Przecież seriali s-f nastawionych na ciężkie klimaty NIE MA.
Trochę niesprawiedliwie streściłeś 21 stron wątku - bo krytyka była tu i konstruktywna, ale także były nawiązania do oryginału i dosyć duże wymagania widzów przyzwyczajonych do symultanicznego oglądania BSG i SG.
Ja krytykowałem ale i broniłem - a końcówka, gdzie ludzkość dostaje łupnia - przeszła do historii. Bo nie ma seriali s-f w kategorii popularnych tasiemców w stacjach otwartych, które nie mają na końcu szczęśliwego zakończenia. A tu taki rodzynek.
Jak się patrzy na spadek intelektualnej formy w serialach s-f jakie mamy dziś, to te odświeżenie zabytku serialowego z lat 70. nie wypada aż tak blado. Ale pamiętajmy - do jakości odświeżenia tv-trupa jakim też było BSG to się nie umywa.
Zgodzę się, wymuszona cancelem końcowka jednak znacznie podnosi całościową ocenę nowego V.
V
Rozpoczęty przez
sephia
, 20.05.2009 - |13:52|
421 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 25.09.2012 - |08:48|
Widzę, że coraz więcej osób na forum, popiera moją opinię, że finał 2 sezonu można uznać za całkiem niezły (nietypowy) finał serialu. Ponieważ w końcu widzimy, że zło (V) wygrywa!
@ lamar napisał:
"Należy przyjąć, że ludzie przegrali - wreszcie."
Tak samo pomyślałem jak obejrzałem finał 2 sezonu.
I przecież jeszcze przed rozpoczęciem 2 sezonu było wiadomo, że prawie na bank 3 sezonu nie będzie. Twórcy raczej się nie nastawiali na to, że 3 sezon będzie.
@ lamar napisał:
"Należy przyjąć, że ludzie przegrali - wreszcie."
Tak samo pomyślałem jak obejrzałem finał 2 sezonu.
I przecież jeszcze przed rozpoczęciem 2 sezonu było wiadomo, że prawie na bank 3 sezonu nie będzie. Twórcy raczej się nie nastawiali na to, że 3 sezon będzie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych