Skocz do zawartości

Zdjęcie

Prison Break

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1005 odpowiedzi w tym temacie

#421 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 22.09.2006 - |14:44|

Ja trochę znam procedurę impeachmentu, i gwarantuje ci, że ani viceprezydent, ani gunernator nie ma żadnego wpływu na nią. Procedura ta rozpoczyna się od wniosku złożonego przez członków Izby Reprezentantów, komisji tej izby bądż prezydenta. Następnie wniosek ten jest kierowany do całej Izby Reprezentantów, i jeśli jest zasadny uchwala ona rezolucję kierującą sprawę do Komisji wymiaru sprawiedliwości. Komisja ta przeprowadza przesłuchania i na sam koniec składa Izbe Reprezentantów sprawozdanie, ewentualnie wraz z projektem "artykułów oskarżenia" pod adresem prezydenta. Następnie Izba Reprezentantów może ale nie musi przychylić się do wniosków końcowych komisji wymiaru sprawiedliwości. Jesli je uzna, to dopiero wtedy IR uchwala rezolucję o postawieniu w stan oskarżenia prezydenta USA i kieruje ją do Senatu. Reszta działań ma miejsce własnie tam.

Jak widzisz, Tancredi nie ma żadnych możliwosci usunięcia pani prezydent ze stanowiska.

Jestem z wykształcenia politologiem i znam się na sprawie. Polecam Ci zaznajomienie się z 25. poprawką do amerykańskiej konstytucji. Gabinet (rząd) ma możliwość usunięcia prezydenta USA ze stanowiska na jej podstawie. Owszem, później musi zostać to przegłosowane w Kongresie, jednak gdyby wtedy wiceprezydent ujawnił spiskową działalność pani prezydent, nie byłoby z tym najmniejszych kłopotów.

Użytkownik marcin edytował ten post 22.09.2006 - |14:47|

• 0
Everything happens for a reason!

#422 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 22.09.2006 - |17:09|

hmmm, no niby jest coraz lepiej. Akcja pedzi jak szalona, kilka watkow dzieje sie rownolegle a wszystko ladnie do kupy poskladane, ale czegos tutaj brakuje. Emocji przez duze E brakuje. Ani razu swej japy nie rozdziawilem, choc napisac, ze odcinek w ogole nie byl emocjonujacy, byloby wielkim grzechem. Wszystko jest na miejscu, nawet raczka T-Baga juz tak nie razi, a wrecz z perspektywy kilku odcinkow zaczynam uwazac, ze tworcy dobrze zrobili, mu ja przyszywajac, bo z kikutem dalekoby by pewnie nie uciekl bez wzbudzania sensacji :D Nie mowiac juz o tym, ze akcje z nim w piatym odcinku byly przednie (najpierw ten strach w oczach Tweenera, a potem z bracmi przy aucie:D:D) No ale, wlasnie... ciagle czekam na te Emocje, dobrze nam znane z pierwszego sezonu, na te niesamowite zwroty akcji:)

Użytkownik borderline edytował ten post 22.09.2006 - |17:13|

• 0

#423 małpka

małpka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 25.09.2006 - |00:03|

W końcu odcinek który obejżałem siedząc prawie na krawędzi fotela. A zakończenie godne pierwszego sezonu. I co teraz?
  • 0

#424 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 25.09.2006 - |12:05|

Ja już przestałem porównywać obecny 2 sezon do 1 sezonu. Powiedziałbym nawet że to dwa różne seriale i dlatego trudno to porównywać. 2 sezon na pewno na swój sposób trzyma w napięciu jednak na jak długo wystarczy producentów pomysłów żeby to wszystko nie zamieniło się w jakiś podrzędny filmik nierealnej akcji.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#425 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 26.09.2006 - |14:36|

Sporo zamieszania w ostatnim odcinku. Another one down, no i pojawił sie świrus.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#426 ZimoN

ZimoN

Kapral

• Email
  • 165 postów

Napisano 26.09.2006 - |15:16|

racja Jonasz super odcinek psyhol jest po to aby rosmieszyc publike i mu sie to udaje scena z obrazem i nozem superr a i ojciec sary wcale nie jest taki glupi :P
  • 0
Nastepne odcinki Losta
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

#427 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 26.09.2006 - |17:15|

No żesz nie mieli kiedy urwać odcinka :censored: .... Cieżko będzie wytrzymać do następnego :lol:
  • 0

#428 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 26.09.2006 - |22:42|

oj dzieje sie dzieje!
znakomity odcinek !! :)
-ekipa znow razem
-psychol:]
-Tweener złapany :blink:
-Tatus sary ostrzegajacy przed Lancem
-Dobra scena Tbaga z [dżanet] :D
-koncowka mocna...
mowiac kolokwialnie [beeep] ten 2 sezon jest :D
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#429 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.09.2006 - |22:50|

no to 2x06 chyba najlepszy odcinek poki co :D duzo sie dzieje i to fajnego a nie przynudasow:D fajne akcje ze swirem mozna sie usmiac :D no i akcja zz TiBAgiem i tym lachonem tez niezla :D a i znow mamy cala ekipe no prawie bo Tweener z wlasnej glupoty zlapany a szkoda....
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#430 Arwen

Arwen

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 325 postów

Napisano 26.09.2006 - |22:53|

Jak dla mnie rewelacja! Napięcie rośnie z minuty na minutę. Zakończenie to już mistrzostwo.
Parę spostrzeżeń:
- Wrócił świr i nie zabił babci, ufff, ulżyło.
- Michael dał się ponieść w aucie i nawtykał T-Bag'owi.
- Byliście już na stronie http://europeangoldfinch.net/home.htm ? Ja tak. :)
- Szkoda mi Tweenera. Obawiam się, że jak go Mahone przyciśnie do muru, ten zacznie sypać. W związku z tym szkoda mi reszty.
- Kobieta z domku straszna.
- Znów prawie wszyscy razem.
- Znów kopią.
- Znów im przeszkadzają. Ale tym razem nie mam pojęcia jak się koledzy wywiną. Chyba, że "rycząca" 50-tka powie, że jej się pomyliło.
- Podoba mi sie temat muzyczny w odpowiednio dramatycznych, bądź zaskakujących momentach, gdy "nasi" się spotykają.
- Znów nie podoba mi się T-Bag - jest obrzydliwy do granic możliwości, ale bez niego serialu sobie nie wyobrażam, doskonale zagrana rola.
- Sara nie daj się. Mam nadzieje, że z numerami telefonów sobie poradzisz, a jak nie to odsyłam do Roberta Langdona. ;)
  • 0

#431 Borsuk

Borsuk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 27.09.2006 - |00:26|

Jak dla mnie to sie ciesze ze tweenerwpadl nie lubie go;/
ale Hayweir mnie rozlozyl na lopatki a dotego melogia zorby genialne:P
Troszke smieszne sa zbiegi okolicznosci ale wszystko oki:P
T-bag powinien napisac podrecznik na temat podrywania kobiet:P
Ale tu racja znow kopia i jest good
Tylko Mahone cos za szybko lapie temat;/
Rozszyfrowal ktos juz wiadomosci do Sary???
  • 0

#432 małpka

małpka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 27.09.2006 - |03:52|

Oj, rozkręca się serial, rozkręca. Pamiętacie, pierwsza seria też się rozkręcała powoli, by pod koniec wejść w nadświetlną. Miałem przyjemnoć oglądać ten odcinek z kapitalnymi napisami Quentina (polecam). Zakończenie godne PB. T-Bag miał swoją scenę i już drugi odcinek kpi z tatuaży Michaela. Realizatorzy mieli świetny pomysł z wprowadzeniem humoru do serialu. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz: jak oni chcą odbić TJ z więzienia?

Tak na marginesie: jak ja wytrzymam te emocje w tym roku serialowym? Ciekawy Vanished, w niedzielę była premiera Gotowych na Wszystko, PB nabiera rozpędu, za trzy tygodnie rusza Lost, kilka dni po nim BSG a w styczniu 24. To tylko seriale typu "must see". Moje serce tego nie wytrzyma.

Użytkownik małpka edytował ten post 27.09.2006 - |03:56|

• 0

#433 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 27.09.2006 - |10:35|

Serial rozkręca się znowu i to mocno :) Już w tej chwili ogląda się tak dobrze jak 1 sezon.

+ Akcja toczy się bardzo szybko, do tej pory sądziłem, że twórcy zwolnią akcję, by narobić odcinków. A tu jest inaczej.

+ W końcu kolejny odpadł. Padło na młodziaka, pewnie dlatego, że i tak byłby non-stop pomiatany przez resztę.

+ Świr. Mam wrażenie, że on nie tylko będzie rozśmieszał. Choć jego sceny wnoszą dużo humoru.

+ Ojciec Sary chyba już wyczaił wszystko. I wydaje się, że to on będzie kluczem do rozwiązania całej sprawy.

+ Sara już wie, że ją podchodzą.

+ Bardzo duży plus, za pomysł z Żurawiami... Choć już od początku było wiadomo, co było wykropkowane w pierwszym żurawiu. To sposób dojścia do tego przez Sarę będzie bardzo wiarygodny.

- Ta stara blondynka... to było niesmaczne... jeszcze do tego T-bag... bueee
  • 0
VeeDee

#434 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 27.09.2006 - |12:42|

Oglądajac kolejne odcinki mam wrazenie, ze scenarzysci probuja zapewnic bohaterom coraz wieksze problemy, siedza po nocach i myslac gdzie wsadzic Mohone'a, gdzie czego nie znajda i kto jak przeszkodzi MMichaelowi w jego genialnym planie
  • 0
You are what you believe yourself to be

#435 małpka

małpka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 27.09.2006 - |15:48|

- Ta stara blondynka... to było niesmaczne... jeszcze do tego T-bag... bueee
[/quote]

A pamietasz ten tekst z pierwszej serii: T-Bag a myślałem że wejdziesz w każdy otwór w Fox River.
T-Bag jako psychopata-gwałciciel-pedofil wyłamuje się standardom.
  • 0

#436 Sham-Tu

Sham-Tu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 27.09.2006 - |16:36|

Ta strona europeangoldfinch.com wygląda mi na powtórzenie pomysłu Losta, czyli te wszystkie pseudo-prawdziwe strony Dharmy czy Oceanic. Kto wie jakie wskazówki twórcy tam zamieszczą?:)
Co do odcinka 2x06 to całkiem całkiem. Ekipa znowu w komplecie, po odpadnięciu Tweenera został sam 'rdzeń' grupy (oprócz Abruzziego). Co do "przypadkowego" spotkania Sucre i C-Note'a to moim zdaniem nie ma tu nielogiczności, w końcu ile dróg może prowadzić do takiego małego miasteczka? A jeśli chodzi o następne odcinki, możliwy jest scenariusz: znajdują kasę, dzielą się i każdy idzie w swoją stronę:) Sucre do MarieCruz, C-Note do rodziny, Michael z bratem odbić TJ'a, sfrustrowany T-Bag do swojej byłej żony... Tweener nie miał nic do załatwienia więc go złapali:) Świrus może zostać jako element komediowy:D
  • 0

#437 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 27.09.2006 - |17:57|

A pamietasz ten tekst z pierwszej serii: T-Bag a myślałem że wejdziesz w każdy otwór w Fox River.
T-Bag jako psychopata-gwałciciel-pedofil wyłamuje się standardom.

Wiem, pamiętam. Ale on i ta baba w parze tworzą potworne połączenie.
  • 0
VeeDee

#438 małpka

małpka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 27.09.2006 - |18:16|

Oglądajac kolejne odcinki mam wrazenie, ze scenarzysci probuja zapewnic bohaterom coraz wieksze problemy, siedza po nocach i myslac gdzie wsadzic Mohone'a, gdzie czego nie znajda i kto jak przeszkodzi MMichaelowi w jego genialnym planie

Wtedy powstałby serial w którym nikt nie ma kłopotów a wszystko wszystkim się udaje bez problemu. Kto by to oglądał?

Istnieje co prawda cały przemysł poświęcony tej tematyce. Tam panie są zawsze chętne, panowie zawsze sprawni a kwestie dialogowe są krótsze niż dialogi Arnolda w Terminatorze 2. Podać kilka tytułów?
  • 0

#439 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 27.09.2006 - |19:35|

Istnieje co prawda cały przemysł poświęcony tej tematyce. Tam panie są zawsze chętne, panowie zawsze sprawni a kwestie dialogowe są krótsze niż dialogi Arnolda w Terminatorze 2. Podać kilka tytułów?

To te materiały, za które wsadzają Cię do więzienia? A potem korzystasz z doświadczenia z Prison Break'a, by przeżyć, uniknąć T-Bag'a i uciec statmąd?? ;)
  • 0
VeeDee

#440 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 27.09.2006 - |20:34|

Kolejny bardzo dobry odcinek tego rewelacyjnego serialu :D A wiec jak na razie miałem rację co do 2 sezonu (w przeciwieństwie do większośći z was biadolących i marudżacych, nad marnoscią czegoś, czego jeszcze nikt na oczy nie widział, i chcących jak najszybciej zabić ten serial na 1 sezonie) :D

PLUSY:

+ gubernator Tancredi wreszcie otwiera oczy, i chce widzieć sprawy, które niedawno kompletnie olewał. To dobry znak i to mnie cieszy
+ mimo tylu trudności przed jakimi stoją barcia, udało im się wymyślić i zrealizować sprytny plan przejęcia pieniędzy.
+ interesujący wątek T-baga, tej kobiety z domu plsu wspomnienia jego byłej. Aż czuć było, jak T-bag sie napalał na tę kobitkę, a tu nagle ona wybiera sobie Burrowsa. Byłem pewien, ze T-bag nie wytrzyma nerwowo, przypomni sobie wszystkie niedobre chwile i złe uczucia związane z jego byłą, i zadźga tą blondynę tym szpikulcem.
+ Utah zbliża ludzi, czyli jak to fajnie znaleźć starych kumpli z pierdla. Widać ekipa poszukiwawcza nam rośnie z odcinka na odcinek, więc trzeba było za to kogoś wyrzucić.
+ pomysł z forum wyśmienity :clap:
+ hmm już drugi papierowy ptaszek i kolejny ciąg cyfr. Teraz niczym w Lost będziemy się głowić, co mają oznaczać te liczby. Ja stawiam na szyfr jakiejś szkrzynki.
+ wreszcie zobaczyliśmy świra :D Koles był niesamowity, jak władował się do tego baru.

MIUSY:

- jak niby Sucre i C-Note znaleźli te osiedle i ten konkretny dom? Możliwe, ze coś mi umknęło, ale w tym odcinku ani słowa nie było, skad ta dwojka tam sie znalazła.
- szkoda, że tak szybko został złapany ktoś z uciekinierów. Liczyłem tak na coś koło 10 odcinka. Skoro stało się to już, to chociaż proszę o pokazywanie co jakiś czas tego co się będzie działo z Tweenerem.

Użytkownik Halavar edytował ten post 27.09.2006 - |20:36|

• 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych