Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 067 - S03E20 - The Man Behind the Curtain

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
623 odpowiedzi w tym temacie

#421 marlicek

marlicek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoMałyszyn

Napisano 12.05.2007 - |19:23|

Obejrzałem ponownie rozmowę młodego Bena z Richardem i zauważyłem bardzo ciekawą rzecz.

Dołączona grafika
Czy to co Richard ma przypięte to pistolet? Obejrzyjcie całą scenę rozmowy to też dojdziecie do takiego wniosku. Jeżeli tak, to zupelnie zmieniało by to obraz rzeczy, jakoby nazwani przez DHARMowiczowych Innych, Agresorzy byli dzikusami.

Dołączona grafika

mysle ze tutaj dobrze widac ze Richard ma jednak bron przy sobie... chyba troche za duzego screeenshot'a dalem..:) :lol:
  • 0

#422 igorzasty

igorzasty

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 12.05.2007 - |19:29|

Nie wiem czy to było już wałkowane, ale nie chce mi się przeglądać 17 stron :)

Więc;

Pamiętacie może jak Juliet pokazywała film Jackowi, kiedy on był złapany z innymi ??
W filmie dla przypomnienia były "prośba" zabicia Bena podczas operacji, gdyż mówiła, że Ben jest bardzo złym człowiekiem. Myslicie może, że ona coś wie ??

Z odcinka widać też, że nie którzy na wyspie sie nie starzeją przykład Richarda.

No to jest chyba logiczne, że agresorzy mieli broń z sobą, bo by chyba nie atakowali dharmy, wiedząc, że oni mają broń. Może by mieli w nich kamieniami rzucać ??

Użytkownik igorzasty edytował ten post 12.05.2007 - |19:31|

• 0

#423 tomek

tomek

Szeregowy

• Email
  • 34 postów
  • MiastoKraków

Napisano 12.05.2007 - |19:30|

Zwróćcie uwagę,żę pojawienie się obcych poprzedziło lekkie trzęsionko ziemi.
Przypadek??????

Być może wysadzili parę słupów z tego zajefajnego ogrodzenia przy użyciu łatwo dostępnego dynamitu :)

chodzili bez butów zeby nie zostawiac sladow po sobie, a teraz ciagle nie maja bo moze nie sa przekonani do butow :D

Nie było firmówek, zawalali na boso. Ja też bym byle czego nie założył ;)

Co do skojarzen z czteropalczasta stopa i siedziby starozytnej cywilizacji, to ja nie wysmiawam tej teorii. ma ona w sobie jakas logike. Nie jest to bezpodstawne rozumowanie. Cos w tym jest.

Nie ma ŻADNEJ. Zwykłe wróżenie z fusów. Nawet gdyby tak to kiedyś rozwiązano, to niczym nieuzasadnione jest twierdzenie, że logicznie można było do tego dojść na postawie jednej przesłanki, jaką jest kawałek posągu.

Użytkownik tomek edytował ten post 12.05.2007 - |19:32|

• 0

#424 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 12.05.2007 - |19:32|

Nie wiem czy to było już wałkowane, ale nie chce mi się przeglądać 17 stron :)

Więc;

Pamiętacie może jak Juliet pokazywała film Jackowi, kiedy on był złapany z innymi ??
W filmie dla przypomnienia były "prośba" zabicia Bena podczas operacji, gdyż mówiła, że Ben jest bardzo złym człowiekiem. Myslicie może, że ona coś wie ??

Z odcinka widać też, że nie którzy na wyspie sie nie starzeją przykład Richarda.

Wie chociażby o sprawie jej siostry.
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#425 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 12.05.2007 - |20:35|

hmmm. przełomowa to ta teoria nie jest (chociaż jak dla mnie dość ciekawa), ale chyba nie trzeba od razu jej autora z błotem mieszać. czy ty na tym forum odreagowujesz jakieś życiowe frustracje?

Nie, ja jestem po prostu uczulony na wróżenie z fusów, które autor na dodatek bezczelnie nazywa "logiką".
  • 0

#426 tomek

tomek

Szeregowy

• Email
  • 34 postów
  • MiastoKraków

Napisano 12.05.2007 - |21:00|

I zwłaszcza jak ktoś miał/ma do czynienia z "logiką" na studiach :)
  • 0

#427 marlicek

marlicek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoMałyszyn

Napisano 12.05.2007 - |21:04|

Nie było firmówek, zawalali na boso. Ja też bym byle czego nie założył ;)

hehe, ja tak samo, nie mieli nike w takich co chodzi ronaldinho (R10) i chodzili bez :D
  • 0

#428 NIKON

NIKON

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów
  • Miastoz daleka...

Napisano 12.05.2007 - |21:43|

A więc na podstawie czteropalczastej stopy na brzegu i kolumny w dzungli wyciagnąłeś wniosek, że Wyspa jest czubkiem kontynentu, siedziby starozytnej cywilizacji, zniszczonej przez trzesienie ziemi i wybuch wulkanu. Gratuluję logiki. Czy gdyby zamiast kolumny był kocioł, a zamiast posągu stopy był posąg postaci z ogonem trzymającej widły, to wyciagnałbys z tego jedynie słuszny i logiczny wniosek, że rozbitkowie trafili jednak do Piekła ?

Co w tym jest NIE logicznego? Napisalem cos o kosmitach albo zombie? Masz lepsza teorie? Slucham. Ja po prostu staram sie zlozyc w calosc elementy tej ukladanki. Moze jak cos napisze to inny fan skojarzy cos innego, a nastepny jeszcze cos innego i tak cos wspolnie wymyslimy? Od tego jest forum raczej nie?
  • 0

#429 Vismund

Vismund

Kapral

• Email
  • 249 postów

Napisano 12.05.2007 - |22:12|

Nie chcę się czepiać, ale czy naprawdę Twoja?

Ups. Sorry ale nie chciało mi się czytać wszystkich stron, jest ich dużo. Heh, jeśli wpadła na to więcej niż jedna osoba jest to bardzo prawdopodobne :D
  • 0
"Wiiiiiiiiiiith... a HERRING!"

#430 marius84

marius84

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów
  • MiastoPOLAND

Napisano 13.05.2007 - |10:56|

Na wstępie, bardzo słuszna uwaga!
Wydaje się mi, że to ma związek z drugą grupą Innych. Ci drudzy Inni porwali dzieci, które potem odbiła grupa Bena. Stąd Ben mówił, że oni są dobrzy, przecież nie porwali dzieci tylko odbili je od innej grupy Innych :afro: Z drugiej strony może to być jedna z większych wpadek autorów. Może zmieniła się koncepcja Innych, oby nie ^_^

W końcu przebrnąłem przez wszytskie posty, rozmnożyły się wyjątkowo licznie, ale to jest wyznacznikiem tego, że odcinek był świetny z czym się w pełni zgadzam, jeden z najlepszych w tym sezonie. no ale przejde juz do rzeczy. czy oby na pewno to druga grupa - tych bosostopych porwała dzieci, a ekipa Bena je później odbiła. Przeciez Godwina wysłał do ogonowców Ben i kazał mu zrobić listę?? sam nie wiem,zdrowo jest to wszystko pokręcone,ale to jest w tym wszystkim najlepsze :D
  • 0

#431 mado

mado

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów
  • MiastoTaka wysepka:)

Napisano 13.05.2007 - |11:55|

Obrazek z psem w domku Jacoba - czy na obrazku wygląda, że pies komuś odgryzł rękę?
http://www.buddytv.c..._320_egg_02.jpg
Oceńcie sami.

Skoro Jacob nie lubi technologii to czemu obrazek psa jest podświetlony lampką??
  • 0

#432 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 13.05.2007 - |11:59|

Skoro Jacob nie lubi technologii to czemu obrazek psa jest podświetlony lampką??

To chyba światło księżyca? To nie mogła być lampka - tam nie ma prądu.
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#433 Azur

Azur

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 13.05.2007 - |12:03|

czy oby na pewno to druga grupa - tych bosostopych porwała dzieci, a ekipa Bena je później odbiła. Przeciez Godwina wysłał do ogonowców Ben i kazał mu zrobić listę?? sam nie wiem,zdrowo jest to wszystko pokręcone,ale to jest w tym wszystkim najlepsze :D

To była grupa Bena, która na początku "objawiała się" rozbitkom w strojach niedbałych, ze sztucznymi brodami, bez butów. A przedtem była tylko Dharma - dawno wybita - i Inni. Myślę, że nie ma innych Innych. A przynajmniej nic na to nie wskazuje.
  • 0

#434 mado

mado

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów
  • MiastoTaka wysepka:)

Napisano 13.05.2007 - |12:05|

To chyba światło księżyca? To nie mogła być lampka - tam nie ma prądu.

taa? to przyjrzyjcie sie obiektowi nad obrazkiem. Taka lampka kierunkowa a poza tym czy światło księżyca jest żółte? i troche dziwny kąt padania ;)

To tylko taka nic nie wnosząca teoryjka, po prostu małe niedopatrzenie, ale nie przejmujcie sie nie będe sie upierał :D

Użytkownik mado edytował ten post 13.05.2007 - |12:21|

• 0

#435 Kamuii

Kamuii

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 13.05.2007 - |12:26|

Widocznie uwielbienie do psa było większe niż niechęć do elektryczności :D
A bardziej prawdopodobne jest to że skoro w LOSCIE jak w przyrodzie nic nie ginie, to może ten obrazek jest wazny i twórcy chcieli nam go jakoś utrwalić w pamięci. Bo w końcu na cholerę w domu ducha/ dymka czy czym on tam jest obrazek z psem ???

A może ten pies ma symbolizować Cerbera :X

Raz mówi tak raz inaczej. Jedno jest pewne - ostatnim żyjącym członkiem Dharmy nie jest bo przecież został Benjamin. Ale to nie wyklucza tego, że do Dharmy należeć mógł/może.

Bardzo słuszna uwaga ;D
Ale sądze że mógł jednak należeć do Dharmy, jest chyba mniej wiecej w wieku Bena, może jakoś przeżył atak ? Może zawsze siedział w tej swojej chatce ???

Lock popsuł wciskiwanie, nacisnął 77 i...pojawiła sie Naomi

NIby tak, może to mieć zwiazek, ale z drugiej strony ją wysłała Penny po Desmonda więc chyba niewiele ma wspolnego z kodem. Ja bym sie nie zdziwiła gdyby to C4 podłożyli tam othersi a nie Dharma, Bakhunin pokazał że życie dla nich niewiele znaczy zabijajac tą żmurzynke. Kto wie może ona tez żyje.

Obecność Dharmy tez ich wkurzała. A wygląda na to, że Dharmowcy tez nie opuszczali często wyspy.

No tylko że to w tedy byli według naszej obecnej wiedzy rdzenni mieszkańcy wyspy. A teraz ? Większość z nich to pewnie Tak jak Juliett przyjezdni.

A na dodatek ludzie potrafią zabijać "nieśmiertelnych" a przynajmniej długowiecznych Innych, którzy dodatkowo rozmnażać się nie mogą?

J.w teraz to w zasadzie cholera wie kto tam jest kim... Bo taka Juliett już np nie jest chyba nieśmiertelna ani długowieczna.
Ja bym się ogólnie jednak skłaniała do hipotezy że ta wyspa leczy ale nie wskrzesza. Jak ktoś już umrze to umrze. Bonne, Ana Lucia, Libby itp...
W tedy ich dusza chyba jakoś zostaje uwięziona na wyspie. Kto wie czy tego własnie nie wykorzystuje dymek ??? Np udając brata EKO.

A jeśli odpowiednio długo umiera to wyspa / Jackob jeśli chce to moze go uleczyć.
  • 0

#436 Butwelek

Butwelek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 13.05.2007 - |13:24|

Wiem że to niedorzeczne, ale wydaje mi się że dymek ma wiele wspólnego z Jacobem, o ile ten istnieje, w co nawiasem mówiąc wierzę. Może ów dymek, jest czymś w stylu wcielenia jacoba, jego '"zdalnie sterowanym latadełkiem z kamerą na górze", za pomocą którego widzi co się dzieje. Może Jacob to po prostu wyspa, jej dusza.
  • 0

#437 Monthus

Monthus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 13.05.2007 - |13:59|

Moj pierwszy post. W koncu. Znalazlem w swoich srodlach ze w starym testamencie w Ksiedze Wyjscia byl Izaac(a w Lostach to koles ktory chcial wyleczyc Rose) zyl on 180 lat. Jego synem byl Jakub(tego z koleji wszyscy znamy)a jego synem byl Benjamin(rowniez znana nam postac) przeczytalem ze urodzil sie on w lesie a jego matka umarla przy porodzie(dokladnie tak samo jak w Lostach). Moze wiec producenci maja biblie jako czesciowy scenariusz i mysle ze mozemy sie spodziewac dalszych znakow. Przeczytalem na tym forum ze Linie 11-15 z pierwszego listu Pawla do Tymoteusza odnosza sie dokladnie do pary Jin i Sun. Wiec kolejny argument na to co mowilem.Te linie to mianowicie:
11. Niewiasta niech się uczy w milczeniu z wszelakim poddaństwem.
12. Abowiem nie dopuszczam niewieście uczyć, ani brać zwierzchność nad mężem, ale być w milczeniu.
13. Bo Adam pirwszy sprawion jest, potym Ewa.
14. Adam też nie był zwiedzion, ale niewiasta zwiedziona. Zstała się winna przestępstwa.
15. A wszakże będzie zbawiona dzieci rodząc, jeśliby trwała w wierze i w miłości i świętobliwości, z miernością.
Druga recz to podobizna Jakuba do Locka. Slyszalem ze aktor grajacy Locka ma wykupiony kontrakt na 4 sezon takze jakby Locke zginal moglby on grac Jakub albo poprostu jest jakos z nim powiazany. Zdjecia: Dołączona grafika
losteastereggs.blogspot.com
mam nadzieje ze dziala:). Sam nawet zrobilem zdjecia porownawcze ale nie wiem jak je zamiescic tutaj.
Co do zdjecia to wydaje mi sie ze czlowiek grajacy Jakuba to Locke bo:
-wlosy zapewne jest to peruka po poczatek glowy jest zupelnie bez wlosow.
-wysuniety podbrodek
-charakterystyczne zmarszczkki i mina dla Locka.
A odcinek byl bardzo dobry. Pozdro.
  • 0

#438 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 13.05.2007 - |14:02|

Moj pierwszy post. W koncu. Znalazlem w swoich srodlach ze w starym testamencie w Ksiedze Wyjscia byl Izaac(a w Lostach to koles ktory chcial wyleczyc Rose) zyl on 180 lat. Jego synem byl Jakub(tego z koleji wszyscy znamy)a jego synem byl Benjamin(rowniez znana nam postac) przeczytalem ze urodzil sie on w lesie a jego matka umarla przy porodzie(dokladnie tak samo jak w Lostach). Moze wiec producenci maja biblie jako czesciowy scenariusz i mysle ze mozemy sie spodziewac dalszych znakow. Przeczytalem na tym forum ze Linie 11-15 z pierwszego listu Pawla do Tymoteusza odnosza sie dokladnie do pary Jin i Sun. Wiec kolejny argument na to co mowilem.Te linie to mianowicie:
11. Niewiasta niech się uczy w milczeniu z wszelakim poddaństwem.
12. Abowiem nie dopuszczam niewieście uczyć, ani brać zwierzchność nad mężem, ale być w milczeniu.
13. Bo Adam pirwszy sprawion jest, potym Ewa.
14. Adam też nie był zwiedzion, ale niewiasta zwiedziona. Zstała się winna przestępstwa.
15. A wszakże będzie zbawiona dzieci rodząc, jeśliby trwała w wierze i w miłości i świętobliwości, z miernością.

Rewelacja :) Gratuluje dociekliwosci. Teoria rzeczywiscie bardo ciekawa.
  • 0
Living is easy with eyes closed

#439 Monthus

Monthus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 13.05.2007 - |14:04|

Zapomnialem powiedziec o nosie tez podobny.
Na stronie ktora podalem bardzo dobre jest zdjecie 4 w drugiej kolumnie.
Na tym duzym widac ze producenci poprostu dodali mu wasy i inne ale to LOcke.
  • 0

#440 Mercenor

Mercenor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 13.05.2007 - |14:14|

hm.. ja mam pytanie, jak myślicie, w którym roku mogło dojść do obalenia Dharmy?

Kelvin mówił, że wstąpił do Dharmy, paplał coś o Namaste, gadał o ratowaniu świata i innych takich rzeczach... na pewno przybył na wyspę po wojnie w Zatoce Perskiej, czyli po 1991.
Może obalenie Dharmy nastąpił w latach 90? możliwe, że nawet doszło do tego w okolicach roku 2000!
Dla przypomnienia, Kelvin uratował Desa, a potem reperował jego łódkę. Jednak po raz pierwszy poznaliśmy go w retrach Sayida, które działy się podczas I wojny w Zatoce Perskiej... Został przypadkowo zabity przez Desa...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych