Smallville
Napisano 07.12.2008 - |19:49|
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 16.01.2009 - |18:57|
Napisano 16.01.2009 - |22:08|
Napisano 16.01.2009 - |22:38|
Napisano 17.01.2009 - |12:43|
Napisano 17.01.2009 - |12:57|
Przecież nie urwą sezonu po 10 odcinkach Bez przesady.
Napisano 17.01.2009 - |19:01|
Przez caly odcinek fatalne, infantylne i pompatyczne dialogi o ratowaniu swiata, ratowaniu Chloe i slawie Clarky'ego w calej galaktyce, ble ble ble.
Az nie dalo sie tego sluchac.
Efekt wydobywania Brainiaca z ciala Chloe fatalny - niczym w Bondach z lat 70tych. O wiele lepiej jest to zrobione w Supernatural jak demon upuszcza cialo. Doomsday pokazal sie na 2 sekundy i na tym finito. Ogolnie nuda, chaos i glupota.
Ale co wy z tym 19 wrzesnia?
Przeciez kolejny odcinek "Bulletproof" za tydzien!
I jeszcze jedno...
Odcinki poprzednich sezonow z powodzeniem mogly ogladac osoby mlode, starsze, matki z synami, ojcowie z corkami.
Wszystko bylo dobrze zrobione, przyjemne w odbiorze, kolorowe, sympatyczne i logiczne.
Ale to co jest prezentowane w tym sezonie, to juz tylko dla zajadlych fanow serialu i komiksow.
Osoba spoza tematu ogladajac odcinek Legion po prostu popuka sie w czolo.
Użytkownik DanielP edytował ten post 17.01.2009 - |21:27|
Napisano 17.01.2009 - |19:31|
Ale co wy z tym 19 wrzesnia?
Przeciez kolejny odcinek "Bulletproof" za tydzien!
No tak tylko mi sie pomylilo.... bo zle przeczytalem na stronie informacje i w ogole myslalem ze to 7 sezon i tak wyszlo lada moment obejrze odcinek i wyedytuje tego posta.
Odcinek bardzo dobry!!! Ogladalo sie z zaciekawieniem. coz wiecej moge napisac.. Wszystkie pieknie ladnie ale wychodzi na to ze znowu beda maglowali milosc Lany i Clarka, a nie Louis i Clarka..
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 17.01.2009 - |20:28|
Napisano 17.01.2009 - |22:07|
Legion wszystko fajnie, efekty ekstra, Persuader niesamowity, szkoda że na tak krótka zabawił, ale przynajmniej nie popsuli jego postaci . Chciałem powiedzieć jedną rzecz tylko jeszcze. Oglądam, oglądam, super jest, załatwili Brainiaca, nagle budzi się Doomsday i... reklama. Patrzę na czas odcinka - 32 minuta, myślę sobie, jest będzie jeszcze walka z Doomsdayem . Oglądam dalej a tu zonk! Zaczyna się końcowa paplanina, która oczywiście nie jest taka zła, bo normalnie trwa 2-3 minuty, ale nie 10... Na tym się zawiodłem. A znając życie Doomsday pojawi się dopiero w season finale i Clark powali go jednym ciosem.
Aha. Niech Clark w końcu zacznie latać... Ludzie, nie chodzi mi tu o moje własne widzimisię, ale już tylko wstawek było, że wszyscy umieją latać, a on nie (Kara z 3x22, Bizarro, teraz Legion). Ileż można, to jest żałosne...
Napisano 18.01.2009 - |09:34|
Zaczyna się końcowa paplanina... bo normalnie trwa 2-3 minuty, ale nie 10... Na tym się zawiodłem.
Wlasnie.
Poza tym paplanina byla w tym odcinku wybitnie idiotyczna - Clarky bohater wszechswiata
A znając życie Doomsday pojawi się dopiero w season finale i Clark powali go jednym ciosem.
A bedzie to tak...
Najpierw Doomsday prawie CK'ja zalatwi, az Clarky bedzie lezal i kwiczal...
Po kilku minutach sie ocknie, wkurzy i ostatkiem sil wykonczy Dooma jednym ciosem
Aha. Niech Clark w końcu zacznie latać... (Kara z 3x22, Bizarro, teraz Legion). Ileż można, to jest żałosne...
Marsjanin tez
Jest to o tyle glupie i niezrozumiale, ze CK wcale nie chce sie nauczyc latac!
A dlaczego nie chce - skoro wszyscy mu to doradzaja i juz milion razy by sie mu ta umiejetnosc perzydala?
Odpowiedz brzmi - BO TAK.
Napisano 18.01.2009 - |19:44|
Nie da się ukryć, ale skoro tego unikają za wszelką cenę, to niech już lepiej o tym nie wspominają...latanie kosztuje
Napisano 18.01.2009 - |23:20|
Napisano 19.01.2009 - |00:13|
taa, bo nie umial sie zatrzymacPewnie z lataniem czekają do finału serialu Taki smaczek na koniec. Clarky odlatuje w dal i już nie wraca
a co do odcinka, to moze byc, chociaz typki z Legionu jacys tacy nie teges...
mysle, ze nie pociagna watku milosnego na linii Clarky - Lois, a szkoda no i pewnie jeszcze ze dwa odcinki Clarky bedzie sie zegnal z Lana i za nia plakal...
za odcinek 7.5/10
kiedy w koncu fajt z doomem??
O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed
- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!
nie bedzie znakow diakrytycznych
ON - LINE again
Napisano 19.01.2009 - |18:01|
Ja rozumiem że jest to o super bohaterach, komiksowych postaciach, ale żeby tak nędzny, praktycznie znikomy był ich rozwój.
O ile np w Buffy 3 pierwsze sezony były dziecinne to potem wielki skok i coraz lepiej.
Tutaj robi się zbieranina komiksowych postaci z ogłupiającą i coraz mniej wymagającą fabułą.
Nieprawdopodobne jest to że ta sama stacja robi też Supernatural który z średniaka stał się kopiącym dupę hiciorem.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 19.01.2009 - |18:44|
Ej, coś w tym jest. Zaczęło się Supernatural (SV wtedy miał 5 sezon) i Smallville wpadło na równię pochyłą .Nieprawdopodobne jest to że ta sama stacja robi też Supernatural który z średniaka stał się kopiącym dupę hiciorem.
Napisano 19.01.2009 - |18:55|
Idealnym rozwiązaniem byłoby od początku 8 sezonu pojawienie się Supermana na koniec walka z Doomsdayem i wybuchowe zakończenie. Chyba że mają jakiś ukryty plan i powstanie 9 sezon.
Napisano 19.01.2009 - |19:01|
Napisano 19.01.2009 - |19:55|
Ponieważ sezon 9 jest prawie zatwierdzony - nie spodziewajmy się większych rewelacji i zwrotów z tym sezonie. Na pewno jest to koniec Lany - jeszcze 3 odcinki z nią i tej pani już w serialu nie zobaczymy. Nie zobaczymy też walki z Domsday - ten wątek będzie bardziej pociągnięty w w stronę relacji Davis-Chloe-Jimi, Jimi w śpiączce a Chloe unieważni małżeństwo - Jimi się obudzi itd... Marsjanina też prawdopodobnie zobaczymy po raz ostatni - sam aktor go grający był zainteresowany rola Braniac'a - co jednak nie oznacza ze on wróci. Wątek Lex'a nie zostanie do końca wyjaśniony - relacje Lana - Lex - Tess będą miały swój finał. Powróci program Ares - ma to związek z Lana i czemu już jej więcej nie zobaczymy. Będziemy mieli klika zawirowań na linii Chloe -Lois-Klark , Chole dowie się że CK jest zakochany w Lois w dość niecodzienny sposób przejmując jej ciało.
To tyle z ważniejszych wydarzeń w 2 połowie sezonu 8.
Co do latania, pelerynki i innch oczekiwanych rzeczy - nie wiem czy coś się zmieniło w kontrakcie Toma ale miał on zastrzeżone że nigdy nie pojawia się w serialu w kostiumie supermena. Latanie bardzo prawdopodobne że zobaczymy je dopiero w końcówce sezonu 9. Pozostaje jeszcze klika innych rzeczy - Chloe - już od jakiegoś czasu wiadomo że tą postać się w pewnym momencie uśmierci - jednak gdy serial opuszczali kolejni aktorzy jej żywot przeciągany jest na siłę, tak samo ja Davisa - są domysły ze będziemy mieli wątek kiedy Domsday zabija Chloe a CK w kończy toczy z nim walkę. W zależności od tego czy 9 seozn będzie zatwierdzony przewidziane są 2 zakończenia sezonu 8 - albo CK stoczy heroiczną walkę - albo będzie musiał dokonać wyboru z poświeceniem. Na końcówkę 8 sezonu może mieć wpływ to czy Alison podpisze kontrakt na sezon 9.
Napisano 19.01.2009 - |20:03|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych