Skocz do zawartości

Zdjęcie

Heroes

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
688 odpowiedzi w tym temacie

#441 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 04.02.2007 - |19:01|

a czy facet, ktorego Hiro nazwal ojcem, to nie Linderman? to w koncu "boss"...

no i moze to on okaze sie byc tym samurajem, o ktorym Hiro wspomina... niesmiertelnym :D
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#442 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 04.02.2007 - |19:13|

Elam - dobre dobre sam sie nad tym zastanawiam.

ale odcinek jak zwykle bardzo dobry ten serial nie ma slabych
  • 0
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.

#443 Jason

Jason

Kapral

• VIP
  • 172 postów

Napisano 04.02.2007 - |20:36|

Oficerem Gwiezdnej Floty

A Hiro przejdzie na ciemną strone mocy i zostanie lordem Vaderem :D

Koniec off topu.

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 04.02.2007 - |20:56|

• 0
" Kiedy w mieście ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca "

Mordimer Madderin licencjonowany Inkwizytor jego Ekscelencji Biskupa Hez Hezronu

#444 eXPrezes

eXPrezes

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów

Napisano 06.02.2007 - |12:06|

Kolejny, 14 odcinek to po prostu perełka :) Ten serial po prostu ma to coś!

Na początek Niki i Jessica. Zupełnie się nie spodziewałem :) Czyżby Linderman wykupił sobie najemnika? Oj, będzie ciekawie :D

Hiro i jego rodzina... No po prostu cudne :) Te dialogi... "Should never have read him those stories' :)

Dalej mamy Petera i 'It's a start...'. Cały ten proces uczenia po prostu świetny... No tak, mógł polecieć, ale wybrał bardziej bolesną naukę :)

Poznajemy prawdziwych rodziców Claire. Nieźle. Taka typowa amerykańska rodzinka ;)

No i na sam koniec Syler. Po prostu piękne sceny w tym odcinku, idealnie skadrowane ujęcia z nim. Ten jego spokoj w domku Claire, podczas gdy zostawił tatusia z pełną świadomością tego, że jedzie zabić mu córkę. Dialogi z panią domu... No cóż, w pewnym momencie byłem pewien, że już jej nie zobaczymy w następnym odcinku :) Jednym słowem, wielki powrót Sylera!

10/10, zakładając, że odcinek mieści się w skali oceniania ;)

Użytkownik eXPrezes edytował ten post 06.02.2007 - |12:07|

• 0
"No power in the 'verse can stop me" - River Tam (Firefly)

#445 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 06.02.2007 - |12:53|

Jak zwykle bardzo dobry odcinek.
Wątki z Sylar'em są jedną z silniejszych stron tego serialu. No i Clarie...kto by pomyślał.
To teraz będzie...mów mi wujku :D
A następny odcinek dopiero za tydzień...już nie mogę się doczekać.
  • 0

#446 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 06.02.2007 - |15:50|

114 swienty. Nathan ojcem Claire? Kto by sie spodziewal :) Peter aczyna panowac nad swoimi mocami a issac maluje przyszlosc jak szalony.
No i ten nauczyciel petera jest znany ojcu claire.

I mialem racje z peterem ze on na zawsze wchlania moce ;) Jest on tego samego 'typu' co Sylar, tylko Sylar przyjal bardziej 'techniczne' podejscie do przejmowania mocy ;).
  • 0

#447 Bajrak

Bajrak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 06.02.2007 - |21:21|

Odcinek bardzo fajny ale jedno mi sie nie podobalo. To jak Nikki wyszla na wolnosc jest baaaardzo mocno naciagane. Nawet jak jakos spreparowali dowody w sprawie tych zwlok to akcja z pania psycholog raczej by nie pozwolilaby jej na opuszczenie wiezienia.

Wyjatkowo nudny byl dla mnie watek Hiro. Juz myslalem ze poznalismy Lindermana a tu taki zapychacz w sumie raczej nie porzebny. Ja chce Park Jurajski!

A Nathan to ostro szaleje z dziewczynami ^^
  • 0

#448 pandi

pandi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 06.02.2007 - |22:27|

Oficerem Gwiezdnej Floty :D

Cos w tym jest :)
http://img366.images.../ncc1701yw1.jpg
  • 0

#449 Murdock

Murdock

Szeregowy

• Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 06.02.2007 - |22:27|

^^^^ Parku Jurajskiego nie bedzie bo ... juz byl :P scena z dinozaurem w muzeum ;)
  • 0

#450 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.02.2007 - |23:53|

hmmm mocny odcinek, tatuś clair duże zaskoczenie. sylar na wolności (choć dali się podejść z tym zejściem zbyt łatwo, podobnie jak Nikki z więzienia, ale widać jest potrzebna na wolności i coś się kroi. Ciekawe kiedy hiro odzyska swoje moce???
  • 0
"Uwielbiam zapach napalmu
o poranku..."

Cytat z filmu "Apocalypse Now"

#451 Murdock

Murdock

Szeregowy

• Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 07.02.2007 - |00:19|

zastanawia mnie tylko kiedy peter zacznie sie teleportowac i co z tego wyniknie :D przeciez spotkal juz Hiro :)
  • 0

#452 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 07.02.2007 - |22:31|

1x14

Kolejny extra odcinek.

PLUSY:

+ ciekawy wątek Claire i jej spotkania z matką. Ale najlepsza była scena końcowa z telefonem do Nathana. Coraz mocniej widać teraz, że tutaj chyba każdy ma z każdym jakieś stosunki, każdy każdego zna. Teraz to dopiero wygląda na specjalną wesołą rodzinkę :D
+ moze nie jakoś emocjonujący, ale mimo to bardzo fajny watek Hiro. Wcześniej spodziewałem się że ojciec Hiro jest jakoś powiązany z Lindermanem, z resztą "Hirołsów" i z całą ta sprawą. A tutaj wielka niespodzianka. Jego ojcu chidziło tylko o ściągnięcie syna do Japonii, a więc czysto sprawy rodzinne ( a jak to w Japonii jest, skoro rodzinne, to i biznesowe). Brawa dla Ando za jego nieudany podryw Kumiko.
+ interesująca akcja z Sylarem, robiącym najazd na chatę panu Bennetowi :) Jak dla mnie bomba, gdyż Sylar jako czarny charakter spisuje się znakomicie, umie budować aurę tajemniczości, sieje strach i zniszczenie :evil: Dlatego cieszę się, że wyszedł na wolność. W zamknięciu biedaczysko się marnowało ;)
+ Peter i jego angielski mentor wyglądali na świetnie dobrana parkę :clap: Ja chcę ich więcej :D Anglik ma zapewne rację, że aby uratować NY musi zmienić charakter Petera. Zaczęli ostro, skoro ten gość zrzuca z dachu swego ucznia. No nic, zapowiada się na fajny wątek.

MINUSY:

- jakoś wątek Mendeza i jego lubej tym razem bez polotu i wydaje się, że był najsłabszą częścią składową tego odcinka. Mendez nic ciekawego nie odkrył, nic ważnego nie narysował, poza to, co już znamy. Tym samym my widzowie nic nie odkryliśmy. A Simone to by mogła dać sobie na wstrzymanie z tym przeskakiwaniem z jednego hirołsa na drugiego i spowrotem :]
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#453 eLmO_kRk

eLmO_kRk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 07.02.2007 - |22:39|

Jedyny ciekawy obraz, który nie został pokazany w rzeczywistości to ta "świecąca" taksówka. Ciekawe co to by mogło być :D
Co do plusów odcinka to podobał mi się jeszcze motyw z kasowaniem pamięci pani Bennet. Dowiedzieliśmy się, ze nie po raz pierwszy miała miejsce taka sytuacja.
  • 0

#454 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 07.02.2007 - |23:52|

Cos w tym jest

Ładny smaczek wyłapałeś :clap:
A George Takei grał w TOSie lt. Sulu :)

Jedyny ciekawy obraz, który nie został pokazany w rzeczywistości to ta "świecąca" taksówka. Ciekawe co to by mogło być

Przecież to był lot Peter'a na taksówkę. Widać smugi jakby ktoś leciał a wtedy Peter był niewidzialny :D
  • 0

#455 Murdock

Murdock

Szeregowy

• Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 08.02.2007 - |01:34|

Co do plusów odcinka to podobał mi się jeszcze motyw z kasowaniem pamięci pani Bennet. Dowiedzieliśmy się, ze nie po raz pierwszy miała miejsce taka sytuacja.

no (nie)stety o tym wiedzielismy juz od paru odcinkow bo mr. Bennet wspominal o tym komus, jesli dobrze pamietam to byla to Claire
  • 0

#456 Sham-Tu

Sham-Tu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 08.02.2007 - |11:17|

no (nie)stety o tym wiedzielismy juz od paru odcinkow bo mr. Bennet wspominal o tym komus, jesli dobrze pamietam to byla to Claire

Dokładniej to nie Mr. Bennet tylko Haitańczyk mówił o tym Claire;]

Użytkownik Sham-Tu edytował ten post 08.02.2007 - |11:17|

• 0

#457 Guzek9

Guzek9

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 08.02.2007 - |11:26|

Fajny odcinek!
Serial trzyma dobry poziom
  • 0

#458 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 08.02.2007 - |14:37|

Hmm i po 14 :]. Bardzo fajny wątek Petera - najlepsza scena, z tym co Peter widział w swoich wizjach "to się dzieje. Nie mogę nad tym zapanować" i nagle strzał Clauda :D:D Issac utrzymuje kontakty z Benettem i maluje jak szalony, ale to dobrze :] Wątek Hiro nuuudny, a Nikki naciągany troche (chyba że Linderman naprawdę ma niezły wpływy). No i Claire :] - myślałem, że na rozmowie z matką koniec, ale na szczęście wymyślili fajną końcówkę :D
  • 0
The memory remains.

#459 bulasty666

bulasty666

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoSłupsk

Napisano 12.02.2007 - |23:08|

Smaczki dwa, które może już gdzieś są na tym forum, ale nie mogę ich znaleźć wśród trzech milionów postów:
- ojciec Hiro grany przez Georga Takei (Mr. Sulu w Star Trekach) jeździ limuzyną z rejestracją NCC - 1701. Mam nadzieję, że nie muszę wyjaśniać o co chodzi :)
- ten niewidzialny "Hero", z którym zadaje się Peter w pewnym momencie krzyczy: Fantastic!. Toż to przecież nasz stary znajomy Doctor Who (sezon 1 grany przez Christophera Ecclestona ) z jego ulubionym zawołaniem :)
  • 0

#460 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 12.02.2007 - |23:30|

uuuu spodobal mi sie ostatni dialog, sama koncowka odcinka - :D
dla tych dwoch zdan moznaby dac 10/10. bedzie ciekawie....
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych