Skocz do zawartości

Zdjęcie

NIE BÓJ SIĘ ZAPYTAĆ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
764 odpowiedzi w tym temacie

#441 Sirehum

Sirehum

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 25.09.2006 - |12:26|

troszke czytalem o grach sg-1 no i sie zaplatalem :] czy WYSZLA i jest DOSTEPNA jakas gierka o tej tematyce??? czy to na kompakcie czy to on-line?? pa
  • 0

#442 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 25.09.2006 - |14:11|

Istnieja tylko mody do innych gier oraz mała przygodówka 2D. Stargate Aliance został zarzucony a Stargate Worlds jest w produkcji.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#443 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 25.09.2006 - |15:03|

Sirehum --> to Vala Mal Duran, tak pojawi sie jeszcze ;)
  • 0

#444 Nicky Gabriel

Nicky Gabriel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów
  • MiastoSilesia

Napisano 07.11.2006 - |13:54|

Witam serdecznie!

Wiem, że niektórym może to się wydać dziwne i uznają, że jestem nienormalna, ale może akurat nie będzie tak źle, jak się obawiam. Przeszukałam to forum na tyle, na ile pozwala mi modem i sześć minut dziennie, które spedzam w Internecie i nigdzie nie znalzałam tego tematu. Przeszukałam również sklepy internetowe, aukcje i takie miejsca, do których nigdy nie myślałam, że trafię i już powoli tracę cierpliwość i nadzieję. Otóż jestem ciekawa, czy w Polsce zostały wydane Gwiezdne Wrota na DVD. Chodzi mi o wszystkie dotychczasowe serie Stargate SG1 i Atlantis. Wiem, że mogłabym sobie ściągnąć z netu, albo kupić od kogoś ściągnięte, ale ja chcę oryginalne - takie już mam zboczenie charakteru. Nie interesują mnie "inne" formy posiadania. Czy ktoś mógłby mnie poinformować czy mogę mieć nadzieję, że gdzieś to kiedyś znajdę, czy mam sobie darować i poprosić kogoś w Niemczech aby mi zamówił ich wydania?

Jeśli to nie na temat, albo nie w tym dziale co trzeba, to można ten post usunąć. Przypuszczam, że inni nie mają obiekcji przed ściąganiem odcinków z netu, więc tylko ja jestem zainteresowana odpowiedzią ;-) Jeśli któryś z moderatorów zna odpowiedź to może to od razu usunąć i dać mi znać Prywatną Wiadomością. Więcej nie będę zawracać głowy.

Pozdrawiam serdecznie
Werona
  • 0

"I just sat down" John Sheppard
"You can be the Wraith. I get to be Major Sheppard." Jinto
"You let Sheppard fly that Jumper?" McKay

#445 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 07.11.2006 - |14:34|

Czy ktoś mógłby mnie poinformować czy mogę mieć nadzieję, że gdzieś to kiedyś znajdę, czy mam sobie darować i poprosić kogoś w Niemczech aby mi zamówił ich wydania

dobry temat.. i jak masz kogoś w niemczech, to niech ci zamówi, w polsce nie ma ani jednego wydania serialu... tylko film...

#446 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.01.2007 - |01:46|

INFORMUJE

Niedługo przeczyszczę ten temat mocno. I sporo rzeczy poleci (wzg. zostanie przeniesionych).
1. To jest dział "Stargate SG-1" To nie jest dział "Napisy" czy też "Download" czy jakikolwiek inny!

Oprócz tego stosowanie reguł z pierwszego posta. Zasada pytanie-odpowiedź, bez ewentualnych dyskusji na tematy poboczne nie związane ze światem Stargate (szczególnie SG1)

Zostało to zrobione...
Część przeniesiona do odpowiednich działów (napisy, media).

Post ulegnie samozniszczeniu ;]

Użytkownik SGTokar edytował ten post 19.01.2007 - |15:05|

Log65: Happy camper

#447 Aya'ka

Aya'ka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów
  • MiastoLublin City ^^

Napisano 28.01.2007 - |14:00|

W odcinku, którego nazwy nie pamiętam (ale był to prawdopodobnie "Nemesis" - ostatni z 3 serii) ma miejsce przeniesienie wrót na statek Thora. Z tego co widziałam w tym wątku padło wyjaśnienie, że na ich miejsce "wstawiono" drugie wrota. I tu moje pytania:

1. Jak możliwe było wstawienie drugich wrót? Czy nie zostały one zaspawane właśnie po to, żeby nie zostały użyte? A skoro je wzięli i tak po prostu sobie je znowu uruchomili, to jaki cel był we wcześniejszym zaspawaniu ich, skoro bez problemu można je znów przywrócić "do życia"? Skąd wtedy początkowe przekonanie i gwarancja, że ich inni nie odspawają, skoro jedni mogli... złamaniem prawa by się raczej nie przejmowali, skoro już raz zlekceważyli rozkazy i używali drugich wrót (mam na myśli tych"złyh" ;) )

2. Czy nie mogli postawić tych samych wrót, które przenieśli? Czy jest gdzieś wyraźnie mowa o tym, że zostały one zniszczone w wyniku tego, co działo się ze statkiem?
  • 0
O´Neill plays golf in the Gateroom.
Hammond: "Colonel O´Neill what the hell are you doing?!?"
O´Neill: "In the middle of my backswing?!?!?!!"

#448 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 28.01.2007 - |14:06|

A więc po kolei:
1
-zaspawanie nie bo permanentne, bo żadne zaspawanie takie nie może być. Poza tym byłoby to wyjątkowo głupie posunięcie.
-zaspawanie oznaczało tyle, że nie dało sie ich "odspawać" bez ciężkiego, specjalistycznego sprzętu. Taką akcje trudno byłoby ukryć.
-tym razem Wrota były pod całodobową i liczną ochroną.
2.
-No comments. Oglądaj ;)
  • 0

#449 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 28.01.2007 - |14:07|

2. Czy nie mogli postawić tych samych wrót, które przenieśli? Czy jest gdzieś wyraźnie mowa o tym, że zostały one zniszczone w wyniku tego, co działo się ze statkiem?

statek się rozpadł
wrota przejęli rosjanie.
jeden replikator przeżył

1. Jak możliwe było wstawienie drugich wrót? Czy nie zostały one zaspawane właśnie po to, żeby nie zostały użyte?

tu chodziło o to by przypadkiem nie można było ich użyć, ale zawsze można odspawać, coś co zostało zaspawane :) a biorąc pod uwagę, że mamy tu dwa różne materiały, to zawsze łatwiej to roździelić...
a ze spawaniem, to chodziło o to by nikt im nie uciekł, tak jak to zrobili ci od Trust, czy co to tam był w 2 sezonie...

#450 elMadej

elMadej

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 31.01.2007 - |19:07|

Zapytam wprost. Od czego mam zacząć oglądanie serii SG?? Kiedyś oglądałem film i serial jjak jeszcze leciał w tvp. Czy mogę zacząć oglądanie od razu os SGA?
  • 0

#451 bazyl009

bazyl009

Kapral

• Użytkownik
  • 173 postów
  • MiastoŚwieradów-Zdrój

Napisano 31.01.2007 - |19:13|

Zapytam wprost. Od czego mam zacząć oglądanie serii SG?? Kiedyś oglądałem film i serial jjak jeszcze leciał w tvp. Czy mogę zacząć oglądanie od razu os SGA?

Lepiej nie. Proponuję od 1 serii SG -1 a przy 8 serii zacząć oglądać atlantisa. Będzie wszystko jasne.
  • 0
www.swieradow-zdroj.com.pl

#452 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 31.01.2007 - |19:15|

zacznij od poczatku :)

szkoda zaczynac od SGA, jesli zamierzasz obejrzec kiedys caly serial SG-1.
SGA i SG-1 raczej najlepiej ogladac rownolegle, tzn zaczac 1szy sezon Atlantis razem z 8mym sezonem SG-1 . A pierwsze sezony SG-1 sa tak fajne, ze szkoda ich nie ogladac.... wiec zacznij tam, gdzie skonczyles, albo od poczatku
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#453 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 31.01.2007 - |19:15|

NIE.
Owszem niby można i tak zrobić ale popsujesz sobie dużo zabawy więc lepiej tak NIE robić.
Tym bardziej,że SG-A zaczyna się gdzieś na poziomie końca 7 sezonu SG-1.
I w ten sposób możesz się co nieco dowiedzieć co się dzieje w SG-1 w sezonie 7 i 8 a potem jak będziesz oglądał SG-1 to już masz część spraw z góry wiadomych.

ps. no i widze trochę osób mnie ubiegło w czasie pisania. :(
Ale przynajmniej zabrzmiało to dobitniej. :)

Użytkownik biku1 edytował ten post 31.01.2007 - |19:22|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#454 DjMarco

DjMarco

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 109 postów
  • MiastoPiastów

Napisano 31.01.2007 - |19:29|

Najpierw film potem serial i od 8 seasonu sg-1 atlantis i potem razem.

Miłego oglądania
  • 0
HALLOWED ARE THE ORI

Dołączona grafika

#455 elMadej

elMadej

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 31.01.2007 - |19:54|

No to widzę, że czeka mnie trochę sciągania ^_^ Tyle że skąd wezme pierwsze sezony SG1?

Użytkownik elMadej edytował ten post 31.01.2007 - |20:08|

• 0

#456 DjMarco

DjMarco

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 109 postów
  • MiastoPiastów

Napisano 31.01.2007 - |20:13|

1. Kupić oryginały za granicą
2. W zagranicznej tv, albo na HBO powtórki
3. Poszukaj w necie a znajdziesz :]
  • 0
HALLOWED ARE THE ORI

Dołączona grafika

#457 Aya'ka

Aya'ka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów
  • MiastoLublin City ^^

Napisano 02.02.2007 - |01:43|

Ja się jeszcze przyczepię do tych spawanych wrót... ;)

-zaspawanie nie bo permanentne, bo żadne zaspawanie takie nie może być. Poza tym byłoby to wyjątkowo głupie posunięcie.
-zaspawanie oznaczało tyle, że nie dało sie ich "odspawać" bez ciężkiego, specjalistycznego sprzętu. Taką akcje trudno byłoby ukryć.

Bo ja wiem czy ciężko? Nie takie rzeczy wojsko przecież ukrywało, prawda? ;) No dobra, powiem wprost - to ja nie chwytam sensu całego tego spawania, bo tak czy inaczej na jedno wychodzi.

a ze spawaniem, to chodziło o to by nikt im nie uciekł, tak jak to zrobili ci od Trust, czy co to tam był w 2 sezonie...

Ok, niby wszystko jasne i logiczne, ochrona przed powtórzeniem się sytuacji. Ale skoro mogliby odspawać to i uciec wtedy bez problemu... :huh:

Wiem, wiem, robię problemy :aniolek:
  • 0

#458 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 02.02.2007 - |01:48|

Aya'ka ale by odspawać to potrzeba by było ciężkich palników i pewno kilku godzin pracy... więc o to w tym chodziły, poza tym chodziło też by nikt przypadkiem się przez te wrota nie dostał...

a kradzież... to już inna historia.. jak je ukradną, to logiczne że będą mieć czas i środki by odpspawać, ale nikt nie wejdzie do bazy, by przez nie przejść, czy też wykorzystać je do innych celów...

#459 Aya'ka

Aya'ka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów
  • MiastoLublin City ^^

Napisano 02.02.2007 - |14:49|

Tego jakoś nie wzięłam pod uwagę, że ktoś mógłby sie dostać do środka... Zdaje się, że to chyba najlogiczniejsze uzasadnienie całego tego zpawalniczego zamieszania. :)

EDIT:
Moje kolejne pytanie, tym razem o inną sprawę, a mianowicie o motyw muzyczny. Pojawia się on między innymi w odcinku 3x06 "Point Of View" np.w scenie gdzie Carter z alternatywnej rzeczywistości żegna się z Jackiem, również w 4x20 "Entity" (ok. minuty 27 - Jack przy łóżku Carter oraz na samym końcu). Czy ktoś z was wie może jaki tytuł ma ten motyw i gdzie można go znaleźć?

Użytkownik Aya'ka edytował ten post 02.02.2007 - |22:17|

• 0

#460 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 07.02.2007 - |16:05|

To i ja mam pytanko (wiem, że na 100% jest to napisane w pięćdziesięciu innych miejscach, ale boję się natknąć na spoilery, więc pytam tutaj ;)):

Jak rozłożyć sobie oglądanie SG-1 i Atlantisa? Czy, jeśli obejrzę najpierw całego SG-1, a później się za SGA wezmę, nie będę miał żadnych problemów ze zrozumieniem czegoś? Może w takim razie rozłożyć sobie to jakoś inaczej? ;)

Pytanie może wydać się głupie, ale po prostu nie wiem, czy spin-off przeplata się wątkami z serialem-matką ;)

Użytkownik kefir edytował ten post 07.02.2007 - |16:05|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych