Odcinek 039 - S02E15 - Maternity Leave
Napisano 17.03.2006 - |14:12|
Nie sądzę, że dobrym pomysłem jest tak szybkie zamknęcie tematu. Lepiej potrzymać go choć dwa tygodnie. Albo kasować bezsensowne posty, gdy już nikt nie będzie miał nic ciekawego do powiedzenia.
Po nadrobieniu zaległości postaram się być na bieżąco z odcinkami i forum, aby móc wreszcie podyskutować i wymienić się wrażeniami zanim rozmawa zmieni się w bazarek rozmaitości.
Napisano 18.03.2006 - |14:12|
powalił mnie na kolana
retrospekcje genialne i wogole, nie wiem czemu na początku odcinka pomyślałam ze z całym zamieszaniem z Claire moze miec do czynienia Zeke... jasnowidztwo czy co
co do sprawy baloniarza, no Locke chyba kondycje psychiczna ma słabą ze dał się podejsc, swoja drogą baloniarz ma łeb nie od parady.
ktoś wyżej wspomniał ze z chęcia by popatrzyl jak Eko zdziela baloniarza swoją pałą w sumie mogłby sie dołączyć jeszcze Sayid to by gosciu napewno pękł hehe
pozdrowienia dla fanów Lost'a !!!!
kolejny odcinek juz niedługo
Napisano 18.03.2006 - |17:57|
Henry zaczyna mieszac. wg mnie to na 100% obcy. Lock się wkurzył na Jacka że niby jest w jego cieniu i wciska tylko guziczek. Jack zaczyna mnie wkurzac i to już od paru odcinków. w zyciu się nie spodziewałam ze Ethan może byc lekarzem. nie wyglądał mi na takiego. Eko kompletnie nie czaję, pewnie nie ja jedna. no i po co naukowcom ta charakteryzacja?
Napisano 18.03.2006 - |18:43|
Chyba 1400 kB/s, a nie kb/s - czyli jedna dyskietka No ale to nie zmienia faktu, że w ten sposób możesz ściągnąć maks. ok. 85 MB na minutę, a więc ściagnięcie 700 MB zajmuje Ci co najmniej 8,5 minuty .... Oszukałeś nas CONAJMNIEJ o 3,5 minuty :hyhy: Z drugiej strony DVD (czyli ok. 4,54 GB) powinno Ci się ściągać w mniej niż godzinę, przy założeniu, że masz cały czas max.transfer ...
Ja na Neo 512 ściagam odcinek około 3,5 godziny i maks. na torrentach to 63 kB/s ...
Nota bene Chello Ultra to fajna opcja (brak limitów transferu) ale ma zbyt wąski zasięg, trzeba mieć kablówkę no i cena - jednak min. 250 zł to trochę dużo ...
kazdy wie o co chodzi
ale za jakosc trzeba placic z tego co pamietma to za neo 768 placilem z ponad 100zl lub wiecej a net jest kilkanascie razy szybszy a oplata tylko 2 razy wieksza
wiadomo moze kiedy bedzie ostatni odcinek Losta s2?? gdzies kolo jesieni??
Użytkownik EDiSON edytował ten post 18.03.2006 - |18:45|
Napisano 18.03.2006 - |19:04|
Napisano 18.03.2006 - |19:49|
Henry Gale pięknie pogrywa Lockiem (wygląda, że ten ma jakiś kompleks albo uraz), musi być okropnie inteligentny, nie mogę się doczekać rozwiązania zagadki. Zagadki Henrego Gale`a.
Pozdrawiam, Vic.
Użytkownik vic edytował ten post 18.03.2006 - |19:53|
Napisano 18.03.2006 - |21:45|
odcinek zajefajny, nie zgadzam się że był nudny bo mało było wydarzeń etc. wprowadził naprawdę dużo do serialu.
Nie zgadzam się z teorią arthur'a
Witam!
1. Kate znalazła brodę bo pewnie miała ją znaleźć, naukowcy zadali sobie dużo trudu żeby np.: zabrać wszystkie rzeczy z pokoju dziecka a zapomnieli by o przebraniu Zeka???? No ja was proszę… ciekawe tez jest to kiedy wynieśli się z bunkra?? Czy po ucieczce Claire ( żeby nie wróciła z kumplami.. hehe ) czy po tym jak Lock nie zdążył wklepać cyfr?? Ale czy wtedy mieli by czas na pracochłonne ściąganie ozdób ze ścian??
W końcu bunkier jest lekko zniszczony??
A może Zeke zrobił sobie z bunkra garderobę?? Bo tak naprawdę jesteśmy pewni ze Zeke i rozmówca Ethana ( mr Friend ) to ta sama osoba?? Sam nie wiem, może?
A może to wielka sciema typu: zostawmy brodę i wąsy niech myślą ze się przebieramy a tak naprawdę po wyspie chodzi prawdziwy Zeke i ma brodę oryginalną
Pyzatym bunkier był zamknięty od zewnątrz? Claire pamięta to wyjście ( w końcu je znalazła) a czy jest inne??
Pamiętacie mr Eko i Koreańczyka siedzącego w krzakach??? A obok przechodzą Inni?? My widzieliśmy tylko nogi ale oni mogli spokojnie zobaczyć twarze others!!! I co Eko widzi ze Lock i doktorek trzymają więźnia, to dla niego oczywiste. Wiec Eko myśli sobie: „zobaczę kto to w końcu mi nie odmówią” wchodzi do zbrojowni i poznaje starego znajomego przed którym chował się w krzakach z Koreańczykiem?? Może tak być? I dlatego go przeprasza za zabicie dwóch kumpli!!
To tylko przypuszczenia….
-wg. mnie naukowcy zwiali z tej bazy, ale nie celowo zostawili bródke i klei. po prostu trymają je tu w razie potrzeby na przebranie sie.
-jesli ktoś dokładnie oglądał odcinek, to podczas wspomnień clare był pokazany moment kiedy wychodząc z gabinetu gdzie miała zastrzyk, i idąc do swojeo pokoiku zatrzymala sie i patrzyła na korytarz biegnący gdzieś w głab bazy. było tam ciemno jakoś i ponuro. ciekawe co jest dalej. myśle że jest to ważne, bo ten moment kamery uchwyciły w specyficzny, "Lościarski" moment. :]
^^^^
jest to dokladnie 00:16:42 :clap:
ktoś jeszcze wspominal o wyściu prez te główne drzwi czy jakos tak :]
w tym szpitalu otóż był właz "ucieczki" cos jak w bumkrze desmonda.
drzwi do szpitalnego "escape hatch" sa wyraźnie widoczne na
00:16:36
Napisano 19.03.2006 - |07:56|
Jedyne co pozostaje to sprawa dymu, mam nadzieje ze na koncu nie okaze sie to tak banalne jak INNI...
Greed is eternal.
Napisano 19.03.2006 - |10:57|
czasami ktoś dokładnie ogląda, Ty też byś mógł się postarać...-jesli ktoś dokładnie oglądał odcinek, to podczas wspomnień clare był pokazany moment kiedy wychodząc z gabinetu gdzie miała zastrzyk, i idąc do swojeo pokoiku zatrzymala sie i patrzyła na korytarz biegnący gdzieś w głab bazy. było tam ciemno jakoś i ponuro. ciekawe co jest dalej. myśle że jest to ważne, bo ten moment kamery uchwyciły w specyficzny, "Lościarski" moment.
masz rację jest to szalenie ważne, tylko nie biegnie w głąb, a na zewnątzr, bo jest to główne wyjście z tego bunkra - to, którym kobiety wchodzą w dalszej części odcinka (wiszą tam latarki); jak zatem widać jest to na tyle istotny element, że bez niego trudno byłoby nakręcić ten odcinek...
Użytkownik Zielona Barakuda edytował ten post 19.03.2006 - |11:01|
Napisano 19.03.2006 - |13:46|
Napisano 19.03.2006 - |14:07|
Napisano 19.03.2006 - |14:21|
tu sie z toba zgodze, bo gdyby mowili sobie wszystko o wszystkim to razem moze doszli by do tego co jak gdzie i kiedyWkurza mni tylko to, ze bohaterzy nie dzielą sie spostrzeżeniami ani tym co zobaczyli.
a tak? ci wiedza o tym, a ci o tym
nie rozumiem czemu maja przed soba tajemnice jesli chodzi o wyspe skoro liczy sie ich przetrwanie
Napisano 19.03.2006 - |15:02|
Greed is eternal.
Napisano 19.03.2006 - |15:13|
Henry zaczyna mieszac. wg mnie to na 100% obcy. Lock się wkurzył na Jacka że niby jest w jego cieniu i wciska tylko guziczek. Jack zaczyna mnie wkurzac i to już od paru odcinków.
Moim zdaniem to klasyczna manipulacja żeby podtrzymać zainteresowanie filmem i zagmatwać wątki. Zmienia się dobrych w złych i vice versa. To samo masz w "Modzie na sukces" tylko trochę bardziej rozwlekle
Po prostu po takiej operacji widz traci orientację i nigdy nie wie, czy bohater w danym momencie ujawni swoją dobrą czy złą stronę... Taki Sawyer na przykład - jest ciekawszy gdy na zmianę jest bohaterem i skur...em.
Napisano 19.03.2006 - |16:15|
Napisano 19.03.2006 - |16:30|
po pierwsze - nie ma slowa WOMENS. WOMEN to jest liczba mnoga plci zenskiej a liczba pojedyncza to WOMANNie rozumie dlaczego gdy były w bunkrze stanęły w dwóch pomieszczeniach a potem sobie poszły stupid womens
po drugie - kobiety maja to do siebie ze szybko sie nudza jak sa rozczarowane i niezadowolone
Napisano 19.03.2006 - |18:14|
Napisano 19.03.2006 - |18:27|
może spieszyły sie do dzieciaka? w końcu chory był, a leku przeciez nie było
Racja. Ale o tym, że znalazły bunkier i tak powiedzą innym rozbitkom dopiero za kilka odcinków.
Napisano 19.03.2006 - |19:02|
Racja. Ale o tym, że znalazły bunkier i tak powiedzą innym rozbitkom dopiero za kilka odcinków.
no fakt. albo sie przyznają dopiero jak się wyda. a kate pewnie bedzie to chciała zbadac na własną rekę
Napisano 08.05.2006 - |15:27|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych