Skocz do zawartości

Zdjęcie

Prison Break

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1005 odpowiedzi w tym temacie

#441 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 27.09.2006 - |20:38|

- jak niby Sucre i C-Note znaleźli te osiedle i ten konkretny dom? Możliwe, ze coś mi umknęło, ale w tym odcinku ani słowa nie było, skad ta dwojka tam sie znalazła.

Jeden z nich wykorzystując swój dostęp do wojskowych baz danych (bardzo watpliwe czy obejmuja one ksiegi wieczyste) znalazl mapkę geodezyjną parceli 1213.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#442 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 27.09.2006 - |20:47|

Jeden z nich wykorzystując swój dostęp do wojskowych baz danych (bardzo watpliwe czy obejmuja one ksiegi wieczyste) znalazl mapkę geodezyjną parceli 1213.

Aha, no fakt, ale to dalej nie wyczerpuje tematu, bo jak słusznie zauważyłeś, co mają wojskowe bazy danych do ksiąg wieczystych? Pisałem już o tym na poprzedniej stronie, według mnie jest to olbrzymi skrót scenarzystów. Trzeba było C-Note'a doprowadzić do skarbu, ale nie wiadomo było jak. A wiec najlepiej było wymyślić bajeczkę, że to niby wojskowy, a oni wszystko wiedzą i mają dostęp do wszystkiego, posługują się super sprzetem i w kilkanacie sekund na laptopie można zdobyć potrzebne informacje o wszystkim.
Dla mnie kompletnie absurdalną sprawą jest, aby w wolnym kraju, państwie demokratycznym, podrzędny żołnierz (nawet nie wiem czy to był podoficer) mógł mieć dostęp do tak specyficznch danych, jak plany wszystkich miast i miasteczek całego kraju (w tym dostęp do ksiąg wieczystych).

Użytkownik Halavar edytował ten post 27.09.2006 - |20:49|

• 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#443 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 27.09.2006 - |21:36|

Zwaz na to ,ze Cnote nie był byle żołnierzykiem,tylko handlarzem ,ktory mógł spokojnie zdobyc dane jakies wiekszej szychy. Według mnie jest to mozliwe ze wyzsi ranga maja dostep do roznych danych,obejmujacych rowniez dane terenowe :P
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#444 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.09.2006 - |01:08|

Ta strona europeangoldfinch.com wygląda mi na powtórzenie pomysłu Losta, czyli te wszystkie pseudo-prawdziwe strony Dharmy czy Oceanic. Kto wie jakie wskazówki twórcy tam zamieszczą?:)
Co do odcinka 2x06 to całkiem całkiem. Ekipa znowu w komplecie, po odpadnięciu Tweenera został sam 'rdzeń' grupy (oprócz Abruzziego). Co do "przypadkowego" spotkania Sucre i C-Note'a to moim zdaniem nie ma tu nielogiczności, w końcu ile dróg może prowadzić do takiego małego miasteczka? A jeśli chodzi o następne odcinki, możliwy jest scenariusz: znajdują kasę, dzielą się i każdy idzie w swoją stronę:) Sucre do MarieCruz, C-Note do rodziny, Michael z bratem odbić TJ'a, sfrustrowany T-Bag do swojej byłej żony... Tweener nie miał nic do załatwienia więc go złapali:) Świrus może zostać jako element komediowy:D

a ta strona nie jest http://europeangoldfinch.net/ na ktorej w sumie tylko o jakims ptaku jest :D
musialem to napisc bo juz 2 osoba zle adres w poscie swoim napisala :D
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#445 saxxons

saxxons

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 28.09.2006 - |07:24|

<script src="http://www.fox.com/i...code_remote.js" type="text/javascript"></script>
To z kodu żródłowego tej strony ;)
  • 0

#446 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 28.09.2006 - |11:16|

Plus za świrusa przynajmniej trochę pośmiał się człowiek :D. Znów przez moment myślałem że oglądam Invasion :clap: tylko nie pamiętam czy to w tym odcinku czy w poprzednim bo oglądałem dwa prawie pod rząd :D.
Końcówka odcinka bardzo dramatyczna ciekawe jak się z tego wszystkiego nasi bohaterowie wyplątają, a przynajmniej część z nich bo może nie wszyscy :unsure: .
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#447 Sham-Tu

Sham-Tu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 28.09.2006 - |12:43|

a ta strona nie jest http://europeangoldfinch.net/ na ktorej w sumie tylko o jakims ptaku jest :D
musialem to napisc bo juz 2 osoba zle adres w poscie swoim napisala :D

Faktycznie, mój błąd:]
  • 0

#448 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 28.09.2006 - |21:54|

Wtedy powstałby serial w którym nikt nie ma kłopotów a wszystko wszystkim się udaje bez problemu. Kto by to oglądał?

Istnieje co prawda cały przemysł poświęcony tej tematyce. Tam panie są zawsze chętne, panowie zawsze sprawni a kwestie dialogowe są krótsze niż dialogi Arnolda w Terminatorze 2. Podać kilka tytułów?

Chodzi mi o to, że we wszystkim trzeba mieć jakąś miare, przeciez musi im sie cos powieść, a na razie to nic nie wyszło tak jak powinno, a juz 6 epow minelo
  • 0
You are what you believe yourself to be

#449 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.09.2006 - |00:40|

Chodzi mi o to, że we wszystkim trzeba mieć jakąś miare, przeciez musi im sie cos powieść, a na razie to nic nie wyszło tak jak powinno, a juz 6 epow minelo

Balicka im sie powiodlo wykiwac w sumie :P
  • 0

#450 Marlowe

Marlowe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 29.09.2006 - |00:43|

http://www.europeangoldfinch.net

Czy tyllko mnie ta strona nie działa? Wyświetla się:
"The page cannot be displayed
You have attempted to execute a CGI, ISAPI, or other executable program from a directory that does not allow programs to be executed."
  • 0

#451 małpka

małpka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 29.09.2006 - |13:56|

Niby racja, ale przypomnij sobie co się działo w sezonie pierwszym? Plan walił się na głowę a mimo to udało im sie uciec.
  • 0

#452 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.09.2006 - |19:31|

serial narazie wymiata :)
oczywiscie brakuje tych emocji i klimatu z pierwszego sezonu, gdzie wszystko polegalo na tatuazach scofielda, ale teraz jest za to wiecej akcji oraz dowiadujemy sie, ze michael nie tylko opracowal sposob na ucieczke, ale takze na znikniiecie :)
ja juz nie moge sie doczekac kolejnego odcinka :)
  • 0

#453 małpka

małpka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 01.10.2006 - |01:33|

I pomyśleć jakie to kapitalne seriale lecą w Stanach, a u nas tylko Rysio w klanie tudzież Moda na Sukces. Czasem TVP po 23 da Soprano albo 1/4 trzeciej serii Monka. Płaczę w samotności...
  • 0

#454 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.10.2006 - |02:27|

http://www.europeangoldfinch.net

Czy tyllko mnie ta strona nie działa? Wyświetla się:
"The page cannot be displayed
You have attempted to execute a CGI, ISAPI, or other executable program from a directory that does not allow programs to be executed."

działa !
  • 0

#455 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 01.10.2006 - |09:43|

I pomyśleć jakie to kapitalne seriale lecą w Stanach, a u nas tylko Rysio w klanie tudzież Moda na Sukces. Czasem TVP po 23 da Soprano albo 1/4 trzeciej serii Monka. Płaczę w samotności...

Chyba pora uważniej spoglądać na loga stacji tv w górnej części ekranu ;).
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#456 Przemek

Przemek

Starszy szeregowy

• Email
  • 126 postów

Napisano 03.10.2006 - |09:59|

Kolejny odcinek za nami.Przyznac musze ze jesli chodzi o posuniecie akcji do przodu to jest coraz lepiej.W tym odcinku mamy 2 trupy...ten ostatni bardzo mnie zasmucil bo polubilem tego aktora.
Mamy w tym odcinku duzo ciekawych zwrotow akcji.Smierc,zdrada,samobojstwo(sciema na maxa),ulaskawienie(wiadomo z jakoego powodu) :)
Agent przesadzil,oby cos mu sie zlego stalo :)
Oceniam na 8,5,mimo wszystko :)
Ciesze sie ze jest coraz lepiej bo pierwsze odcinki sezonu 2 byly po prostu zenujace.

Użytkownik Przemek edytował ten post 03.10.2006 - |10:01|

• 0
1.Battlestar Galactica,Supernatural
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA

#457 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 03.10.2006 - |16:52|

9/10 !!! Napięcie nie spada, a scenarzyści zaskakują co krok :blink: .... Takiego obrotu sprawy chybe się nikt nie spodziewał :)
  • 0

#458 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 03.10.2006 - |20:07|

Jednym słowem - WOW, takiego odcinka jeszcze nie było w tym sezonie. antastyczny odcinek, naprawdę duzo się dzieje, akcja cały czas narasta, lecimy od jednej postaci do drugiej, a przy każdej z nich, zawsze jest co oglądać. Ciekaw jestem co mają na swoje usprawiedliwienie ta masa malkontentów, ktora przez pare miesięcy cały czas narzekala, że powstaje 2 sezon, i już z góry wiedzieli, ze to będzie marna kontynacja świetnego 1 sezonu. Mylili się :P

PLUSY:

+ wreszcie wracamy do wątku L.J-a.Przyznaje, ze brakowało tego w ostatnich odcinkach, bo jakby nie patrzeć, historia tego chłopaka, jego trudne relacje z ojcem, śmierć bliskich mu osob, oraz zawirowanie polityczne wokoł sprawy Burrowsa to ciezar, z jakim musi sobie radzić młody chłopak. I własnie dobrze jest, gdy co pare odcinków wracamy do tej postaci. W dzisiejszym odcinku było wyraźnie widać, jak mocno upolityczniona jest prokuratura, która wykonuje wprost rozkaz "z góry", wypuszczajac na wolność L.J-a, i robiąc z niego przynęte na jego ojca. Władza nie powinna tak postępować.
+ fajna początkowa scenka z tą policjantką przed domem, tydzień temu myślałem, ze to bardzo niedobrze sie skończy, a tu mieliśmy okazję widzieć całkiem sympatyczna policjantkę ucinajaca sobie pogawendki z Sucre. Chyba każdy powie, ze lepsze to niż ta starasza blondyna z poprzedniego odcinka, albo strzelanina w domu, i kolejne trupy. Fajie to scenarzyści rozegrali, i za to plusik :)
+ Patoshik to jest naprawdę swir, ale pozytywny świr w tym sezonie. Wcześniej motocykl i kask na głowie, potem akcja w domu niewidomej staruszki, kradzież obrazu, a teraz akcja z tym psem i cheć zbudowania tratwy :D Facet jest niesamowity, i wydaje mi sie, że to bedzie jedna z ostatnich postaci jaką FBI zlapie. W mysl zasady, głupi ma szczęście.
+ brawo Tweener :clap: Przez moment byłem pewien, ze jednak zachowa się jak kapuś, a tu nagle znów wielka niespodzianka ala Abruzzi i tamten hotel. Podobna sytuacja, tym razem Tweener wywiódł w pole FBI, wkurzył agenta Mahone'a, nie zdradził swoich kumpli z paki (szczególnie Michaela - brawa dodtakowe za świetną scenkę z tymi retrospecjami, pojawiajacymi się, gdy Tweener zbliża sie do drzwi :) ), a dodatkowo odwiedził swoją znajomą, która wpadła mu w oko. Powiem wiecej, ten odcinek to głównie odcinek Tweenera, od niego bowiem wszystko zależy, on miał wybór, wybrał drogę, która według niego była słuszna (według mnie też), ale za ten wybór starcił życie.

MINUSY:

- agent Mahoney pokazał jakim naprawdę jest człowiekiem, czyli parwdziwym gnojem. To największe jak na razie zaskoczenie tego sezonu. Wcześniej cały czas myślałem, że ta nowa postać, ten super-hiper agent FBI, bystry, madry, uczciwy, sprytny itd. będzie tym "dobrym", będzie starał sie złapać zbiegów, ale bedzie to robił rzetelnie i z rozsądkiem. A tu nagle w tej jednej scenie, cała postać się załamuje. Facetowi puszczają nerwy, wkurzył sie na maxa, liczył, ze swoimi tekścikami o spowiedzi zmiekczy młodego faceta, a ten zaprowadzi go do Michaela i spółki. Wiedział to, ze jest już blisko tego, aż tu nagle Tweener wykręciłmu taki numer. Jednym slowem, szkoda mi Tweenera oraz szkoda mi tak dobrej postaci jaką był wcześniej Mahoney.

Jeśli Tancredi będzie działał dyskretnie (nikt nie twierdzi, że musi działać jawnie, czy nawet wprost wypytywać o konspirację swojego zwierzchika), to uda mu się zdobyć dowody świadczące przeciwko pani prezydent. Potem przedstawi je Gabinetowi i praktycznie jest po sprawie. Po jej obaleniu "automatycznie" zostanie zaprzysiężony na prezydenta.

Zresztą nie ma innej opcji, która gwarantowałaby szczęśliwe zakończenie dla Scofielda i Burrowsa.

Przykro mi, ale twoja teoria legła w gruzach. :P
A minusem jest to, iż mamy kolejnego trupa na zlecenie polityczne z Bialego Domu. Szkoda faceta, bo w ostatnim odcinku miał już przebłyski rozsądku, i pisałem o tym już, że poprawił relacje z corką oraz przychylniejszym okiem spojrzał na sprawe Burrowsa. A to dobrze rokowało na przyszłość. A tu bęc, i kolejny tru, który wiedział za dużo. Obawiam sie, ze tych trupow będzie w tym sezonie wiecej, a Biały Dom bedzie się nam jawić, jako główna siedziba jakiejś mafii zabójców. A to niedobrze :buu:

- niepodobało mi sie zachowanie Burrowsa w stosunku do jego brata. Usłyszal tylko w TV newsa, i wybiegł z domu jak oszalay, kompletnie ignorując brata, i to, co dla niego Michael zrobił. Wedlug mnie było to zachowanie nielojalne, a decyzja zbyt pochopna. Lincoln nawet nie chciał poczekać głupie 10 minut i pomóc inym pakować kasę do toreb.
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#459 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 03.10.2006 - |21:07|

Tancredi już nie ułaskawi Burrowsa :/
Niesamowita scena z Tweenerem idacym do budynku oraz ta z Mahonem na odludziu (ciekawe w jaki sposob udowodni ze to bylo samobojstwo jak Mahone strzelil pare razy?)
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#460 romeque

romeque

Szeregowy

• Email
  • 17 postów

Napisano 03.10.2006 - |23:20|

Jednym słowem - WOW (...)

@Halavar: włączyłem to forum tylko po to, żeby napisać te trzy słowa ; D

MINUSY:

- agent Mahoney pokazał jakim naprawdę jest człowiekiem, czyli parwdziwym gnojem. To największe jak na razie zaskoczenie tego sezonu. Wcześniej cały czas myślałem, że ta nowa postać, ten super-hiper agent FBI, bystry, madry, uczciwy, sprytny itd. będzie tym "dobrym", będzie starał sie złapać zbiegów, ale bedzie to robił rzetelnie i z rozsądkiem. A tu nagle w tej jednej scenie, cała postać się załamuje. Facetowi puszczają nerwy, wkurzył sie na maxa, liczył, ze swoimi tekścikami o spowiedzi zmiekczy młodego faceta, a ten zaprowadzi go do Michaela i spółki. Wiedział to, ze jest już blisko tego, aż tu nagle Tweener wykręciłmu taki numer. Jednym slowem, szkoda mi Tweenera oraz szkoda mi tak dobrej postaci jaką był wcześniej Mahoney.

osobiście nie uważam powyższego za minus tego odcinka
Mahone pokazał jaką świnią jest i jakim jest typem człowieka. Tacy ludzie się zdarzają i w tym przypadku napędza to akcję. Szkoda tylko Tweenera, bo to co zrobił jadąc do tej laski.... majstersztyk ; )
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych