Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Sarah Connor Chronicles

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
908 odpowiedzi w tym temacie

#441 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 27.09.2008 - |07:33|

Złe porównanie bo SGA i Sarah mają zupełmie inne problemy.

Zobacz na dzisiejszy odcinek SGA i porownaj z poprzednimi.Czemu nie moga robic tylko takich ? Tylko zarzucaja nam kanadyjskimi lasami i mega slabymi motywami ? :D
  • 0

#442 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 28.09.2008 - |22:11|

Jak dla mnie kicha, skreślam serial z listy. A zapowiadało się tak dobrze po końcówce 1 sezonu.
  • 0
VeeDee

#443 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 29.09.2008 - |14:11|

Ja tam poczekam do końca, mam słabość do Summer Glau jak w tej piosence.
  • 0

#444 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 29.09.2008 - |14:23|

Ja za nią nie przepadam. Może to wina 4400, bo już wtedy nie przepadałem za nią.

Użytkownik VeeDee edytował ten post 29.09.2008 - |14:23|

• 0
VeeDee

#445 baban

baban

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 29.09.2008 - |15:42|

Jak dla mnie kicha, skreślam serial z listy. A zapowiadało się tak dobrze po końcówce 1 sezonu.

Ja za nią nie przepadam. Może to wina 4400, bo już wtedy nie przepadałem za nią.

Niektórzy mają spaczone gusta.

Ja poczekam do końca. Zwłaszcza, że zostało niewiele epizodów, a sam serial po ostatnim odcinku troszkę się podciągnął. I do kichy jeszcze mu daleko.
  • 0

#446 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 29.09.2008 - |16:43|

Niektórzy mają spaczone gusta.

Albo brak czasu i jak już coś chcą oglądać - to coś porządnego.
  • 0
VeeDee

#447 baban

baban

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 30.09.2008 - |06:32|

spojlery

Ale dzisiejszy odcinek był dobry ;D Wreszcie coś z jajem! Popisowy epizod Summer Glau. Oczywiście jest jakieś ale: pregnant lady - te sceny się dłużyły, ale wygląda na to, że John wykorzysta zaproszenie na strzelnicę. Połowę tych scen z powodzeniem można by było wyrzucić. Odcinek 9/10 (patrząc na drugi sezon).

W poprzednim sezonie odcinek z przyszłości też był dobry: przypadek? ;>

Cameron jednak nieźle potrafi udawać emocje. I uczyła się zachowań i tła psychologicznego od Allison. Model infiltracyjny, nie bojowy ;>

[geek mode: on]
Ciekawe czy Cameron jest teraz w trybie infiltracji i będzie chciała zabić Johna (bo przy rozmowie z Ritą (pracownik socjalny czy coś) jej odpowiedź na pytanie co zrobi gdy znajdzie Johna Connora była bardzo interesująca) To, że postawiła się w osobie Allison dodało efektywności jej działaniom - była cholernie ludzka - pewnie fabryczna funkcja ;D Może resistance zablokował jej taką możliwość i dopiero gdy chip nawalił może z tego nieświadomie korzystać? Wiadomo, że usuwanie pamięci pomaga w przeprogramowaniu. Więcej pytań niż odpowiedzi. Temat rzeka.

Damn, jest dobrze ;> A może być jeszcze lepiej, niech tego nie spieprzą wracając do poziomu poprzednich trzech odcinków.

Użytkownik baban edytował ten post 30.09.2008 - |06:42|

• 0

#448 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 30.09.2008 - |13:32|

A ja mam cicha nadzieje,ze serial zakonczy sie na 2 sezonie ;) gdyz nie jestem w stanie ogladac dalej glupawych scenek .Nie wspomine juz o Headey. Co za glupia baba..... :angry:

Użytkownik seven of nine edytował ten post 30.09.2008 - |13:34|

• 0

#449 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 30.09.2008 - |21:27|

Odcinek interesujacy, dowiadujemy sie troche o Cameron.. Mozna wywnioskowac ze Alison byla dziewczyna Connora, odkryl ze ta co jest teraz to Terminator a jego milosc nie zyje wiec przeprogramowal Cameron.
  • 0

#450 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 01.10.2008 - |06:58|

Odcinek interesujacy, dowiadujemy sie troche o Cameron.. Mozna wywnioskowac ze Alison byla dziewczyna Connora, odkryl ze ta co jest teraz to Terminator a jego milosc nie zyje wiec przeprogramowal Cameron.

Zaskakujące to nie było, można się było domyślić w pierwszych odicnkach.
Niestety Sarah Connor może nie dotrwać do końca tego sezonu, bo się Fox nie podoba, że rzekomo obniża oglądalność Prison Breaka (tak jakby cokolwiek jeszcze mogło Prisonowi obniżyć poza nim samym...).

Użytkownik Magnes edytował ten post 01.10.2008 - |06:59|

• 0
http://magory.net - moja strona

#451 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 01.10.2008 - |08:25|

Też to czytałem ale to jakaś farsa jak można obniżyć oglądalność serialowi w którym głowy same odrastają ;).
  • 0

#452 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 01.10.2008 - |14:07|

Dziiiizas.... intelektualna wiwisekcja pierwowzoru Cameron, płaczący android.... juz nie moge doczekac sie seksu maszyn :/

Jak dla mnie - do kitu.
  • 0
Dołączona grafika

#453 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 01.10.2008 - |14:45|

Rozwiazanie jest proste.. nie podoba sie to zabieraj zabawki z piaskownicy i do domu :E ;) Mowiac doslownie nie podoba sie to nie ogladaj.
I mowa ta do wszystkich ktorym sie niepodoba.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 01.10.2008 - |14:45|

• 0

#454 baban

baban

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 01.10.2008 - |15:28|

Dziiiizas.... intelektualna wiwisekcja pierwowzoru Cameron, płaczący android.... juz nie moge doczekac sie seksu maszyn :/

Jak dla mnie - do kitu.

No tak. W końcu Infiltrator nie powinien płakać, jeść, oddychać, mrugać oczami, udawać ludzkich emocji. Tak, bardzo logiczne.

To ludzie wygrywają. Bojowe jednostki maszyn nie są już rozwiązaniem. Takie zostaną od razu wychwycone i zniszczone. Jedynie Infiltrator z powiedzmy "ludzkim trybem" może chociaż zbliżyć się do Connora. Może po przeprogramowaniu ten tryb został zablokowany, aby zwiększyć szanse powodzenia. Podczas ostatniego odcinka zaczął szwankować. HUD zniknął, percepcja Cameron stała się bardziej ludzka. Jej chip to sieć neuronowa, zbliżona stopniem złożoności do ludzkiego mózgu. Może nie czuje emocji, ale maszyny pewnie bardzo je przestudiowały, dzięki czemu wiedzą jak człowiek reaguje na konkretne sytuacje. Z resztą to całe przesłuchanie miało to na celu.

Bardzo podobało mi się jak Cameron zaczęła projekcje zachowań Allison (z tych flashbacków). Potem gdy zorientowała się, że to jednak ona jest maszyną, zaczęła przenosić procedurę przesłuchania na Jody. W sumie to widzieliśmy 4 różne postaci z twarzą Allison.

Widzę, że ci którym serial się nie podoba, traktują wszystko co zobaczą na ekranie bardzo powierzchownie. Woleliby pewnie bezmózgą rozpie*duchę, która by nie wnosiła nic w mitologię tego serialu. Z resztą, te wasze posty są tak wylewne, że ręce opadają.

No ale jak widzimy, serial jest zagrożony. Czyli jednak ułomna papka typu taniec z gwiazdami czy liga futbolowa zwycięża. Smutne.

Użytkownik johnass edytował ten post 09.01.2012 - |16:01|

• 0

#455 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.10.2008 - |15:47|

Widzę, że ci którym serial się nie podoba, traktują wszystko co zobaczą na ekranie bardzo powierzchownie. Woleliby pewnie bezmózgą rozpie*duchę, która by nie wnosiła nic w mitologię tego serialu. Z resztą, te wasze posty są tak wylewne, że ręce opadają.

Ręce opadają jak się czyta takie posty. Dołączona grafika
Powierzchownie ? - a gdzie my tu mamy głębię ? - no bez jaj.

Serial w pierwszym sezonie mi się bardzo podobał tyle, że teraz to z każdym odcinkiem coraz mniej tudzież zaczynają mi przeszkadzać coraz bardziej "serialowe idiotyzmy". Nie wiem jak będzie dalej. Bo mi niestety nie wystarcza, że serial jedzie na marce Terminator, że są cyborgi, i już hip hip hura i dlatego jest zaj ebiscie i bombowo. I niech nikt się nie waży powiedzieć czegoś złego bo musi się wszystkim podobać.

No tak. W końcu Infiltrator nie powinien płakać, jeść, oddychać, mrugać oczami, udawać ludzkich emocji. Tak, bardzo logiczne.

A tu się zgodzę ,że taka jednostka infiltrująca powinna być maksymalnie ludzka.

I mowa ta do wszystkich ktorym sie niepodoba.

Grozisz? Dołączona grafika
No wybacz ale co innego jest pokazywanie wad a co innego jak ktoś jedyne co ma do powiedzenia na temat jakiegoś serialu to ale: porażka, [beeep], kaszna, syf, plastik, itd wedle wyboru.
To są dopiero porażkowe wypowiedzi i przy nich ręce opadają. I zwykłego człowieka coraz bardziej wkurzają.

Użytkownik johnass edytował ten post 09.01.2012 - |16:08|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#456 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 01.10.2008 - |15:53|

No wiec wlasnie... post Babana mialby sens, gdybysmy mieli do czynienia z misternie pomyslanym scenariuszem. W tym serialu nie ma żadnej glebi. A skoro nie ma - oczekiwalbym chociaz fajerwerkow. Jak na razie w tym sezonie, podoba mi sie jedynie czolowka :>

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 01.10.2008 - |15:54|

• 0
Dołączona grafika

#457 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 01.10.2008 - |17:33|

Grozisz? :)
No wybacz ale co innego jest pokazywanie wad a co innego jak ktoś jedyne co ma do powiedzenia na temat jakiegoś serialu to ale: porażka, [beeep], kaszna, syf, plastik, itd wedle wyboru.
To są dopiero porażkowe wypowiedzi i przy nich ręce opadają. I zwykłego człowieka coraz bardziej wkurzają.

No to wlasnie mowie.. jezeli komus sie nie podoba i tylko jeczy, to po co ma sie meczyc niech nie oglada :)
  • 0

#458 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 01.10.2008 - |17:52|

2x04

Słabszy poboczny odcinek, choć i tak niezły.

Na tle reszty miernoty SciFi i okolic jakie serwują nam główne stacje SCC jest serialem dobry, choć jest to jego MAX możliwości.

Nie jest jednak też zły.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#459 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.10.2008 - |17:57|

to po co ma sie meczyc niech nie oglada

Uwierz mi gdybym się męczył to bym go już nie oglądał i również jednorazowo wyraził dezaprobatę i rozczarowanie itp itd ;) takim serialem i tyle.
Nie męczyłbym siebie serialem a innych komentarzami w stylu - dno, zapychacz, porażka.

A tak na razie to go oglądam i mam uwagi.

:)

Użytkownik biku1 edytował ten post 01.10.2008 - |18:38|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#460 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 01.10.2008 - |19:04|

Jak jeszcze raz ktoś użyje tych bzdurnych tesktów typu "jak ci się nie podoba to nie oglądaj" to oberwie patelnią, każdy ma prawo oglądać i krytykować to co mu się nie podoba i basta.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych