NIE BÓJ SIĘ ZAPYTAĆ!
Napisano 25.09.2006 - |12:26|
Napisano 25.09.2006 - |14:11|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 25.09.2006 - |15:03|
Napisano 07.11.2006 - |13:54|
Wiem, że niektórym może to się wydać dziwne i uznają, że jestem nienormalna, ale może akurat nie będzie tak źle, jak się obawiam. Przeszukałam to forum na tyle, na ile pozwala mi modem i sześć minut dziennie, które spedzam w Internecie i nigdzie nie znalzałam tego tematu. Przeszukałam również sklepy internetowe, aukcje i takie miejsca, do których nigdy nie myślałam, że trafię i już powoli tracę cierpliwość i nadzieję. Otóż jestem ciekawa, czy w Polsce zostały wydane Gwiezdne Wrota na DVD. Chodzi mi o wszystkie dotychczasowe serie Stargate SG1 i Atlantis. Wiem, że mogłabym sobie ściągnąć z netu, albo kupić od kogoś ściągnięte, ale ja chcę oryginalne - takie już mam zboczenie charakteru. Nie interesują mnie "inne" formy posiadania. Czy ktoś mógłby mnie poinformować czy mogę mieć nadzieję, że gdzieś to kiedyś znajdę, czy mam sobie darować i poprosić kogoś w Niemczech aby mi zamówił ich wydania?
Jeśli to nie na temat, albo nie w tym dziale co trzeba, to można ten post usunąć. Przypuszczam, że inni nie mają obiekcji przed ściąganiem odcinków z netu, więc tylko ja jestem zainteresowana odpowiedzią ;-) Jeśli któryś z moderatorów zna odpowiedź to może to od razu usunąć i dać mi znać Prywatną Wiadomością. Więcej nie będę zawracać głowy.
Pozdrawiam serdecznie
Werona
"I just sat down" John Sheppard
"You can be the Wraith. I get to be Major Sheppard." Jinto
"You let Sheppard fly that Jumper?" McKay
Napisano 07.11.2006 - |14:34|
dobry temat.. i jak masz kogoś w niemczech, to niech ci zamówi, w polsce nie ma ani jednego wydania serialu... tylko film...Czy ktoś mógłby mnie poinformować czy mogę mieć nadzieję, że gdzieś to kiedyś znajdę, czy mam sobie darować i poprosić kogoś w Niemczech aby mi zamówił ich wydania
Napisano 19.01.2007 - |01:46|
Niedługo przeczyszczę ten temat mocno. I sporo rzeczy poleci (wzg. zostanie przeniesionych).
1. To jest dział "Stargate SG-1" To nie jest dział "Napisy" czy też "Download" czy jakikolwiek inny!
Oprócz tego stosowanie reguł z pierwszego posta. Zasada pytanie-odpowiedź, bez ewentualnych dyskusji na tematy poboczne nie związane ze światem Stargate (szczególnie SG1)
Zostało to zrobione...
Część przeniesiona do odpowiednich działów (napisy, media).
Post ulegnie samozniszczeniu ;]
Użytkownik SGTokar edytował ten post 19.01.2007 - |15:05|
Napisano 28.01.2007 - |14:00|
1. Jak możliwe było wstawienie drugich wrót? Czy nie zostały one zaspawane właśnie po to, żeby nie zostały użyte? A skoro je wzięli i tak po prostu sobie je znowu uruchomili, to jaki cel był we wcześniejszym zaspawaniu ich, skoro bez problemu można je znów przywrócić "do życia"? Skąd wtedy początkowe przekonanie i gwarancja, że ich inni nie odspawają, skoro jedni mogli... złamaniem prawa by się raczej nie przejmowali, skoro już raz zlekceważyli rozkazy i używali drugich wrót (mam na myśli tych"złyh" )
2. Czy nie mogli postawić tych samych wrót, które przenieśli? Czy jest gdzieś wyraźnie mowa o tym, że zostały one zniszczone w wyniku tego, co działo się ze statkiem?
Hammond: "Colonel O´Neill what the hell are you doing?!?"
O´Neill: "In the middle of my backswing?!?!?!!"
Napisano 28.01.2007 - |14:06|
1
-zaspawanie nie bo permanentne, bo żadne zaspawanie takie nie może być. Poza tym byłoby to wyjątkowo głupie posunięcie.
-zaspawanie oznaczało tyle, że nie dało sie ich "odspawać" bez ciężkiego, specjalistycznego sprzętu. Taką akcje trudno byłoby ukryć.
-tym razem Wrota były pod całodobową i liczną ochroną.
2.
-No comments. Oglądaj
Napisano 28.01.2007 - |14:07|
statek się rozpadł2. Czy nie mogli postawić tych samych wrót, które przenieśli? Czy jest gdzieś wyraźnie mowa o tym, że zostały one zniszczone w wyniku tego, co działo się ze statkiem?
wrota przejęli rosjanie.
jeden replikator przeżył
tu chodziło o to by przypadkiem nie można było ich użyć, ale zawsze można odspawać, coś co zostało zaspawane a biorąc pod uwagę, że mamy tu dwa różne materiały, to zawsze łatwiej to roździelić...1. Jak możliwe było wstawienie drugich wrót? Czy nie zostały one zaspawane właśnie po to, żeby nie zostały użyte?
a ze spawaniem, to chodziło o to by nikt im nie uciekł, tak jak to zrobili ci od Trust, czy co to tam był w 2 sezonie...
Napisano 31.01.2007 - |19:07|
Napisano 31.01.2007 - |19:13|
Zapytam wprost. Od czego mam zacząć oglądanie serii SG?? Kiedyś oglądałem film i serial jjak jeszcze leciał w tvp. Czy mogę zacząć oglądanie od razu os SGA?
Lepiej nie. Proponuję od 1 serii SG -1 a przy 8 serii zacząć oglądać atlantisa. Będzie wszystko jasne.
Napisano 31.01.2007 - |19:15|
szkoda zaczynac od SGA, jesli zamierzasz obejrzec kiedys caly serial SG-1.
SGA i SG-1 raczej najlepiej ogladac rownolegle, tzn zaczac 1szy sezon Atlantis razem z 8mym sezonem SG-1 . A pierwsze sezony SG-1 sa tak fajne, ze szkoda ich nie ogladac.... wiec zacznij tam, gdzie skonczyles, albo od poczatku
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 31.01.2007 - |19:15|
NIE.Zapytam wprost. Od czego mam zacząć oglądanie serii SG?? Kiedyś oglądałem film i serial jjak jeszcze leciał w tvp. Czy mogę zacząć oglądanie od razu os SGA?
Owszem niby można i tak zrobić ale popsujesz sobie dużo zabawy więc lepiej tak NIE robić.
Tym bardziej,że SG-A zaczyna się gdzieś na poziomie końca 7 sezonu SG-1.
I w ten sposób możesz się co nieco dowiedzieć co się dzieje w SG-1 w sezonie 7 i 8 a potem jak będziesz oglądał SG-1 to już masz część spraw z góry wiadomych.
ps. no i widze trochę osób mnie ubiegło w czasie pisania.
Ale przynajmniej zabrzmiało to dobitniej.
Użytkownik biku1 edytował ten post 31.01.2007 - |19:22|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 31.01.2007 - |19:54|
Użytkownik elMadej edytował ten post 31.01.2007 - |20:08|
Napisano 02.02.2007 - |01:43|
-zaspawanie nie bo permanentne, bo żadne zaspawanie takie nie może być. Poza tym byłoby to wyjątkowo głupie posunięcie.
-zaspawanie oznaczało tyle, że nie dało sie ich "odspawać" bez ciężkiego, specjalistycznego sprzętu. Taką akcje trudno byłoby ukryć.
Bo ja wiem czy ciężko? Nie takie rzeczy wojsko przecież ukrywało, prawda? No dobra, powiem wprost - to ja nie chwytam sensu całego tego spawania, bo tak czy inaczej na jedno wychodzi.
Ok, niby wszystko jasne i logiczne, ochrona przed powtórzeniem się sytuacji. Ale skoro mogliby odspawać to i uciec wtedy bez problemu...a ze spawaniem, to chodziło o to by nikt im nie uciekł, tak jak to zrobili ci od Trust, czy co to tam był w 2 sezonie...
Wiem, wiem, robię problemy :aniolek:
Napisano 02.02.2007 - |01:48|
a kradzież... to już inna historia.. jak je ukradną, to logiczne że będą mieć czas i środki by odpspawać, ale nikt nie wejdzie do bazy, by przez nie przejść, czy też wykorzystać je do innych celów...
Napisano 02.02.2007 - |14:49|
EDIT:
Moje kolejne pytanie, tym razem o inną sprawę, a mianowicie o motyw muzyczny. Pojawia się on między innymi w odcinku 3x06 "Point Of View" np.w scenie gdzie Carter z alternatywnej rzeczywistości żegna się z Jackiem, również w 4x20 "Entity" (ok. minuty 27 - Jack przy łóżku Carter oraz na samym końcu). Czy ktoś z was wie może jaki tytuł ma ten motyw i gdzie można go znaleźć?
Użytkownik Aya'ka edytował ten post 02.02.2007 - |22:17|
Napisano 07.02.2007 - |16:05|
Jak rozłożyć sobie oglądanie SG-1 i Atlantisa? Czy, jeśli obejrzę najpierw całego SG-1, a później się za SGA wezmę, nie będę miał żadnych problemów ze zrozumieniem czegoś? Może w takim razie rozłożyć sobie to jakoś inaczej?
Pytanie może wydać się głupie, ale po prostu nie wiem, czy spin-off przeplata się wątkami z serialem-matką
Użytkownik kefir edytował ten post 07.02.2007 - |16:05|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych