Skocz do zawartości

Zdjęcie

BSG - plotki, ciekawostki, fakty.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
411 odpowiedzi w tym temacie

#401 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 16.05.2010 - |22:52|

Ja chętnie coś z BSG jeszcze obejrzę pod warunkiem, że nie będzie bredni o aniołach. Jeśli twarde i kanoniczne SciFi dla dorosłych z klimatem i dramaturgią BSG to chętnie. ALe patrząc na Caprice to wątpię czy coś są w stanie sensownego nam pokazać. No i niech Moore sie tego nie tyka... bo on mi po zakończeniu BSG, całkowicie odstającym od moich wielkich oczekiwań, wystarczająco podpadł :) .
  • 0

#402 kubisz

kubisz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 01.06.2010 - |09:42|

Skończyły się dwa seriale, które oglądałem, dwa kolejne mają przerwę między sezonami... No i trzeba było jakoś załatać lukę. Padło na BSG (tak, tak - są jeszcze tacy, którzy tego nie widzieli :P ). Zaszalałem i kupiłem dwa pierwsze sezony na DVD. Trochę w ciemno, chociaż nie tak do końca, bo słyszałem wiele dobrego o tym serialu.

No i się nie zawiodłem :)

Przynajmniej na razie B)

Wczoraj łyknąłem mini-serię i pierwsze 4 odcinki sezonu 1. To co zobaczyłem spodobało mi się, i to bardzo. Owszem, można narzekać na pewne lekko irytujące sytuacje, ale świetna muzyka, niezła gra aktorów, nadspodziewanie dobre efekty specjalne spychają wszelkie niedoskonałości w kosmiczny niebyt. No i ten przygnębiający klimat holokaustu i wypędzenia z domu już na zawsze...

Wiem już, że będę polecał ten serial każdemu. A dzisiaj zasiadam do dalszego oglądania z nadzieją, że serial się nie zepsuje...
  • 0

#403 alfatah

alfatah

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów
  • MiastoTau`ri

Napisano 03.06.2010 - |21:15|

Katee Sackhoff zagra w filmie pt."Growl". Będzie to horror o wilkołakach...i MMA :blink:
A obok Kate ma tam zagrać także Kiefer Sutherland...
Film jest już kręcony, w sieci pojawiły się pierwsze zdjęcia z planu, nas zapewne interesuje tylko to jedno;

Dołączona grafika

Mam nadzieję, że nie będzie to gniot... a nawet gdyby był to z pewnością obejrzę go ze względu na udział w nim Starbuck. ;)

Użytkownik alfatah edytował ten post 03.06.2010 - |21:21|

• 0

#404 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 22.07.2010 - |11:09|

Jakiś czas temu pisałem, że Tricia Helfer ma użyczyć głosu Kerrigan w StarCraft 2. Tutaj mamy tego małą próbkę:

• 1

#405 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 23.10.2010 - |12:23|

Nie wiem czy się cieszyć, czy nie: Battlestar prequel to star a young Adama during first Cylon war
Stacja SyFy (jak się tam zastanowić, to jednak jest beznadziejna nazwa) zamówiła dwugodzinny pilot...
Cóż to zdaje się ma być tym, czym wszyscy myśleli że miała być Caprica.

#406 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 24.10.2010 - |11:23|

Mam nadzieję, że nie kosztem Capriki. Bo Caprica to perełka w telewizji - jedyne SF w przyszłości, które nie jest space operą. (tak wiem, space oper też nie ma, hehe)
  • 0
http://magory.net - moja strona

#407 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 24.10.2010 - |12:48|

Stacja SyFy
Cóż to zdaje się ma być tym, czym wszyscy myśleli że miała być Caprica.

Wszyscy myśleli..... :unsure: ?
Od początku było wiadomo o czym będzie na początku opowiadała Caprica.
I z tego co pamiętam to zdaje się Caprica miała dojść z fabułą w końcu do I wojny z cylonami więc..... teraz tak w środku jednego serialu kombinują z "jakby jego końcem" z którego chcą zrobić kolejny serial.
Stacja Syfy jak widać chce chyba jednak przeskoczyć trochę w czasie i przyspieszyć akcję.

Użytkownik biku1 edytował ten post 24.10.2010 - |12:50|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#408 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 24.10.2010 - |15:03|

Ciekawie, gdyby równolegle prowadzili obie historie. O ile uda im się zachować spójność.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#409 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 25.01.2011 - |22:52|

Scenarzystka Jane Espenson i doradca ds. naukowych przy produkcji BSG Kevin Grazier, opublikowali mapę dwunastu kolonii i ich położenia w poszczególnych systemach gwiezdnych.

Dołączona grafika

Szczerze mówiąc, trochę mnie ona zdziwiła, bo zmienione są fakty przedstawione w serialu. W filmie The Plan hybryda mówi przecież o dwunastu koloniach i trzech gwiazdach, a na powyższej grafice są cztery układy planetarne...
  • 0

#410 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 26.01.2011 - |00:13|

O wiele ciekawszą informacją jest, że wyciekła biblia serialu i można się przekonać jak Ron potem kompletnie ją olał... tak BSG miała świetny początek i pożal się Boże końcówkę.

• 0

#411 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 25.11.2012 - |18:01|

Wg mnie nic się już ze świata BSG nie wyciśnie. To jest martwe niezależnie jak bardzo byśmy chcieli żeby było inaczej. Głupota zakończenia po prostu poraża i powoduje, że nie ma sensu nic kręcić, a jeśli już to w stylu Caprici właśnie czyli religijnie i mistycznie. No bo przecież skoro Kara i tak będzie aniołem to po co to wszystko. Skoro wspominasz o tej biblii to warto wspomnieć jak na koniec Moore na...ł na nią przez zwyczanie głupie zakończenie typu Deus ex machina. Pilota się obejrzy - tylko jak mówię nie ma już w tym świecie czaru i nie będzie. Ciszej nad tym grobem :)
  • 0

#412 bojownik

bojownik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 15.11.2013 - |00:43|

Spotkałem się z taką interpretacją 12 kolonii w przestrzeni:
http://www.rpgcrossi...ad.php?t=104017

1 system gwiezdny, a w nim 12 kolonii
która interpretacja jest właściwa, jakie elementy serialu przekonują do konkretnego modelu?

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych