Skocz do zawartości

Zdjęcie

The 4400

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
598 odpowiedzi w tym temacie

#441 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 04.01.2007 - |18:22|

A serial opowiada o 4400 ludziach porywanych przez U.F.O.

Mała korekta oni nie zostali porwani przez UFO (chociaż przyjaciołom się UFO :D ), tylko przez ludzi z przyszłości.
  • 0

#442 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.01.2007 - |19:37|

UFO - Unidentified Flying Object. To powinno wystarczyć. W każdym razie UFO niestety nadal jest mylone z obcymi, podczas gdy ten skrót ma diametralnie inne znaczenie.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#443 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 04.01.2007 - |22:23|

Jakoś średnio sie ten serial prezentuje. Nie wiadomo o co tak naprawde chodzi o czym on jest...hmm. Ale moze sie to zmieni.
  • 0
Dołączona grafika

#444 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 07.01.2007 - |10:26|

Szczerze powiedziawszy serial od samiutkiego początku w 100 % do [beeep].
Zero klimatu , fabuła jak ze stacji Hallmark , efekty też na tym samym poziomie i wogóle straszne buractwo . I teraz mi powiedzcie to ten kaszankowy serial robi w dziale " hitowe seriale s-f " z tak marnym poziomem zainteresowania ze strony użytkowników ???
To już np. " Jericho " przebija to coś klimatem i pomysłem... to że "4400" jest przereklamowany to nie świadczy że komukolwiek się musi podobać ........ :blink:

W sumie w niektórych częściach Grenlandii może i ten serial jest hitem, biorąc pod uwagę że jest to jedna z trzech rozrywek na jaką mogą pozwolić sobie mieszkańcy tuż po polowaniu na foki i drapaniu się po zadkach ...

A ja jestem w szoku.Własnie przeczytalam w Dzinniku Bałtyckim,ze juz wkrotce serial Lost zostanie na tvp 1 zastapionym serialem The 4400.Hmm.. :huh:

Eheheehehhhhheeeheheheh :clap: tylko niech się nie zdziwią zwiększającą się ilością zgonów wśród widzów z podwodu znudzenia :lol:

czy może mi ktoś powiedzieć, o co chodzi w tym serialu i czy watrto go obejżeć?

Chodzi o to że mało kogo to naprawdę obchodzi , oglądać nie warto , chyba że masz telewizję z jednym kanałem...

4400 na tvp 1?? Było by super!! Nawet jak bym miała oglądnąć te wszystkie odciniki jeszcze raz. Wreszcze coś normalnego w TV by było :clap:

Co by było super ? :blink:

A zna ktoś polski tytuł tego serialu? Bo jestem ciekaw czym nas tym razem zaskoczą...

4400 powodów dla których nie powinieneś włączać telewizora ....
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#445 tiam

tiam

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 07.01.2007 - |10:53|

buahahahahaaa...no rewelacyjne podsumowanie Surin. Dolaczam sie do kazdego stwierdzenia (lacznie z faktem drapania sie po grenlandzkich zadkach ):lol: . A tera powaga: Moze i 4400 nie jest do szpiku zepsuty i zly, a brak klimatu i wiele nedznych zapozyczen nie robi roznicy ludziom ktorzy po prostu uwielbiaja tematyke s-f, i ogladaj ten film pod wzgledem czysto naukowym, jako kolejny przyklad jakiegos tam kina... zreszta - trzeba poznac swego wroga;)
  • 0

#446 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów

Napisano 07.01.2007 - |10:56|

buahahahahaaa...no rewelacyjne podsumowanie Surin. Dolaczam sie do kazdego stwierdzenia (lacznie z faktem drapania sie po grenlandzkich zadkach ):lol: . A tera powaga: Moze i 4400 nie jest do szpiku zepsuty i zly, a brak klimatu i wiele nedznych zapozyczen nie robi roznicy ludziom ktorzy po prostu uwielbiaja tematyke s-f, i ogladaj ten film pod wzgledem czysto naukowym, jako kolejny przyklad jakiegos tam kina... zreszta - trzeba poznac swego wroga;)

pod względem czysto naukowym , taaa ? :P To znaczy oglądają go ponieważ potrzebują do swoich badań o nazwie " jaka ilość głupot gwarantuje zgon " .... dla mnie s-f jest to że wogóle to wypuścili do telewizji....
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

#447 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 07.01.2007 - |11:35|

Pan Surin powinien się nauczyć podstawy kultury. Byłes na Grenlandi że wiesz co ci ludzie robią? Czasem pomyśl. Wracjąc do 4400 to serial w pilocie nie zachwycał. Ale po 1 sezonie zaczął się wybijać.
  • 0

#448 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów

Napisano 07.01.2007 - |12:21|

Pan Surin powinien się nauczyć podstawy kultury. Byłes na Grenlandi że wiesz co ci ludzie robią? Czasem pomyśl. Wracjąc do 4400 to serial w pilocie nie zachwycał. Ale po 1 sezonie zaczął się wybijać.

Trzeba przyznać że jesteś cierpliwy jak czekasz cały sezon na coś fajnego :blink: Tak w sumie to pan Sokar powinien zerwać z naczelną regułą Orion-Tokra Forum czyli "oglądania wszystkiego co dają w TV po 20.00" Zawsze możesz przerzucić się na Discovery, tam podają 4400 sposobów na udany wieczór bez telewizora . Polecam !

Użytkownik Surin edytował ten post 07.01.2007 - |12:22|

• 0

#449 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 07.01.2007 - |12:59|

Pan Sokar nie ogląda seriali w TV.
  • 0

#450 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 07.01.2007 - |12:59|

A więc pan Surin, chciałby, aby ludzie, którzy dopiero co wrócili skądśtam, często po kilkudziesięciu latach nieobecności, zaczęli odrazu siekać swoimi zdolnościami wszystkich niewiernych na lewo i prawo?? Tak się chyba nie zachowują ludzie, którzy jednego dnia są np. w Korei a 50 lat później, jak gdyby nigdy nic, budzą się gdzieś pod Seattle, bez ani jednej zmarszczki na twarzy. Poczekaj aż bohaterowie sami się ogarną i odnajdą w czasach, do których trafili. To, że serial jest sci fi nie znaczy, że non stop, przykładowo, mają błyskać światła.
  • 0

#451 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 07.01.2007 - |13:45|

Bez urazy, ale widzę że ludzie wychowani na Loscie stracili poczucie rzeczywistości, nie znają sci-fi, a Losta uważają za jedynego wyznacznika wartości...

dla mnie najlepszą reklamą tego serialu jest fakt, że moi rodzice, którzy nie mają wiele czasu i nie oglądają czego popadnie, zobaczyli 2 pierwsze sezony w mniej niż tydzień. (dodam że ojciec nie umie angielskiego, i by oglądał coś z napisami, to musi go to naprawdę wciągnąć...) [teraz mnie męczy był mu trzeci nagrał nagrał]

ah wracając jeszcze do "dzieci losta", kilka tekstów które mnie rozwaliły:

Odniosę się do Lost (patrz slogany reklamowe): Porównując - wrażenie gorsze, trochę jak próba podczepienia się do sukcesu Zaginionych i jazdy na podobnym temacie.

Mam wielką nadzieję, żę w trakcie serialu nie będzie reminescencji z życia bohaterów usmiech.gif -to była by zrzyna z pomysłu pewnego serialu wink.gif

I wiele innych odniesień do Losta... no bez urazy ludzie, ale świat naprawdę się na (w moim odczuciu kiepskim) Loscie nie kończy. A jakby nie było 4400 jest starsze od Losta....

Trzeba przyznać że jesteś cierpliwy jak czekasz cały sezon na coś fajnego

Surin tak działają seriale, dobry serial to jest jak dobry kryminał, na stracie niewielkie prowadzenie, zbrodnia a potem powolne dochodzenie do końca...

a nie szybkie wprowadzenie, potem wielkie bum, potem jeszcze większe bum i potem beznadziejny koniec...

dobra kończę swoje wywody, bo sam mówiłem nawet psjodko że to nie ma sensu...

Ja ten serial polecam z pełną premedytacją. I naprawdę zachęcam do oglądania.

Użytkownik Toudi edytował ten post 07.01.2007 - |13:46|

#452 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów

Napisano 07.01.2007 - |13:57|

A więc pan Surin, chciałby, aby ludzie, którzy dopiero co wrócili skądśtam, często po kilkudziesięciu latach nieobecności, zaczęli odrazu siekać swoimi zdolnościami wszystkich niewiernych na lewo i prawo?? Tak się chyba nie zachowują ludzie, którzy jednego dnia są np. w Korei a 50 lat później, jak gdyby nigdy nic, budzą się gdzieś pod Seattle, bez ani jednej zmarszczki na twarzy. Poczekaj aż bohaterowie sami się ogarną i odnajdą w czasach, do których trafili. To, że serial jest sci fi nie znaczy, że non stop, przykładowo, mają błyskać światła.

Nie mów na mnie " pan Surin " bo nie jestem żadnym bibliotekarzem ;) Słuchaj tu chodzi o to właśnie że od początku jak określiłeś " błyskają światła " i to w strasznie beznadziejny sposób . Po prostu mi to buractwo nie pasi jak ciasne skarpetki o tyle . Gdyby nie było zapotrzebowania na nudę , nie byłoby telenowel i 4400 a że jest inaczej , cóż nie można mieć wszystkiego ;)

Wkurza kiedy przed premierowym pokazem w Tv pojawiają się informacje w stylu " super , bajer , bije rekordy popularności ( gdzie ? w rumunii ? ) " , " serial porównywalny klimatem do <Lost>" ( eheheeheeheh :clap: ) , " niesamowita oczojebka " , " papież kocha ten serial " itp,itd.. To że producenci nie mają na masło i muszą salwować się ucieczką w samouwielbienie nie określa wcale opinii na temat tej serii pośród widzów.

A jeśli faktycznie ma on wysoką oglądalność to pewnie dlatego że są jakieś fajne reklamy :)
  • 0

#453 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 07.01.2007 - |14:00|

Telewizja zawsze będzie kręciła walki i upiększała. Nawet w przypadku Lost upiększają, bo w drugim sezonie można sie nieźle wyspać. Zatem nie obwiniaj za to samego serialu. A jak się nie podoba to po prostu napisz co Ci sie nie podoba w serialu, bo nie sądzę, by miało to związek z eskimosami i ich zajęciami.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#454 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów

Napisano 07.01.2007 - |14:01|

Bez urazy, ale widzę że ludzie wychowani na Loscie stracili poczucie rzeczywistości, nie znają sci-fi, a Losta uważają za jedynego wyznacznika wartości...

dla mnie najlepszą reklamą tego serialu jest fakt, że moi rodzice, którzy nie mają wiele czasu i nie oglądają czego popadnie, zobaczyli 2 pierwsze sezony w mniej niż tydzień. (dodam że ojciec nie umie angielskiego, i by oglądał coś z napisami, to musi go to naprawdę wciągnąć...) [teraz mnie męczy był mu trzeci nagrał nagrał]

ah wracając jeszcze do "dzieci losta", kilka tekstów które mnie rozwaliły:
I wiele innych odniesień do Losta... no bez urazy ludzie, ale świat naprawdę się na (w moim odczuciu kiepskim) Loscie nie kończy. A jakby nie było 4400 jest starsze od Losta....
Surin tak działają seriale, dobry serial to jest jak dobry kryminał, na stracie niewielkie prowadzenie, zbrodnia a potem powolne dochodzenie do końca...

a nie szybkie wprowadzenie, potem wielkie bum, potem jeszcze większe bum i potem beznadziejny koniec...
dobra kończę swoje wywody, bo sam mówiłem nawet psjodko że to nie ma sensu...

Ja ten serial polecam z pełną premedytacją. I naprawdę zachęcam do oglądania.

Ja się nie wychowałem na " Loście '' , widziałem już wiele produkcji i mam dość duże porównanie . Ja po prostu odruchowo porównuje poziomy obu seriali . Tak to jest że kiedy powstaje coś genialnego , to czy chcę czy nie porównuję do innych rzeczy , ponieważ to co lubię podniosło poprzeczkę bardzo wysoko.
A przy Lostach faktycznie można stracić poczucie rzeczywistości ( i sensu wypowiedzi niektórych na forum :) ) więc z premedytacją się z tobą nie zgadzam i idę ukrzyżować wielki napis " 4400 " który zrobiłem z kartonu ....

Użytkownik Surin edytował ten post 07.01.2007 - |14:02|

• 0

#455 tiam

tiam

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 07.01.2007 - |14:10|

Ejj...z całym szacunkiem ale to że ktos uwielbia LOST (JAA!!!) nie znaczy iż ma w pupie cała resztę [czyt. pozostale seriale s-f, w tym 4400..ehem], nie uważa również iż owy serial jest jakimś wyznacznikiem wartości(?!)... choc co do owych wartości artystycznych serialu decydujacych o tym czy epizodowiec ma szanse stac sie perełką s-f , uważam że od czasu "Strefy Mroku" poprzez X-Files, 'pomijajac' Twin Peaks [bo to inna branża, aczkolwiek zahacza o fantastyke] [i pewnie Alaske można by dorzucić na upartego] jedynie LOST dorównuje poziomom powyższych seriali. Choć nie wiem czy ma sens wrzucac wszystko do jednego fantastycznego worka.... osmiele sie jednak rzec - LOST tak jak MATRIX zapoczatkowal cos nowego [tylko na serialowym gruncie;)] a ze ktos traci po nim poczucie rzeczywistosci...oby tak dalej;)

Ja się nie wychowałem na " Loście '' , widziałem już wiele produkcji i mam dość duże porównanie . Ja po prostu odruchowo porównuje poziomy obu seriali .

taaaa??? a co ogladales? ;)
  • 0

#456 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 07.01.2007 - |15:03|

Ejj...z całym szacunkiem ale to że ktos uwielbia LOST (JAA!!!) nie znaczy iż ma w pupie cała resztę [czyt. pozostale seriale s-f, w tym 4400..ehem],

Ja nie miałem na myśli ludzi którzy lubią Losta, tylko którzy poza nim nic nie widzą, którzy uznają go za wyznacznik jakości dla sci-fi, a w moim odczuciu Lost ma tyle wspólnego z sci-fi co Jericho (bez urazy dla Jericho, które z sf jednak ma niewiele wspólnego)

Ja po prostu odruchowo porównuje poziomy obu seriali . Tak to jest że kiedy powstaje coś genialnego , to czy chcę czy nie porównuję do innych rzeczy , ponieważ to co lubię podniosło poprzeczkę bardzo wysoko.

Jak już chcesz mówić o wysokiej poprzeczce, to nie Lost wywindował poziom, zrobił do BSG rok wcześniej. To on zapoczątkował powrót sf do telwizji, to on dał szansę nowym młodym serialom (po tym jak Entek prawie zamknął ten świat) Lost powstał na fali uwielbienia dla tych seriali sf, na fali nowej mody. A jako że jest jednym z niewielu seriali, które są dostępne w całym kraju, to widać na wynikach oglądalności.
Ale to właśnie BSG (która nadawa jest na kanele Sci-Fi Channel,do którego ma dostęp nie więcej niż 7mln gospodarstwa w USA) oraz 4400 (na USA Channel, do którego dostęp ma chyba 10 mln gospodarstw w USA) zapoczątkowały powrót sf do seriali... Nie wierzycie? spójrzcie na sezon 2005/2006 jaki wówczas był wysyp seriali o tej tematyce...

#457 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 07.01.2007 - |16:32|

Tak się składa że 4400 jest hitem w USA, Kanadzie, Australii, UK, itp. A czy w Rumuni to nie wiem. Może i tak, tam też żyją tacy sami ludzie jak u nas. Więc daruj sobie takie porównania.
  • 0

#458 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów

Napisano 07.01.2007 - |17:42|

Ja nie miałem na myśli ludzi którzy lubią Losta, tylko którzy poza nim nic nie widzą, którzy uznają go za wyznacznik jakości dla sci-fi, a w moim odczuciu Lost ma tyle wspólnego z sci-fi co Jericho (bez urazy dla Jericho, które z sf jednak ma niewiele wspólnego)
Jak już chcesz mówić o wysokiej poprzeczce, to nie Lost wywindował poziom, zrobił do BSG rok wcześniej. To on zapoczątkował powrót sf do telwizji, to on dał szansę nowym młodym serialom (po tym jak Entek prawie zamknął ten świat) Lost powstał na fali uwielbienia dla tych seriali sf, na fali nowej mody. A jako że jest jednym z niewielu seriali, które są dostępne w całym kraju, to widać na wynikach oglądalności.
Ale to właśnie BSG (która nadawa jest na kanele Sci-Fi Channel,do którego ma dostęp nie więcej niż 7mln gospodarstwa w USA) oraz 4400 (na USA Channel, do którego dostęp ma chyba 10 mln gospodarstw w USA) zapoczątkowały powrót sf do seriali... Nie wierzycie? spójrzcie na sezon 2005/2006 jaki wówczas był wysyp seriali o tej tematyce...

Tylko pamiętajcie że ilość nie przekłada się na jakość . To że " fala s-f" była nie określa wcale poziomu serii. To że co któraś osoba z ciekawości włączyła na ten kanał ( bo nie było nic innego ) , to już inna rzecz ...
  • 0

#459 normanos

normanos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 07.01.2007 - |21:01|

Toudiemu należy pogratulować pomysłu bo rzeczywiście po dzieciach neostrady nawiedziły nas dzieci Losta. Az głowa boli czytając co to oni wypisują o, co by nie było, bardzo przyzwoitym serialu.
  • 0
serialopedia.pl - dołącz do ekipy pierwszej polskiej darmowej encyklopedii serialowej tworzonej za darmo dla wszystkich przez fanów seriali dla fanów seriali. W tym tygodniu edytujemy Heroes

#460 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 08.01.2007 - |13:50|

Tylko pamiętajcie że ilość nie przekłada się na jakość . To że " fala s-f" była nie określa wcale poziomu serii. To że co któraś osoba z ciekawości włączyła na ten kanał ( bo nie było nic innego ) , to już inna rzecz ...

Tyle że fala s-f nastąpiła właśnie po sukcesie The 4400 i BSG. A jeśli cotygodniową stałą oglądalność tłumaczysz tym że nie było nic innego w TV to brak słów :lol: .

normanos ==> 100 procent racji.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych