Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#421 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 08.01.2008 - |17:50|

Wczoraj dostałem oficjalnego mejla od Galapagos, dystrybutora Warner Bros w Polsce, w którym potwierdzają wydanie 3 sezonu serialu One Tree Hill :P 8 lutego br.

Super takie wiadomości lubię.

Cieszy mnie to niesamowicie, ponieważ, jak niektórzy z Was już wiedzą, zapowiadali już to wydanie w październiku 2007 roku, ale nic z tego niestety nie wyszło.
Mam tylko nadzieje, ze w dniu premiery nie napiszą znowu, ze przesuwają ja na jakiś bliżej nieokreślony termin i wszystko wyjdzie na czas

Właśnie, ostatnio razem czekaliśmy i się zawiedliśmy ale tym razem będzie lepiej. [wtedy też sobie tak mówiliśmy ;)]
Taka mam nadzieję, w końcu mieli 5 miesięcy na popracowanie nad tym.

Jakby tak jeszcze sobie przypomnieli o Smallville i Supernatural ........................
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#422 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 08.01.2008 - |19:07|

http://www.amazon.co...C...314&sr=8-12

The X Files - The Complete Collector's Edition za 68 funtow taniej jeszcze nie bylo a cz bedzie jeszcze a ktoz to wie ;]
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#423 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 08.01.2008 - |22:07|

Ile średnio paczka z Anglii idzie ? akurat miał bym prezent dla znajomego...
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#424 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 09.01.2008 - |20:20|

Ile średnio paczka z Anglii idzie ? akurat miał bym prezent dla znajomego...

Zależy ale średnio ok tygodnia od wysłania oczywiście przesyłka trybem zwykłym.
A jeżeli zamówienie przekracza 100 funtów to wtedy oni sami wysyłają kurierem i np. ja miałem Farscape na drugi dzień. :)

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#425 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 13.01.2008 - |19:45|

Jakby tak jeszcze sobie przypomnieli o Smallville i Supernatural ........................

Pisałem do nich w sprawie SN, ponoć z powodu braku zgody angielskiego dystrybutora czy kogoś tam nie mogli wydać sezonu drugiego na DVD, ale odpisali, że na wiosnę ma się pojawić.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#426 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.01.2008 - |20:41|

Pisałem do nich w sprawie SN, ........ ale odpisali, że na wiosnę ma się pojawić.

O i jak by się to potwierdziło to by była dobra wiadomość.

A wspomnę, odnośnie zaległych wydań naszych dystrybutorów, że przy okazji robienia porządków i zdjęć swoich seriali które tu powoli wstawiam do opisów. To znalazłem w pozycji WB z roku 2006 książeczkę [o której dawno zapomniałem] z zapowiedziami tego co ma się "niebawem" pojawić jak i tego co już wydali.
I teraz najciekawsze były tam opisane jako już "niebawem" wychodzące Smallville s.2 oraz OTH s.3.
I OTH pokazali już nawet polską okładkę boxu jak stoi obok s. 1 i 2.
A jak wiemy dzięki informacji od Klorela [powyżej] to OTH wyjdzie teraz w lutym

Jednym słowem takie małe :angry: :o dwu letnie opóźnienie mimo, że jak widać już wtedy mieli przygotowane okładki.
Może w końcu za czas jakiś i dojdą z Smallvillem do 2 sezonu. ;)

Akurat do tego czasu uda mi się swoje seriale obfotografować i tu wstawić. :P

Użytkownik biku1 edytował ten post 13.01.2008 - |20:43|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#427 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 18.01.2008 - |14:33|

Od 4 lutego w "Naj" ma się ukazywać polski serial "Odwróceni"

http://www.dodatkido...dcinki-1-3.html

PS. biku1 mógłbyś wstawić fotkę tej książeczki? Tak z ciekawości chciałem zobaczyć, co ten Warner tam naobiecywał. Oczywiście jeżeli to nie problem ;)
  • 0

#428 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 18.01.2008 - |15:42|

PS. biku1 mógłbyś wstawić fotkę tej książeczki? Tak z ciekawości chciałem zobaczyć, co ten Warner tam naobiecywał. Oczywiście jeżeli to nie problem ;)

Postaram się w weekend wstawić bom dzisiaj trochę zajęty idę odwiedzić fajną osóbkę. ;)

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#429 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 18.01.2008 - |16:26|

Postaram się w weekend wstawić bom dzisiaj trochę zajęty idę odwiedzić fajną osóbkę. ;)

OK. Dzięki bardzo i miłych odwiedzin ;)

Jeszcze jedna sprawa. Dowiedziałem się co szykuje nam wydawnictwo Polskie Media Amer.com. Otóż, po zakończeniu wydawania serialu "Trzecia planeta od Słońca" (które ukazuje się w tygodniku TV Okey), możemy się spodziewać serialu "Drużyna A". Nie ukrywam, że mnie to strasznie cieszy, tym bardziej, że do końca "Planety..." zostało już chyba 4-5 płyt. Jak dostanę mail od wydawnictwa, to podam więcej szczegółów.
  • 0

#430 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 19.01.2008 - |13:10|

Zgodnie z życzeniem wstawiam fotki.
Na pierwszej jest okładka tej książeczki i jak widać opisuje pozycje na 2006 rok.
Natomiast na drugiej są te dwie strony na których są pozycje od dwóch lat !! :blink: :angry: :o mimo zapowiedzi wciąż nie są zrealizowane.
Jak widać 3 sezon OTH miał już wyjść w październiku 2006 i mieli już wtedy polską okładkę ale widać woleli to potrzymać w magazynach lub nie potrafili się dogadać z swoim macierzystym oddziałem za oceanem.
Że nie wspomnę o 2 sezonie Smallville - "już wkrótce" LOL :P

Dołączona grafikaDołączona grafika

Użytkownik biku1 edytował ten post 19.01.2008 - |13:12|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#431 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 19.01.2008 - |20:24|

Zgodnie z życzeniem wstawiam fotki.

Dzięki bardzo; mam dość dużo płytek od WHV, ale w żadnej nie miałem takiej książeczki, dlatego byłem ciekaw co i jak. Tak naprawdę, to zawsze mnie dziwiło, czemu nie dają jakichś katalogów, a tutaj proszę. Widocznie nie miałem szczęścia :P

Jeżeli chodzi o drugi sezon "Smallville", to koleżanka pisała do Warnera w zeszłym roku (chyba coś w okolicach września/października) i napisali jej, że cały czekają na zgodę z USA, jednak powinien się on ukazać w pierwszej połowie 2008 roku. Może akurat coś ruszy w tym temacie? Ja osobiście czekam na pierwsze dwa sezony "Bajer z Bel-Air", bo kupować sam trzeci to chyba trochę bez sensu jest.
  • 0

#432 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 19.01.2008 - |21:23|

Dzięki bardzo; mam dość dużo płytek od WHV, ale w żadnej nie miałem takiej książeczki, dlatego byłem ciekaw co i jak. Tak naprawdę, to zawsze mnie dziwiło, czemu nie dają jakichś katalogów, a tutaj proszę. Widocznie nie miałem szczęścia :P

Za to mi zdarzyło się kilka razy ,że miałem takie książeczki.
Z tego co pamiętam to między innymi w OTH i Gilmore Girls - które niebawem wstawię bo mam wszystkie sezony które wyszły i zdjęcia już porobiłem. :)

Jeżeli chodzi o drugi sezon "Smallville", to koleżanka pisała do Warnera w zeszłym roku (chyba coś w okolicach września/października) i napisali jej, że cały czekają na zgodę z USA, jednak powinien się on ukazać w pierwszej połowie 2008 roku. Może akurat coś ruszy w tym temacie?

Kpina i co tak już 2 lata czekają?
Po prostu jaja sobie robią i tyle bo w większości Europy już wyszło.
Szkoda już pisać na ten temat B) - poczekamy zobaczymy.

Ja osobiście czekam na pierwsze dwa sezony "Bajer z Bel-Air", bo kupować sam trzeci to chyba trochę bez sensu jest.

Akurat dzisiaj właśnie oglądałem sobie w MM ten 3 sezon.
I teraz przypomniałeś mi o tym,że miałem sprawdzić czy wydali już dwa pierwsze ale jak piszesz niestety nie. :(

Podobnie wydano też serial "Dwóch i pół" odrazu od drugiego sezonu - kompletna bzdura. :o :blink:

ps. dzisiaj w "Dzienniku" jest pierwsza płyta z serialem "Alternatywy 4" a za tydzień kolejna.
Koszt płyty to 4.99 zł.

Użytkownik biku1 edytował ten post 19.01.2008 - |23:53|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#433 Benson

Benson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 20.01.2008 - |18:12|

Czy wiadomo coś o tym, żeby Imperial wydał ponownie 1 sezon Lost, tylko tym razem kompletny (czyt. ze wszystkimi dodatkami) ? Pisałem do nich w tej kwestii, ale wiadomo jak wygląda współpraca na linii Imperial - klienci <_<
  • 0

#434 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 21.01.2008 - |16:00|

Czy wiadomo coś o tym, żeby Imperial wydał ponownie 1 sezon Lost, tylko tym razem kompletny (czyt. ze wszystkimi dodatkami) ? Pisałem do nich w tej kwestii, ale wiadomo jak wygląda współpraca na linii Imperial - klienci <_<

Nie liczyłbym na to. Przy okazji premiery pierwszej serii "Lost" Imperial wydał takie oświadczenie (znalezione na filmweb.pl):

"Polska jest zaliczana do subregionu w rozumieniu handlowym. Na cały region w przypadku Europy "2' nie jest opracowywane jednolite wydanie filmu na DVD, a powodem różnicy tych wydań jest potencjał sprzedażowy poszczególnych rynków/państw, które tworzą właśnie subregiony. U podstaw oczywiście znajdują się prawa ekonomii, czyli rynki bogate, gdzie sprzedaż osiaga o wiele wyższy volumen niż np. w Polsce, Węgrzech, czy kilku innych krajach Europy Środkowej przygotowywane są skromniejsze wydania ze wględu na niższą sprzedaż niż w bogatych karajach europejskich. W Polsce będzie obowiązywało wydanie 5 płytowe, a 7 płytowe nie jest przewidywane w późniejszym terminie. Z poważaniem, Darek Janeczek"
  • 0

#435 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 21.01.2008 - |18:12|

Ja bym nawet nie liczył na wznowienie 1 sezonu. Niestety nasi dystrybutorzy uważają klientów za stado debili (to oświadczenie Imperiala to potwierdza), rzucają ochłap i czekają aż się sprzeda. Kłamliwe teksty na okładkach - dodatki do Millennium których nie ma :| Co do tego tekstu, że w biedniejszym kraju dają uboższe wydanie to nie mogę pojąć dlaczego cena była identyczna co do wydań bogatszych w bogatszych krajach, a nawet wyższa :|
  • 0

#436 Benson

Benson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 21.01.2008 - |19:17|

Nie liczyłbym na to.

No to kiepsko :( Za takie wydanie, jakie mamy obecnie na półkach sklepowych, mógłbym dać tyle, ile za 5 dvd z piratami (bo zawartość taka sama) czyli 5-7zł. No może dałbym dodatkową 10 za kolorowe opakowanie, a żeby nie być sknerą, dobiłbym do równej dwudziestki i właśnie 20zł powinno wg mnie kosztować takie zdekompletowane wydanie 1 sezonu "made by Imperial". Szkoda, bo chciałem sobie kupić wszystkie 3 sezony Losta, ale tylko kompletne.

I jeszcze jedno pytanie. Czy wiadomo coś o ewentualnych planach wydawniczych Dawson's Creek? Nie wiem, kto u nas ma prawa do tego serialu. Imperial oczywiście nie odpisuje (jutro wyślę do nich tego samego maila po raz trzeci), do Galapagos napisałem dzisiaj.
  • 0

#437 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 21.01.2008 - |19:47|

Dystrybucją "Dawson's Creek" zajmuję się Sony Pictures Home Entertainment, czyli u nas będzie to właśnie Imperial-Cinepix.
  • 0

#438 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 21.01.2008 - |20:27|

Tak na marginesie; czy ktoś orientuje się może kto w Polsce ma prawa do serialu "Dynastia Tudorów" ("The Tudors")?
  • 0

#439 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 22.01.2008 - |07:17|

To jest chyba serial HBO nie ?

patrząc na to że rzym i Rodzina Soprano zostali wydani przez Warner Bross / Galapagos to stawiał bym też na nich :)
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#440 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 22.01.2008 - |09:50|

Dystrybutorzy posiadaja prawa dla pozycji danej wytwórni/studia, a nie na wybrane pozycje (chyba, że mówimy o wydaniach gazzetowych :) ).
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych