Dzięki, będę poprawiał w miarę możliwości czasowych.
Uwagi & Skargi
Napisano 28.01.2013 - |23:07|
- www.gwrota.com
Napisano 29.01.2013 - |09:28|
Napisano 03.02.2013 - |13:50|
wykasuj ciastka forum.
- www.gwrota.com
Napisano 04.02.2013 - |13:12|
Napisano 04.02.2013 - |15:07|
Dzięki, johnass.
Napisano 09.02.2013 - |22:51|
Prośba.
Przy porządkach z wyglądem Forum proponowałbym spolszczyć niektóre przyciski. Tak na przykład na dole strony głównej pojawiło się "Highest Reputation Content, a u góry obok polskich Kalendarz jest Forums i Members.
Nie mam pomysłu jaki jest utarty zwyczaj tłumaczenia. Może tak, aby było krócej: wypowiedzi ocenione.
Spammers Stopped też wymaga spolszczenia. Na marginesie bardzo pouczająca informacja, że skala problemu jest aż tak znaczna.
Paste as plain text by default w opcjach edytora również.
PZDR ![]()
Mam pytanie. Dlaczego z nagłówka ulotniła się nazwa Orion-Tokra. To jakiś zamierzony ruch w pozycjonowaniu czy jakaś techniczna sprawa przejściowa? Nie ukrywam - mam duży sentyment do pełnej nazwy, warto aby gdzieś widniała.
Kolejne trzy sprawy jakie mi się nasunęły przy okazji onej Highest Reputation.
1. Jakiś czas temu istniały punkty ujemne - szybko zlikwidowane. Jednak jak się przegląda listę użytkowników - to są postacie z oceną ujemną. Może jakaś amnestia w postaci algebraicznego warunku, że ta suma nie może być mniejsza od zera. Wygląda to irracjonalnie.
2. Kolejna reforma w punktowaniu to było wyłączenie części użytkowników (Adminów, Modów) z możliwości oceniania ich wypowiedzi. Przy likwidacji punktów ujemnych można dyskutować nad sensem tego stanu - ale jest jak jest. I tu też dochodzi do sytuacji dziwnej. Bo część punktów, przed wyłączeniem opcji została naliczona i widnieje w spisie. To na serio jest kuriozalne, jak pierwszoligowe postaci Forum mają jakieś resztowe punkty - co nie wynika nijak z jakości postów tylko kalendarzowego momentu wyłączenia tej opcji w profilach. Proponuję u wszystkich użytkowników z wyłączonym naliczaniem reputacji automatycznie umieszczać czerwony albo nie wiem, niebieski kwadracik z symbolem nieskończoności.
3. Ciekawsze od przycisku Highest Reputation Content byłaby opcja (w ramach przeglądu użytkowników) szeregowania po tejże (poprawionej o powyższe uwagi) zmiennej. Jest szeregowanie po gwiazdkach dla użytkownika, co jest funkcją praktycznie martwą, wszelakie inne filtracje a po reputacji nie ma.
Przegląd nazw nowych użytkowników w zestawieniu z informacją o spamie też rodzi moją ciekawość i prośbę o odpowiedź na pytanie - czy wraz z jednorazowymi spam-postami kasowanymi z Forum, kasowane są też nazwy tych nierzeczywistych użytkowników? Lista nowych użytkowników usiana jest zupełnie absurdalnymi nazwami z zerową liczbą wypowiedzi. Może niech po tygodniu od rejestracji, przy braku np jednego posta, który nie byłby spamem, takie konta powinny się z automatu wygaszać?
I jeszcze jedno. U mnie też pojawił się problem wklejenia tekstu, który przestał być widoczny w polu, w którym dodawana jest odpowiedź - białe czcionki na białym tle. Zanim kliknie się w pole dodania odpowiedzi jest ono w standardowej skórce szare - po aktywacji kursora zmienia się niepotrzebnie na białe. Cytowanie tez jest bardzo słabo widoczne podczas pisania wypowiedzi.
Z góry dzięki za pochylenie się na uwagami i odpowiedzi na moje ciekawskie pytania. Pozdrawiam ![]()
P.S. @ Delta
Jest i konkluzja pozytywna z przeglądu list użytkowników. Chyba jesteś absolutnym rekordzistą Forum jak zmierzyć relację liczby postów do czasu jaki minął od Twojej rejestracji. Normalnie nagrodę powinieneś jakąś wielopromilową otrzymać ![]()
Użytkownik xetnoinu edytował ten post 09.02.2013 - |21:40|
Napisano 10.02.2013 - |13:12|
Jeszcze mam jedną prośbę o spolszczenie ... dat - np na liście najnowszych wpisów, z prawej, pod nazwą użytkownika widnieje data angielska.
Ogólnie ostatnie reformy wizualne i funkcjonalne na Forum zaowocowały jakimś chochlikowym atakiem anglosformułowań a ja już tak mam, żem upierdliwy jest w tej kwestii ![]()
Z góry dzięki i pozdrawiam.
Napisano 10.02.2013 - |14:16|
nie wrzucilem jeszcze tlumaczenia do tej wersji skryptu i dlatego zaciaga wersje angielska ![]()
jak znajde chwile to poprawie zgoszone rzeczy ![]()
ps oczywiscie za zgloszenia dziekujemy
Napisano 10.02.2013 - |16:37|
Dzięki za odpowiedź Mirc
PZDR ![]()
Napisano 11.02.2013 - |16:20|
Napisano 11.02.2013 - |22:03|
Przecież jest.
Napisano 12.02.2013 - |00:18|
W nowej zawartości nie ma.
Napisano 21.02.2013 - |11:03|
U mnie jest tak, że mimo wylogowania, przy wyłączeniu przeglądarki (chrome) i ponownym jej uruchomieniu nadal jestem zalogowany.
wykasuj ciastka forum.
Witam to i ja mam podobny do Delty problem z zalogowaniem, że po włączeniu przeglądarki jestem odrazu zalogowany na OT.
Pojawił się dopiero po ostatniej aktualizacji FF do 19.0 i niepomaga czyszczenie ciastek.
Wie ktoś jak się tego pozbyć?
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 21.02.2013 - |11:11|
Napisano 21.02.2013 - |11:19|
Ech czyli to nie tylko mi. ![]()
Dodam, że niemam zaznaczone "zapamiętaj mnie" przy logowaniu.
A wylogowanie działa dopóki nie zamknę przeglądarki i jej ponownie nie odpalę i wtedy znowu jestem zalogowany.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 21.02.2013 - |11:24|
Napisano 05.03.2013 - |04:48|
Chyba już to naprawili bo u mnie nie ma problemów z logowaniem i wylogowywaniem. Problem jest że na skórce forum nie działa cytowanie dobrze i nie tworzy tabelki. Przełączyłem na standard od IP Board i tutaj cytowanie jest ok.
Napisano 05.03.2013 - |08:14|
Napisano 05.03.2013 - |09:13|
To wyczyść Pamięć podręczną przeglądarki. W nowszych dodatkowo jest opcja Aktywne zalogowania.

Firefox - zaznacz ciastka, pamięć i aktywne i okres daj na całość. (Wyloguje Cię zewsząd także upewnij się że nigdzie w kartach nad niczym nie pracujesz)
W Chromie "doznacz" pamięć podręczną i okres tak samo na całość.
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 05.03.2013 - |09:28|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »