Skocz do zawartości

Zdjęcie

Serial wart polecenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
409 odpowiedzi w tym temacie

#401 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 03.10.2012 - |09:10|

Ja bym koniecznie zaproponował jeszcze Six Feet Under.

#402 SirGalahad

SirGalahad

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów

Napisano 03.10.2012 - |13:23|

Z tego co napisałeś, to jak rozumiem jesteś otwarty na różne propozycje.

Żeby nie dublować poprzedników i nie wchodzić z nimi w polemikę (bo nie wszystko bym polecił) to trochę innych pozycji:

Brotherhood (polityka + mafia - koniecznie!), Boss (polityczny), Sleeper Cell (o terroryzmie), Justified (współczesny western, specyficzny klimat), Damages (3 sezony od fx - prawniczy), Rubicon (agencja wywiadowcza, szpiegowski), Overe There (wojenny), Lights Out (o boksie), The Thief (jak w nazwie, miniserial), Firefly (jeśli spodoba ci się połączenie westernu z sci-fi)

Brytyjczycy: Accused (jestem w trakcie oglądania... ale póki co serial jest rewelacyjny, dramat obyczajowy), The Take (o gangsterach), Luther (dramat kryminalny), The Shadow Line (dramat kryminalny)

Lżejsze: Terriers (komedia kryminalna), Pushing Daisies (cudowny klimat), Raines (moim zdaniem chyba najlepszy procedural – niestety przedwcześnie zakończony), Saving Grace (komedia kryminalna z aniołem w tle), Dead Like Me [fantastyczna (w sensie gatunku) komedia obyczajowa]

Użytkownik SirGalahad edytował ten post 05.10.2012 - |15:01|

• 0

#403 pulsar[b]

pulsar[b]

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 03.10.2012 - |22:38|

@ cliff, może coś więcej ? :P o deadwood słyszałem że bardzo dobre, ale została zakończona historia? W ilu sezonach? Tak samo o ilość sezonów bym prosił odnośnie reszty co poleciłeś, resztę jestem w stanie znaleźć na innych portalach co będzie najbardziej odpowiednie.

@ johnass To jest serial gdzie jest jakaś fabuła czy bardziej w stylu, że każdy odcinek o czymś innym ? Tylko z tego co wiem sporo sezonów :P

@ za dużo tego poleciłeś, jakbyś mógł sprecyzować jakieś 3 najlepsze twoim zdaniem.

Jestem otwarty na każdy typ ale najchętniej obejrzałbym jakiś dobry dramat, bardzo fajnie oglądało mi się ostatnio shameless, fajne życiowe sceny, dobry humor, może nie wciąga aż tak bardzo i nie jest z najwyższej półki, ale taka odskocznia od kryminałów, fantasy etc.
  • 0

#404 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 03.10.2012 - |23:23|

Six Feet Under to świetny dramat z doskonałą obsadą. W żadnym wypadku nie jest to procedural, w zasadzie każdy odcinek nawiązuje do poprzedniego. A jego zakończenie wgniotło mnie w fotel. Na razie żaden obejrzany przeze mnie serial go pod tym względem nie przebił. Z zakończonych seriali jest obok Twin Peaks w moim TOP 2.

Carnivale, Brotherhood, Boss, Sleeper Cell, Justified, Rubicon, Luther, Terriers, The Shadow Line też bym polecał kiedyś obejrzeć. ;)

Użytkownik johnass edytował ten post 03.10.2012 - |23:25|

#405 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 04.10.2012 - |07:25|

Ty nie czekaj na opisy i rekomendacje, ty obejrzyj :).
  • 0

#406 SirGalahad

SirGalahad

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów

Napisano 04.10.2012 - |17:01|

Dużo poleciłem, żebyś sobie wybrał tematykę, która ci najbardziej odpowiada :)

Ja bym wybrał chyba Brotherhood, Boss i Justified. Ale Justified nie każdemu podchodzi, także bezpieczniej będzie Sleeper Cell albo Damages.

A co do Deadwood - niestety urywa się nieskończony.

Btw, Shameless życiowe??...

Użytkownik SirGalahad edytował ten post 04.10.2012 - |17:02|

• 0

#407 pulsar[b]

pulsar[b]

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 04.10.2012 - |18:16|

Odnośnie Shameless, perypetie życia rodzinnego, oczywiście serial życiowy nie jest, takie są chyba tylko telenowele : D

Właśnie, ciężko się zaangażować w serial który się urywa, a co mi sie obiło o uszy, że deadwood nie jest skończony, chociaż to samo można powiedzieć o twin peaks, z tym że w miasteczku wszystkie wątki zostały zakończone, tylko wszystko skończyło się cliffhangerem.

Czasu zbyt dużo nie mam także chciałem znaleźć, jeden, dwa, idealne.

Czytając opisy polecanych serialii na ten moment, najbardziej spasowały mi tematyką Six Feet Under oraz Sopranos, z tym że druga pozycja odstrasza ilością odcinków, resztą też się pewnie zainteresuję, z tym że aktualnie szukam czegoś, czego dawno nie oglądałem, np. nie będę teraz brał się za The Wire, jak jestem świeżo po zakończeniu Shielda, a w dodatku zaczął się sezon SoA.

Boss polityczny.. najbardziej znienawidzona tematyka u mnie, aczkolwiek serial może być dobry, do historycznych też nie potrafiłem się przekonać, a po obejrzeniu Gry o Tron, zastanawiam się nad Spartakusem.

Każda propozycja jest interesująca i każdą zapewne wezmę pod uwagę, na ile starczy czasu i jaką tematykę na daną chwilę będę miał ochotę przyswoić.

Dziękuje za pomoc.
  • 0

#408 MistrzSeller

MistrzSeller

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 04.12.2012 - |16:57|

Szukam ciekawego serialu.
1. Nic Kryminalnego, Obyczajowe też raczej nie
2. Żeby miał ciekawe postaci kobiece
3. Żeby nie były zbyt naiwne
4. Żeby nie był to serial w którym w każdym odcinku jest to samo (Dr House, seriale kryminalne)
5. Nic z przesadnie krwawego (te wszystkie produkcje HBO odpadają)
https://docs.google....eGVtdmxTOG9EMlE lista tego co widziałem
  • 0

#409 Snipper

Snipper

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 06.12.2013 - |20:17|

Z mojej strony polecam Arrow.

• 0

#410 Snipper

Snipper

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 06.12.2013 - |20:24|

Witajcie!

To jest mój 2 post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość. Proszę o odpowiedzi zgodne z tematem.

Szukam serialu... Zagranicznego... Jest ich mnóstwo i nie mogę się zdecydować.

Może ktoś mógłby mi polecić serial ale, który miał premierę niedawno, żebym nie musiał nadrabiać 8-9 sezonów, znaną obsadę, tzn główny bohater choć raz zagrał w jakimś popularnym serialu/filmie, gatunek to w zasadzie każdy oprócz horrorów i medycznych. Niektóre seriale oglądam dalej bo jeszcze się nie skończyły ale w weekend'y nie pracuję więc mam czas żeby obejrzeć coś fajnego.

Napiszę co oglądałem żeby nie było powtórek.

Arrow, Supernatural, Breaking Bad, The Borgias, How I Met Your Mother, X-Files, Big Bang Theory, Dr House, DaVinci's Demons, Lost, Spartacus.

Co sądzicie o Intelligence? Główną rolę dostał Josh Holloway (Sayer - Lost (Zagubieni)).

Użytkownik Snipper edytował ten post 06.12.2013 - |20:35|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych