Heroes
Napisano 04.02.2007 - |19:01|
no i moze to on okaze sie byc tym samurajem, o ktorym Hiro wspomina... niesmiertelnym
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 04.02.2007 - |19:13|
ale odcinek jak zwykle bardzo dobry ten serial nie ma slabych
Napisano 04.02.2007 - |20:36|
A Hiro przejdzie na ciemną strone mocy i zostanie lordem VaderemOficerem Gwiezdnej Floty
Koniec off topu.
Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 04.02.2007 - |20:56|
Mordimer Madderin licencjonowany Inkwizytor jego Ekscelencji Biskupa Hez Hezronu
Napisano 06.02.2007 - |12:06|
Na początek Niki i Jessica. Zupełnie się nie spodziewałem Czyżby Linderman wykupił sobie najemnika? Oj, będzie ciekawie
Hiro i jego rodzina... No po prostu cudne Te dialogi... "Should never have read him those stories'
Dalej mamy Petera i 'It's a start...'. Cały ten proces uczenia po prostu świetny... No tak, mógł polecieć, ale wybrał bardziej bolesną naukę
Poznajemy prawdziwych rodziców Claire. Nieźle. Taka typowa amerykańska rodzinka
No i na sam koniec Syler. Po prostu piękne sceny w tym odcinku, idealnie skadrowane ujęcia z nim. Ten jego spokoj w domku Claire, podczas gdy zostawił tatusia z pełną świadomością tego, że jedzie zabić mu córkę. Dialogi z panią domu... No cóż, w pewnym momencie byłem pewien, że już jej nie zobaczymy w następnym odcinku Jednym słowem, wielki powrót Sylera!
10/10, zakładając, że odcinek mieści się w skali oceniania
Użytkownik eXPrezes edytował ten post 06.02.2007 - |12:07|
Napisano 06.02.2007 - |12:53|
Wątki z Sylar'em są jedną z silniejszych stron tego serialu. No i Clarie...kto by pomyślał.
To teraz będzie...mów mi wujku
A następny odcinek dopiero za tydzień...już nie mogę się doczekać.
Napisano 06.02.2007 - |15:50|
No i ten nauczyciel petera jest znany ojcu claire.
I mialem racje z peterem ze on na zawsze wchlania moce Jest on tego samego 'typu' co Sylar, tylko Sylar przyjal bardziej 'techniczne' podejscie do przejmowania mocy .
Napisano 06.02.2007 - |21:21|
Wyjatkowo nudny byl dla mnie watek Hiro. Juz myslalem ze poznalismy Lindermana a tu taki zapychacz w sumie raczej nie porzebny. Ja chce Park Jurajski!
A Nathan to ostro szaleje z dziewczynami ^^
Napisano 06.02.2007 - |22:27|
Napisano 06.02.2007 - |22:27|
Napisano 06.02.2007 - |23:53|
o poranku..."
Cytat z filmu "Apocalypse Now"
Napisano 07.02.2007 - |00:19|
Napisano 07.02.2007 - |22:31|
Kolejny extra odcinek.
PLUSY:
+ ciekawy wątek Claire i jej spotkania z matką. Ale najlepsza była scena końcowa z telefonem do Nathana. Coraz mocniej widać teraz, że tutaj chyba każdy ma z każdym jakieś stosunki, każdy każdego zna. Teraz to dopiero wygląda na specjalną wesołą rodzinkę
+ moze nie jakoś emocjonujący, ale mimo to bardzo fajny watek Hiro. Wcześniej spodziewałem się że ojciec Hiro jest jakoś powiązany z Lindermanem, z resztą "Hirołsów" i z całą ta sprawą. A tutaj wielka niespodzianka. Jego ojcu chidziło tylko o ściągnięcie syna do Japonii, a więc czysto sprawy rodzinne ( a jak to w Japonii jest, skoro rodzinne, to i biznesowe). Brawa dla Ando za jego nieudany podryw Kumiko.
+ interesująca akcja z Sylarem, robiącym najazd na chatę panu Bennetowi Jak dla mnie bomba, gdyż Sylar jako czarny charakter spisuje się znakomicie, umie budować aurę tajemniczości, sieje strach i zniszczenie :evil: Dlatego cieszę się, że wyszedł na wolność. W zamknięciu biedaczysko się marnowało
+ Peter i jego angielski mentor wyglądali na świetnie dobrana parkę :clap: Ja chcę ich więcej Anglik ma zapewne rację, że aby uratować NY musi zmienić charakter Petera. Zaczęli ostro, skoro ten gość zrzuca z dachu swego ucznia. No nic, zapowiada się na fajny wątek.
MINUSY:
- jakoś wątek Mendeza i jego lubej tym razem bez polotu i wydaje się, że był najsłabszą częścią składową tego odcinka. Mendez nic ciekawego nie odkrył, nic ważnego nie narysował, poza to, co już znamy. Tym samym my widzowie nic nie odkryliśmy. A Simone to by mogła dać sobie na wstrzymanie z tym przeskakiwaniem z jednego hirołsa na drugiego i spowrotem :]
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 07.02.2007 - |22:39|
Co do plusów odcinka to podobał mi się jeszcze motyw z kasowaniem pamięci pani Bennet. Dowiedzieliśmy się, ze nie po raz pierwszy miała miejsce taka sytuacja.
Napisano 07.02.2007 - |23:52|
Ładny smaczek wyłapałeś :clap:Cos w tym jest
A George Takei grał w TOSie lt. Sulu
Przecież to był lot Peter'a na taksówkę. Widać smugi jakby ktoś leciał a wtedy Peter był niewidzialnyJedyny ciekawy obraz, który nie został pokazany w rzeczywistości to ta "świecąca" taksówka. Ciekawe co to by mogło być
Napisano 08.02.2007 - |01:34|
Co do plusów odcinka to podobał mi się jeszcze motyw z kasowaniem pamięci pani Bennet. Dowiedzieliśmy się, ze nie po raz pierwszy miała miejsce taka sytuacja.
no (nie)stety o tym wiedzielismy juz od paru odcinkow bo mr. Bennet wspominal o tym komus, jesli dobrze pamietam to byla to Claire
Napisano 08.02.2007 - |11:17|
no (nie)stety o tym wiedzielismy juz od paru odcinkow bo mr. Bennet wspominal o tym komus, jesli dobrze pamietam to byla to Claire
Dokładniej to nie Mr. Bennet tylko Haitańczyk mówił o tym Claire;]
Użytkownik Sham-Tu edytował ten post 08.02.2007 - |11:17|
Napisano 08.02.2007 - |11:26|
Serial trzyma dobry poziom
Napisano 08.02.2007 - |14:37|
Napisano 12.02.2007 - |23:08|
- ojciec Hiro grany przez Georga Takei (Mr. Sulu w Star Trekach) jeździ limuzyną z rejestracją NCC - 1701. Mam nadzieję, że nie muszę wyjaśniać o co chodzi
- ten niewidzialny "Hero", z którym zadaje się Peter w pewnym momencie krzyczy: Fantastic!. Toż to przecież nasz stary znajomy Doctor Who (sezon 1 grany przez Christophera Ecclestona ) z jego ulubionym zawołaniem
Napisano 12.02.2007 - |23:30|
dla tych dwoch zdan moznaby dac 10/10. bedzie ciekawie....
www.science-fiction.com.pl/forum