hej!!
odcinek zajefajny, nie zgadzam się że był nudny bo mało było wydarzeń etc. wprowadził naprawdę dużo do serialu.
Nie zgadzam się z teorią arthur'a
Witam!
1. Kate znalazła brodę bo pewnie miała ją znaleźć, naukowcy zadali sobie dużo trudu żeby np.: zabrać wszystkie rzeczy z pokoju dziecka a zapomnieli by o przebraniu Zeka???? No ja was proszę… ciekawe tez jest to kiedy wynieśli się z bunkra?? Czy po ucieczce Claire ( żeby nie wróciła z kumplami.. hehe ) czy po tym jak Lock nie zdążył wklepać cyfr?? Ale czy wtedy mieli by czas na pracochłonne ściąganie ozdób ze ścian??
W końcu bunkier jest lekko zniszczony??
A może Zeke zrobił sobie z bunkra garderobę?? Bo tak naprawdę jesteśmy pewni ze Zeke i rozmówca Ethana ( mr Friend ) to ta sama osoba?? Sam nie wiem, może?
A może to wielka sciema typu: zostawmy brodę i wąsy niech myślą ze się przebieramy a tak naprawdę po wyspie chodzi prawdziwy Zeke i ma brodę oryginalną
Pyzatym bunkier był zamknięty od zewnątrz? Claire pamięta to wyjście ( w końcu je znalazła) a czy jest inne??
Pamiętacie mr Eko i Koreańczyka siedzącego w krzakach??? A obok przechodzą Inni?? My widzieliśmy tylko nogi ale oni mogli spokojnie zobaczyć twarze others!!! I co Eko widzi ze Lock i doktorek trzymają więźnia, to dla niego oczywiste. Wiec Eko myśli sobie: „zobaczę kto to w końcu mi nie odmówią” wchodzi do zbrojowni i poznaje starego znajomego przed którym chował się w krzakach z Koreańczykiem?? Może tak być? I dlatego go przeprasza za zabicie dwóch kumpli!!
To tylko przypuszczenia….
-wg. mnie naukowcy zwiali z tej bazy, ale nie celowo zostawili bródke i klei. po prostu trymają je tu w razie potrzeby na przebranie sie.
-jesli ktoś dokładnie oglądał odcinek, to podczas wspomnień clare był pokazany moment kiedy wychodząc z gabinetu gdzie miała zastrzyk, i idąc do swojeo pokoiku zatrzymala sie i patrzyła na korytarz biegnący gdzieś w głab bazy. było tam ciemno jakoś i ponuro. ciekawe co jest dalej. myśle że jest to ważne, bo ten moment kamery uchwyciły w specyficzny, "Lościarski" moment. :]
^^^^
jest to dokladnie 00:16:42 :clap:
ktoś jeszcze wspominal o wyściu prez te główne drzwi czy jakos tak :]
w tym szpitalu otóż był właz "ucieczki" cos jak w bumkrze desmonda.
drzwi do szpitalnego "escape hatch" sa wyraźnie widoczne na
00:16:36