Dzięki, będę poprawiał w miarę możliwości czasowych.
Uwagi & Skargi
Napisano 28.01.2013 - |23:07|
- www.gwrota.com
Napisano 29.01.2013 - |09:28|
Napisano 03.02.2013 - |13:50|
wykasuj ciastka forum.
- www.gwrota.com
Napisano 04.02.2013 - |13:12|
Napisano 04.02.2013 - |15:07|
Dzięki, johnass.
Napisano 09.02.2013 - |22:51|
Prośba.
Przy porządkach z wyglądem Forum proponowałbym spolszczyć niektóre przyciski. Tak na przykład na dole strony głównej pojawiło się "Highest Reputation Content, a u góry obok polskich Kalendarz jest Forums i Members.
Nie mam pomysłu jaki jest utarty zwyczaj tłumaczenia. Może tak, aby było krócej: wypowiedzi ocenione.
Spammers Stopped też wymaga spolszczenia. Na marginesie bardzo pouczająca informacja, że skala problemu jest aż tak znaczna.
Paste as plain text by default w opcjach edytora również.
PZDR
Mam pytanie. Dlaczego z nagłówka ulotniła się nazwa Orion-Tokra. To jakiś zamierzony ruch w pozycjonowaniu czy jakaś techniczna sprawa przejściowa? Nie ukrywam - mam duży sentyment do pełnej nazwy, warto aby gdzieś widniała.
Kolejne trzy sprawy jakie mi się nasunęły przy okazji onej Highest Reputation.
1. Jakiś czas temu istniały punkty ujemne - szybko zlikwidowane. Jednak jak się przegląda listę użytkowników - to są postacie z oceną ujemną. Może jakaś amnestia w postaci algebraicznego warunku, że ta suma nie może być mniejsza od zera. Wygląda to irracjonalnie.
2. Kolejna reforma w punktowaniu to było wyłączenie części użytkowników (Adminów, Modów) z możliwości oceniania ich wypowiedzi. Przy likwidacji punktów ujemnych można dyskutować nad sensem tego stanu - ale jest jak jest. I tu też dochodzi do sytuacji dziwnej. Bo część punktów, przed wyłączeniem opcji została naliczona i widnieje w spisie. To na serio jest kuriozalne, jak pierwszoligowe postaci Forum mają jakieś resztowe punkty - co nie wynika nijak z jakości postów tylko kalendarzowego momentu wyłączenia tej opcji w profilach. Proponuję u wszystkich użytkowników z wyłączonym naliczaniem reputacji automatycznie umieszczać czerwony albo nie wiem, niebieski kwadracik z symbolem nieskończoności.
3. Ciekawsze od przycisku Highest Reputation Content byłaby opcja (w ramach przeglądu użytkowników) szeregowania po tejże (poprawionej o powyższe uwagi) zmiennej. Jest szeregowanie po gwiazdkach dla użytkownika, co jest funkcją praktycznie martwą, wszelakie inne filtracje a po reputacji nie ma.
Przegląd nazw nowych użytkowników w zestawieniu z informacją o spamie też rodzi moją ciekawość i prośbę o odpowiedź na pytanie - czy wraz z jednorazowymi spam-postami kasowanymi z Forum, kasowane są też nazwy tych nierzeczywistych użytkowników? Lista nowych użytkowników usiana jest zupełnie absurdalnymi nazwami z zerową liczbą wypowiedzi. Może niech po tygodniu od rejestracji, przy braku np jednego posta, który nie byłby spamem, takie konta powinny się z automatu wygaszać?
I jeszcze jedno. U mnie też pojawił się problem wklejenia tekstu, który przestał być widoczny w polu, w którym dodawana jest odpowiedź - białe czcionki na białym tle. Zanim kliknie się w pole dodania odpowiedzi jest ono w standardowej skórce szare - po aktywacji kursora zmienia się niepotrzebnie na białe. Cytowanie tez jest bardzo słabo widoczne podczas pisania wypowiedzi.
Z góry dzięki za pochylenie się na uwagami i odpowiedzi na moje ciekawskie pytania. Pozdrawiam
P.S. @ Delta
Jest i konkluzja pozytywna z przeglądu list użytkowników. Chyba jesteś absolutnym rekordzistą Forum jak zmierzyć relację liczby postów do czasu jaki minął od Twojej rejestracji. Normalnie nagrodę powinieneś jakąś wielopromilową otrzymać
Użytkownik xetnoinu edytował ten post 09.02.2013 - |21:40|
Napisano 10.02.2013 - |13:12|
Jeszcze mam jedną prośbę o spolszczenie ... dat - np na liście najnowszych wpisów, z prawej, pod nazwą użytkownika widnieje data angielska.
Ogólnie ostatnie reformy wizualne i funkcjonalne na Forum zaowocowały jakimś chochlikowym atakiem anglosformułowań a ja już tak mam, żem upierdliwy jest w tej kwestii
Z góry dzięki i pozdrawiam.
Napisano 10.02.2013 - |14:16|
nie wrzucilem jeszcze tlumaczenia do tej wersji skryptu i dlatego zaciaga wersje angielska
jak znajde chwile to poprawie zgoszone rzeczy
ps oczywiscie za zgloszenia dziekujemy
Napisano 10.02.2013 - |16:37|
Dzięki za odpowiedź Mirc
PZDR
Napisano 11.02.2013 - |16:20|
Napisano 11.02.2013 - |22:03|
Przecież jest.
Napisano 12.02.2013 - |00:18|
W nowej zawartości nie ma.
Napisano 21.02.2013 - |11:03|
U mnie jest tak, że mimo wylogowania, przy wyłączeniu przeglądarki (chrome) i ponownym jej uruchomieniu nadal jestem zalogowany.
wykasuj ciastka forum.
Witam to i ja mam podobny do Delty problem z zalogowaniem, że po włączeniu przeglądarki jestem odrazu zalogowany na OT.
Pojawił się dopiero po ostatniej aktualizacji FF do 19.0 i niepomaga czyszczenie ciastek.
Wie ktoś jak się tego pozbyć?
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 21.02.2013 - |11:11|
Napisano 21.02.2013 - |11:19|
Ech czyli to nie tylko mi.
Dodam, że niemam zaznaczone "zapamiętaj mnie" przy logowaniu.
A wylogowanie działa dopóki nie zamknę przeglądarki i jej ponownie nie odpalę i wtedy znowu jestem zalogowany.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 21.02.2013 - |11:24|
Napisano 05.03.2013 - |04:48|
Chyba już to naprawili bo u mnie nie ma problemów z logowaniem i wylogowywaniem. Problem jest że na skórce forum nie działa cytowanie dobrze i nie tworzy tabelki. Przełączyłem na standard od IP Board i tutaj cytowanie jest ok.
Napisano 05.03.2013 - |08:14|
Napisano 05.03.2013 - |09:13|
To wyczyść Pamięć podręczną przeglądarki. W nowszych dodatkowo jest opcja Aktywne zalogowania.
Firefox - zaznacz ciastka, pamięć i aktywne i okres daj na całość. (Wyloguje Cię zewsząd także upewnij się że nigdzie w kartach nad niczym nie pracujesz)
W Chromie "doznacz" pamięć podręczną i okres tak samo na całość.
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 05.03.2013 - |09:28|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych