Skocz do zawartości

Zdjęcie

Fringe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
531 odpowiedzi w tym temacie

#441 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 06.12.2010 - |16:46|

Fox ma poza tym historię trzymania seriali, które przetrwały dwa pierwsze sezony bardzo długo.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#442 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 07.12.2010 - |13:00|

Dobry serial - to co dzieje się w 3cim sezonie jest rzeczywiscie piękne
  • 0
You are what you believe yourself to be

#443 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 08.12.2010 - |16:53|

A jak wygląda sprawa cliffhangerów? Sezony mają zamknięte zakończenia czy urywają w najlepszym momencie? Mam ochotę zabrać się za Fringe, ale dość skutecznie odstrasza mnie możliwy cancel i brak rozwiązania wątków. Warto zobaczyć?
  • 0

#444 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 08.12.2010 - |18:57|

Na razie nie możemy stwierdzić czy trzeci sezon zakończy się cliffem czy nie.
Poprzednie kończyły się całkiem fajnymi, ale to nie problem. Wygląda jednak na to, że główny wątek tego sezonu zostanie w nim rozwiązany.
  • 0

#445 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 08.12.2010 - |22:47|

Bardzo dobra wiadomość! "FRINGE" w nowym roku wróci z nowymi odcinkami o tydzień szybciej mianowicie 21.01.11 w nowym time slocie piątkowym o 21:00 na FOX! Będzie to odcinek 10 3 sezonu.

Z tego co pamiętam to 1 sezon skończył się cliffem, ale nie tak dużym jak 2 sezon. Jak chcesz to poczekaj do lutego i zobaczy się jak serial radzi sobie w piątkowym paśmie. Jak będzie dobrze (czytaj więcej strona 22 post 436) to 4 sezon będzie. Ale jak scenarzyści będą wiedzieli, że 4 może być ostatnim to zakończą dobrze serial.
  • 0

#446 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 09.12.2010 - |08:24|

Dzięki. Chyba jednak zacznę oglądać, bo opinie na temat serialu są coraz lepsze.
  • 0

#447 gregohr

gregohr

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 11.12.2010 - |12:43|

ostatnie słowa w odcinku 3x09- czyżby jednak eksperyment Yatsko się powiódł? ale na którym z nich?
  • 0
...take a look, to the sky, just before You die- it's the last time he will...

#448 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 11.12.2010 - |21:57|

Raczej zapowiedź, że ktoś ma umrzeć. Czyżby Walter? Smutno by było.
  • 0

#449 gregohr

gregohr

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 12.12.2010 - |12:46|

Raczej zapowiedź, że ktoś ma umrzeć. Czyżby Walter? Smutno by było.

to by było zbyt proste... moim zdaniem jest to takie pozostawione niedomówienie, które nigdy nie będzie wyjaśnione- że właśnie na którymś z nich Bell lub Walter dokonał udanego eksperymentu Yatsko. I owoc eksperymentu obserwują Łysi.
  • 0

#450 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 12.12.2010 - |16:07|

Ale przecież wiemy kogo obserwowali - Waltera i jego syna. Jaki to ma związek z Yatsko?
  • 0

#451 gregohr

gregohr

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 12.12.2010 - |17:42|

Ale przecież wiemy kogo obserwowali - Waltera i jego syna. Jaki to ma związek z Yatsko?

a na czym polegało Yatsko? wg znalezionych papierów i pamięci Waltera eksperyment się nie powiódł. Ale wiemy, że nie raz okazywało się, że pamięć Waltera jest zawodna. Ja więc stawiam na to, że twórcy serialu chcą nam dać do zrozumienia (ale bez późniejszego potwierdzenia, czy tak jest - czy nie), że albo Walter- z pomocą Bella, albo Peter- z pomocą Waltera- jest pozytywnym zakończeniem tego eksperymentu. I Obserwatorzy to wiedzą, sprawdzając co jakiś czas jak długo przetrwa podmiot eksperymentu.
  • 0

#452 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 12.12.2010 - |18:31|

Naciągane moim zdaniem. Peter już i tak jest odratowany. Walter na samym sobie by tego nie robił. Ostatnia scena jest moim zdaniem bez związku z odcinkiem i Yatsko, a jest zapowiedzią wydarzeń z przyszłych odcinków.
  • 0

#453 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 30.12.2010 - |15:41|

Zabrałam się wreszcie za pierwszy odcinek i muszę napisać, że pilot robi wrażenie. Ogląda się prawie jak film, a nie jak serial. Tematyka średnio mi leży, ale zobaczę jak się akcja rozwinie. Przynajmniej jest to jakaś odmiana w porównaniu z innymi serialami.

edit:
6 odcinków za mną.
Lekko makabryczny ten serial.
Walter jest rozbrajający. Najlepsza postać serialu, a na pewno najlepiej zagrana.
Schemat jeden odcinek - jedna sprawa nawet o dziwo nie razi. Zwłaszcza, że nie wszystkie są jednoznacznie zamknięte.
Na plus to, że nie wiadomo kto ma jaki motyw i cel działania. Plus łatwo zamieni się w minus, jeśli będzie przybywać zagadek bez odpowiedzi. Zobaczę w dalszych odcinkach. Tajemnice są fajne, ale bez przesady.
Pomijając realność warstwy naukowej, tematyka bardzo na czasie. Słabo się orientuję w serialach tego typu, ale chyba nie ma w tej chwili nic podobnego w tv?
Podsumowując - do dalszego oglądania, ale w małych dawkach.

kolejny edit:
Wciągnęło mnie na dobre. Jestem dopiero (albo już) w połowie drugiego sezonu, więc najlepsze jeszcze podobno przede mną.
Pewnie powtarzam, bo nie czytałam postów żeby uniknąć spoilerów, ale chciałam pochwalić dwie rzeczy:
- muzykę
- fakt, że Olivia wygląda jak agentka, a nie lalunia goniąca za przestępcami na szpilkach.

co sobie będę żałować, edit nr 3 ;)
Urozmaicenie w drugiej połowie sezonu 2 bardzo dobrze zrobiło serialowi. A finał był rewelacyjny.
Za najciekawszy uznaję wątek Petera i obserwatorów. Dobre było niejednoznaczne pokazywanie Massive Dynamic i Bella, ale pod koniec sporo wyjaśnili.
Zamiana Olivek pod koniec przewidywalna, co nie zmienia faktu, że końcówka była mocna i cieszę się, że nie muszę czekać na 3x01 pół roku czy ile to tam trwało.

ostatni edit:
W trzecim sezonie rozkręcili się na całego. Pokazywanie drugiego świata było świetnym pomysłem. Poza tym Charlie wrócił :)
Nie podoba mi się tylko ta cała maszyna zagłady i urwanie/porzucenie niektórych starych wątków, np.
- co się działo z Peterem gdy Walter był w wariatkowie i czemu dawni wrogowie go nie ścigają
- co z ojczymem Olivii (tym od kartek)
- jak to się stało, że Rachel gdzieś wyjechała, jakby do męża (?) do Chicago; przecież mieli się rozwodzić i chciał jej odebrać Ellę
W sumie niewielki problem, bo wątków związanych z drugim światem na szczęście nie porzucili, ale trochę mnie to razi.

Użytkownik Kiara edytował ten post 09.01.2011 - |20:47|

• 0

#454 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 22.01.2011 - |19:10|

"FRINGE" is Back!!! I poradził sobie bardzo dobrze! Odcinek 3x10 w nowym piątkowym paśmie obejrzało 4.86 mln widzów! Przy ratingu 1.9. Jest to o tyle dobry wynik, że poprzedni odcinek 3x09 miał widownię mniejszą (a emisja była w czwartki) na poziomie 4.74 mln i rating 1.7!
Więc jeżeli serial utrzyma oglądalność to o 4 sezon nie ma co się martwić i FOX powinien "Fringe" przedłużyć!!! Tak można przeczytać na Amerykańskich stronach internetowych.

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 22.01.2011 - |19:12|

• 0

#455 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 22.01.2011 - |19:29|

Przydałoby mi się takie serum, jak sobie Walter przygotowywał, bo nie rozumiem o co chodziło łysym w tym odcinku i dlaczego wyciągnęli takie wnioski, jak wyciągnęli. :D Czy mleko z lodówki wpłynie jakoś na mózg Petera? Czy dziwne spojrzenie Waltera na końcu miało związek z serum, czy z tym co wywnioskowali łysi?

Użytkownik Magnes edytował ten post 22.01.2011 - |19:30|

• 0

#456 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 23.01.2011 - |16:52|

Odcinek 3x10 bardzo dobry. Przede wszystkim dużo się działo, ogólnie i w związku z Peterem. Obserwatorzy chyba przeprowadzali jakiś eksperyment, żeby zobaczyć czy Walter ponownie pozwoli Peterowi umrzeć. A jak widać oni tego chcą.

PS Do tego gościnny występ Christophera Lloyd, który jak widać nawet się trzyma xD

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 23.01.2011 - |16:56|

• 0

#457 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.01.2011 - |17:49|

Czy mleko z lodówki wpłynie jakoś na mózg Petera?

mleko? przecież to nie było mleko, a przynajmniej nie samo mleko :P
  • 0

#458 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 23.01.2011 - |20:51|

mleko? przecież to nie było mleko, a przynajmniej nie samo mleko :P

Teraz to już się czepiasz bez sensu. Przecież to był skrót myślowy i każdy wie o co chodzi.
  • 1

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#459 goral_222

goral_222

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 23.01.2011 - |21:05|

Powrót po przerwie w dobrym stylu :D Dzieje się sporo w sprawie Petera i obserwatorów, którzy jak się okazuje przeprowadzali swoisty eksperyment zachowań Waltera, dosyć brutalny swoją drogą :P

Czekamy na następne odcinki i rozwój sytuacji, ale jeśli będą przynajmniej na takim poziomie, to o serial się nie martwię :rolleyes:
  • 0

#460 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 23.01.2011 - |22:59|

Solidnie pokręceni są ci obserwatorzy. Fajny wątek, ale dość rzadko ruszany w serialu. Może teraz będzie częściej, bo widać, że łysole mogą mieć kluczowy wpływ na fabułę. Ciekawe czy za tydzień przeniesiemy się znów do alternatywnej rzeczywistości :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych