jeśli maszyny nie były nastawione pokojowo to faktycznie: i tak miała zginąć.

Jeśli Cameron skopiowała wygląd, głos i osobowość Allison, to nie po to, żeby później ryzykować zdemaskowanie przez oryginał, który uciekł z lotniskowca.
  • 0

#477 baban

baban

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 02.10.2008 - |17:39|

Na jakiej podstawie twierdzisz, że Cameron okłamała Allison?

Już mówiłem: aby skłonić Allison do mówienia. Tak samo jak kłastwem było, że Cam podziwia Connora. Podziwianie to chyba działka ludzi - uczucie. Podziwia, ale chce go za wszelką cenę zabić. Dziwne, nie? Chociaż wroga też można podziwiać...

Myślę, że Skynet nie pozwoliłby sobie na tworzenie terminatora z wolną wolą. Nigdy tak nie było. No może, że Cameron to pojedynczy przypadek. Aby lepiej wykonała zadanie infiltracji obozu Connora. I może wyszła spod kontroli i skynet obawia się, że stworzył niemal idealną kopię człowieka, co może spowodować, że skynet zginie z własnej broni. Ale nadal jest kwestia tego, że ruch oporu przeprogramował Cameron swoimi starymi sztuczkami... No i Cameron ciągle podkreśla, że "jest tak zaprogramowana". czyli wolna wola odpada. Chyba, że to też kłamstwo ;D Bo Cameron często kłamie. I to w ważnych sprawach, nie?

EDIT: nie zapomnijmy, że z chipem Cam nie wszystko jest w porządku : )

EDIT2: wiem, że mogę nie mieć racji. Spekulując, trzeba mieć to na uwadze.

Użytkownik baban edytował ten post 02.10.2008 - |17:49|

• 0

#478 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 02.10.2008 - |23:24|

Odcinek taki sobi znów za dużo dramatu za mało akcji no ale jak zawsze liczę że będzie lepiej, ciekawi mnie to dziecko T1000.

Użytkownik Krusty edytował ten post 02.10.2008 - |23:28|

• 0

#479 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 02.10.2008 - |23:52|

Odcinek taki sobi znów za dużo dramatu za mało akcji no ale jak zawsze liczę że będzie lepiej, ciekawi mnie to dziecko T1000.

Niewiem co mnie podkusilo.. widocznie to iz jestem chory i caly czas siedze w domu, do obejrzenia trailera... zaluje ze to zrobilem BARDZO..
Spoiler

• 0

#480 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 03.10.2008 - |11:29|

Kroniki z odcinkami akcji są takie sobie. Ten zobaczę z taką pewną dozą nieśmiałości z powodu podpakowanego T-101. Facet jest nie zły.

No proszę. TVP1 po zakończeniu Losta zacznie emitować Kroniki. Miło, w końcu w serialach w TV w naszym kraju coś się ruszyło.

Użytkownik wergora edytował ten post 04.10.2008 - |10:42|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych