Skocz do zawartości

Zdjęcie

Doctor Who

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
698 odpowiedzi w tym temacie

#441 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 20.05.2008 - |22:17|

To już na bank że będzie ta przerwa?
  • 0

#442 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 21.05.2008 - |01:56|

Na bank. O filmach pełnometrażowych co prawda nic mi nie wiadomo, ale mam za to inny news: Steven Moffat zostaje głównym scenarzystą DW :). Russel T. Davies pracuje aktualnie nad czterema odcinkami specjalnymi, które wypełnią lukę w 2009 roku, a od piątego sezonu pałeczkę przejmuje twórca kultowego "Blink" :).

Nie wiadomo tylko czy Tennant wróci...

Użytkownik owczarnia edytował ten post 21.05.2008 - |01:57|

• 0
::. GRUPA TARDIS .::

#443 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 21.05.2008 - |08:02|

Na bank. O filmach pełnometrażowych co prawda nic mi nie wiadomo, ale mam za to inny news: Steven Moffat zostaje głównym scenarzystą DW :). Russel T. Davies pracuje aktualnie nad czterema odcinkami specjalnymi, które wypełnią lukę w 2009 roku, a od piątego sezonu pałeczkę przejmuje twórca kultowego "Blink" :).

Pierwsze newsy mówiły o 2 filmach - teraz faktycznie wspomniano o 4 odcinkach specjalnych...
No cóż :)

Pożywiom uwidim - jak mawiają górale :)

Nie wiadomo tylko czy Tennant wróci...

Nawet nie dopuszczam takiej możliwości !

#444 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 21.05.2008 - |08:51|

od piątego sezonu pałeczkę przejmuje twórca kultowego "Blink" :).

Nie tylko Blink, stworzył też odcinek o chłopcu zintegrowanym z maską gazową. W obu przypadkach bardzo ciekawy klimat wprowadził. Do tych co oglądali "stare doktory" - warto? Czy też są zbyt... przestarzałe?
  • 0
http://magory.net - moja strona

#445 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 21.05.2008 - |13:39|

Do tych co oglądali "stare doktory" - warto? Czy też są zbyt... przestarzałe?

Hmmm
Warto obejrzec (tak jak warto obejrzeć pierwszego Star Treka :) ), ale są zbyt przestarzałe.
Gra aktorska jest "taka sobie", efekty mizerne (to coś jak w radio - więcej sobie musisz wybrazić niz widzisz ;),
jedynie fabuła jest ciekawa i czasami wykorzystywana (oczywiście odnowiona) w nowych, teraz emitowanych odcinkach (vide Macra, żywy plastik,
Sontaranie, UNIT itp.).
W sumie bardziej to przypomina teatr telewizji niż serial filmowy.
Sezony z lat 70 i 80 już są bardziej "nowoczesne".

Problemem dodatkowym jest to, że nie wszystkie odcinki przetrwały do naszych czasów.
Część nie została zarchiwizowana i jest teraz "sztucznie" odtwarzana.
Co ciekawe wtedy każdy odcinek był jednoczesnie emitowany w TV i w !! RADIO !!.
Zachowały się więc wszystkie ścieżki dzwiękowe choć wizja przepadła :)
Ostatnio wreszcie wpadnięto na pomysł aby te odcinki (Loose Canon) nagrać od nowa jako odcinki animowane,
podkładając pod rysunki oryginalna ściezkę dźwiekową.
Przyznam się, że to wygląda już duuużo lepiej :) niz starsza wersja rekonstrukcji ze zdjęciami, stopklatkami,
lub kilkusekundowymi sekwencjami oryginalnej wizji.
No i oczywiście sa to odcinki czarno-białe :)

PS
Jeżeli chodzi o Moffata to jego odcinkito:
Blink, Empty Child, Girl in Fireplace, Time Crash i nadchodzacy odcinek Silence in the Library.

PS2
Mój obecny avatar nazywa się Georgia Elizabeth Moffett i z Stevenem Moffatem nie ma nic wspólnego :)
Georgia Elizabeth Moffett jest córką Petera Davisona - piątego Doktora :), który naprawę nazywał się Peter Moffett :)

Użytkownik psjodko edytował ten post 21.05.2008 - |13:49|

#446 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 21.05.2008 - |17:15|

Nie tylko Blink, stworzył też odcinek o chłopcu zintegrowanym z maską gazową.

Wiem :). Tak, dwupartówka 'The Empty Child' i 'The Doctor Dances' to także jego robota. Podobnie jak 'The Girl in the Fireplace'. Wspomniałam o 'Blink', jako o tym najbardziej utytułowanym (i moim skromnym zdaniem najlepszym) jego dokonaniu.
  • 0

#447 Szamanka666

Szamanka666

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 25.05.2008 - |14:10|

Czy wie ktoś o co chodziło Lucjuszowi Petrusowi w odcinku The Fires of Pompeii gdy mówił Donnie że ma cos na plecach???

Ps. Czy ktoś widział już nowy zwiastum promujący zbliżające sie odcinki???
Co o nim sądzicie???

Użytkownik Szamanka666 edytował ten post 25.05.2008 - |14:24|

• 0

#448 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 26.05.2008 - |08:44|

Problemem dodatkowym jest to, że nie wszystkie odcinki przetrwały do naszych czasów.
Część nie została zarchiwizowana i jest teraz "sztucznie" odtwarzana.

Ciekawych rzeczy można się tutaj dowiedzieć. Muszę z ciekawości jakieś losowe odcinki obejrzeć.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#449 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 26.05.2008 - |08:49|

Czy wie ktoś o co chodziło Lucjuszowi Petrusowi w odcinku The Fires of Pompeii gdy mówił Donnie że ma cos na plecach???

Jeszcze nie bylo to pokazane, zapewne bedzie o tym w ktoryms z ostatnich odcinkow.

Ps. Czy ktoś widział już nowy zwiastum promujący zbliżające sie odcinki???
Co o nim sądzicie???

Nie dyskutujemy tutaj o zapowiedziach.
  • 0

#450 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 26.05.2008 - |12:38|

Po dokładnej analizie trailera zapowiada się prawdziwa bomba, Davros twórca daleków powraca - http://img242.images...vrosfakelk9.gif.
  • 0

#451 Szamanka666

Szamanka666

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 26.05.2008 - |12:39|

Nie dyskutujemy tutaj o zapowiedziach.

Tak??? Jakoś czytając wcześniejszcze posty chyba jednak dystkutujecie o zapowiedziach.
  • 0

#452 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 26.05.2008 - |21:06|

Tak??? Jakoś czytając wcześniejszcze posty chyba jednak dystkutujecie o zapowiedziach.

Czasam zdarzaja sie dyskusje o zapowiedziach ale wtedy sa ujmowane w tagi
[spoiler][/spoiler]
A jak nie sa to osoby spoilujace sa upominane.
  • 0

#453 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 27.05.2008 - |21:39|

A od kiedy to oficjalny trailer jest spojlerem o0?...
  • 0

#454 Szamanka666

Szamanka666

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 27.05.2008 - |22:19|

Dziękuje Owczarnia za poparcie :D tez uwazam ze oficjalny trailer nie jest spoilerem ale na przyszłosć bede pamietac o Kodzie.

Jednak najbardziej w tym filmiku zastanawia mnie czym jest The Darkness o ktorej mowi Rose.
Moze to Master ......

Użytkownik Szamanka666 edytował ten post 27.05.2008 - |22:22|

• 0

#455 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 27.05.2008 - |22:28|

Ale nie zmuszajcie ludzi do oglądania trailerów, niektórzy tego nie lubią (patrz tutaj podpisany). A w szczególności nie piszcie otwarcie co w nich było, jak w poście powyżej, bo to JEST spoiler.
  • 0

#456 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 27.05.2008 - |23:22|

A od kiedy to oficjalny trailer jest spojlerem o0?...

Od kiedy? MNiej wiecej od wtedy kiedy tworcy zaczeli umieszczac w trailerach sceny ktore sa punktami kulminacyjny filmu/serialu.
A od kiedy nie mozna dyskutowac w "ogolnych" tematach na tym forum spoilerow? Pewnie mneij wiecej w tej samej sekundzie kiedy wiekszosc uzytkownikow forum zaczela wyrazac taka opinie a kierownictwo forum ja poparlo (nigdy nie zastanawialo cie dlaczego sa takie dziwne tematy w podforach lost/sga/sg1/bsg zatytuowane "spolier zone" - lub jakos w tym stylu?).
  • 0

#457 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 28.05.2008 - |06:55|

Wystarczy juz OT.
Do spojlerów są odpowiednie tagi.
W czerwcu administracja zapowiada pewną reorganizację działu.
Może uda się wykroic troche więcej miejsca i wtedy bedzie można założyc osobne tematy do spojlerowania ;)
Ale na razie cicho sza...

#458 Szamanka666

Szamanka666

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 28.05.2008 - |17:14|

Dobrze. Skoro cicho sza to cicho sza.
Uszanuje tych co nie ogladają trailerow i bede komentowac tylko odcinki juz emitowane.
  • 0

#459 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 30.05.2008 - |22:16|

Jednak najbardziej w tym filmiku zastanawia mnie czym jest The Darkness o ktorej mowi Rose.
Moze to Master ......

Czytając różne strony to Davros jest faworytem, Master jest mniej popularny, zresztą Davies powtarzał często, że nie ma ochoty do niego już wracać.
  • 0

#460 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 01.06.2008 - |01:16|

Od kiedy? MNiej wiecej od wtedy kiedy tworcy zaczeli umieszczac w trailerach sceny ktore sa punktami kulminacyjny filmu/serialu.
A od kiedy nie mozna dyskutowac w "ogolnych" tematach na tym forum spoilerow? Pewnie mneij wiecej w tej samej sekundzie kiedy wiekszosc uzytkownikow forum zaczela wyrazac taka opinie a kierownictwo forum ja poparlo (nigdy nie zastanawialo cie dlaczego sa takie dziwne tematy w podforach lost/sga/sg1/bsg zatytuowane "spolier zone" - lub jakos w tym stylu?).

No wyobraź sobie jakoś nie zauważyłam, może dlatego, że nie wchodzę na te podfora (ani w ogóle żadne inne, interesuje mnie tutaj tylko Doktor, A2A i LoM).

Moim zdaniem to kompletna paranoja, a o spojlerach co nieco wiem - od kilku lat jestem modem na jednym z największych polskich forów HP i trochę tego tematu się przerobiło przy okazji wchodzenia kolejnych tomów. Część osób czytała po angielsku, część czekała na wydanie polskie i tak dalej. Ale to, o czym Ty mówisz to jakaś kompletna paranoja! Rozumiem, odcinek nowy, wiele osób nie widziało - dyskusja bezspojlerowa przez np. tydzień. Ale żeby trailer?!... W dodatku nie jest zamieszczony przecież w charakterze embeda samoodtwarzającego na stałe, tylko w link trzeba klinkąć, a nad linkiem wyraźnie napisane było, co to jest!

Ja proponuję może w ogóle zaprzestać oglądania nawet serialu, w ten prosty sposób uniknie się wszelkich spojlerów na wieki...

Sorry za OT, ale po prostu jestem w szoku.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych