Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#401 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 03.01.2008 - |17:03|

Dostałem dzisiaj odpowiedź z Imperialu w sprawie "Transformerów"; trzeba im przesłać wadliwą płytę a oni na adres zwrotny wysyłają poprawną. Chyba jutro wybiorę się na pocztę :P . Jeżeli zaś chodzi o seriale to mnie olali (znowu); nie odpowiedzieli na pytanie o kolejne sezony "Buffy", "Aliasa" i reszty. No nic, może się kiedyś zdenerwują i wreszcie odpiszą ;)

Ale jest też dobra wiadomość. Wysłałem też maila do wydawnictwa "POLSKIE MEDIA AMER.COM" (to ci od "Monka" i "Columbo") z zapytaniem, czy mają w planie wydawanie kolejnych seriali, ponieważ słyszałem, że zawarli umowę z Universal Pictures na więcej niż 2 tytuły. Oprócz tego podsunąłem im 3 seriale: "Battlestar Galactica", "Drużyna A" i "Airwolf", a w odpowiedzi napisali mi:

"Za propozycje dziękujemy, myślę, że już niedługo jedna z nich pojawi się w naszej ofercie."

Tak więc jest szansa, że za jakiś czas możemy spodziewać się kolejnego serialu w sprzedaży. Ja osobiście stawiam na "Airwolf'a", ponieważ jakiś czas temu w Wielkie Brytanii (jeżeli dobrze pamiętam) ukazywał się on również w formie zeszytowej, po 2 odcinki na płycie + gazetka o "pojazdach latających", Jedna z płytek jest jeszcze nawet dostępna na Amazonie
http://www.amazon.co...v...5817&sr=8-7

Oczywiście może to być inny serial, ale nie ważne jaki z tych trzech wydadzą, to i tak kupię :P Jeżeli macie jakieś inne propozycje, które wydawnictwo to mogłoby wydać, to proponuję do nich pisać, może akurat pokuszą się o wykupienie licencji.

PS. W pierwszym poście dodałem kilka tytułów do planu wydawniczego

Użytkownik Inuki edytował ten post 03.01.2008 - |17:21|

• 0

#402 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 03.01.2008 - |17:34|

Z R1 w PALu? :huh:
Raczej chyba są to płyty z R2 lub R4 bo tam jest PAL z niezablokowanym R1 aby i tam móc sobie oglądac.

Tzn. kupione w sklepie w USA DVD z koncertu Blackmores Night w PAL.
Więc przypuszczam, że musi być R1.
Aczkolwiek widzę, że wydawnictwo GEMA a więc Niemieckie to może być tak jak piszesz...

Lada dzień powinienem dostać kolejną ich płytę z koncertu.
(na marginesie w Polsce kosztuje ponad 80 zł a w USA łącznie z transportem do Polski wyszło mi 70 zł :) )

::. GRUPA TARDIS .::

#403 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 03.01.2008 - |17:37|

Dostałem dzisiaj odpowiedź z Imperialu w sprawie "Transformerów"; trzeba im przesłać wadliwą płytę a oni na adres zwrotny wysyłają poprawną. Chyba jutro wybiorę się na pocztę :P .ś inne propozycje, które wydawnictwo to mogłoby wydać, to proponuję do nich pisać, może akurat pokuszą się o wykupienie licencji.

To o tym zwrocie do nich tej płytki to Ci napisali w mailu?
Miałeś taką samą treść jak ja [tą którą podawałem] + to info o odesłaniu czy już całkiem inną ?
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#404 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 03.01.2008 - |17:58|

To o tym zwrocie do nich tej płytki to Ci napisali w mailu?
Miałeś taką samą treść jak ja [tą którą podawałem] + to info o odesłaniu czy już całkiem inną ?

To jest ten mail o "Transformerach":

"Witam,
Jezeli chodzi o płytę z dodatkami faktycznie został popełniony błąd i
została spakowana niewłaściwa płyta numer 2, za co przepraszamy naszych
klientów.
W tej sytacji prosimy klientów, aby przesyłali nam niewłaściwe płyty i na
podany adres zwrotny są odsyłane płyty zawierające polską wersję.

Z poważaniem,
Darek Janeczek"
  • 0

#405 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 03.01.2008 - |18:02|

Acha, może w takim razie zmienili podejście w związku z "zwiększoną korespondencją" od klientów.
Mi nic nie pisali o odsyłaniu płytki.
Poczekam i zobaczymy jak to będzie. :D

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#406 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 03.01.2008 - |18:55|

wracając do odtwarzaczy... region nie ma nic do rzeczy, zaskoczyło mnie, że w ogóle można było pójść w tym kierunku z interpretacją posta... chodzi o sprzęt... mnie tam egal, co na półce stoi, dopóki odtwarza mi moje płytki... ale rozumiem też, że nie wszyscy podzielają moją obojętność w tej kwestii...

osobiście nie widzę żadnego problemu w kwestii rejonizacji, niech taki odtwarzacz DVD LG czy Panasonic czy Philips kosztuje 200 zł, tyle mniej więcej kosztują takie podstawowe... to zapewnienie sobie odtwarzalności R2 i R1 kosztowałoby ok 500 zł na kilka lat... dwa odtwarzacze, jeden na R2, a drugi zhakowany jednorazowo na R1... jak się rozpełznie HD, to wtedy się będzie myśleć o odtwarzaniu R1 w HD... ale jak to ładnie powiedzieli w 13 Posterunku: "Nie ma takiego wagona, którego nie dałoby się odczepić." I na regiony w HD sposób znajdą :D
  • 0
Dołączona grafika

#407 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 03.01.2008 - |19:13|

wracając do odtwarzaczy... region nie ma nic do rzeczy, zaskoczyło mnie, że w ogóle można było pójść w tym kierunku z interpretacją posta... chodzi o sprzęt... mnie tam egal, co na półce stoi, dopóki odtwarza mi moje płytki... ale rozumiem też, że nie wszyscy podzielają moją obojętność w tej kwestii...

osobiście nie widzę żadnego problemu w kwestii rejonizacji, niech taki odtwarzacz DVD LG czy Panasonic czy Philips kosztuje 200 zł, tyle mniej więcej kosztują takie podstawowe... to zapewnienie sobie odtwarzalności R2 i R1 kosztowałoby ok 500 zł na kilka lat... dwa odtwarzacze, jeden na R2, a drugi zhakowany jednorazowo na R1... jak się rozpełznie HD, to wtedy się będzie myśleć o odtwarzaniu R1 w HD... ale jak to ładnie powiedzieli w 13 Posterunku: "Nie ma takiego wagona, którego nie dałoby się odczepić." I na regiony w HD sposób znajdą :D

Ja podzielam twoja obojetnosc w tej kwestii. Zawsze kupowalem tanie No-Name otwarzacze DVD, gdyz te sa najlatwiejsze do zhakowania. Z BR wyboru juz nie mailem, bo jak dotychczas wszytskie sa markowe i drogie. Zreszta dostalem za darmo.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#408 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 03.01.2008 - |20:31|

Zreszta dostalem za darmo.

Takiemu to dobrze ;) widać byłeś grzeczny to Mikołaj się spisał. :)
A co do przerobienia to wydaje mi się,że przynajmniej na razie "dzięki" :angry: HDCP to nie będzie takie proste jak w wypadku zwykłych dvd.

@Inuki a skąd masz info odnośnie "- Niania - sezon 1 (17 styczeń 2008)" - ?
A i najważniejsze to wersja oryginalna czy nasza ?

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#409 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 03.01.2008 - |20:36|

Takiemu to dobrze ;) widać byłeś grzeczny to Mikołaj się spisał. :)
A co do przerobienia to wydaje mi się,że przynajmniej na razie "dzięki" :angry: HDCP to nie będzie takie proste jak w wypadku zwykłych dvd.

Z darmo w sensie gratis. Wydalem mase pieniedzy na telewizor LCD to na otarcie lez dorzucili mi BD.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#410 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 03.01.2008 - |20:43|

@Inuki a skąd masz info odnośnie "- Niania - sezon 1 (17 styczeń 2008)" - ?
A i najważniejsze to wersja oryginalna czy nasza ?

To jest nasza wersja, a info pochodzi stąd:
http://www.stopklatk...lm.asp?fi=22791

Zresztą od jakiegoś czasu pierwszy sezon jest dostępny w kioskach razem z jakąś gazetą (cena to chyba 6zł za płytę), kupiłem nawet jedną płytkę ale potem miałem problem z dostaniem pozostałych, więc zrezygnowałem. Jak się uzbiera komplet to kupię sobie przez Allegro :P . Jeszcze jedno; datę wydania zmieniono na 8 lutego
  • 0

#411 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 03.01.2008 - |20:53|

ale potem miałem problem z dostaniem pozostałych, więc zrezygnowałem. Jak się uzbiera komplet to kupię sobie przez Allegro

To spojrzyj na to --> http://punkt44.pl/index.php?film=3821

Z darmo w sensie gratis. Wydalem mase pieniedzy na telewizor LCD to na otarcie lez dorzucili mi BD.

A no chyba,że w ten sposób.
Ale to i tak cwaniaki bo odrazu Cię wciągnęli do obozu BD. ;)

Użytkownik biku1 edytował ten post 03.01.2008 - |20:57|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#412 krzemyk

krzemyk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 03.01.2008 - |20:56|

Apropo hackowania odtwarzaczy pojawiło się info że już coś zostało zhakowane:
http://www.stegen.co...ex.php/cPath/61
link ze strony http://www.cdrinfo.pl

Co do regionizacji to standard HD-DVD nie ma regionów, Blu-Ray ma 3, podział tutaj:
http://pl.wikipedia....Blu-ray#Regiony
  • 0

#413 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 03.01.2008 - |21:10|

To spojrzyj na to --> http://punkt44.pl/index.php?film=3821

Myślałem o tym wydaniu, ale nie jestem aż tak wielkim fanem tego serialu, żeby wydawać na pierwszy sezon 100zł. Wersja gazetowa ma w sumie 5 płyt, po 3 odcinki na każdej i po 6zł za płytkę, czyli w sumie wychodzi 30zł za cały sezon. Zresztą od Mikołaja dostałem stacjonarną nagrywarkę DVD, więc chyba zacznę sobie nagrywać seriale, a kupować będę tylko te fajne i porządnie wydane :P
  • 0

#414 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 03.01.2008 - |21:30|

@krzemyk dzięki za adres .stegen.com/ jest tam kilka interesujących mnie motywów.
Szkoda tylko,że aby np przerobić niektóre odtwarzacze to je trzeba do nich wysłać.
Ale i są zestawy do samodzielnej przeróbki.

dostałem stacjonarną nagrywarkę DVD, więc chyba zacznę sobie nagrywać seriale, a kupować będę tylko te fajne i porządnie wydane :P

Ja tak robię od 3 lat.

Użytkownik biku1 edytował ten post 03.01.2008 - |21:31|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#415 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 03.01.2008 - |22:12|

co do zeszytowych wydan SG-1 to w angli tez takowe sie pojawilo (nawet jedena plyta za funta w komisie dorwalem :D )

dzisiaj dostalem Sliders sezon 3
http://www.uwish.co....ID/40250/r/find

tanio tylko nie wiem kto to pakowal bo w jednym miejscu pudelko leciutko uszkdzone no ale za 7 funtow nei bede narzekal na sklep tylko ponazekam na wydawce owego serialu. I nie chodzi mi tutaj o brak zadnych dodatkow czy menu ze sredniowiecza tylko o pomylke w spisie kolejnosci odcinkow na opakowaniu jest inna niz zaartosc poszczegolnych dyskow (z szybkiego przegladniecia wynika ze naszczescie na pytach nagrane odcinki wedlug emisji odcinkow w TV) a juz sie zleklem ze exodus 2 czesciowy posiada tylko pierwsza czesc.

a pozatym pojawil juz sie 2 sezon Seaquestu w USA na R1 (w uk R2 trzeba poczekac do konca marca) ja sie moze jutro skusze na sezon pierwszy http://www.hmv.co.uk...d28c58a7696412d

Użytkownik Cr@sH edytował ten post 03.01.2008 - |22:13|

• 0
15.05.2012 Diablo 3

#416 krzemyk

krzemyk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 07.01.2008 - |09:37|

Promocja BSG sezony 1-3 na amazon.com.uk
http://www.amazon.co...i...4916&sr=1-2

Link do całej promocji:
http://www.amazon.co...e...,n:12970731

Mnie interesuje z tego medium sezon 2, ale kilka ciekawych pozycji można jeszcze znaleźć.

Użytkownik krzemyk edytował ten post 07.01.2008 - |09:38|

• 0

#417 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 07.01.2008 - |11:52|

Dostałem dzisiaj odpowiedź z Imperialu w sprawie "Transformerów"; trzeba im przesłać wadliwą płytę a oni na adres zwrotny wysyłają poprawną. Chyba jutro wybiorę się na pocztę :P .

A to ciekawe bo mnie odpisali abym podał adres to oni mi przyślą prawidłową płytkę a o zwrocie wadliwej nic nie było.Ciekawe jak będzie,pewno znowu trzeba będzie się poboksować z wydawcą
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#418 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 07.01.2008 - |15:15|

Dostałem dzisiaj odpowiedź z Imperialu w sprawie "Transformerów"; trzeba im przesłać wadliwą płytę a oni na adres zwrotny wysyłają poprawną. Chyba jutro wybiorę się na pocztę

A to ciekawe bo mnie odpisali abym podał adres to oni mi przyślą prawidłową płytkę a o zwrocie wadliwej nic nie było.Ciekawe jak będzie,pewno znowu trzeba będzie się poboksować z wydawcą

Widać więc zależy na kogo się trafi albo kiedy się pisało tego maila.
Pewnie teraz jak wieść się rozeszła,że wymieniają i ludzie zaczęli ich zasypywać mailami to już chcą by odsyłać.
Bo tak każdy cwaniak będzie pisał a oni za frajer mu wysyłać. ;) :P

Ok a teraz najważniejsze.
Dzisiaj dostałem pocztą od Imperiala nowiuśką płytkę nr 2 do Transformers z polskimi napisami.
:D :D
Włączyłem TV , odpaliłem płytkę i ....... są.
Przeskoczyłem kilka wątków z dodatków i na każdym są pl suby.
Już na samym początku w stosunku do poprzedniej jest różnica bo jak się pojawia plansza z wyborami języków tym razem jest i polski.

Sprawdziłem więc to w praktyce.
Muszę powiedzieć, że tym razem jestem pod wrażeniem zachowania Imperiala i ich stosunkowo szybkiego działania aż im chyba wyślę jakiegoś miłego maila.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#419 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 07.01.2008 - |16:33|

Widać więc zależy na kogo się trafi albo kiedy się pisało tego maila.
Pewnie teraz jak wieść się rozeszła,że wymieniają i ludzie zaczęli ich zasypywać mailami to już chcą by odsyłać.
Bo tak każdy cwaniak będzie pisał a oni za frajer mu wysyłać. ;) :P

Ok a teraz najważniejsze.
Dzisiaj dostałem pocztą od Imperiala nowiuśką płytkę nr 2 do Transformers z polskimi napisami.
:D :D
Włączyłem TV , odpaliłem płytkę i ....... są.
Przeskoczyłem kilka wątków z dodatków i na każdym są pl suby.
Już na samym początku w stosunku do poprzedniej jest różnica bo jak się pojawia plansza z wyborami języków tym razem jest i polski.

Sprawdziłem więc to w praktyce.
Muszę powiedzieć, że tym razem jestem pod wrażeniem zachowania Imperiala i ich stosunkowo szybkiego działania aż im chyba wyślę jakiegoś miłego maila.

Ja mojej płytki jeszcze nie wysłałem, ponieważ napisałem jeszcze jeden mail do Imperiala z pytaniem, czy wymieniają też pierwszą płytę? Chodzi o to, że nie ma na niej polskich napisów do komentarza reżysera, a podobno na wydaniu HD-DVD są. Może i tą płytę też wymienią? Zobaczymy co odpiszą ;)

Użytkownik Inuki edytował ten post 07.01.2008 - |16:34|

• 0

#420 Klorel

Klorel

Organizator

• VIP
  • 195 postów

Napisano 08.01.2008 - |08:16|

Wczoraj dostałem oficjalnego mejla od Galapagos, dystrybutora Warner Bros w Polsce, w którym potwierdzają wydanie 3 sezonu serialu One Tree Hill :P 8 lutego br.
Cieszy mnie to niesamowicie, ponieważ, jak niektórzy z Was już wiedzą, zapowiadali już to wydanie w październiku 2007 roku, ale nic z tego niestety nie wyszło.
W każdym razie ja, chociaż mam już angielska wersje, to poważnie zastanawiam sie nad kupienie wersji PL, wszystko zależeć będzie od ceny i 'jakości' wydania (formatu wideo, dodatków itp.)

Mam tylko nadzieje, ze w dniu premiery nie napiszą znowu, ze przesuwają ja na jakiś bliżej nieokreślony termin i wszystko wyjdzie na czas <_< .
  • 0
CO CIĘ NIE ZABIJE, TO CIĘ WZMOCNI.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych