Doctor Who
Napisano 20.05.2008 - |22:17|
Napisano 21.05.2008 - |01:56|
Nie wiadomo tylko czy Tennant wróci...
Użytkownik owczarnia edytował ten post 21.05.2008 - |01:57|
Napisano 21.05.2008 - |08:02|
Na bank. O filmach pełnometrażowych co prawda nic mi nie wiadomo, ale mam za to inny news: Steven Moffat zostaje głównym scenarzystą DW . Russel T. Davies pracuje aktualnie nad czterema odcinkami specjalnymi, które wypełnią lukę w 2009 roku, a od piątego sezonu pałeczkę przejmuje twórca kultowego "Blink" .
Pierwsze newsy mówiły o 2 filmach - teraz faktycznie wspomniano o 4 odcinkach specjalnych...
No cóż
Pożywiom uwidim - jak mawiają górale
Nie wiadomo tylko czy Tennant wróci...
Nawet nie dopuszczam takiej możliwości !
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 21.05.2008 - |08:51|
od piątego sezonu pałeczkę przejmuje twórca kultowego "Blink" .
Nie tylko Blink, stworzył też odcinek o chłopcu zintegrowanym z maską gazową. W obu przypadkach bardzo ciekawy klimat wprowadził. Do tych co oglądali "stare doktory" - warto? Czy też są zbyt... przestarzałe?
Napisano 21.05.2008 - |13:39|
Do tych co oglądali "stare doktory" - warto? Czy też są zbyt... przestarzałe?
Hmmm
Warto obejrzec (tak jak warto obejrzeć pierwszego Star Treka ), ale są zbyt przestarzałe.
Gra aktorska jest "taka sobie", efekty mizerne (to coś jak w radio - więcej sobie musisz wybrazić niz widzisz ,
jedynie fabuła jest ciekawa i czasami wykorzystywana (oczywiście odnowiona) w nowych, teraz emitowanych odcinkach (vide Macra, żywy plastik,
Sontaranie, UNIT itp.).
W sumie bardziej to przypomina teatr telewizji niż serial filmowy.
Sezony z lat 70 i 80 już są bardziej "nowoczesne".
Problemem dodatkowym jest to, że nie wszystkie odcinki przetrwały do naszych czasów.
Część nie została zarchiwizowana i jest teraz "sztucznie" odtwarzana.
Co ciekawe wtedy każdy odcinek był jednoczesnie emitowany w TV i w !! RADIO !!.
Zachowały się więc wszystkie ścieżki dzwiękowe choć wizja przepadła
Ostatnio wreszcie wpadnięto na pomysł aby te odcinki (Loose Canon) nagrać od nowa jako odcinki animowane,
podkładając pod rysunki oryginalna ściezkę dźwiekową.
Przyznam się, że to wygląda już duuużo lepiej niz starsza wersja rekonstrukcji ze zdjęciami, stopklatkami,
lub kilkusekundowymi sekwencjami oryginalnej wizji.
No i oczywiście sa to odcinki czarno-białe
PS
Jeżeli chodzi o Moffata to jego odcinkito:
Blink, Empty Child, Girl in Fireplace, Time Crash i nadchodzacy odcinek Silence in the Library.
PS2
Mój obecny avatar nazywa się Georgia Elizabeth Moffett i z Stevenem Moffatem nie ma nic wspólnego
Georgia Elizabeth Moffett jest córką Petera Davisona - piątego Doktora , który naprawę nazywał się Peter Moffett
Użytkownik psjodko edytował ten post 21.05.2008 - |13:49|
Napisano 21.05.2008 - |17:15|
Wiem . Tak, dwupartówka 'The Empty Child' i 'The Doctor Dances' to także jego robota. Podobnie jak 'The Girl in the Fireplace'. Wspomniałam o 'Blink', jako o tym najbardziej utytułowanym (i moim skromnym zdaniem najlepszym) jego dokonaniu.Nie tylko Blink, stworzył też odcinek o chłopcu zintegrowanym z maską gazową.
Napisano 25.05.2008 - |14:10|
Ps. Czy ktoś widział już nowy zwiastum promujący zbliżające sie odcinki???
Co o nim sądzicie???
Użytkownik Szamanka666 edytował ten post 25.05.2008 - |14:24|
Napisano 26.05.2008 - |08:44|
Problemem dodatkowym jest to, że nie wszystkie odcinki przetrwały do naszych czasów.
Część nie została zarchiwizowana i jest teraz "sztucznie" odtwarzana.
Ciekawych rzeczy można się tutaj dowiedzieć. Muszę z ciekawości jakieś losowe odcinki obejrzeć.
Napisano 26.05.2008 - |08:49|
Jeszcze nie bylo to pokazane, zapewne bedzie o tym w ktoryms z ostatnich odcinkow.Czy wie ktoś o co chodziło Lucjuszowi Petrusowi w odcinku The Fires of Pompeii gdy mówił Donnie że ma cos na plecach???
Nie dyskutujemy tutaj o zapowiedziach.Ps. Czy ktoś widział już nowy zwiastum promujący zbliżające sie odcinki???
Co o nim sądzicie???
Napisano 26.05.2008 - |12:38|
Napisano 26.05.2008 - |12:39|
Nie dyskutujemy tutaj o zapowiedziach.
Tak??? Jakoś czytając wcześniejszcze posty chyba jednak dystkutujecie o zapowiedziach.
Napisano 26.05.2008 - |21:06|
Czasam zdarzaja sie dyskusje o zapowiedziach ale wtedy sa ujmowane w tagiTak??? Jakoś czytając wcześniejszcze posty chyba jednak dystkutujecie o zapowiedziach.
[spoiler][/spoiler]A jak nie sa to osoby spoilujace sa upominane.
Napisano 27.05.2008 - |21:39|
Napisano 27.05.2008 - |22:19|
Jednak najbardziej w tym filmiku zastanawia mnie czym jest The Darkness o ktorej mowi Rose.
Moze to Master ......
Użytkownik Szamanka666 edytował ten post 27.05.2008 - |22:22|
Napisano 27.05.2008 - |22:28|
Napisano 27.05.2008 - |23:22|
Od kiedy? MNiej wiecej od wtedy kiedy tworcy zaczeli umieszczac w trailerach sceny ktore sa punktami kulminacyjny filmu/serialu.A od kiedy to oficjalny trailer jest spojlerem o0?...
A od kiedy nie mozna dyskutowac w "ogolnych" tematach na tym forum spoilerow? Pewnie mneij wiecej w tej samej sekundzie kiedy wiekszosc uzytkownikow forum zaczela wyrazac taka opinie a kierownictwo forum ja poparlo (nigdy nie zastanawialo cie dlaczego sa takie dziwne tematy w podforach lost/sga/sg1/bsg zatytuowane "spolier zone" - lub jakos w tym stylu?).
Napisano 28.05.2008 - |06:55|
Do spojlerów są odpowiednie tagi.
W czerwcu administracja zapowiada pewną reorganizację działu.
Może uda się wykroic troche więcej miejsca i wtedy bedzie można założyc osobne tematy do spojlerowania
Ale na razie cicho sza...
Napisano 28.05.2008 - |17:14|
Uszanuje tych co nie ogladają trailerow i bede komentowac tylko odcinki juz emitowane.
Napisano 30.05.2008 - |22:16|
Jednak najbardziej w tym filmiku zastanawia mnie czym jest The Darkness o ktorej mowi Rose.
Moze to Master ......
Czytając różne strony to Davros jest faworytem, Master jest mniej popularny, zresztą Davies powtarzał często, że nie ma ochoty do niego już wracać.
Napisano 01.06.2008 - |01:16|
No wyobraź sobie jakoś nie zauważyłam, może dlatego, że nie wchodzę na te podfora (ani w ogóle żadne inne, interesuje mnie tutaj tylko Doktor, A2A i LoM).Od kiedy? MNiej wiecej od wtedy kiedy tworcy zaczeli umieszczac w trailerach sceny ktore sa punktami kulminacyjny filmu/serialu.
A od kiedy nie mozna dyskutowac w "ogolnych" tematach na tym forum spoilerow? Pewnie mneij wiecej w tej samej sekundzie kiedy wiekszosc uzytkownikow forum zaczela wyrazac taka opinie a kierownictwo forum ja poparlo (nigdy nie zastanawialo cie dlaczego sa takie dziwne tematy w podforach lost/sga/sg1/bsg zatytuowane "spolier zone" - lub jakos w tym stylu?).
Moim zdaniem to kompletna paranoja, a o spojlerach co nieco wiem - od kilku lat jestem modem na jednym z największych polskich forów HP i trochę tego tematu się przerobiło przy okazji wchodzenia kolejnych tomów. Część osób czytała po angielsku, część czekała na wydanie polskie i tak dalej. Ale to, o czym Ty mówisz to jakaś kompletna paranoja! Rozumiem, odcinek nowy, wiele osób nie widziało - dyskusja bezspojlerowa przez np. tydzień. Ale żeby trailer?!... W dodatku nie jest zamieszczony przecież w charakterze embeda samoodtwarzającego na stałe, tylko w link trzeba klinkąć, a nad linkiem wyraźnie napisane było, co to jest!
Ja proponuję może w ogóle zaprzestać oglądania nawet serialu, w ten prosty sposób uniknie się wszelkich spojlerów na wieki...
Sorry za OT, ale po prostu jestem w szoku.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych